Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 01:52

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 17.11.2016 22:49 

v6sa kirjutas:
RustyZ kirjutas:
See 24h on küll idiootsus. Elusees ei saa lubada endale seda, et sellose etteteataisega töölt ära tulla. Ilmselt kuidagi tööandja põhjendusega lastakse äkki ikkagi ära?

Ja üleüldse, kui kaader olin siis oli kohustus 24h jooksul reageerida, vb isegi vähem. Loogiline, selle eest maksti ka palka. Nahh reservväelane sellist debiilsust tegema peab kui ainult sandikopikaid saab? Kes see idioot seal neid asju mõtleb?

Sent from my SM-P605 using Tapatalk

Jajah, eks Päris Madina peale siis esitad ka tööandja tõendi…

Mitu korda siinseid rahulolematuid aastas siis metsa ka kutsutud on?

Päris madina puhul on nagunii kohustus ilmuda. Ma räägin sellest et nahh reservväelane õppusele nii kiirelt jebima peab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.11.2016 00:02 

Tervist! Nimelt mul 8. dets on arstlik komisjon, kas mul väkke minek võib juba tulla jaanuaris? Ise tahaksin sügisel, aga no mis see minu tahtmine loeb seal, plaan võibolla pikendada arstliku ( põhjuseks töö, et mul alles katseaeg ja oleksin katseaja lõpuni tööl). Tuttav sai pikendust öeldes, et ta alles katseajal.

Mis arvate?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.11.2016 00:52 
Kasutaja avatar

nugiš kirjutas:
Tervist! Nimelt mul 8. dets on arstlik komisjon, kas mul väkke minek võib juba tulla jaanuaris? Ise tahaksin sügisel, aga no mis see minu tahtmine loeb seal, plaan võibolla pikendada arstliku ( põhjuseks töö, et mul alles katseaeg ja oleksin katseaja lõpuni tööl). Tuttav sai pikendust öeldes, et ta alles katseajal.

Mis arvate?

Me võime arvata mis tahes, see otsust ei muudu ja reaalsus lajatab siis, kui kutse käes.

Koha täitmistega probleeme ei ole, siis võib-olla saad pikendust. Kui seda teaks, siis võiks pileteid müüa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.11.2016 14:45 
Kasutaja avatar

Seda nüüd tõesti ei tea jah, kuhu või mida. Kõik oleneb sellest, et kui palju kohti täidetud on. Mina käisin nt 2013 aprillis komisjonis ja väkke läksin alles 2014 juuni, ehk siis kolm kutset jäi vahele. Tädi ütles, et suvi ja sügis on täiesti täis ning võin ise valida kas järgmise aasta jaanuar või juuli. Muidugi ega igas komisjonis ei ole nii sõbralikud inimesed, niiet võid igaksjuhuks panna vaimu valmis jaanuari jaoks. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.11.2016 16:37 

"Ajateenistusse kutsumise otsus antakse kätte vähemalt aasta enne ajateenistusse asumise aega, v.a juhul, kui Sul on lõppenud ajapikendus (sh nt ajapikendus keskhariduse omandamiseks, mis laieneb kõikidele kutsealustele, kes keskharidust omandavad) või oled varem ajateenistusse ilmumata jätnud. Sellisel juhul teatatakse teenistusse asumise aeg vähemalt 30 päeva ette. Lühema etteteatamisajaga on võimalik ajateenistusse asuda Sinu taotluse alusel."

http://lmgtfy.com/?q=arstlik+komisjon+j ... +kutsumine

KRA koduleht on üpriski informatiivne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2016 22:33 

ei tea küll et kedagi nüüd nii kiiresti võetud oleks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2016 23:45 

moribundity kirjutas:
Ajateenistusel võiks olla sama systeem nagu emapalgal, siis ma oleks ka vb ära käinud..

Eks ta ole, lapsi sünnitatakse selleks, et vanemapalka saada ja raha eest kaitseväge läbitakse ka selleks, et hiljem sõjalise ohu korral püss haarata - raha on ju selle eest saadud, järelikult on kõik õige...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2016 15:08 

nugiš kirjutas:
....Ise tahaksin sügisel, aga no mis see minu tahtmine loeb seal...

Ära taha, nõnda saad 8 kuud moppi lükata ja käsu peale reakoosseisus ringi joosta. 11 kuu peal küll + 3 kuud teenistusele aega juurde aga saad seeruks v. autojuhiks ning ülejäänud 8 kuud palju lebom (ei ole nii lükata-tõmmata käsualune kui 8 kuuline).

Aga siin väljatoodud rahasumma muidugi üks suurimaid miinuseid ja moraalseid pauke KV-s ajateenijana kui inimväärset elu tahad elada linnaloal. Endal oli 1000 euri kõrvale pandud kuna teadsin et väes saadav raha kulub pmst. suitsu peale ära. Aga poole teenistusajaga oli see ka otsas. Õnneks tuli ühest allikast teine samapalju veel õigel ajal et sai normaalse inimesena lõpuni ära venitada.

Muidugi tundus et osade jaoks oligi normaalne 0-rahaga elada ning pidevalt võlgu võtta (nii et sõduripalgast pool läks alati vanade võlgade katteks) ja teiste käest asju lunida (nt. suitsu ja transport väeossa ning tagasi). Aga ju sellised tegelased siis tavaelus ka samasugused ning kokkuvõttes neist pigem isegi kahju kui pahane olla nende peale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2016 16:42 

alkorider kirjutas:
nugiš kirjutas:
....Ise tahaksin sügisel, aga no mis see minu tahtmine loeb seal...

Ära taha, nõnda saad 8 kuud moppi lükata ja käsu peale reakoosseisus ringi joosta. 11 kuu peal küll + 3 kuud teenistusele aega juurde aga saad seeruks v. autojuhiks ning ülejäänud 8 kuud palju lebom (ei ole nii lükata-tõmmata käsualune kui 8 kuuline).

+1.

11 kuulisel rohkem võimalusi ennast skeemitada mõnusamate ametite peale. Mul õnnestus remondigruppi end nihverdada ja oligi 9-16ni tööpäev kus päeval remondid kaitseväe rimakaid või transpordid masinaid/tehnikat ühest eesti otsast teise ja õhtul vaatad telekast seebikaid või istud jõusaalis. Noh hommikuvõimlemised ja õhtused rivistused jms formaalsed asjad ka siiski.

Eks see rahavärk oli jah nii ja naa. Ma algul mõtlesin väga säästlikult elada ja vaadata kas tulen toime, suitsu ei tee ja selle peale raha ei kulu. Aga kurja Jõhvis oli väga lahja lobi ja nälg sundis aeg ajalt näksimist lisaks ostma. Hiljem paldiskisse üle minnes sai väga rikkalikult süüa aga linnalubasid sai tihedalt ja puhtalt transpordi peale kulus juba.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2016 20:14 

Ei ütleks et 8 kuulised kuidagi rohkem vatti saaksid kui 11 kuu omad. Meil olid kõik reamehed üsna võrdsed. Eks see oleneb ka sellest kui aktiivne ise olla, ma tegin tihti nägu nagu teeks midagi aga tegelikult ei teinud midagi :evil:
Rahaga on nagu on, mul oli teenima minnes 50 eurot rahakotis aga kuna esimesed 5 kuud ma eriti kodus ei käinud( hiljem iga nädalavahetus) siis sain selle igakuise piskuga hakkama. Kodus käisin 75 km kaugusel oma autoga, võlgu ei olnud kuid ega üle ka ei jäänud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.11.2016 15:32 
Kasutaja avatar

Mul viskas kõige rohkem see üle, et selle sõduripalgaga väeosas sai hakkama küll, aga linnaloal käies polnud pms sentigi, et midagi teha. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2016 01:29 
Kasutaja avatar

Emporio Silver kirjutas:
Võimalik, et selle 24h etteteatamisega proovitakse testida kui kiirelt ja kui palju mehi kohale tuleb. Võimalik et sind hoitakse seal paar tundi kinni ja kõik.
Eks kaitsevägi saab ise ka aru, et töötaval ja perega inimesel ei ole võimalik minna nädalaks metsa, pelgalt 24h tunnise etteteatamisega.

Ei ole uurinud, kuidas see käik oli, kuid juba on saadud kutseid ka...

xxx wrote: Krt küll ja ongi kutse!Poleks uskunud ,et nii kiirelt ...
Like · Reply · 3 · 17 November at 17:28

yyy wrote: Mul ka:)
Like · Reply · 17 November at 18:08

tuleb tähitud teatena

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2016 20:12 
Kasutaja avatar

Neljapäeva õhtuks saate kõik kutse. Plats tuleb puhtaks lihvida!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2016 20:47 

diskosaurus kirjutas:
Ei ütleks et 8 kuulised kuidagi rohkem vatti saaksid kui 11 kuu omad. Meil olid kõik reamehed üsna võrdsed. Eks see oleneb ka sellest kui aktiivne ise olla, ma tegin tihti nägu nagu teeks midagi aga tegelikult ei teinud midagi :evil:
Rahaga on nagu on, mul oli teenima minnes 50 eurot rahakotis aga kuna esimesed 5 kuud ma eriti kodus ei käinud( hiljem iga nädalavahetus) siis sain selle igakuise piskuga hakkama. Kodus käisin 75 km kaugusel oma autoga, võlgu ei olnud kuid ega üle ka ei jäänud.

Kas sul kodu maksis kommunaalarveid ise?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2016 21:00 

See rahaline seis, kui juba on oma elu tekkinud on jah väe ajal fucked up. Ma arvan, et ma jalutaks sirge seljaga eestist minema(nüüd, kui kõrgkool lõpetatud, oma elu, stabiilne töö, rahalised kohustused jne). Ise käisin kohe pärast keskkooli ära ja nv elasin vanemate pool, sõduri palk läks rongi piletite ja õlle peale. Sain easylt hakkama.

Keegi kogenum võiks öelda, kas seda sund toomist ka rakendatakse? Soomest igatahes ei too keegi kedagi ära. Võib vabalt ka Eestis käia. Aga kui siin oma kodus edasi elada ja samas kohas tööl ka rõõmsalt käia, siis palutakse viisakalt "otse objektilt" unimogi kuuti? Seadus justkui lubaks. Iseenesest välismaale minekule alternatiiviks olekski trahvi maksta ja kõik kutsed üle lasta(kui jõuga mundrisse ei suruta)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis