Xen0n kirjutas:
Hr v6sa vist ostab esimest korda elus autot, et 1000 euriste junnidega viitsib siin teemas oma pead vaevata.
Ei, mina endale autot ei osta. Mul on olemas täiesti tagumentimööda liikurid nii suveks kui talveks, tänan küsimast
Ma ostan autot inimesele, eks ei tea autode remondist mitte s$}}agi, kellel on vähe raha ja kes eluneb karup#*sekülast veel kaugemal sooserval. Lähim usaldusväärne remondikoht on 25 km kaugusel. Ning kellel on selged eelistused, paraku umbes 1500 € jagu liiga hinnalised;)
Minu mure on selles, et esimene kõne peale saabunud vaikust tehakse mulle... Mistap mu huviorbiidis on paratamatult pigem pikaajalise kasutaja käest soetatav auto, kui platsikaup. Kuigi saatuse irooniana olen ma oma elu parima hinna-kvaliteedi suhtega kauba teinud just platsilt, siinkohale tervisi Aare autole

Kusjuures oligi tonnine käru.
Aga mina ei lahka siin mitte kellegi konkreetse isiku personaalküsimust, vaid terve hulga müüjate tahtmatust oma kaubast lahti saada. Autosid on, on ka mõistlikke ja ausaid müüjaid, kellega saab mõne minutiga asjad klaariks. Peamiselt on kõne põhjuseks asukoha mittemärkimine. Ma ei sõida tonnist autot vaatama kugugi Räpinasse ega Kuressaarde. Leiame lähemaltki. Mille kuradi pärast seda asukohta varjama peaks?
Ja siis on need, kelle arvates kuulutusest piisab ja kõik ülejäänu on "uue auto otsijate pläma". Minge pe#*e!
Millega on otseselt seotud ka ostjate suhtumine: vana auto puhul on kriimud või roosteplekid ja mõni ripnev juhe või mõranenud plast ootuspärased. Niiöelda ostetud omadused,oleks isegi õigem öelda.

Sääraste pisiasjade üle irisemine või tonnise auto puhul mitmetunnine "ostueelne ülevaatus" on täpselt samasugune sigadus ostjalt, nagu seda on auto selgete ja oluliste vigade varjamine müüja poolt. Või vingumine suure läbisõidu üle paarikümne aasta vanuse auto puhul: nii kalendrit kui atlast saab oluliselt soodsamalt raamatupoest. Lõpetage vingumine suurte odomeetrinäitude üle ja kerimine kaotab mõtte. Aga kuniks lõviosa ostjatest elab mingis paralleelmaailmas, kus autoga sõidetaksegi vaid teistkümmend tuhat km aastas, see läbisõitude võltsimise kino muudkui jätkub. Ei osta Hans ega Pierre endale suure mootoriga universaali vaid kord nädalas naaberkülas poes käimiseks, vaid need on ikka reaalselt tuhandeid kilomeetreid kuus neelavad maanteeliikurid. Ning hästi hooldatuna täiesti tarvitamiskõlbulikud ka poole miljoni läbisõidetud kilomeetri järel. Minu praeguse äärmiselt rahuldustpakkuva põhiliikuri usumõõdikul on 300+ kkm, tõenäoliselt on keritud Saksas enne siiatoomist sadakond ja teist samapalju esimese müümise ajal siin. Sest KI on lukus ja see juhtub haruharva muukimata paneelidega... Aga võib muidugi olla ka juhus, eksole.
Inimesed, olge mõistlikud ja ärge üritage iga hinna eest "elu diili teha" partneri arvelt.