Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 18:42

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 16 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Alpine SWR-1222D elemendile kasti ehitamine
PostitusPostitatud: 08.07.2009 21:50 

tervist. olen siin foorumis palju lugenud bassika kastide kohta, ning praegu on päris arusaamatu pilt. endal on alpine swr-1222d ja sellel olid googlis kasti mõõtmed kohe olemas http://avforum.no/forum/attachments/god ... -kasse.pdf tegin ka kasti selle joonise järgi, alguses polnud piisavalt jämedat toru ning tegin peenikesest ning saadud toru ruumala jäi natuke väiksemaks ettenähtud mõõdust. panin alpine kasti ei mänginud kohe üldse siis tiba aja pärast sai õige toru sisse, oli parem küll kui ühes eelmises suvalises kastis, aga ikkagi nagu mitte see õige. olen näinud palju selliseid poisse kes üldse ei jaga teemat aga neil on võetud suvaline kast elemendile ja mängib minu omast etemini, ise proovisin hiljem ka ühte sellist silindri kujulist papist kasti sellele elemendile, mängis ka mitte halvemini kui talle mõeldud originaal kastis. fooriumis räägitakse ainult et kast peab väga täpne olema muidu ei saavuta seda õiget tulemust, selle bassbox pro'ga arvutatud kastiga peaks ju saama ikkagi parimale tulemusele üsna lähedase tulemuse saama aga praegu küll tundub et mine osta poest 1000 eest kast koos supagaga ning mängib kohe palju paremini. ja veel selline küsimus et need laieneva otsaga inverterid, kui mul on sama ruumalaga tavaline plastik toru, kas see annab sama tulemuse?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Abi kasti tegemisel
PostitusPostitatud: 08.07.2009 22:50 
Kasutaja avatar

Reeglina tootja antud kastide mõõdud on kaka, see on nö safe teema.

Ehk siis ei maksa lähtuda tootja soovitustest, sest reeglina ei vasta need ootustele ...

Siin kohal on kindlasti paslik küsida, et mis muusika stiili sa kuulad ja mis võimu oma subbarile sisse "söödad" :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2009 23:40 

Tootja soovitused olid jah supaka kasti peal kohe koos graafikutega, kuid see kindel kast on arvutatud bbp programmiga.
Võim on see http://salupa.exe.ee/jutt/va/voim.php?f ... AFTWERK2KW ning kõlar on ka 1 oomini ühendatud.
Muusikat kuulates tahaks sellist mahedat rõhulist bassi, ehk siis rohkem spl'i kui sq'd.
Üks küsimus oleks veel, kasti häälestamine tähendab siis erinevate ruumaladega inverterite proovimist jah?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2009 23:47 
Kasutaja avatar

Mikku316 kirjutas:
Tootja soovitused olid jah supaka kasti peal kohe koos graafikutega, kuid see kindel kast on arvutatud bbp programmiga.
Võim on see http://salupa.exe.ee/jutt/va/voim.php?f ... AFTWERK2KW ning kõlar on ka 1 oomini ühendatud.
Muusikat kuulates tahaks sellist mahedat rõhulist bassi, ehk siis rohkem spl'i kui sq'd.
Üks küsimus oleks veel, kasti häälestamine tähendab siis erinevate ruumaladega inverterite proovimist jah?

Ca 100 liitrine kast ilma inverterita ja häälestatud ca 35 hz peale peaks su bassi nõudluse rahuldama :)
Jah, pordi ehk inverteri muutmine on peamine faktor kasti häälestamisel ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2009 23:51 

okei, aga millega häälestada kinnist kasti?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2009 23:54 
Kasutaja avatar

Mikku316 kirjutas:
okei, aga millega häälestada kinnist kasti?

Mitte millegagi ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2009 23:56 

:D kuid mis eesmärk on vatil kastis?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.07.2009 00:03 
Kasutaja avatar

Mikku316 kirjutas:

Karju patja, umbes sarnane eesmärk :P
Summutus siis ehk ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.07.2009 09:45 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
Mikku316 kirjutas:

Karju patja, umbes sarnane eesmärk :P
Summutus siis ehk ...

Pigem peaks selle eesmärk olema see, et vatis liigub heli aeglasemalt ja sellega saab kasti tinglikult kuni 20% suuremaks teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2009 00:02 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:

Ca 100 liitrine kast ilma inverterita ja häälestatud ca 35 hz peale peaks su bassi nõudluse rahuldama :)

Kallis Viki, su jutt on suht BS.

Esiteks sellise võimsuse juures lõhub ennast element suure amplituudi juures ära, teiseks see kast on nii suur, et element aint müdistab ja ümiseb, mitte ei mängi mõnusalt.

Üle 40l kinnist kasti kasti pole mitte mingit mõtet teha ja teades Type'R'i iseloomu (paigaldanud ja teinud enam kui 20 kasti sellele elemendile), siis tean, mida räägin. Isiklikult SPL'i jaoks ja madala bassi jaoks on inverterkast üks ainuõigemaid lahendusi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2009 00:35 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
ViktorT kirjutas:

Kallis Viki, su jutt on suht BS.

Esiteks sellise võimsuse juures lõhub ennast element suure amplituudi juures ära, teiseks see kast on nii suur, et element aint müdistab ja ümiseb, mitte ei mängi mõnusalt.

Üle 40l kinnist kasti kasti pole mitte mingit mõtet teha ja teades Type'R'i iseloomu (paigaldanud ja teinud enam kui 20 kasti sellele elemendile), siis tean, mida räägin. Isiklikult SPL'i jaoks ja madala bassi jaoks on inverterkast üks ainuõigemaid lahendusi.

Oot, mida sa ootad siis bassi kõlarilt, sümfooniat ?
Tundub et meil on erinevad arusaamad sõnast BASS ...

See, et sa 20 kasti samas mõõdus ühele oma müüdavale elemendile oled teinud, ei näita just palju ?
Ma olen 3 erinevat kasti teinud ja just mu välja toodud mõõdud tõid esile naeratuse kliendi näos, seda Corolla 3 door hatcback 02a mudelis !

Bass lõhub kõike, jääks oma jutuga nüüd suts adekvaatsemaks :)

Mul yhel sõbral lammutab juba aasta aega 1 paarisaja vatine mutant 12" 100 liitrises kastis, ... ei jaksa juba ammu ära oodata selle põlemist ... St et 100l in total, port ja subbar vähendavad mõõte oluliselt, eriti kui häälestada madalale, seega ära kiunu igas teemas, räägi inimese moodi ja siis on ka võimalik teavet vahetada ja ka kasulik hoopis üksteisele olla :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2009 08:34 

Kah paari erinevat kasti proovinud, ja minuarust mängib type-r väga kehvasti kinnises kastis võrreldes inverterkastiga.

Teemaalgataja käest küsiks, et mis võimendit kasutad type-r i toitmiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2009 22:44 

võimendi on kraftwerk rainbow, 1 oomi peal oli salupal mõõdetud kõvasti üle 500 rms'i (umbes 600-700 äkki oli)

to bassaundman. kas minu ehitatud kast on sellele elemendile piisav normaalseks tööks, või milline peaks see sobiv kast olema?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2009 00:56 
Kasutaja avatar

Mikku316 kirjutas:
võimendi on kraftwerk rainbow, 1 oomi peal oli salupal mõõdetud kõvasti üle 500 rms'i (umbes 600-700 äkki oli)

to bassaundman. kas minu ehitatud kast on sellele elemendile piisav normaalseks tööks, või milline peaks see sobiv kast olema?

Mina isiklikult seda eelpool väljatoodud kastiprojekti ei pooldaks, kuna Invertertoru on liiga väike/neid on vähe, antud kasti ruumala ja elemendi jaoks. Sellest tingituna su kast ilmselt vuhistab teatud lugudega. Antud inverterite ja kasti mõõtudest on tingitud kasti mõtetult madal häälestussagedus (32Hz) - sellepärast sulle tundub, et see mängib sitasti.

Alustuseks võid proovida ühe täpselt samasuguse inverteri juurde panna, see peaks su kasti häälestusageduse tõstma umbes 43-44Hz'i peale, mis peaks kasti omapära ja väikse vatiinikoguse juures kukkuma umbes 41-42Hz'i peale. Omakorda langeb sul inverterites liikuva õhukiirus, mis peaks oluliselt vähendama vuhistamist ja tegema asja meeldivamaks. Kahe inverteriga kast sobiks juba oma sageduselt tunduvalt paremini muusika kuulamiseks, kuna häälestus kattub siinkohal enamuste muusika lugudega ja seda just madalama bassi kohapealt (nagu soovitud), andes sellega jõudu juurde bassilöögis. Proovi, saad teada.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Alpine SWR-1222D elemendile kasti ehitamine
PostitusPostitatud: 08.09.2009 13:01 
Kasutaja avatar

Kuna endal sama tüüpi elemendid siis küsiksin:
Mis võiks olla soovituslik liitrite arv inverterkasti puhul, kus on sees siis 2 eelnimetatud elementi.. ise olen vägagi bassinõudlik ja võimenduse tagab MRP-M1000. Niisiis küsimus, palju taolisel 2 elemendiga kastil võiks olla liitreid, ja samuti millist inverterit kasutada? Aeroport? Sein tüüpi invert.? .... :?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 16 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis