Kilplane kirjutas:
ikka saab teisiti ühendada, mitte küll võimu tagant aga woofri juurest saab. sellepärast 2 mähisega woofreid tehaksegi.
sul vist oli 2+2 oomi eks?
sel juhul, normaal ühendus on see, et mõlemad kanalid(sillatuna) on aetud 2 oomi peale ja üks läheb ühte mähisesse teine teise. sedasi sul praegu on.
ja kahjuks 4 kanaliga võimendi vist väga rohkem võimalusi sulle ei anna.
kui sul muidugi oleks ühe või kahe kanaliga võim sillatud üheks, siis saaks ka sedasi:
on võimalik ühendada paralleelis, ehk plus kanali jagad kaheks, paned mõlema mähise plussi. ja miinusega niisamamoodi. sellega langeb sul võimendi takistus 1 oomi peale.
või siis jadamisi. plus esimese mähise plussi miinus teise mähise miinusesse ja esimese ja teise mähise plussid miinused kokku (need, mis vabaks jäid.) siis tõuseb takistus 4 oomi peale per kanal.
ja sealt edasi saaks hakata väga huvitavalt ja mitmeti ühendama, kui sul oleks rohkem kui 1 woofer.
või siis 2 võimendid 1 woofri jaoks, seal tuelb rca jagada kaheks jne jne jne.. mõned võimaldavad ka mingit muud moodi koostööd, sellesse pole eriti süvenenud.
üldjoontes on sedasi, et 4 kanaliga võimendid on mõeldud kõlareid võimendama, mitte woofreid.. 1 (ja 2) kanali võimendid on mõeldud woofritele.
noo saab ka 4 kanaliga, aga reeglina siis pole woofrid, mida sinna taha ühendatakse kuigi võimsad.
uurides seda võimendit, siis huvitas mind hoopis see, kuidas sa kanalid 1 oomi peal tööle said (1+1 ja 1+1 ehk 2 ja 2 oomi), ilma, et ta sul kärssama on läinud.
tegelt peaks ta sul andma mingi 2X250w sillatuna kokku, paberil ja seda @4 oom
reaalsuses rohkem mingi 2X180W 4 oomi juures. mida ta sul 2 oomi juures teeb, ei kujuta ette.. mingi 2X270w?
küsiks kuidas kvaliteet mürtsul on? ikkagi, kui jällegi paberit uskuda, siis mürts peaks olema 1000w rms? see võim ei toida teda ikkagi ära. kilovatise elemendi taha võiks ikkagi mingi asjalikuma asja leida.
Ta mängib mul praegu 2+2 oomi peal...On sillatud nii nagu võimendil näidatud...Ega ta kahjuks ei anna seda mürtsu välja mida see supakas on võimeline andma kuna olen seda kõlli kuulnud 800w rms võimu taga ja see oli karm

nii et siis on 2 valikut

1.Tuleb kas uus võimendi sebida....
2.Või siis mingi lahjem supakas...
Olen uurinud ka supakaid mis on 500W RMS (4+4oomi) kas selline oleks normaalne sellisele võimendile?