Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 21:09

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 50 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Liikluskindlustuse koefitsendid
PostitusPostitatud: 21.08.2009 10:13 

creativ kirjutas:
part1 kirjutas:
Avarii korral tõuseb riskigrupp vastavalt tekitatud kahjule, minu andmeil.
samuti ei sõltu kindlustusmakse ainult riskigrupist, vaid loeb ka isiku vanus ja elukoht, kus auto on registreeritud
Minu teada püsib korda paika jäänud riskigrupp 6 aastat ilma autota, vähemalt enne oli nii, hetkel kindlalt ei tea.

Raske oma andmeid üle kontrollida? Kui sul autot pole 2 aastat olnud siis läheb kindlustus 1,2 peale. Kui avarii teed siis sinu koefitsent korrutatakse 0,6-ga. Kuidas kindlustusmakse vanusest sõltub?

mismõttes korrutatakse 0.6-ga. kui arvu korrutada 1st väiksema arvuga siis arv väheneb ju. Sinu jutu järgi tehes avarii, koefitsent langeb. Ebareaalne veits ju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.08.2009 15:00 

ghozt kirjutas:
creativ kirjutas:
part1 kirjutas:
Avarii korral tõuseb riskigrupp vastavalt tekitatud kahjule, minu andmeil.
samuti ei sõltu kindlustusmakse ainult riskigrupist, vaid loeb ka isiku vanus ja elukoht, kus auto on registreeritud
Minu teada püsib korda paika jäänud riskigrupp 6 aastat ilma autota, vähemalt enne oli nii, hetkel kindlalt ei tea.

Raske oma andmeid üle kontrollida? Kui sul autot pole 2 aastat olnud siis läheb kindlustus 1,2 peale. Kui avarii teed siis sinu koefitsent korrutatakse 0,6-ga. Kuidas kindlustusmakse vanusest sõltub?

mismõttes korrutatakse 0.6-ga. kui arvu korrutada 1st väiksema arvuga siis arv väheneb ju. Sinu jutu järgi tehes avarii, koefitsent langeb. Ebareaalne veits ju.

Su aju on ebareaalne! Vaata eelmine kasutaja seletas lahti, et kus vea tegid ja sa ikka ei saa asjast aru :kill

Omal tõusis 1,2 pealt peale avariid 1,8 peale ja arvutis panin jagamise asemel lahtumaise ja sealt see viga tuligi :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.08.2009 15:09 
Kasutaja avatar

Vanus mõjutab väga lihtsalt kindlustusmakset, on omad valemid selle jaoks.
Ma ei mäleta neid vahemikke täpselt, aga need olid umbes sellised
18-19
19-22
22-25
25 ja peale
ning üle 60 oli jälle soodustus
lisaks sellele on siis veel riskigrupp ja sõiduki arvel oleku koht
ja loomulikult ka auto võimsus.
tean seda, et vähemalt 5 aastat tagasi kehtis 6 aastat su riskigrupp ilma autota.
ühtlasi tean ka seda, et sõbral oli 0,77 riskigrupp, tehti avarii, kahju 30 000kr, riskigrupp tõusis 0,96 peale.

vaatan, inimestel ikka väga ähmane ettekujutus kindlustuses, see on tegelt keeruline värk, olen seda väheke uurinud.

Palun siin kõigile kindlustuse kalkulaator katsetamiseks ja kasko on hoopis teine asi.
https://www.online.if.ee/pls/elk/f?p=11 ... 4461773D3D

riskigrupp langeb teatud määrade võrra.
1,2-0,96-0,77- edasi on ähmane aga vist oli 0,6-0,5 ja 0,4, iga aasta langeb ühe võrra,
kui matsu ei pane ja ühe autoga sõidad. Kui ostad teise auto juurde siis see hakkab oma elu elama.

Minul on olnud ridamisi autosid ja mitu tükki korraga ja sestap mu riskigrupp on natuke jama praegu, kuigi matsu pole pannud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.08.2009 22:48 
Kasutaja avatar

oskab keegi seda seletada
kui if kalkulaatorisse panen enda andmed ehk siis isikukood,konfiskent mis 1.2 ja maakond
ja kui panen enda elukaaslase isikukoodi ja sama konfi mis minulgi ja sama maakond ka
aga minul tuleb näiteks kolme kuu makse 1001eeku ja elukaaslasel 758
ainuke vahe selles meil et mina ja 22aastane aga elukaaslane 23
kas siis tõesti erinevad sünniaastad mängivad siin rolli?
seda ma tean ja et on vanuse grupid aga minu teada 22 ja 23 kuuluvad ühte gruppi

loodetavasti ei jäänud asi segaseks mis ma õelda tahtsin:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2009 10:47 
Kasutaja avatar

Ma arvutasin ka ja 22 ja 23 on erigruppides tundub.
Ma ei oska öelda, kas sooline erinevus siin midagi muudab.
Ma ei tea, kas see on kindlustusel erinev, aga siit leiab vanusevahemikud, võibolla on erinev, aga paistab et kõik kindlustajad arvestavad siiski vanust, mis on tegelikult ka õige.
http://www3.ergo.ee/ERGO_calculator/tra ... enuId=0101

vanusevahemikud siin on.
0-21a
22-23a
24-26a
27-30a
31a ja peale
siis on juriidiline isik.
Mul ifis öeldi, et 25 saab nende järgi täisealiseks inimene, nii et mul odavnes näiteks sellega kindlustus, tundub, et kindustlusfirmad jah arvestavad vanust kõik, aga erinevad vahemikud on jne.

Minul on 2 riskigruppi ja mõlemad on 0,96 muidu, kuna algselt enda nimel pikalt autot ei olnud ja hiljem olen vahetanud neid niipalju ja korraga mitut omanud enda nimel.
Üks on hetkel ootel, kui järgmise auto ostan, siis läheb see käiku.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 50 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis