Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 23:03

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 182 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tuline striitreisser vs ülevaatus ...
PostitusPostitatud: 17.09.2009 23:06 
Kasutaja avatar

lisatulede kohta ütlen mina nii: me siiski oleme põhjamaa riik, kus enamus öid on pimedad. sina, kes sa sõidad enamus elust tallinnas, siis sul ei ole probleemiks kehvad tuled. aga mina, kes sõidan enamus elust maal, kus ei ole tänavavalgustust ja igakell võib loom teele joosta, siis mul on vaja häid tulesid. Mina leian, et kui inimene tahab **** mängida, siis piisab talle kahest tavalisest tulest. kui pooltule xenon ei pimesta, siis mina ei näe probleemi. see 75ref arv on suhteliset pisike ja koigil autodel ei ole über head tuled. Kõik lõpuks taandub siiski liikluskultuurile.

kui mulle ment mainis, et tahab mu korudsele saata, kuna mul pole ühtegi märget passis, siis vastasin talle: ma arvan et mu auto on palju rohkem tehniliselt korras, kui siin mõni sara mis liikleb. Selle peale ment ütles: eks iga lit* kiidab oma vi*** :P ja andis dokumendid tagasi ja soovis head päeva.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.09.2009 23:23 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
..kui sa enamus aega tiirutad niisama linnapeal, millejaoks on vaja lähituledesse ksenooni, kaugtuledesse ksenooni ja udutuledesse ksenooni?

sama küsimus oleks siis umbes, millejaoks sulle valuvelgi, spoilereid ja kõva tümakat autosse?
eks ikka sellejaoks, et oma masinaid edevamaks ja silmatorkavamaks muuta, ning ise ei näe küll selles probleemi, kui keegi xenoniga vastu sõidab, esiteks ei ole ma veel aru saanud, kuidas teid need pimestavad, ning teiseks on see tükimaad parem kogemus, kui proovida märgata mingite seasilmadega vastatulevat küna... :kill
interface on mitu korda vastu sõitnud oma xenoni majandusega, nii öösel kui päeval, aga vot pimestada ta pole mind veel suutnud.. :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.09.2009 23:36 
Kasutaja avatar

AntiL : korralikud hellad või xenonid?

eesti seaduste kohaselt on siis tuksis :) korralik hella üks lisakaugtuli on ref arvuga 37,5 ehk siis kokku 75..

kui eestis on lubatud summa 75 ja nüüd liidame sellele juurde autode enda tuled = ei saa ülevaatuselt läbi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.09.2009 00:15 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
Ok, ma saan aru, kui paned tuled selleks, et tõesti sõita maanteel pimedas ja kui seda on veel vaja teha tihti, aga...kui sa enamus aega tiirutad niisama linnapeal, millejaoks on vaja lähituledesse ksenooni, kaugtuledesse ksenooni ja udutuledesse ksenooni? :lol huumor, see on see, kui need hid kitid kommirahaga liiguvad...

Noh mul ka nii lähi kui kaugtuyledesse HID kit-d topitud, odavad hiinaks nö, a kuradi hea on sõita, kui tee valge on :)
Siiani 2 x ÜV edukalt nendega ka läbitud ...

Aga siin kohal 1 küsimus, et millised tehase autod siis "kalleid ja mitte hiinakaid" kasutavad ? Bemm v merc ? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.09.2009 01:31 
Kasutaja avatar

DevilDeVille kirjutas:
ViktorT kirjutas:
Aga siin kohal 1 küsimus, et millised tehase autod siis "kalleid ja mitte hiinakaid" kasutavad ? Bemm v merc ? :D

pakuks et enamik autotootjaid kasutavad tuntud tootjate pudinaid

Nagu Apple ja Dell arvuti tootjad ? Kokku pannakse Iirimaal, kui kõik komponendid peale kruvide tulevad Hiinast !
Elame ajastus paraku, kust enamus elektroonika tuleb Hiinast !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.09.2009 10:50 
Kasutaja avatar

DevilDeVille kirjutas:
ViktorT kirjutas:
DevilDeVille kirjutas:
ViktorT kirjutas:

pakuks et enamik autotootjaid kasutavad tuntud tootjate pudinaid

Nagu Apple ja Dell arvuti tootjad ? Kokku pannakse Iirimaal, kui kõik komponendid peale kruvide tulevad Hiinast !
Elame ajastus paraku, kust enamus elektroonika tuleb Hiinast !

ma pidasin silmas ennekõige pirne (philips nt.), ballast võib tõesti kusagilt vinus silmadega kaakide käest tulla.

Oletame siis, et "tuntud pirrn tuleb Saksamaalt, siis järgmine küsimus on see, et mis vahet sa teed odaval 6K pirnil ja ja kallil variandil, kui nad mõlemad asuvad mu autol läätsede taga ?
Kas "see odav hiinakas" jääb pigem hammaste vahele neile, kes isegi seda odavat ei jaksa osta või hoopis politsei hirmus elab ja eelistab seevastu pimeduses sõita, oh seejuures unustasin pisiasja, et tal <Tallinnast kaugemale asja polegi, aga striitreissill tahaks ka valgete tuledega paarutada :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.09.2009 12:26 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
Miks peab udukas ksenoon olema? Esiteks ei valgusta udukas nii ehk naa midagi ja kas udutuli ei pea just mitte kollaka tooniga olema?

ViktorT kirjutas:

saad aru küll millest ma räägin
Aga miks mitte? Sulle meeldib oma stok Opel(sa ei saaks uut võre ette panna ju, see rikuks stok välimuse ära) ja stok autod, teistele meedlivad teised asjad. Sina võtsid supaka endalt välja ja kohe hea kritiseerida teiste autosid, et ovaalid annavad piisavalt. vat ei istu see ovaalide "bass" mulle ja päris paljudele teisele. Ksenoon udutules? Ilus on vat. Ilusam kui kollane ja kõik. Sulle ei meeldi? Jah kõigile ei meeldigi, mis teha. Räägid et pimestab, no fakk sõidad koguaeg Martole või kellele iganes vastu, et nii väga häirib? Murdosasekund ja su piin on läbi. Ei tea, mind pole kordagi häirinud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.09.2009 12:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Udukatega meie tingimustes sõitmine pole normaalne. Eriti kui põhjenduseks on, et auto näeb ilusam välja. Gaaslahendusega lambid udukas - overkill.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.09.2009 13:56 
Kasutaja avatar

Umx kirjutas:
Udukatega meie tingimustes sõitmine pole normaalne. Eriti kui põhjenduseks on, et auto näeb ilusam välja. Gaaslahendusega lambid udukas - overkill.
See on sinu arvamus jah. On inimesi, kes sinuga nõustuvad ja on inimesi, kes ei nõustu ja meeldib.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.09.2009 16:04 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
Ootan ilusamaid päevi, kui saab juba liisingurüppe langeda ja mõne normaalse 2007+ aasta siviku või accordiga hakata sõitma :D

On ikka unistused juba nii noorelt :D
Ma eelistan vana ja korras autoga sõita, kui tühja auku liisingut maksta, korralisi tehnohooldeid jne ntx ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.09.2009 16:33 

Mul on üsnagi tundlikud silmad ja kui keegi öösel udutuledega/ksenooniga vastu tuleb, siis võtab ikka virvendama küll. Ainult lähituledega pole enamasti probleemi, aga udutuled+lähituled koos on kuidagi väga ere ja vastik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.09.2009 19:17 

.Markus. kirjutas:
Umx kirjutas:
See on sinu arvamus jah. On inimesi, kes sinuga nõustuvad ja on inimesi, kes ei nõustu ja meeldib.

Ilu ja liikluseeskiri ei käi kokku.Tahad ilu,siis põleta neid udukaid kusagil ,kus liiklust ei toimu. Lisaks pole ükski (odav) ksenoon parem,kui korralikud lisatuled ja enamike autode tehase tuled.
Udukatest rääkides,siis on teaduslikult tõestatud,et hea nähtavusega udukatega sõitmine hoopis kahandab juhi vaatevälja,mitte ei suurenda seda.Ninaesine võib ju valge olla,aga mis toimub kaugemal,seda tihtipeale ei näe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.09.2009 19:32 
Kasutaja avatar

mehikemetsast kirjutas:
.Markus. kirjutas:
Umx kirjutas:

Ilu ja liikluseeskiri ei käi kokku.Tahad ilu,siis põleta neid udukaid kusagil ,kus liiklust ei toimu. Lisaks pole ükski (odav) ksenoon parem,kui korralikud lisatuled ja enamike autode tehase tuled.
Udukatest rääkides,siis on teaduslikult tõestatud,et hea nähtavusega udukatega sõitmine hoopis kahandab juhi vaatevälja,mitte ei suurenda seda.Ninaesine võib ju valge olla,aga mis toimub kaugemal,seda tihtipeale ei näe.

Selliosed avaldused panevad ikka muigama :D
Et sinu arvates siis udukatega sõita, siis lülitatakse lähituled välja ?
Point ongi ju selles, et udus tee äärt paremini näha ?

Ja see hiinakate jutt muutub juba plämaks siin, selgelt on aru saada, et pajatavad tegelased, kel absoluutselt igasugune kogemus puudub nede kasutamisel. Mu audi(C4) lähituled olid kordades kehvemad kui hiinaka HIDis sinna läätsete taha panduna. Kus küll sellised totrad arusaamad ja avaldused tulevad ?

Pealegi mis kurja teeb xenon UDUlaternates, kui need nagunii teeäärt ainult näitavad ?

Vaatan et ülevaatuse teema läheb sujuvalt üle puht kadeduse teemaks, jõudu teile :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.09.2009 22:08 
Kasutaja avatar

http://www.postimees.ee/?id=165728

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.09.2009 22:57 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
mehikemetsast kirjutas:
.Markus. kirjutas:
Umx kirjutas:

Selliosed avaldused panevad ikka muigama :D
Et sinu arvates siis udukatega sõita, siis lülitatakse lähituled välja ?
Point ongi ju selles, et udus tee äärt paremini näha ?

Ja see hiinakate jutt muutub juba plämaks siin, selgelt on aru saada, et pajatavad tegelased, kel absoluutselt igasugune kogemus puudub nede kasutamisel. Mu audi(C4) lähituled olid kordades kehvemad kui hiinaka HIDis sinna läätsete taha panduna. Kus küll sellised totrad arusaamad ja avaldused tulevad ?

Pealegi mis kurja teeb xenon UDUlaternates, kui need nagunii teeäärt ainult näitavad ?

Vaatan et ülevaatuse teema läheb sujuvalt üle puht kadeduse teemaks, jõudu teile :D

Xenon udukas - kui sa veel tähele pole pannud, siis ehk teed mõne sõbraga testi, nimelt udu korral näeb vastu sõitev auto enne su udutulesid kui lähitulesid, mis on ka 1 udukate eesmärkidest.
Seega, kui sa neisse nüüd xenonid sisse topid, siis need pimestavad tunduvalt rohkem vastutulijat kui lähitulede aftermarket xenonid.

Selle vastu mul pole midagi, et lähituledesse paigaldate neid aga jah, mul silmad korras, aga udukas + xenon paneb isegi päise päeva ajal silmi kissitama.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 182 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis