nädalavahetusel käis jälle vilgas ehitustöö. Kahjuks suutsin telefoni niimoodi ära regullida et pildid on 320x240. samas ega lahutusvõime sellest märkimisväärselt ei kahanenud

kõlarid:
esimese raksuga sai pandud peale pahtel ja pahtli sisse marli. kui see oli ööläbi seisnud külmas ja niiskes garaažis, siis oli pahtel hommikul täpselt sama märg kui ta oli õhtul.
sai siis pahtlikäkerdis tuppa sooja viidud. 24 tunni möödudes oli pahtel juba pealt veidi kuivavõitu. lõpuks mu kannatus katkes ja tõmmasin marliriide abil pahtlikihi maha - riie oli endiselt märg. võibolla kui see oleks lõpuks ära kuivanud, siis oleks ta ka kõva jäänud, kuigi mul ka selles suhtes oli lootus juba päris nõrk.
järgmine katsetus - pva. see jätab igavese sitke kihi ja peaks painutamisele kenasti vastu pidama. ainuke jama on, et sedasaab panna väga õhukese kihi ja see kuivab veelgi kauem kui pahtel...
nii et ärge teie nii tehke.
mõned pildid sellest mässamisest:
makrofleksile on antud lõplik kuju:

siin on juba näha kuidas pahtli pealt on marli maha katkutud ning pva jaoks on pandud strateegilistesse kohtadesse uus marlikiht

ühesõnaga, suht TäPe.
vahelduseks ka väike eskiis mis sai joonistatud vifadega katsetamise ajal. ehk siis et kust leida juurde vifadele ruumi ja kuhu panna tviitrid

muudel aladel läks elu palju rõõmsamalt. Tegin ümber võimendi maanduse (tänud idee eest bsm) ja seetõttu ka võimendiriiuli.
et saada lahti genekamürast oli vaja teha kolme asja:
1) visata välja tehaseraadio
2) võtta võimendi ja prose maandus otse akult, ilma mingi poolitamise või vaheväljavõtteta
3) isoleerida võimendi ja prose korpus kerest
nii lihtne see ongi

ja krt miks ma kaks aastat seda nuputasin:)
mõningaid pilte:
tööalgas riiuli esiplaadist. esimese asjana sai tehtud test kas varuratas mahub välja:

riiulile hakkab tekkima kuju:

kaas sulgub kenasti:

riiuli kinnitus:

võimendi gaininuppude ja jahutuse avad:

siin on nipp kergete asjade kinnitamiseks kui ei taha auke puurida. terve mu eelmine versioon võimendiriiulist kõlkus sellise kinnituse otsas. idee on lihtne. poldi pea alla veidi kahepoolset teipi või pigi, polt pigimatist läbi ja seib peale. antud pildil on kaitsmebloki kinnitus

10mm2 juhetmele otsik pigistatud ning seejärel leeklambiga tina täis:

sama asi ainult et leeklambi asemel kasutasin fööni. tulemus puhtam ja ilusam. aega läks 1 minut kauem.

siit on näha et prose ja võimu maandused jooksevad eraldi akule. kaitsmed peavad eraldi olema juba reeglite järgi

võimu juhtmete (+,- ja remote) kinnitus

peaaegu valmis:

teha on veel signaalikaablite otsad, juhtmete kinnitamine ja mingi tekstiilkate. veel pole otsustanud kas juhtmed jäävad kanga alla või peale.
mõned küsimused ka.
1) kas 10mm2 kaablist piisab? + ja - kokku on nats üle kahe meetri.
2) suure hurraaga sai välja visatud 250W@8 ohm võimendi. aga kas allesjäänud 60W@8ohm mitte väikseks ei jää? sellele küsimusele tuleb mul vist ossiga leveleid mõõtes ise vastus leida...
3) mida hakata peale ülejäänud kaabliga? praegu on see kokku kuhjatud tagumise istme alla, aga ma ei usu et see on kõige turvalisem koht. kindlasti ei ole see esteetiline.
vasakpoolne - kõlarikaablid

parempoolne - kõlarikaablid, remote, signaal