Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 10.05.2025 19:10

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 25 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: generaatori ümberehitus
PostitusPostitatud: 29.10.2009 00:15 
Kasutaja avatar

reck16 kirjutas:
Minu näide : Autos oli mul 400A võimendust. Genekas 60 A. Pika üeale genekas lendAS laiali. Võll kõver, mähised puruks, laagrid läbi. Pm kasutus kõlbmatu.

Jah see oli just 400A pärast :lol
Usa masinatel liigub 150-180A genekaid, Märteni romulast midagi ikka leiate ;)
Kui aga pole upitud "Big 3"-d, siis on ka te upitud genekad kasutud !
Võimendile veate jämedamad kaablid, aga genekast keresse, akusse ja aku-kere vaheline mass ??
Kui SPLi jaoks ainult süsteemi ehitada, siis mul pole üldse süsteem hetkel auto vooluvõrguga ühenduses.
Kui aga tänava bassi vaja,siis alustagem voolukaablitest ja lisaaku(de)st.
Samas kui võimendid tarbivad voolu rohkem, kui genekas toodab, siis ei juhtu mitte genekaga,midagi, vaid akud saavad kiiremini otsa, ei ole need standard akud loodud täis/tühjaks saama iga päev, võimendi on stabiilselt alatoidetud ja kui kehvem võim ka veel, siis pole aeg kaugel, kus see lihtsalt suitsema läheb !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.10.2009 17:48 
Kasutaja avatar

Kasutasin Powercell 4000 aku mis ei ole just standart aku. Kuna kuulasin väga tihti väga valjult muusikat. Kunagises sinu postituses tegid sa juttu, et kogu asja allikaks on vool. Genekas toodab voolu. Kui Pidevalt aku tühi siis selleks peab genekas tööd tegema. Just see tema hukatuse viis. Ja genekast akusse 50mm2 kaabel ja massi keresse üle 50mm2. See minul oli praktiks, mitte teooria :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.10.2009 18:21 
Kasutaja avatar

reck16 kirjutas:
Kasutasin Powercell 4000 aku mis ei ole just standart aku. Kuna kuulasin väga tihti väga valjult muusikat. Kunagises sinu postituses tegid sa juttu, et kogu asja allikaks on vool. Genekas toodab voolu. Kui Pidevalt aku tühi siis selleks peab genekas tööd tegema. Just see tema hukatuse viis. Ja genekast akusse 50mm2 kaabel ja massi keresse üle 50mm2. See minul oli praktiks, mitte teooria :)

Sa oled õigesti talitanud, aga selle pärast ei anna genekas saba ja veel selliselt nagu sina kirjeldasid :)
Genekast ei "imeta" voolu, vaid saaadakse nii palju, kui tuleb.
Mul ühel ooplil andis genekas 2 x aasta jooksul saba ilma tümmita, ei tea mille arvele see siis kirjutada ? :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.10.2009 19:41 
Kasutaja avatar

Enda autos on nähtavasse kohta paigaldatud voltmeeter, mis annab pideva ülevaate voolust, millest saab ka järeldada generaatori tõõmahu. Kui oma süsteemi piisavalt hästi tunda, tead millal oleks õige aega tarbimist maha keerata. Generaatori, auto el ja kindlasti võimendi`te heaolu pärast tasuks seda teha.
Eelkõige on tähtis tunda ja teada millseks su süsteem suuteline. Kui oled sellega kodus pole vahet, mis võimsuste suhe on kasutuses. Vähemalt endale olen asja nii selgeks teinud :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.11.2009 13:18 

ViktorT kirjutas:
reck16 kirjutas:
Minu näide : Autos oli mul 400A võimendust. Genekas 60 A. Pika üeale genekas lendAS laiali. Võll kõver, mähised puruks, laagrid läbi. Pm kasutus kõlbmatu.

Jah see oli just 400A pärast :lol
Usa masinatel liigub 150-180A genekaid, Märteni romulast midagi ikka leiate ;)
Kui aga pole upitud "Big 3"-d, siis on ka te upitud genekad kasutud !
Võimendile veate jämedamad kaablid, aga genekast keresse, akusse ja aku-kere vaheline mass ??
Kui SPLi jaoks ainult süsteemi ehitada, siis mul pole üldse süsteem hetkel auto vooluvõrguga ühenduses.
Kui aga tänava bassi vaja,siis alustagem voolukaablitest ja lisaaku(de)st.
Samas kui võimendid tarbivad voolu rohkem, kui genekas toodab, siis ei juhtu mitte genekaga,midagi, vaid akud saavad kiiremini otsa, ei ole need standard akud loodud täis/tühjaks saama iga päev, võimendi on stabiilselt alatoidetud ja kui kehvem võim ka veel, siis pole aeg kaugel, kus see lihtsalt suitsema läheb !

märteni romulast üle 100A genekat ei leia. Kõige parem variant on omega B genekas 120A, kättesaadav ja hind odav. Oma autol kasutasin Fordi 90A generaatoreid(5 tk.), hind väga soodne ja kergesti remonditavad

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.11.2009 02:45 
Kasutaja avatar

ilmselt ülepaisutatud see geneka teema...endal samuti civicul stock gene ja juba üle 2 aasta RF T10001BD ja mingi käkk(40A) võim esimestel kompodel...kokku siis tarbimist kuni 190A...pole nagu probleemi....akuks optima yellow :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.11.2009 07:51 
Kasutaja avatar

Üritan ka midagi tarka lisada geneka kohta.
Olen omanud kahte japsi,millel olid suht head elektrilised lisad, aga kord juhtus nii, et hommikul oli autol aku tühi ja laadida polnud aega.
Lükkasin masina käima ja paar minutit hiljem oli geneka mähis läbi põlenud.
Teise japsiga oli enam vähem sama lugu.
Genekas ei jõudnud kõiki tarbijaid ära toita ja põles lihtsalt läbi.
Peale neid kahte juhtu olen alati autol aku tühjenemise korral selle täis laadinud.
Võibolla oli teema algatajal sama juhus, et genekas läbi põles.
Läks nüüd suht off-topikuks, aga endal audil peal tdi genekas ja probleeme pole veel olnud. Aga see juba teine jutt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.11.2009 14:42 

endal pole veel midagi juhtunud. Teema sai algatatud põhjusel, et praegune 190w on pisut lahja ja plaanin subwoofrile eraldi võimendit. Loogika järgi arvasin, et võimsam võim vajab ka rohkem voolu ja seetõttu hakkas mind teema huvitama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.11.2009 16:03 
Kasutaja avatar

Selliste keskmiste võimsuste juures soovitaksin esmalt korralik aku vaadata, mis suudab vajaminevat voolu piisaval koguses salvestada ning anda. Optima Yellow Top oleks selleks vast mõistlikum varjant.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.11.2009 16:27 
Kasutaja avatar

carmo.v kirjutas:
Selliste keskmiste võimsuste juures soovitaksin esmalt korralik aku vaadata, mis suudab vajaminevat voolu piisaval koguses salvestada ning anda. Optima Yellow Top oleks selleks vast mõistlikum varjant.

Reeglina on yellowtopid väiksed, ja ei mahuta suurt palju voolu. Nende eelis on ainult see, et suudavad kiirelt end täis laadida ja peavad sellisele tempole ka vastu.
Lisades nüüd yellowtopi oma olemas olevale standard akule, saab esimene sama moodi tõsist valu.
Ehk siis tuleks kas ainult yellow panna või nii lisa, kui tavaakuna..
Tekib effekt, kus suurem aku hakkab väiksemat veel laadima.
Ehk siis kokkuvõttes on hea, kui akusi ei "mixita"
3 asja mida tuleks akudel järgida kui süsteem üle 1kw läheb:
deep cycling
mahutavus Ah
ja CA
Mina Yellow topi ei soovitaks, pigem Odyssey stiilis akud, Yellowd on nõrgad

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 25 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil