Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 22:12

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 135 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis auto osta töötule õpilasele?:P
PostitusPostitatud: 22.11.2009 23:25 

a24s suht vähe sedaankerega S6sid, mis minu hinnaklassi jääks :lol

Kuidas W210 E-klass muidu oleks? On see kulukas masin ka lühidistantse läbides? :P
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=666869

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.11.2009 23:32 
Kasutaja avatar

Mainiks seda, et kui sul on 6km tavaliselt plaanis päevas, siis tihtipeale kui juba auto käes on, siis venivad need isegi 60km otsadeks päevas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.11.2009 23:33 

Võimalikud kõrvalekalded juba arvesse võetud, aga vaid juhul, kui keegi veel kaasa tuleb ja on nõu korvama mingi osa sõidust :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.11.2009 23:46 

Võta midagi odavamat. Jäta igasugused luksusmasinad valikust kõrvale. Esialgu arvutad siin küll rõõmsalt, et näe 6km sõidan jne. Reaalsuses sõidad kõvasti rohkem. Pealegi auto ei sõida ainult kütusega, rehvid, ülevaatus, kindlustus, hooldused. Ostad mingine E39-le viisakad rehvid ära auto seisab 2-3 kuud? Võta mingine lihtsam aparaat omale, näiteks Audi C4 ning ülejäänud raha hoia alles hoolduseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 00:08 

Räägingi siin mitte-uhketest autodest. C4 A6 ma ei liigitaks just väga kalliks masinaks, ja nagu eelpool ka mainitud, ülalpidamiseks kalliks masinaks. Täiesti mõeldav variant oleks see Audi iseenesest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 01:22 

ma lugesin esimese lehekülje läbi ning mainiks et
ära osta autot käi iga päev see 5-6 km jala.. võta teepeale üks kosutav külm õlu või tass kohvi.

Autot osta sellepärast et poodi sõita või 5-6 km kooli jalutada ise noor inimene :D Naljanumber.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 02:13 

Eks selle autoga saab aeg-ajalt ikka muu sõit ka tehtud, aga tõepoolest, see ei ole enam teemakohane asi, mida ma sellega peale hakkan. :D

Endine naaber mul tagurdas 50m oma autoga korterist poodi puht sellepärast, et auto=tema isiksuse teine pool.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 03:19 
Kasutaja avatar

Lisaks ka enda tagasihoidliku arvamuse sekka siia. Okei alustan sellest, et isiklikult sind ei tunne, seega täpselt ei tea ka mis seis sul kõigi nende sõprade, km tee pikkuse jne asjadega on. Jääb lihtsalt mulje nagu sa ei ostaks autot endale vaid sõpradele ka, sealjuures kõik kulud ja asjad jäävad aga sinu kanda. Teiseks on raudne laks, et km tuleb kordades rohkem kui need tühised 5-15km mis mainitud. 5km just hea päevane liikumisannus jala läbimiseks, 15km jaoks sobib ühistransport samuti, kuhu ka sõbrad mahuvad ära kenasti. Et vb jah kuu kaks sõbradmaksavadki sümboolseid küttearveid aga siiski, arvestades, mis rahvas on õpilased, hakkab sulle sõprade poolt nvl tekkima kõnesid nagu seeni peale vihma, et vii sinna peole ja seda teist ja kolmandat kah otsa. Hea sõbrana lähed viid korra kaks, vb makstaksegi sutsu, kuid hiljem kuna sõbrad omavahel lubab hiljem maksta, koolis välja teha, mis iganes ja lõpuks lõpetad tasuta takso tegemisega ja kuu lõpus enda kukrust küttearvete maksmisega siiski, või kõnnid mingi aja veel täitsa jala. Jääb nagu mulje samuti, et neid kw ajad tagad vaid sõpradele näitamiseks, reaalsuses ju enamus ca 135kw mootori minek kaob massi ära ja liigutab ta masinat nagu iga teine siiski. Linnasõidul pole nende kw samuti suurt midagi peale hakata, ajab asja ära väga edukalt ka 1.0 mootor. Lisaks õpilasena nagunii ummikus aja parajaks tegemist tuleb ette ning suurem mootor võtab ka koha peal käies tsipa rohkem. Seega neid kw vb jah kord mingi aja jooksul kuskil maanteel testida saad ja see on ka kõik. Samuti võimsam auto paneb sõbrad sind tagant utsima ja seltskonnaga matsu panna väga lihtne. Piisavalt neid lugusid kus bemmid ümber puu rullis. Ei tundu väga praktiline mõte ma arvan. Noh nagu öeldud ei tea ma sind isiklikult, seega kõik siin oletuste põhjal kirjas. Kui ostad oma esimest autot, siis ei maksa neid lisasid jne üldsegi hinnata, peamine et masin ikka töökorras, ja kui autodega väga sina peal ei ole, siis lihtsama masinaga nagu golfe soovitati on võimalik vigadele ka kõige tagasihoidlikumal inimesel jälile jõuda. Samuti esimene auto eeldaks ka max kindlustuselaksu, ei ole nagu mõtet maksta aastas lihtsalt ca 10k rohkem kui koef kõrgeim. +Kui ikka esimene isiklik liikur ja kogemust vähe, tõesti parem aeglasema autoga igaks juhuks alustada/harjutada, pärast jõuab neid ju müüa vahetada alati. Ega kellelgi vist pole esimene auto elu parim olnud millega aastaid kärutaks ringi ilma soovita miskit muud omada ja vana maha müüa. Ja rääkides veel sõprade veost, siis pigem mingi egoistlikum väike putukas kahe kohaga osta, ei hinga sulle keegi kuklasse päevad läbi ja vead ainult enda neiut näiteks. Aga jah ei tea ma täpselt kuidas sul lood on, kõiges selgusele jõuad ikka ise paraku. Siinkohal ei hakka ka autosid soovitama, sest selles hinnaklassis tõenäoliselt punktist A punkti C, ilma punktis B kapotti avamata viivad nad kõik. Kuid jah kui edasine elu kindlustatud pole, siis kindlustust ja kütet liigselt maksta ei tundu küll praktiline. Edu autot leidis ja teavita ka teemasse, mis valiku tegid, edu kõigis tegemistes :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 10:17 

PrT kirjutas:
Lisaks ka enda tagasihoidliku arvamuse sekka siia. Okei alustan sellest, et isiklikult sind ei tunne, seega täpselt ei tea ka mis seis sul kõigi nende sõprade, km tee pikkuse jne asjadega on. Jääb lihtsalt mulje nagu sa ei ostaks autot endale vaid sõpradele ka, sealjuures kõik kulud ja asjad jäävad aga sinu kanda. Teiseks on raudne laks, et km tuleb kordades rohkem kui need tühised 5-15km mis mainitud. 5km just hea päevane liikumisannus jala läbimiseks, 15km jaoks sobib ühistransport samuti, kuhu ka sõbrad mahuvad ära kenasti. Et vb jah kuu kaks sõbradmaksavadki sümboolseid küttearveid aga siiski, arvestades, mis rahvas on õpilased, hakkab sulle sõprade poolt nvl tekkima kõnesid nagu seeni peale vihma, et vii sinna peole ja seda teist ja kolmandat kah otsa. Hea sõbrana lähed viid korra kaks, vb makstaksegi sutsu, kuid hiljem kuna sõbrad omavahel lubab hiljem maksta, koolis välja teha, mis iganes ja lõpuks lõpetad tasuta takso tegemisega ja kuu lõpus enda kukrust küttearvete maksmisega siiski, või kõnnid mingi aja veel täitsa jala. Jääb nagu mulje samuti, et neid kw ajad tagad vaid sõpradele näitamiseks, reaalsuses ju enamus ca 135kw mootori minek kaob massi ära ja liigutab ta masinat nagu iga teine siiski. Linnasõidul pole nende kw samuti suurt midagi peale hakata, ajab asja ära väga edukalt ka 1.0 mootor. Lisaks õpilasena nagunii ummikus aja parajaks tegemist tuleb ette ning suurem mootor võtab ka koha peal käies tsipa rohkem. Seega neid kw vb jah kord mingi aja jooksul kuskil maanteel testida saad ja see on ka kõik. Samuti võimsam auto paneb sõbrad sind tagant utsima ja seltskonnaga matsu panna väga lihtne. Piisavalt neid lugusid kus bemmid ümber puu rullis. Ei tundu väga praktiline mõte ma arvan. Noh nagu öeldud ei tea ma sind isiklikult, seega kõik siin oletuste põhjal kirjas. Kui ostad oma esimest autot, siis ei maksa neid lisasid jne üldsegi hinnata, peamine et masin ikka töökorras, ja kui autodega väga sina peal ei ole, siis lihtsama masinaga nagu golfe soovitati on võimalik vigadele ka kõige tagasihoidlikumal inimesel jälile jõuda. Samuti esimene auto eeldaks ka max kindlustuselaksu, ei ole nagu mõtet maksta aastas lihtsalt ca 10k rohkem kui koef kõrgeim. +Kui ikka esimene isiklik liikur ja kogemust vähe, tõesti parem aeglasema autoga igaks juhuks alustada/harjutada, pärast jõuab neid ju müüa vahetada alati. Ega kellelgi vist pole esimene auto elu parim olnud millega aastaid kärutaks ringi ilma soovita miskit muud omada ja vana maha müüa. Ja rääkides veel sõprade veost, siis pigem mingi egoistlikum väike putukas kahe kohaga osta, ei hinga sulle keegi kuklasse päevad läbi ja vead ainult enda neiut näiteks. Aga jah ei tea ma täpselt kuidas sul lood on, kõiges selgusele jõuad ikka ise paraku. Siinkohal ei hakka ka autosid soovitama, sest selles hinnaklassis tõenäoliselt punktist A punkti C, ilma punktis B kapotti avamata viivad nad kõik. Kuid jah kui edasine elu kindlustatud pole, siis kindlustust ja kütet liigselt maksta ei tundu küll praktiline. Edu autot leidis ja teavita ka teemasse, mis valiku tegid, edu kõigis tegemistes :beer

lõpuks ka üks asjalik vastus ...

nagu ikka kiputakse jällegi arvama , et kui ostetakse auto soojade soovituste järgi siis piisab sõprade abil kokku kraabitud kopikate eest bensiini paaki ostmisest ...
pole vahet kas auto on uus või kasutatud ... iga asi mis liigub , see kulub ja varem või hiljem vajab hoolitsevat kätt ...
osta jah endale vana ja kvaliteetne luksusauto ... olen enam kui 100% kindel , et peagi võib näha siin müügirubriigis kuulutust kus mõnd järjekordset ära hooratud luksusliikurit maha parseldada või vahetada üritatakse ... :twisted:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 15:44 

Tänan teid igast alternatiivsoovituste eest, kuid kahjuks auto ma ostan sellele vaatamata :lol

Hetkel pingereas kõrgeimal kohal C4 S6 (2.2).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 16:36 
Kasutaja avatar

Lisaks pakuks, et üksi nendest kalkulaatoritest ei arvesta seda, et sinu sõit on suht lühike ots, ehk selleks ajaks kui mootori soojaks saad oled kohal juba. Ehk siis külmalt on kütusekulu veel suurem. Aga eeltoodu on kindlasti õige, et viimast raha ei ole mõtet sinna alla panna. Peale ostmist peab suure tõenäosusega niikuinii midagi kohe sisse panema (mõned silladetailid jne - eeldusel et ikka autot korras hoitakse).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 16:53 

kõik mis liigub see ka kulub ja vajab parandust. Kaasa arvatud siis ka need palju kiidetud golfid siin. Muidugi eks golfil ja golfil ole kah vahe sees. Juhul kui satub auto mida pole ehk ennem nii usinalt hoitud vai siis oled lihtsalt see õnnelik kasutaja kelle kasutusaja jooksul hakkavad jupid läbi minema siis võid hakata arvestama seda nö. autoostu summat juba auto parandamise peale kah. Isegi ei soovitaks nii pisikeste sõitude jaoks mingit võimsat masinat. Mida võimsam masin seda kallimad on üldjuhul jupid. Ja kui neid lühikesi otsi põristada võimsalt ja külma mootoriga siis pole ka see just auto vastupidamisele kuigi hea. Ise soetasin endale mitte just kõikse tavalisema golfi tiba rohkem kui poolteist aastat tagasi, ehk siis G4 V5 110kw. Ning selle aja jooksul olen sinna matnud üle 50k krooni. Niiet ei saa kunagi kindel olla selles et autokulu on vaid kaduv benss jne. Ühesõnaga soovitaks sulle midagi lahjemat kui peamiselt lühikesi otsi teed. Japsid on näitex suht teravad ka pisema mooturiga. Aga kui tahad võid ka kasvõi mu golfi ära osta millese ikka vaja valada seda benssu piisavalt :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 16:59 
Kasutaja avatar

Mort69 kirjutas:
. Ise soetasin endale mitte just kõikse tavalisema golfi tiba rohkem kui poolteist aastat tagasi, ehk siis G4 V5 110kw. Ning selle aja jooksul olen sinna matnud üle 50k krooni. Niiet ei saa kunagi kindel olla selles et autokulu on vaid kaduv benss jne. Ühesõnaga soovitaks sulle midagi lahjemat kui peamiselt lühikesi otsi teed. Japsid on näitex suht teravad ka pisema mooturiga. Aga kui tahad võid ka kasvõi mu golfi ära osta millese ikka vaja valada seda benssu piisavalt :D

Foorumites enamasti seda 2.3 ju ei soovitata, 1.8 turbokat peetakse igat pidi paremaks. Ise sõitsin kuskil 8 kuud sellega ja ei remontinud selle aja jooksul midagi. Isegi chippimisele pidas ilusti vastu. Mulle muidugi sattus saksast ka mingi suht normaalse läbisõiduga masin, mille omanik oli tõesti mingi 50ndate kanti sündinu. Üks omanik (saksas passist loetav).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 17:00 
Kasutaja avatar

sõber mul, ka töötu õpilane, sõidab juba pea aasta isalt saadud 92 aasta passatiga, tegu siis turrbodiiselmootorit omava sedaaniga, ja remontinud ta seda siiamaani 0 eest. ainult rehvid ostis nüüd see talv. Ruumi selles on, piisavalt hea kiirendus ja keskmiseks tuleb ikkagi 6.5l sajale. Praegu nende müügihind ka selline, et saab 16k eest juba päris korraliku kätte. aga oma jutu järgi siin oled kõva papisäga, kes saaks 1500.- kuus kütuse peale, noh temal iga päev 24km kooli ja käib vähemaga ära, mul on 18km tööle ja käin kuskil 800.- eest kuu ära. kui töötu õpilane tõesti nii toreda summa raha saab, siis võib ju seda ka mujale paigutada, mitte ainult kütuse peale. auto ei ole elu muideks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 17:08 

dellu kirjutas:
Mort69 kirjutas:
. Ise soetasin endale mitte just kõikse tavalisema golfi tiba rohkem kui poolteist aastat tagasi, ehk siis G4 V5 110kw. Ning selle aja jooksul olen sinna matnud üle 50k krooni. Niiet ei saa kunagi kindel olla selles et autokulu on vaid kaduv benss jne. Ühesõnaga soovitaks sulle midagi lahjemat kui peamiselt lühikesi otsi teed. Japsid on näitex suht teravad ka pisema mooturiga. Aga kui tahad võid ka kasvõi mu golfi ära osta millese ikka vaja valada seda benssu piisavalt :D

Foorumites enamasti seda 2.3 ju ei soovitata, 1.8 turbokat peetakse igat pidi paremaks. Ise sõitsin kuskil 8 kuud sellega ja ei remontinud selle aja jooksul midagi. Isegi chippimisele pidas ilusti vastu. Mulle muidugi sattus saksast ka mingi suht normaalse läbisõiduga masin, mille omanik oli tõesti mingi 50ndate kanti sündinu. Üks omanik (saksas passist loetav).

Proovisin ka ise alguses üht 1.8 turbot aga 2.3 sõit ka heli ja kõik muu meeldis kuidagi rohkem. Seega sai ta ka soetatud. Peale selliseid kulutusi arvan et lihtsalt mul ei vedand ja tegelt päris kahju nüüd ära anda kui asjaga niipalju tööd tehtud jne. Kuid mis parata. Soovitaks aga nagu ka paljud teised siin soovitand Golf 3-e. Esimeseks autoks oli mul kunagi Golf 3 GTI ja see vajas mitte eriti palju remonti. Kuna auto sai sõbrale edasi müüdud siis tean et liigub ka siiani väga kokojambolt :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 135 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis