Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 22:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 135 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis auto osta töötule õpilasele?:P
PostitusPostitatud: 23.11.2009 17:20 
Kasutaja avatar

Vaata midagi Nõukogude toodangust või võta võrr :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 17:23 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/928/auto_php-id=582928-www_auto24_ee.html Vähemalt sellel on välimust, erinevalt eelmisest kerest, mis oleks pärit nagu kiviajast

Selle masina hooldus on vägapalju kallim kui c4-jal.
2,4 moto on kuidagi jõuetu selle kere jaoks.
Ise eelistaks mitukorda ennem c4 kerega isendit... meeldib rohkem kui see muna;) kuid see minu isiklik arvamus;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 17:58 

Jube :lol teema.
Töötu õpilane, ja soovitatakse/ise soovib, lexuseid, 7seid bemme, S6`i jne.....Kas sul on AIMU ka mis nende autode korraline hooldus maksab? Ja kui peaks mingi jupp minema(ka kõige väiksem ja syytum). Pm paar puksi või õõts bemmil või s6e õhulugeja ja see auto jääb sul pikkadeks aegadeks kuuriäärde. Ja s6 GS lexuse jne puhul arvesta oma nende 8kmi otsete jaoks talvel lõtva yle 20l 100le. Ja sis pole see mingi lohutus kui 3 matsi autos sulle 10.- viskavad iga nägu. Kõige reaalsem siit rivistust tundus see roheline golf, või äärmisel juhul üx kere uuem. Muidugi uuema kere puhul see, et sealt kus hinnad hakkavad saad ainult uuema kere(muidu täiesti blank).
Ma võin kihla vedada, et mingi golf 2ega sõites saab VÕIBOLLA su ego saab natukene lööki, aga kui sõpradelt/vanematelt kuuled palju auto peale pappi läheb, sis peaks kyll suu naerule tõmbama, ja endaga rahul olema. Korraliku töö saad sis upgrade`i saad alati teha, aga vana mingi nn"sportlux pyssi" esimesest otsast ostes ja mingi aja möödudes isegi aru saades, et natukene üle jõu käiv on, sis selle müütamise peale võib ka vabalt aasta minna, ja selle ajaga ilmselt sõidad sa ise edasi ja masin laguneb jne, nii et põhjatu auk. Pealegi pole ma siiani kuulnud yhestgi veatust A8st, 7ndast seeriast ja lexusest RÄÄKIMATTA vanadest S´idest mis maksavad 5-70k. Ja nende autode puhul 30k sisse taguda pole mingi probleem, ja selle eest ei saa õieti veel midagi tehtudki...

Mis tyypvigadesse puutub, sis neid ma väga ei põeks. Muidugi silmad tasub lahti hoida selliste puhul, millel tyypviga=onu roberti varakamber. Aga need ei pruugi kunagi valduda, või ilmselt sinu autovalikute juures vb juba eelnevalt korda tehtud jne.

Aga soe soovitus: Võta pigem väga heas korras C4 kerega A6 kui juust uuema kerega loom(mis on anyway so played out). VÕi mi iganes auto puhul....sest uuem kere=reeglina kallimad osad, hooldus ja hind on kõrgem ehk sis saad esimese otsa pilli, mis ilmselt on paras parsa juba.

Paar endapoolset varianti ka:
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/708/auto_php-id=662708-www_auto24_ee.html
Jutu põhjal korralik, ei näe ära vajund välja ka, nii et võib täitsa reaalne jutt olla. Samas suur, öko ja igatepidi vastupidav masin.
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/816/auto_php-id=662816-www_auto24_ee.html
Seest igati lux, muidugi suht väike. Universaal kere natukene leevndab aga tagumise istmerea ruum ysna limiteeritud. Juppe lademetes kytet ka ei võta. Muidugi mootoriprobleemide likvideerimine kohati kulukam, samas ysna töökindel mootor.

Ja vanema auto puhul jäta KINDLASTI osa raha reservi. Ehk kui saad 60k auto jaoks sis jäta mingi 10k kindlasti alles(eeldusel et ostad mingi keskklassi auto). S´i puhul jäta 25.000.- :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 20:28 

kuna ise oman ja müün praegu sama mootoriga c5'te siis ei väida absoluutselt et on jõuetu vms...kui sul on auto ikka korras ja korralikult hoodatud jne... ei ole see absoluutselt jõuetu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 20:39 

kaabakaz kirjutas:
Mul on 1.6 e46 ja saan foori alt kiiremini minema, kui mingi 750 e38 vend, kes kütusekulu pärast endal parasjagu kätt otsast närib.

Mul on 44kwga sama teema linnavahel :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 21:21 

Vb on asi selles, et teil on lapp läbi põranda ja pill kiunub käes nagu kass metallipressi all, aga teine end kõrval vajutab paar mm gaasi ja ei kuulegi, et pöörded tõusid :D Kahjuks on sellel jah oma hind. Aga ilma sissetulekuta ma ei nõe varianti seda uuema kerega audit osta. Neid igast lugusid on jah, et keegi sitis aasta, 2-3 mitte midagi tegematta, ja ex ta nii võibki olla kui audo ideaalkorras, aga kui eelmine vend on ka nii teind, sis jäta köie ja konksu jaoks ka raha, kuhu ennast riputada kuu aja pärast :smokin

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2009 23:27 

A6 c5 veermikul mis hinnad? pole kuulnud küll, et keegi oleks ennast vaeseks maksnud, kui muidugi 2.5 diisli mootori remont välja jätta.

enamus nende autode omanikest ei saagi end vaeseks maksta kuna puru lihtsalt puudub ... auto osteti kogutud säästude , vanemate kingituse vms. eest ... iga kuu siis kraabitakse viimaseid veeringuid kokku ja tilgutatakse bena paaki ning mis auto hooldamisest me veel räägime ... ja siis sõidetaksegi seni kuni see ront veel kannatab ... :D

sellega tuli üks hiljutine real story meelde kui kuulsin pealt üht vestlust autoomaniku ja varuosapoe müüja vahel ... vana võttis kanku täissünti ja õlifiltri 2.8 mootoriga Audile ... jutust tuli siis välja , et auto poja oma aga poisil rahadega veidi kitsas käes ... sellel poisil vähemalt oli isa kes ta auto eest hoolitses ... kõigil ei pruugi nii hästi minna ... :burnout

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2009 00:50 

Oleks vist pidanud pealkirjast välja jätma sõna õpilane. :P

Anyway, mainiks veel ära, et puhtalt bensiini peale saaks kulutada kuus nii 1200-2000 EEKi. Kõik oleneb tõepoolest sellest, kui palju ma sõidan. Kindlustuse võtaks kõige odavama (lihtsalt see on ju kohustuslik). Kuigi enda nimel on juba 2 autot: ühel 2.0l turbo vahel ja teisel 4.4 V8. Kui palju see mõjutaks minu summat nüüd kolmanda auto puhul.

Näiteks võib tulla ette, et ma pean sõitma ~250 km otsa maha. Selle juures oleks 100% kindel, et lisaks minule istub autosse veel 3 isikut, kellest igaüks oleks nõus maksma 125..150.

Päevane sõidutiraaž ~8 km on arvestatud mõttega, mis sõitu ma ise teeks. Kui veel vaja sõita, siis juba kellegi teise palvel ja rahakotil. Nii need asjad vähemalt siin ühikas töötavad. Ka teiste puhul, kellel autod on/olnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2009 01:48 

:) :) :)
Milleks punnitada üle võimete.Alusta parem mingist öko diislist.Ülikooli tudeng võiks natuke selgema peaga mõelda,kui raha laialt käes pole.Ja mõelda veel vanadest luksusmasinatest või suurt kw.Autoga kaasnevad ootamatud kulutused,laguneb,avarii,trahvid,hooldus,mida iganes.Samuti ei tule midagi välja ühissõitude klappimisest.Nõme on küsida koguaeg raha igalt autos olijalt näiteks ,kui käisite linnas söömas pundiga.Linna tiir ca 10 km. Ja sinu arvestatud 8km ''tiraaz'' venib tunduvalt pikemaks

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2009 01:52 

Alustame sellest, et ma ei ole ülikoolis. Kui see peaks antud olukorras midagi määrama :lol

Aga sõnastame siis veelkord ümber asja nii: mis on üks töökindlamaid keskklassi sedaan-masin? Ja noh, arvestades, et talv lähenemas, siis ikkagist võiks bensiinimootoriga olla. Bensukal üldse peaks vähem probleeme olema, ju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2009 01:55 

soovitan siiski audi a6 c5 kerega :) kui ostu soovi siis PS :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2009 02:50 
Kasutaja avatar

enkei kirjutas:
:) :) :)
Milleks punnitada üle võimete.Alusta parem mingist öko diislist.Ülikooli tudeng võiks natuke selgema peaga mõelda,kui raha laialt käes pole.Ja mõelda veel vanadest luksusmasinatest või suurt kw.Autoga kaasnevad ootamatud kulutused,laguneb,avarii,trahvid,hooldus,mida iganes.Samuti ei tule midagi välja ühissõitude klappimisest.Nõme on küsida koguaeg raha igalt autos olijalt näiteks ,kui käisite linnas söömas pundiga.Linna tiir ca 10 km. Ja sinu arvestatud 8km ''tiraaz'' venib tunduvalt pikemaks

Noo trahvid & avariid on küll sellised asjad, mis võivad kaasneda iga autoga, olenemata sellest kas tegemist on viimase malli pereautoga või odava venetehnikaga eelmisest sajandist. Maru nõmedalt riivab silma see, kus inimene palub abi, on seletanud oma põhimõtteid juba mitu korda, kuid ikkagi räägitakse talle juttu sellest, et klapitamine jms ei kuku välja ning ootamatud kulutused pikeneva kilometraaźi arvelt jms. Selle asemel võiks rääkida tüüpvigadest jne.

Aga et liialt OT poleks, siis ise ütleks, et vaata vast Audi poole. Siin enamus soovitavad kah. Samas enda peres on kujunenud välja ameerika raua austamine. Ntks 3,5 L mootoriga 300M (187kW) on täitsa korralik. Pean silmas just sõidumugavust, juppide kättesaadavust / hinda, kütusekulu ning varustust.
Siin kohal kasutakski võimalust ja küsiks, et millise raua järele soov on? (Ameerika, Saksa, mõne aasia riisiraketi järele hoopis või ei mängi see rolli?) Ja soov oleks rohkem manuaali või automaadi järele?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2009 02:54 

sygnus, aitäh, et lähened minu olukorrale teemakohaselt ja ratsionaalselt :)

nagu ennist mainisin, siis masin võiks olla keskklassi oma (sedaan). see on hetkel prioriteet. võimsust võiks olla, noh, parandades esimeses postis öeldu 130 kW asemel vähemalt 120 kW. ma ei kujuta nüüd ette, kui sul autos istub 4 inimest ja teed ka seda päevas lühi 8 km distantsi, kas mõni 80-90 kW masin sellega kütet rohkem tarbima ei hakka? (olen arvestanud, et minu masin võtaks maanteel ~10l sajale) :D samas eelistatud oleks manuaal (seda öko mõttes) ja noh mõni Saksa kraam oleks tore, vist. Ma nüüd ei kujuta ette, kas seal 93-98a japsid olid sama korralikud kui nad tänapäeval on. ameeriklaste osas, vot, ei oska jälle kommenteerida. nemad on muidugi valdavalt automaadid ja kuidas nad meie kliimas toime tulevad? seda just nii üle oma 10-15a vanuse masina puhul.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2009 11:38 
Kasutaja avatar

heytherechaps kirjutas:
sygnus, aitäh, et lähened minu olukorrale teemakohaselt ja ratsionaalselt :)

nagu ennist mainisin, siis masin võiks olla keskklassi oma (sedaan). see on hetkel prioriteet. võimsust võiks olla, noh, parandades esimeses postis öeldu 130 kW asemel vähemalt 120 kW. ma ei kujuta nüüd ette, kui sul autos istub 4 inimest ja teed ka seda päevas lühi 8 km distantsi, kas mõni 80-90 kW masin sellega kütet rohkem tarbima ei hakka? (olen arvestanud, et minu masin võtaks maanteel ~10l sajale) :D samas eelistatud oleks manuaal (seda öko mõttes) ja noh mõni Saksa kraam oleks tore, vist. Ma nüüd ei kujuta ette, kas seal 93-98a japsid olid sama korralikud kui nad tänapäeval on. ameeriklaste osas, vot, ei oska jälle kommenteerida. nemad on muidugi valdavalt automaadid ja kuidas nad meie kliimas toime tulevad? seda just nii üle oma 10-15a vanuse masina puhul.

Selle raha eest, mis sul kulutada on, saad ka oluliselt uuema ameerika raua kui 15 aastat vana auto. Üldiselt jah, tegemist on automaatidega, kuid 3-4 liitrised mootorid on päris ökonoomsed, aga ilmselt suuri vahemaid läbides. Ja soovitatud 300M-l on näiteks ainult esivedu. Chryslerite mure kohaks on sillad (raske auto ning kehvad teed), ja mõned mootorid (2.7 Concorde / 300M mootorid kipuvad kotti jooksma kiiresti). Japside töökindlad mootorid (avensised) on ennast juba tõestanud, kuid kere on nii nagu ta on. Muidugi eks iga auto roostetab. Üldiselt vast meie kliimasse ongi kõige ideaalsem mõni bayerlane. Vaata ikka miskit nelikveolist, talved siin kohati päris korralikud ning ega mõnes kohas teedki teab, mis autobahnid ole. Audi või siis BMW 5 series iX variant. BMW-st võta siis miski e34 või e39. Suurema motoga pillidel on varustus sama hea kui miskitel luksklassipillidel. Eks bemariklubist võid kah ilma uurida, seal ka korralikku rauda liikvel. Pädevamad inimesed oskavad vigadest teada ka anda. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2009 14:17 

See viimane post on kyll vales teemas :lol
Sest yxgi neist ei kuulu päris kindlasti "vastupidavaimate keskklassimasinate hulka". Võta vana E Mesa sis.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 135 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis