Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:37

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 39 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Sagedane autode ost/müük/vahetus
PostitusPostitatud: 09.12.2009 15:05 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Jah, kui lepitakse kokku, kui ei lepita, siis rikub oluliselt lepingut vana omanik :hail
Loogiliselt ei oska üldse enam mõelda w? See oleks umbes sama, kui ostan auto ja vana omanik müüb selle veel korra maha, pandib võlakatteks või mida iganes! Vanal omanikul pole autole mingeid õigusi !

Isiklikult pole näinud veel ühtegi lepingut, kus oleks selline lisamärge sees, et 5 päeva jooksul peab ringi regama. Alati saab kokku leppida, et viib 5 päeva möödudes lepingu ARK-i ja teeb võõrandamise, kui nii ei saa, siis müügu oma autot edasi!

Päris hea idee... müün auto lepinguga maha, jooksen ARK-i võtan arvelt maha ja arvele võtmise teen tasuliseks. :D

Milliseid lisakohustusi? Minu teada ei maksa see midagi lisaks, omanikuvahetuse vormistamisega tuuakse niiöelda tagasi? See on minupoolne nn tõendus, et auto on müüdud ja mina ei kasuta seda. Pärast jagele politsei, parkimiskontrolli jne. Tegelikult andsin ka kindlustuse kaasa, mõte on olnud see ka ära lõpetada. Äkki siis viitsib ennast ARKi vedada. Lepingusse kirjutasin sisse, et sõiduk vormistatakse ARK-s 7 päeva jooksul. Edasine on juba tema mure, pole siin kedagi süüdistada kui politseile jalgu jääb kuskil. Miks mina pean näiteks hakkama koju saama näiteks liiklustrahve jne, vormistagu ära ja korras.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2009 17:25 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Võibolla panen praegu mööda, aga Tartus tõmmati mingid tüübid orki, kes välismaalt päris suures koguses neid masinaid tõid.
Tulude pealt arvutati maha auto alla pandud raha, kuid ainult see osa, mis arvetega tõestatud oli.

Keegi äkki mäletab kus sellest lähemalt kirjutati

Siis oli tegu firmaga, mitte eraisikuga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2009 23:49 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Kas on muidu ming iseadus mis reguleerib autode arvu ühe inimese kohta ja nende oamise aega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2009 12:28 

Kui puudub seadus, puudub ka igasugune alus eraisikute hirmutamiseks maksuametiga- unustage ära see tulumaks autode müümisel. Umbes sama, et hakka põllumehest kartulimüüjalt tulumaksu küsima... tule taevas appi :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2009 12:47 
Moderator

Aga ei puudu seadus :D see et MTA iga asjaga ei tegele ei tähenda, et sa iga viimase kui sendi saadud tulu pealt pead maksu maksma 21%.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2009 15:27 
Eliit
Kasutaja avatar

BLACK-CIVIC kirjutas:
Milleks kogus see teema? Kas keegi kodanik maksuametist üritab omale tööd juurde otsida? Mina ei möletagi-ega viitsi mäletada mitukümmend autot see aasta ostnud/müünud/vahetanud olen(60-100vahel). Mitte ühtegi pole omanimele kirjutanud!!!

Ühesõnaga sulle ma oma autot tulevikus igaljuhul müüma ei hakka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2009 19:03 
Kasutaja avatar

rain0102 kirjutas:
BLACK-CIVIC kirjutas:
Milleks kogus see teema? Kas keegi kodanik maksuametist üritab omale tööd juurde otsida? Mina ei möletagi-ega viitsi mäletada mitukümmend autot see aasta ostnud/müünud/vahetanud olen(60-100vahel). Mitte ühtegi pole omanimele kirjutanud!!!

Ühesõnaga sulle ma oma autot tulevikus igaljuhul müüma ei hakka.

Nagu ei oska sinu autodest puudust tunda :hail

Sellistele on müügiplatsid väljamõeldud, kes kardavad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2009 19:09 
Kasutaja avatar

Krt ostumüügileping ongi sellejaoks leiutatud, et vana omanik ei peaks jamasid klaarima, sellega läheb kogu vastutus uuele omanikule, kui isegi sinu kindlustusega avarii teeb, kogetud asi juba.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2009 19:16 
Kasutaja avatar

kellaaja ka lepingusse paned? Kui samal päeval midagi juhtub, siis on sõna-sõna vastu, et mis kell auto üle anti.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2009 19:29 
Kasutaja avatar

Tegin ark-s võõrandamise kuid politseist helistati ikka mulle kui autoga pahandust tehti.
Müüsin siis auto ostu-müügilepinguga. Vähe pettunud selles süsteemis ausaltöeldes. :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2009 15:02 

kui 900.- ei raatsita välja käia siis vormistagu 300.- eest dokumentidesse muudatus ning ennast vastutavaks kasutajaks ning omaniku ostmüügi lepinguga saab auto edasi müüja , lihtne ja 300 pole eriti palju makstud ju ka või mis?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.02.2010 21:39 

päss1 kirjutas:
kui 900.- ei raatsita välja käia siis vormistagu 300.- eest dokumentidesse muudatus ning ennast vastutavaks kasutajaks ning omaniku ostmüügi lepinguga saab auto edasi müüja , lihtne ja 300 pole eriti palju makstud ju ka või mis?

Elustaks teemat ja küsiks selle variandi kohta. Selline stsenaarium siis, et kui mina ostaksin sõiduki ostu-müügi lepinguga ja laseksin ennast vastutavaks kasutajaks teha, siis järgmisele omanikule edasi müües peaksin ostu-müügi lepingu täitma vana omaniku andmetega ? Enda andmeid sinna panna ei tohiks, sest mina olen ainult vastutav kasutaja, kuid mitte omanik, nagu ma aru saan. Küsin lihtsalt kontrolliks üle. Siis selline küsimus ka veel, et kui mina olen vastutav kasutaja, siis kas on mul võimalik käia masinaga ÜV-l ? Kindlustust vist teha ei saa, selles olen ka peaaegu kindel, kuid küsiks ikkagi üle.

Aa ja huvitaks veel see härra kaabakaz-e võõrandamise versioon. Ma ei kujuta ettegi mida see tähendab? Kui võõrandateks peale 5-t tööpäeva, siis see kellele võõrandatakse, ta saab siis sama lihtsalt masina edasi müüa või kuidas?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2010 01:47 
Kasutaja avatar

01tuner kirjutas:
päss1 kirjutas:

Elustaks teemat ja küsiks selle variandi kohta. Selline stsenaarium siis, et kui mina ostaksin sõiduki ostu-müügi lepinguga ja laseksin ennast vastutavaks kasutajaks teha, siis järgmisele omanikule edasi müües peaksin ostu-müügi lepingu täitma vana omaniku andmetega ? Enda andmeid sinna panna ei tohiks, sest mina olen ainult vastutav kasutaja, kuid mitte omanik, nagu ma aru saan. Küsin lihtsalt kontrolliks üle. Siis selline küsimus ka veel, et kui mina olen vastutav kasutaja, siis kas on mul võimalik käia masinaga ÜV-l ? Kindlustust vist teha ei saa, selles olen ka peaaegu kindel, kuid küsiks ikkagi üle.

Aa ja huvitaks veel see härra kaabakaz-e võõrandamise versioon. Ma ei kujuta ettegi mida see tähendab? Kui võõrandateks peale 5-t tööpäeva, siis see kellele võõrandatakse, ta saab siis sama lihtsalt masina edasi müüa või kuidas?

Kuidagi väga sassis on sul siin kõik teooriad. Kui sa ostad auto ostu-müügi lepinguga, siis ei tea kuidas sa enda vastutavaks kasutajaks teha saad? Ostu-müügi lepinguga saad sa ainult auto oma nimele kirjutada. Kahtlen, et eelmine omani tuleb sinuga ARK-sse sind vastutavaks kasutajaks märkima. Edasi müües teed uue ostu-müügi lepingu enda ja ostja vahel, samuti annad kaasa enda ja eelmise omaniku vahelise lepingu. Kindlustust saad teha, sest kui on vastutav kasutaja, siis temale nimele just kindlustus tehakse. Võõrandamise teada tähebdab sisuliselt seda, et eelmine omanik läheb oma lepinguga ARKi ja ütleb, et näe müüsin auto ostjale X. Piisab ka isegi sellest, et see e-mailiga (skännitult) saata. Siis ARK teab, et sina oled ostja. Kui nüüd läheb keegi uus inimene lepinguga müüjaks eelmine omanik ja ostjaks see kellele sina müüsid (üks leping), siis ei kujuta ette mis saada võib. Mul üks auto oli niiöelda võõrandamisteatega, aga kirjas polnud kellele müüdud. ARK tädi just imestas, et huvitav siin pole märget, et teile oleks võõrandatud. Kuna mina müüsin selle omakorda järgmise lepinguga maha, siis ma ei oskagi öelda mis lõpuks sai. Samas kui infot polnud, kes ostja, siis vast vahet polnud ka. Teine variant on aga see, et kui sa teatd aja jooksul autot ümber ei kirjuta, siis eelmine omanik võtab auto lihtsalt ajutiselt arvelt maha. Siis pead politseile seletama, miks sõidad sellise autoga :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2010 09:25 
Kasutaja avatar

no mina arvan jälle seda, et enne kui auto ostate, vaadake kas on võõrandamine peal või ei, teiseks on auto müügimehest selgelt näha, kas tegu pätiga või mitte, (sama kehtib ju ostjate kulul).
Ise müün ja ostan ka neid autosid üpris tihti, küll mitte päris nii hullusti kui black-civic, aga olen päris paljud masinad ostnud üldse ilma igasuguste paberiteta (st. ostumüügi lepingutta), ning hiljem kui auto edasi olen müünud, olen ostumüügi lepingu teinud sellelt, kellelt mina ostsin otse järgmisele omanikule jne.

võõrandamis keeldude otsa pole sattunud, ning samas autodega mille olen ostnud ei ole ise mingeid jamasid tegema hakanud (valesti parkinud või muidu täispeaga mentidel eest kihutanud), et siis peaks vana omanik kuskil seletusi andma hakkama.

Aga ikka, kellel väike hirm nahavahel, tehke siis üks ostumüügi leping endale ka ikka tagavaraks, et juhul kui..oleks millega süüd enda pealt siiski minema ajada. :)

Nii ei tohiks ei maksuametiga tülisid tulla ega kellegi muuga, enda nimele olen samuti kirjutanud kõigist autodest ehk ainult mõned. Ning kui inimene tegeleb auto müügiga nagu BC, siis miks ta peakski kõik autod enda nimele kirjutama? siis täieti mõistlik see ostumüügi lepingutega müümine ju. Ega ta nende autodega kilomeetreid maha ei küta või pättidele ei töötegemiseks ei anna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2010 14:38 

Mul selline küsimus. Soovin osta ühte autot, trükkisin igaks-juhuks arki päringute lehele auto numbri sisse, et teada saada ega mingeid piiranguid peal ei ole ja kirjutas, et ''sõidukit ei leitud''. Helistasin siis arki ja uurisin, et milles jama, et sõiduk ju Eestis arvel. Öeldi, et kuna sõiduk pole praeguse omaniku nimele ümber vormistatud, vaid on ikka veel selle eelmise omaniku nimel(müüdud praegusele omanikule ostu-müügi lepinguga, sellepärast seda ka seal ei ole(ühtegi võõrandamiskeeldu ega midagi peal ei pidanud olema).Kas sellega mingit probleemi ei teki? Et saab vabalt kirjutada minu nimele ümber, kui vormistame samuti ostu-müügi lepinguga? Kuna autol puudub kindlustus ja ülevaatus, ning on vaja sõita üpris kaugele autoga, siis kas ma saan kindlustuse vormistada tanklas selle inimese nimele, kes on passis omanik(tema andmed on esimeses ostu-müügi lepingus olemas). Ning kas ma saan ka ülevaatuse teha, kui ma ei ole omanik?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 39 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis