Siia ei tule eriti kirjutama sellised inimesed kes tahavad sõjaväkke minna ja kellel sealt head kogemused on. Enamus siiski siin kes ei tea ise ka miks ta ära tahab sõjaväest sest enamus siiski ütleb, et mõttetu ajaraiskamine. Ma siis "natuke" oma kogemustest...
Mina ühiskonna eelarvamuste pärast ka natuke kartsin, et selline vangimineku tunne tekkis.
Mul oli võimalus ära saada. Arstliku komisjoni esimees ütles, et mul olevat sellised vead küljes, et sul saab sõjaväes raske olema. Et selg on 14 kraadi kõver ja lampjalad ka veel. (Seljakõverusega 15 kraadi saab sõjaväest ära ja samuti mingi lampjalgsusega ärassamise kraadist oli 1 või 2 kraadi puudu) Ta ei tahtnud mind sõjaväkke ja võttis välja oma musta märkmiku ja kirjutas mu nime sinna sisse. Paraku peab ta nende näitajatega mu sõjaväkke laskma. Ütles, et nüüd võtad arstliku komisjoni otsuse ja kaebad selle otsuse edasi. Ning kõrgemas komisjonis saavad kõik mehed, kes minu märkmikus on, sõjaväest lõpliku vabastuse. Kuna ma nagunii sõjaväkke ei pidanud minema siis küsis veel et mis väeosa me sinna paneme. Ma ütlesin et sidepataljon, kuna mu tuttava just rääkis tollest kohast. Arst korraks nagu võpatas, et kle see on niigi liiga täis, aga kuna sa nagunii ära saad siis vahet pole. Pani mu sinna kirja.
Mina aga olin peale keskkooli kohe ülikoli läinud ja kuna ma ülikoolist dokumendid välja võtsin vahel ja 2 aastat kontoritööd tegin, kuni ma otsustasin mida eluga edasi teha siis tuligi sõjaväekutse. Ma tahtsin väga sinna minna. Mõtlesin, tahaks võimalikult kõrgele ametikohale seal ja kindlasti rekkajuhilube.
Ma ei kirjutanud seda kirja arstliku komisjoni otsuse edasikaebamiseks. Ja läksin sõjaväkke.
Tegelikult on see elult eneselt aktiivse puhkuse võtmine. Palju väsitavam on iga päev mõelda mis must saab, kus ma elan, töö, kool, naised jne. Mõtlemist on nii palju ja kohustused nii üle pea, et võib väga kergelt depressiooni sattuda.
Nende seljakõveruse ja lampjalgsuse tõttu valutas mul selg ikka päris palju.... ja paar korda ka jalad. Sõjavägi tegi välja mulle spetsiaalsed tallad saapa sisse ja jalad enam ei valutanud. Arst kirjutas mulle seljavalude leevendamiseks välja võimlemiskava. Ja peale seda läks ka selg paremaks.
Inimesel on suu peas ja kui mingi mure on, saab alati spetsialistidelt abi. Algul suhtuti jah eelarvamusega, et mingi simulant siin kurdab seljahädasid. Aga siis kui mu kaart kätte võeti ja nägid neid seljakõverusi, teati täpselt mida teha. PS! Kellel siin hambad väga mädad ja teab, et vaja auke täita ning ei taha 20 k hammaste peale maksta. Minge sõjaväkke. Hambaravi ka tasuta.
Tagantjärgi ei kahetse ma mitte midagi. Seal sai nalja, sõpru, sain seersandiks ja veel c,e kat autojuhiload ka... (kuna 4 kutti ei viitsinud piisavalt õppida rekkajuhilubadeks jäi 4 kohta üle ja need loositi seersantide vahel välja sest autojuhtidest oli puudus):auto
Kui sa oled ametlikult tööl ja tuleb sõjaväekutse, peab sul töökoht alles olema kuni sa sõjaväest ära tuled. Laenumaksed ja muud sellised asjad peavad pangad peatama. Üürikorter on ainuke asi millest pead vist loobuma vms. Ja no saad otsused ja asjad piisavalt varem teada, et oma asju planeerida sõjaväe ajaks.
See kas sa reservis olles Eestit kaitsma lähed või paned plehku on su enda asi.
Keda vähegi huvitab, see mingu. Ja te ei kahetse. Ja kui mõni kahtleb, et ta liiga vana selle jaoks. Et ülemused seal nooremad vms. Siis seal haridust ja vanust ei küsita. Ainult mitu pulka sul rinna peal on.
Vanuse kohalt soovitan ma üldse, et parim vanus sõjaväkke minemiseks oleks vähemalt 21. Sellega oled sa eelisnimekirjas näiteks kui sa tahad c,d,e kat juhilube. Mina valisin lihtsalt seersandiks olemise ja joppas, et sain veel load ka. (seerudest saidki rekkajuhi lubade saamiseks kandideerida need, kes olid vähemalt 21 ntx)
Lisaks veel parim aeg sõjaväkke minekuks oleks 11 kuuline juuli võtmine. Siis saad natuke suve nautida ja järgmiseks suveks välja. Esimesed 3 kuud nn "noorteaega" on ka kõige soojemad ja madalroomamist teha enamjaolt kuival maal

Lõpurännak oli näitek +25 kraadi. A need kes oktoobris ja jaanuaris lähevad saavad lõpurännakut teha enamasti lörtsis, vihmas ja lumes. Muide lõpurännakus magad ühe öö telkmantli all. Ja lisaks 8 kuuline teenistus oktoobris ei lase sul autojuhiks ega seeruks saada. Oled lihtne reamees ja eeskujuliku käitumise puhul võid kapraliks saada.
Mul oli tööjuurest 4 nädalat puhkust saada. Võtsin kuu aega siis puhkust enne sõjaväge. sain eelmise kuu palga pluss puhkuse rahad ja panin terve suve eest peod maha. Siis läksin kaks kätt taskus maneeži tänavale 4 juuli.
Ma loodan, et minu kogemustest on kellegile kasu, kui plaanib minna. Juba see kirju seltskond kes sinna satub on põhjus omaette minemiseks.
Natuke ka veel SIDEPATALJONIST (hoidkem sõjasaladusi)
Rahvast võetakse sinna vähe. Need, kes lähevad suvel 11 kuuks juulis ja 8 kuuks oktoobris, saavad parima motivaatori endale, mida oodata. KEVADTORM: Nimelt see on sellisel ajal, et peale seda on kohe RESERV ja muidugi õppused on alati hästi lahedad. Seal saad sa kogu oma õpitut rakendada ja teha seda millelleks sa terve selle aja oled sõjaväes valmistunud. Õppuseid on rohkem kui üks. Aga see viimane on kõige suurem. Ja seal on kõik väeosad oma üksustega väljas

Sidepataljonist võite lugeda
sellelt leheküljeltSidepataljon asub sõja ajal tagalas. Lahingut ei näe. On struktuurilt jaotatud kaheks: Staabikompanii ja Sidekompanii. Staabikompaniis on sellised suurte laagrite asjad. autojuhid sõidavad rekadega kohale, panevad telgid üles, nii endale kui ka kõige tähtsamatele kes lahinguid juhtima hakkavad, samuti on rekad kus on nn kontorid sees kus toimub kogu väosade juhtimine. Muidugi on olemas kaasas oma köök umbes 3 ajateenijat kes õpivad sööke valmistama. Meditsiini punkt kus saavad ka 2 ajateenijat oma väljaõppe.
Sidekompanii asub meeskondade kaupa üle metsa laiali. Nemad panevad sidemastid üles ja veavad kaableid erinevate punktide vahel.
2 ajateenijat saavad ka väljaõppe soomuki juhiks, mis on minu arust nagu eriti lahe.

Tehnikale on vastav õppus ja võin veel lisada, et tehnika on väga moodne ja huvitav. Mis seal täpselt on, on juba sõjasaladus.
Paar videot kah
http://www.youtube.com/watch?v=Dn82y5hUPNQhttp://www.youtube.com/watch?v=j6gGTHLb8EU&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=JDYZOwGytyM&feature=fvwhttp://www.youtube.com/watch?v=Mo6iTC1nyik&NR=1