Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:04

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 60 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Uus seadus ?
PostitusPostitatud: 23.12.2009 12:25 
Kasutaja avatar

Huhh, uurisin küll seda, oli midagi taolist, et konks varjas nende arust numbrit, kuigi konks oli madalamal kui nr, ja munakas jäi keskele (vana tüübi nr)

Oli natuke ülepaisutatud jutt, ei saanud ka temast täpselt aru, sellest ka segadus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.12.2009 23:19 

Mölisege rohkem mentidega ja saate selle eest,et üldse eksisteerite Eesti Vabariigis.Vot tak,drusjaa :D :D :D :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.12.2009 23:24 
Kasutaja avatar

laurz kirjutas:
Mölisege rohkem mentidega ja saate selle eest,et üldse eksisteerite Eesti Vabariigis.Vot tak,drusjaa :D :D :D :D

Teine võimalus, et tehke autod tehniliselt korda ja seadustele vastavaks ja ei saa üldse trahve!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2009 02:46 
Kasutaja avatar

kulla mees, asi ei ole siin üldse kiiresti sõitmises..

asi on teisaldatavas kärukonksus.. ja kui sulle meeldivad need 2 teemat siis mis sa siin sõna võtad kui paned täitsa offtopicut ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2009 11:21 

Kas tõesti peab al. 1.1.2010 olema autos mingi helkurkalts v??? :?
Umbes et kui auto pimedas katki läheb sis poen sinna vesti sisse, kui väljas suitsu teen ja puksiiri ootan v?
EIno idee muidugi hea, aga kohustuslikuks teha....

Ma pigem pooldaks jah seda, et igas autos on 6kg kustuti kohustuslik, mitte lihtsalt mingi ebamäärane....Mul on autos tulekustuti mis on koos tõkiskingadega 20cm korda 10 cm karbis ja nö originaal - esindusest saadud - nagu wtf :? Sellega on paras suitsu kustutada....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2009 11:44 
Kasutaja avatar

vedru kirjutas:
tra mul pidevalt vanemad roimad millega sõidan ja kärukonks on autode ostmisel alati boonuseks olnud minujaoks....paar teisaldatavat on ka sattunud aga need pole töödanud st. et ei taha enam ära tulla:D

kas sellele ei kehti see ,et võid maha saagida kohapeal? :D paneks rauasae autosse... pole mina veel kohanud menti kes viitsiks minuga jaurata üle tunni kohapeal veelvähem kes viitsiks 5h kohapeal vahtida kui ma maha saen seda :D

keegi käpard sõidab tagant sisse ja mu konks teeb paha paha ta autole.... kurat kahju küll :D

ma ei saa aru mis kuradi moodi ta ohtlik on.... sõidad mingi väikse konnaga tagant sisse ja läheb juhile pärakani välja? siis tuleks tikripõõsastest alates kõik asjad ära keelata mis väikeautojuhtidele surma võivad tuua :D

tule taevas appi :D

Sellist jama on raske kommenteerida . A ma pakuks kyll, et juu siis m6ni EU's konksuga endal m6lemad silmad v2lja noppind ja nyyd loodi pretsedent.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2009 12:35 
Kasutaja avatar

pigem aitab konksu äravõtmine vähendada kindlustusmakseid! Kuna kahjud on väiksemad(tagant otsasõidul) ja seega seega konkurentsi tingimustes saavad kindlustuseltsid pakkuda soodsamat hinda!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2009 12:53 

Vastupidi, kindlustuse remonditav/kinnimakstav sõiduk saab konksuta just suuremaid vigastusi, enamikul juhtudel on ikka tagumine süüdi. Loomulikult, kui sa ei pidanud silmas seda, kui konksuga raam kõveraks sõidetakse või seda, et süüdlasel on kasko ja et siis kindlustus peab seda konksu otsa sõidetud nina remontima hakkama.... keeruline jutt, aga loodan, et saad aru :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2009 12:58 

Tammekas kirjutas:
vedru kirjutas:
tra mul pidevalt vanemad roimad millega sõidan ja kärukonks on autode ostmisel alati boonuseks olnud minujaoks....paar teisaldatavat on ka sattunud aga need pole töödanud st. et ei taha enam ära tulla:D

kas sellele ei kehti see ,et võid maha saagida kohapeal? :D paneks rauasae autosse... pole mina veel kohanud menti kes viitsiks minuga jaurata üle tunni kohapeal veelvähem kes viitsiks 5h kohapeal vahtida kui ma maha saen seda :D

keegi käpard sõidab tagant sisse ja mu konks teeb paha paha ta autole.... kurat kahju küll :D

ma ei saa aru mis kuradi moodi ta ohtlik on.... sõidad mingi väikse konnaga tagant sisse ja läheb juhile pärakani välja? siis tuleks tikripõõsastest alates kõik asjad ära keelata mis väikeautojuhtidele surma võivad tuua :D

tule taevas appi :D

Oled sa kunagi üritanud konksu maha saaagida? Kui ma oleks ment, sis ma passiks nimelt 5h soojas auto, kuulaks mussi ja ajaks lällaris teistele patrullidele ka, "et uskuge või mitte aga yx idioot tõmbab rauavukiga konksu maha" :lol :lol :lol - Issanda loomaaed on kirju.... :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2009 20:10 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
Tammekas kirjutas:
vedru kirjutas:

Oled sa kunagi üritanud konksu maha saaagida?

naljapärast kunagi sai proovida sellist metallityki tavalise rauasaega saagida alla 1h tunni töö. (koolis tööõpetuse tunnis oli igav) :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2009 01:57 
Kasutaja avatar

Tundub nii, et nyyd hakkan rauasaagi ja mitut tagavara saelehte kaasas kandma.
Kas siiski tegelt pold nii, et mingist aastak2igust see kohustus kehtib autol ? k6igile masinatele ei pakuta teisaldatavat varianti yhegi tootja poolt. Sellest eeln6ust oli mingi hetk meedias juttu kyll muidu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2009 21:05 
Kasutaja avatar

Ma olen ka sellest kuulnud, aga ma ei tea kas see teoks tehti.
Igatahes niipalju, kui mina sellest ideest tean, pidi see selline olema, et mingist aastast ei tohi autodele paigalda kärukonkse, mis pole teisaldatavad, aga vanad autod, millel on vana kärukonks neil võib olla.
Niipalju olen mina kuulnud, ei oska öelda kuidas asi päriselt täpselt on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2009 21:16 

Part2 kirjutas:
mingist aastast ei tohi autodele paigalda kärukonkse, mis pole teisaldatavad, aga vanad autod, millel on vana kärukonks neil võib olla.
Niipalju olen mina kuulnud, ei oska öelda kuidas asi päriselt täpselt on.

See peaks õige olema küll. Lisaks siia veel selle et kui on teisaldatav siis ei tohi konks niisama küljes olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2009 01:16 

Tra see riik ja selle seadused keeravad samamoodi ära, nagu Soomes. Võtku hunnikute viisi pigisid ja muud kõntsa kah vastu, äkki saab Soomega ühele joonele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2009 02:41 

PS kirjutas:
Konks elik haakeseade ei või olla auto külge kinni keevitatud. Kinnitatud haakekuul ei tohi varjata tagumise registreerimisnumbri kohta või nähtavust, vastasel korral peab haakekuul olema eemaldatav ilma eriliste tööriistadeta. Siseriiklikult võib esitada haakesedmele rangemaid nõudeid.
Haakeseade on ohtlik, kuna avarii korral võib teine sõiduk sinna otsa kinni kiiluda ja seeläbi mõlemad rohkem kannatada saada, seda just nurga all toimuva kokkupõrke korral ja suurematel kiirustel.

Huvi korral : http://www.legaltext.ee/text/et/PH0519.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Küll peab aga haagisel olema eraldi kaks tõkiskinga kaasas.

Tooks välja kasutaja PS-i aruka postituse. Seal on kõik öeldud juba. Ehk siis teisaldatavuse all mõeldakse seda, et alates 1995 aasta mingist kuupäevast alates esmaregistreeritud sõidukitel ei tohi haakeseadme konstruktsioon olla kere külge keevitatud.Mitte, et konksu ei tohi autol küljes olla kui seda ei kasutata, vaid see tala mis kere külge kinnitub põhja all, peab olema poltidega vms kinnitatud.
Üldiselt tasuks sellised asju ikkagi elutervelt võtta ja mitte kõige taga suuri maksumaksjate vastaseid vandenõusid näha a`la kustutid, turvavööd parklas jne. Käitud ise normaalselt siis ei tule keegi sind mingite idiootsuste pärast niksima, mõni üliagar ja lapsepõlves väärkoheldud külakonstaabel muidugi välja arvatud :).

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 60 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis