dellu kirjutas:
Kindlustusseltsile võid ju auto ette näidata, kuigi jah, süüdlase omas tuleb seda teha. Enne ei tohtinud minu arust midagi teha. Ei tea kuidas Golfi vend läheb kindlustusele näitama (ehk siis pilt tehakse ju koos mõõteriistaga jne). Golfijuhi käitumisest ju üheselt näha, et midagi varjata. Muidugi samas, ega kindlustus ei keela ju ise autot remontida kui sa nende vastu nõuet ei esita (raha ei küsi). Ehk sellisel juhul sisuliselt ei taha keegi ka autot näha. Samas kui Golfi vend süüdi tunnistatakse, siis ei kujuta küll ette mis saab kui autot ette näidata ei ole.
Teine asi oli vast see, et süüdlaselt on õigus välja nõuda mõistlikus osas kompensatsiooni teise sõiduki (k.a takso) kasutamise eest. Või oli seal kuidagi nii, et põhjendatud sõidud. Ehk siis kui sa oled käinud autoga ka ennem iga päev tööle ja koju, siis see on sinu jaoks põhjendatud sõit ja selle peab põhjustaja sulle hüvitama. Iseasi kui lihtne on selle raha kättesaamine, arvatavasti mitte enne kohtut, arvestades golfi omaniku käitumist ja sõnavara. Samas trykmannil soovitaks lõpuni minna küll, las maksab. Kui mõnelt tuttavalt laenad, siis tehke rendileping mingi summa peale, siis ei ole ju midagi kobiseda ka (see on ju põhjendatud kulutus, kui hind ei ole kallim kui rendiautodel näiteks).
Politsei ütles, et kõige pealt näidake enda kindlustuses auto ette ära. Ma eeldan, et ühine andmebaas on neil kõigil nagunii, et kui kahjutasu läheksin välja nõudma kindlustuselt, siis läheksin vastaspoole omasse ning pildid on andmebaasis minu kindlustusseltsi poolt nagunii neil juba ära tehtud. Mina näitasin enda omas ära igatahes vahetult pärast avariid ning tehti pildid ära. Kui mina olen kannataja ning vastaspool süüdi mõistetud, siis võtab asja käsile tema oma. Muidugi siin on probleeme selle kompensatisooni välja nõudmises, sest otsene alus minul väljanõudmiseks puudub. Hetkel põhjendatud sõitu tööle/kooli ei ole, mille kohta võidakse öelda, et ei saa midagi ning istu sama targalt kodus. Eks paistab kuhu see asjade käik lõpuks jõuab, kõige pealt võiks politsei menetlusega ühele poole saada ning eks siis vatab edasi.