Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 12.05.2025 16:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 30 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: BMW E36 316i 1994 trykmann
PostitusPostitatud: 15.01.2010 23:19 

Vahelduseks juhtus siis selline auto kätte, kuna teatavatel põhjustel Audiga liigelda ei saa. Seadsin paika enda jaoks kriteeriumid ning hakkasin vastavat autot otsima. Algul kaalusin mitmeid marke, kuid kuna BMW soetamise idee oli ammu mõttes olnud, siis saigi teoks tehtud. Audit seekord ei soovinud, kuna C4 kerega on minu vajaduste jaoks suur ning B3/B4 lihtsalt ei soovinud enam.

Tegu on siis 1994-ndal välja lastud isendiga(Vin koodi järgi 03/1994). Toidab seda M43 plokiga 1.6(1.8 oleks parem) liitrine mootor ning käigukastis muudan ülekandeid mina manuaalselt. Auto valikul oli kriteeriumiks R4 mootor, sedaankere, manuaalkast, ökonoomne mootor ning eelistasin M43 plokiga isendeid(~15k oli hinnapiiriks) ehk vaesele tudengile paras sõiduriist. Sai siis vaadatud mitut masinat ning lõpuks see konkreetne Saaremaalt ära toodud, hind kujunes lõpuks päris heaks.

Tehniliselt on üsna viisakas isend, sillad ei kolise, mootor ja käigukast töötavad, kiirendab(mitte küll eriti karmilt) ja pidurdab. Vigadest olen hetkel avastanud selle, et käigukastil tagumine simmer lekib ning mootoril otsakaanetihendi vahelt immitseb samuti õli(tüüpvead nagu olen aru saanud). Lisaks on mootorile paigaldatud koonusfilter, mille vastu minul sümpaatia puudub. Kui kellelgi pakkuda, siis sooviksin M43 ploki originaal õhufiltrikorpust. Tuleb mainida ka seda, et käsipiduritrossid tunduvad kahtlaselt liikuvat ning mina seda hetkel kasutada väga ei julge, soojemate ilmade tekkimisel süvenen ning vaatan, mis seal parasjagu vahetada tuleb. Plaan on auto viia tehniliselt väga heasse korda, kuna minu arvates peavad autol kõik asjad perfektselt töötama. Mootor töötab hästi ning esimese paagitäie keskmiseks sain ~7.8, minu arvates päris hea kui arvestada vahepealset driftimist ja testimist. Tagaveo omadused tuleb siiski põlisel esiveomehel selgeks teha :lol: . Hetkel on autol all 15" originaal plekkveljed koos Masteri talverehvidega(kiidan, korralik rehv ning pidamine on väga hea). Sain ka kaasa 15"-sed valuveljed koos suverehvidega, kuid kahjuks on need E32/E34 veljed ning offset on veidi mööda E36 jaoks. Kui keegi soovib ära neid osta või vahetada E36-le sobilike 15" valuvelgede vastu, siis võib julgelt ühendust võtta. Veljed on analoogsed: http://img3.auto24.ee/auto24/products/7 ... 287721.jpg Kahjuks on minu omadel 1 kapsel puudu.

Välimuselt vigu leiab. Üldiselt on viisakas ning roostet on üsna minimaalselt. Aga auto on elanud üle-eelmise omaniku käes üle avarii ning kahjuks pole seda kvaliteetselt taastatud. Tagatiib vajab uuesti tegemist, kuna lainetab veidi. Lisaks kapotil pahtel mõraneb, seda pole mõtet üle värvida, kuna tegu on B-varuosa kapotiga ning lihtsam on otsida sama värvi detail. Ees neeruplekil on näha roostet, olen aru saanud, et see on tüüpviga neil. See läheb samuti ilmselt uus külge. Lisaks on esitiival näha kergeid rooste algeid, sellega mõtlen veel. Ees on esistange musta värvi värvitud ning tagumine endiselt värvimata, loogiline samm oleks tagumine samuti mustaks värvida. Ees on udutuled puudu ning hetkel on sinna mingine võrk tuunitud, tuleviku plaan on sinna siiski udutuled tagasi panna, pole nad eriti kallid ka erinevate netipoodide andmetel. Arvan, et 2-3k investeerimisel saab välimuse väga kenaks, kuigi hetkel midagi väga silma riivavat ei ole.

Salongi poolest on täiesti originaal kõik ning korralik, esiiste polegi veel auklikuks kulunud. Eriti rõõmustab mind allaklapitavate tagaistmete olemasolu, pole sedaan E36-l väga tihti esinev lisa. Üldse on see konkreetne võrr üsna hea lisavarustusega minu arvates õnnistatud. Signa, kesklukk, 2x elektrilised aknad, el peeglid(nagu kõigil), 1x turvapadi, el katuseluuk, ABS. Enamus silma jäänud isendid olid väga plangud. Audio poolest lendas Audist Pioneeri Mp3 makk sinna sisse, eelmine omanik on paigaldanud ette 2-ribalise süsteemi(tweeter armatuuril ning all originaalkohas kesksageduse oma) ning aknalaual 6.5" pioneeri koaksiaalid. Erilist see süsteem midagi ei tee ning võibolla paigaldan väikese subwoofri sinna siiski, kuid enne on vaja muud asjad ära teha.

Üldiselt tegemist see masin siiski vajab, aga toorik on hea ning üldmuljelt ront ei ole. Kere ei roosteta põhimõtteliselt üldse, mitte nagu enamikel E36-tel. Tehnika töötab ning salong on korralik. Usun, et mõningaste investeeringute näol saan endale väga sobiva sõiduriista pikemaks ajaks. Nüüd kui võrrelda enda eelmise Audi 80-ga, siis minek on veits parem vist, kütusekulu on seni väiksem ning juhitavus on parem. Mina olen täitsa rahul, kuigi endale meeldiks võimsama mootoriga isend rohkem, tuleb leppida hetkel sellisega.

Lisan mõne koleda pildi ka enda autost, kahjuks ilm ei ole võimaldanud mul autot pesta. Nüüd on ees ilukilp olemas, viskasin ühe suvalise sinna külge ajutiselt. Võibolla sebin originaal kilbid sinna peale.
Pilt
Pilt
Pilt

Viimati muutis trykmann, 03.05.2011 20:28, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: BMW E36 316i 1994 trykmann
PostitusPostitatud: 15.01.2010 23:51 

Lõpuks tuli siis ikkagi bemm ära :P
Vaat, et siis sellega igasugustele "ette" ei jää :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2010 23:54 

väga viisakas pill :beer tulen ja viskan kindlasti pilgu peale :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 04:48 
Kasutaja avatar

ise sõitnud nii 1.6-ega manuaal ja sõitnud 2.5 atm eks loomulikult 2.5 läheb paremini aga ega see 1.6 on ka suht ergas kui mootor ilusti toimib :)
1.6 maanteel jätab hätta aga linnas/asulas saab ilusti sõidetud

vahepeal sai isegi omatud nissan primera 1.6 millel 66kw vist oli hästi ei mäleta ja oli universaal kerega ja lippas küll linna vahel sõites :D

aga edu auto korda tegemisel

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 15:00 
Kasutaja avatar

Said siis lõpuks bemmi enda õue peale ära :D
Piltide järgi tundub täitsa viisakas, aga nagu öeldakse siis oma silm on kuningas :)
Seega eks ma mingi aeg katsun tulla ja üle vaadata selle asja :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 15:43 
Kasutaja avatar

Antenn on võimas. Pole veel näinudki e36-te, kus polstrites kõlareid pole.

Edu!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 16:34 

Ma ise ka imestasin, et polstritel kõlareid pole, vaid on hoobis all "kickpanel"-tes. Antenn on jah selline kahtlane mast, tuleks millegi viisakama vastu välja vahetada, kuid see ei kuulu hetke prioriteetide hulka.

Sai täna kanalil autot põhjalikumalt uuritud:
- Ees otsakaanetihend
- Käigukastil tagumine simmer
- Roolilatil üks kattekumm
- Ees kettad pole enam esimeses nooruses
- Roolivõimupaagi juurest lekib õli, sest klamber on surnud

+ Sillad tundusid visuaalsel vaatlusel head
+ Rooste puudus ning põhi väga korralik

Arvan, et need vead on üsnagi tühised ning odavad korda teha. Mina olen rahul :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 15:15 

Mis õli sellele käigukasti läheb? Internetist otsides ei suutnud täpselt tuvastada.

Autodatast otsides jäi silma, et päris tavaline ei tundu sobivat.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 15:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Automaatkasti öli dex II

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 15:31 
Kasutaja avatar

Mina olen pannud suvalist ATF õli, ja läbisõitu on kõvasti kogunenud. Mitte midagi pole juhtunud ka, samas võid kuskilt varuosapoodidest uurida tehasesoovituse (või siis UM)

Terv. Martin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 15:35 

Oettinger kirjutas:
Mina olen pannud suvalist ATF õli, ja läbisõitu on kõvasti kogunenud. Mitte midagi pole juhtunud ka, samas võid kuskilt varuosapoodidest uurida tehasesoovituse (või siis UM)

Terv. Martin.

Autodata annab sellise teate:
Pilt

Ma ise ka Martin muidu :D

Viimati muutis trykmann, 03.05.2011 20:29, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 16:31 
Kasutaja avatar

Kunagi kirjutasin UM-i kirja ka ja küsisin, et millised õlid lähevad kasti ja difrisse, kahjuks kirjad kadunud. Aga kuskil mälusopis tuligi tuttav ette see MTF-LT-1. See on siis tehasesoovituslik lifetime õli.

Nimega on jah kokkusattumus :-P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 23:53 

Ma kah aga mul pole bemarit :)

Veel keegi? muig

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2010 01:30 
Kasutaja avatar

Ups :D

Viimati muutis Oettinger, 20.01.2010 11:44, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2010 09:48 

Ma ei ole woosh !

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 30 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist