Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 00:07

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 401 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: AS Eesti Politsei aktsiad tõusid
PostitusPostitatud: 26.12.2008 23:46 

Ma ei saa päris täpselt su viimasest küsimusest enam aru(eriseadus??), aga põhimõtteliselt kisub teema juba liiga spetsiifiliseks, ning usun, et isegi õiguskantsler ei oskakaks pädevaid lahendusi välja pakkuda- kõik on tõlgendamise küsimus :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 00:00 
Kasutaja avatar

andres86 kirjutas:
Ma ei saa päris täpselt su viimasest küsimusest enam aru(eriseadus??), aga põhimõtteliselt kisub teema juba liiga spetsiifiliseks, ning usun, et isegi õiguskantsler ei oskakaks pädevaid lahendusi välja pakkuda- kõik on tõlgendamise küsimus :)

Sa ei saanud ka oma toodud paragrahv 13-st täpselt aru ju ...
Loodan et sul lube ei ole, sest LE raamatus kirjutatu on VEEL raskem aru saada ja veel nii palju seda teksti :lol
Tont sind teab, tõlgendad veel kogu raamatu kuidagi araabia moodseks vms

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 00:07 

ViktorT kirjutas:
Loodan et sul lube ei ole, sest LE raamatus kirjutatu on VEEL raskem aru saada ja veel nii palju seda teksti :lol
Tont sind teab, tõlgendad veel kogu raamatu kuidagi araabia moodseks vms

Mina sain § 13 väga hästi aru, aga kui sina ei oska küsimust korrektselt esitada ja teed mulle liiklusseadusest mingisugusest punktist copy-paste ja küsid mingi olematu eriseaduse kohta- siis loomulikult ma ei oska kommenteerida. Kahjuks on mul juhiload juba väga väga ammusest ajast ning lisaks ka eritalituse sõiduki juhtimise õigus. Ja ärge nüüd mõelge seda kõige halvemat- egas ma sellepärast nüüd see vihatuim loom maanteeääres ei ole :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 00:48 
Kasutaja avatar

Imestama paneb su mitmeti mõstetavus sel juhul ! Aga sellepärast pooldan ka mina pensionäride korduseksameid :beer

Sinu toodud punktis on selgelt öeldud, millal tohib alarm/sireeni kasutada, st et muudel juhtudel ei tohi ! Ja minu rusaamist mööda on IGA väljakutse erikorraline, ehk siis lõunale sõitmine selle alla ei kuulu ?
Minu toodud punktis on selgelt öeldud, mis õihused sellega kaasnevad ! ?

Eriõiguste all pidasin silmas seda, et ehk on veel tavakodanikule mitte teada olevaid õigusi pollaritel !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 01:05 
Kasutaja avatar

andres86 kirjutas:
Mulle jääb selline mulje, et sul on olnud palju teadaolevaid juhuseid, kui politseinikud sõidavad lõunale vilkurite ja sireenidega?

Olen päris mitmeid ja mitmeid kordi näinud tõesti, kus ristmiku ummikut vältides pannakse oma tilulilu tööle, peale ristmikku lülitatakse välja ja rahulik sõit kestab edasi ilma tiluliluta !
+ massilist kiiruseületamist nende poolt ilma alarmsignaalideta ! st et pea IGA kukk ületab ilma vilkuriteta kiirust, olgugi, et seaduslikku alust selleks ei ole ja sama seaduse silmis on see juba tuhandeid kroone vääriv kuritegu. +10-20km/h kiirust ületada on kukekeste jaoks normaalne.
On midagi, mis arusaamatuks jäi ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 01:10 

Aivoga 100% nõus mis puudutab austamist ja korra tagamist. Usas on politsei A & O. Meil aga kipub sõimusõnaks juba....ja panna selline rahvuslikul tasandil oluline üksus maksukoguja rolli-selle idee autor tuleks ylesse puua! Ma saan aru, et on rikkumisi, mille eest tuleb ka karistada kas trahvi või vanglaga, aga kirjutada seadusesse sisse, kui palju Eesti rahvas peaks pätistuma on ikka viimane piisk.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 01:13 

Ei jäänud midagi, aga mina olen vale inimene kellele sa südant puistad- räägi seda juttu näiteks õiguskantslerile või politseipeadirektorile- tahad ma võin sind aidata kontaktandmete otsimisel internetist, kui sa ise ei oska?

Mina lihtsalt andsin oma esimses postituses pildliku ülevaate Vabariigi Valitsuse määrusest number 69- aga sina ei pea tulema ja hakkama iga sõna üle norima- sa saad ise ka aru tegelikult, et need seadused on ühed keerulised asjad ning neid veel järgida ja täita nii, et kõigile meile hea ja õiglane oleks- see on päris raske! :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 02:06 
Kasutaja avatar

minu isiklik rekord on +1 üle. Ehk siis kuna mu kontor on bussipargi taga, siis tihti kulgen vanglast mööda, kus nad armastavad passida ja kuna nad Stalkerid viskasid nurka, siis nüüd on kõikidel AINULT laserid, millel on mõõtetäpsus +-1. Seega vaielda pole mõtet :lol
esimene kord oli +3, siis lihtsalt nokiti, aga kuna märge jääb ikkagi maha, siis mind võeti ka edaspidi maha.. järgmine kord oli +2, sain kirjaliku.. järgmine kord oli +1, sain 300 "motiveerimistasu", nagu nad ise ütlesid.. ahjaa, üks numbrituli ka ei põlenud.. ülla ülla..

et siis mida arvan mina sellest jamast - suguvõsas on "ka üks nendest", siis aegajalt pudeneb infot. Et jah, politsei ongi tehtud nüüd kasumlikuks ettevõtteks, et täita see hiigelauk eelarves, mille tekitas mingi totter sammas, mida siiski siiamaani ehitatakse.. rahvas on näljas, emadel võeti palk ära, aga ehitame selle totra klaasist fallose ikka lõpuni onju.. :lol

Üritan ise olla aus poiss ja mängida reeglitepäraselt, kuid kui hakkavad tonti tegema, siis mina ka ei halasta. Siis vähemalt saan trahvi asja eest, mitte, et "meeldetuletuseks"...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 03:23 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
andres86 kirjutas:
Mulle jääb selline mulje, et sul on olnud palju teadaolevaid juhuseid, kui politseinikud sõidavad lõunale vilkurite ja sireenidega?

Olen päris mitmeid ja mitmeid kordi näinud tõesti, kus ristmiku ummikut vältides pannakse oma tilulilu tööle, peale ristmikku lülitatakse välja ja rahulik sõit kestab edasi ilma tiluliluta !
+ massilist kiiruseületamist nende poolt ilma alarmsignaalideta ! st et pea IGA kukk ületab ilma vilkuriteta kiirust, olgugi, et seaduslikku alust selleks ei ole ja sama seaduse silmis on see juba tuhandeid kroone vääriv kuritegu. +10-20km/h kiirust ületada on kukekeste jaoks normaalne.
On midagi, mis arusaamatuks jäi ?

Sellist ristmiku ületamist isegi näinud taksopargi juures. Seisis rahulikult foori taga, järsku vilkurid peale. Risti tulejad pidid peaaegu plokki panema. Sõitis oma 50m edasi ja järgmisele ristmikule jä ikka ilmu vilkuriteta seisma. Helistasin ka ja küsisin, et mis nali see on. Öeldi, et ju siis sõitis väljakutsule ja edasi tuli loll mula.
Teine koht on Vabaduse Väljak, mis tavaliiklusele kinni. Pidevalt näen aga millegipärast ilma vilkuriteta politseiautosid sealt sõitmas. Ka mingid salajased väljakutsed vist :).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 05:45 

ViktorT kirjutas:

Sellist asja tehakse siis, kui pole just kõige kiirem väljakutse, aga samas piisavalt kiire, et ummikus või iga foori taga passida ei saa. See on igal juhul ohutum meeletu kiirusega läbi linna kihutamisest. Parem võita see paar vajalikku minutit ristmikku ületades ja muul ajal sõita rahulikult.

Kui "tilulilu" mõne aja pärast üldse välja lülitatakse ja rahulikku sõitu jätkatakse, tähendab see suure tõenäosusega, et sinu vaadeldav patrull jäi väljakutsest ilma - keegi teine jõudis ette või see tühistati täielikult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 05:59 
Moderator
Kasutaja avatar

See selleks. Paljud miilitsaonud kasutavad vilkureid agaralt Vabaduse väljaku juures asuvasse Kesklinna jaoskonda saamiseks. Vasakpööret sealt suht kehva teha ja ei ole mina näind veel, et sealt ilma vilkureid kasutamatta pöörataks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 16:11 
Kasutaja avatar

Mardu kirjutas:
ViktorT kirjutas:

Sellist asja tehakse siis, kui pole just kõige kiirem väljakutse, aga samas piisavalt kiire, et ummikus või iga foori taga passida ei saa. See on igal juhul ohutum meeletu kiirusega läbi linna kihutamisest. Parem võita see paar vajalikku minutit ristmikku ületades ja muul ajal sõita rahulikult.

Lisaks see, et reaalne elu on selline, et mittekriitilisele väljakutsele ilma vilkuriteta 70ga sõites jõuab paraku kiiremini ja ohutumalt kohale kui sama kiirusega vilkuritega sõites. Meie keskmist autojuhti tabab lihtsalt seljataha ilmuvate vilkuri/sireeni peale selline paanika, et iga auto puhul tuleb enne mööda sõitmist jupp aega mõistatada, et millise idiootse liigutuse ta nüüd teeb ja kuhupoole rooli rabab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 18:54 

Ega nüüd polegi vist muud kui "Ohutuid möödasõite" soovitada.

Kuna seni on ju olnud teemaks sooritada mõnest 85ga sõitvast masinast möödasõitu kiirusel 180, siis nüüd lähevad need liialt kalliks.

Isegi vaatan, et linnas vist üle 55 ei tasugi sõita, kuigi kardan et autol näitab väikestel kiirustel spido piisavalt täpselt, ning teoreetiliselt olen ikkagi huligaan ja mõrvar.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 19:17 
Kasutaja avatar

C20XE kirjutas:
See selleks. Paljud miilitsaonud kasutavad vilkureid agaralt Vabaduse väljaku juures asuvasse Kesklinna jaoskonda saamiseks. Vasakpööret sealt suht kehva teha ja ei ole mina näind veel, et sealt ilma vilkureid kasutamatta pöörataks.

So?
Kui mul kiiresti politsei abi vaja läheks, siis ma eelistaks igatahes, et nad on jaoskonnas ja valmis välja sõitma, mitte ei oota juba viieteistkümndendat minutit vasakpöörde võimalust liikluses. Pealegi, nendel sõbrakestel, kes meid põõsas fööniga luuravad, ei tohiks sinna mentlasse väga tihti asja olla.
Mõttetu hala, miks ment võis vilkuriga üle ristmiku sõita, aga mina pidin ootama. Kuule vennad teevad päris rämpsu tööd ikka väikse papi eest, las olla omad eelised.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 19:21 
Kasutaja avatar

Krt, mul oli eelmine nädal menti vaja, näen sõidab vastu, ots ringi ja sappa, signaali, vilgutan tuledega, sõidan kõrvale et näidata jää seisma, need annavad talda ja kimavad eest ära. Nii 2 korda Mustamäel 2 eri patrulliga, 5 min jooksul.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 401 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis