Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 22:47

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 753 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 51  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tanklate teema
PostitusPostitatud: 26.12.2008 14:30 
Kasutaja avatar

vot need dotatsioonid ongi kõige huvitavamad asjad, sest makstakse need ka minu taskust jpt, kes bussiga ei sõida...selle nimel, et saaks kedagi nuumata, kedagi, kes ei oska ennast ise ära majandada... :angry
mina mõtleks seda auto kulumise värki hoopis niipidi, et kui mul on juba mingi uuem liisingu auto, siis maksan ma kaskot ja kindlustust nii või naa, ükskõik kas sõidan Tartusse või mitte, hooldused on tavaliselt iga 15k km tagant ning Tartusse tuleb sõita selle jaoks 75x, hooldus maksab samuti umbes 1500 krooni, ehk siis 20 krooni per kord tuleks hooldamise raha juurde arvestada.
Ja võttes arvesse, kui vihaselt ametlikud bussifirmad sõdivad piraatbusside vastu, siis on juba kaugelt näha, et suur raha pada on ees, mida hea üksi nosida ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2008 15:31 

Nii mustvalge see asi nüüd päris pole. Maakohtades on ikkagi väga suur probleem, kui bussiliiklus ära kaob. Noored tööjõulised inimesed on erand, kuid pensionäridel on siiski päris raske ilma selleta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2008 17:12 

peale bussihinna tõusu, sõidavad mu meelest bussid suht tyhjadena, seevastu marsad aga puupüsti täis, aga loogiline miks maksta rohkem ja sõita aeglasemalt ja ei peatu ka iga tee otsas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2008 17:15 

Sõitsin laupäeval Võrust Tallinna bussiga ja inimesi oli 7.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2008 20:58 
Kasutaja avatar

Saan aru, busisfirmadel on kulud, aga miks nii 10a tagasi oli bussi ja auto vahel vahe väiksem?
Sulle vastus wirx, uuel autol ei käi kõik garantii alla, juppe pead natsa ikka ise ka ostma, igal võimalusel veeretatakse remondikulu kliendi kaela, eriti praegusel majandussurutise ajal.
Sina kui oled sama wirx, oled vist 7-st bemmi pidanud vana autona, seda on tõesti väga kirves pidada.
Uue auto liisingumakse koos kaskoga on nii hull ja korralised hooldused kõikk kokku, et vana auto tuleb igatahes odavam, kui võtta kesklassi auto, mis on levinud ja mille jupid soodsad. Pluss liisingu intress ja lepingutasu.
Vanale autole pole kaskot vajagi, sõida korralikult ja kui metsloom ette jookseb, saab lammarist odavalt juppe või klubist. Samuti võib uue vana odava auto osta.
Kui uus auto oleks odavam, kui vana siis vaene rahvas ju vanade autodega ei sõidaks loogiline.
Seda juttu pole mõtet ajada, et vaene rahvasei jõua osta uusi autosid, aga miks nad ei jõua, kui need odavamad on? Järelikult ikka uus auto on kallim.

Bussiega on asi natuke karmim, aga paari aasta vanune buss on mõtekam, kui uhiuus osta.
Uus masin kaotab juba poest välja sõites jubedalt hinda.
Mis pannil sul korralised hooldused 1500kr on? dacia loganil või?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2008 22:44 
Kasutaja avatar

Minuteada garantiiajal katki läinud jupid ja nende transpordi maksab kinni tehas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2008 22:45 
Kasutaja avatar

Siller kirjutas:
Minuteada garantiiajal katki läinud jupid ja nende transpordi maksab kinni tehas.

.. samuti ka töö :wink:
Seega on tõesti BS see jutt, et firma ei taha garantii korras asju vahetada (ausalt öeldes praegusel ajal, kus tööd on vähem, on olukord pigem vastupidine) ning samuti kliendirahulolu suureneb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 09:49 
Kasutaja avatar

raunz kirjutas:
Siller kirjutas:

.. samuti ka töö :wink:
Seega on tõesti BS see jutt, et firma ei taha garantii korras asju vahetada (ausalt öeldes praegusel ajal, kus tööd on vähem, on olukord pigem vastupidine) ning samuti kliendirahulolu suureneb.

Sa oled ikka väga naiivne, kõik mis vähegi võimalik üritatakse kliendi süüks ajada, kliendisüü korral maksab klient ise kõik kulud, pealegi kõik ei käi garantii alla.
Paistab, et teist eriti keegi pole uut autot omanud.
Olgu, mis on, aga korralised hooldused on siiski kulukad, see 1500kr jutt on täielik bs, võibolla dacia loganil jah, aga kindlasti mitte kõik hooldused.
üldiselt jäävad need hooldused ikka vahemikku 2000-5000kr ja enamgi, sõltub kui kallis auto on.
kasko taod ka veel minig 7000-15 000kr aastas, sõltuvalt autost jälle, kallimatel enamgi.
liisingu intressi taod mitmeid tonne aastas, lepingutasu on ka mingi 3000kr.
Pluss uue auto ostul kaotad kohe umbes 30% auto hinnast, sa ei müü seda elusees enam sama hinnaga maha.
Kui võtad kasutsurendile, siis on kahjud veelgi suuremad, siis ei saa sealt muhvigi tagasi.
Uus auto on rikkuritele või siis neile, kellel aeg on raha, ühesõnaga neil on vaja, et auto kogu aeg rakkes oleks ja hädasid võimalikult vähe ning raha tuleb niipalju, et lihtsalt jõuavad selle uue auto kinni maksta, koos kõigi kuludega.

Muidugi, kui Dacia Loganiga sõita, siis tõesti ei lähe see eriti kulukaks, aga samas vaata ka, mis autoga sa siis sõitma pead. Täielik väike kuut ju, ruumi pole, 50 000km peale hakkab salong nagisema. Aga noh parem, kui buss tõesti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 12:02 

Teoreetililiselt peaks jah KÕIK garantii ajal lagunenud asjasd kinni makstama, kuid palju veeretatakse kliendi kaela, a la vale kasutamise tagajärjel purunenud ja mida veel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 12:32 
Kasutaja avatar

ououou! teemasse..
Trippisin Kohilasse ja tee peal oli kindlasti vaja tankida, siis tsekkasin et mingi tundmatu tankla paremal.. ja sealt ma sain eile bensu 11.70'ga ilma soodustuseta :D
Jüri selle väikse ringi peal kui nüüd maardu poolt tulla, siis jääb paremale se tankla, mingi M tähega koht oli. Silt näitab 11.90.- aga tankurist saab 11.70'ga kätte :beer
NICE!!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 12:39 
Kasutaja avatar

Nohh, iseaasi, kui kvaliteetne bensiin seal ka on. Olen hetkel veel suht skeptiline, kas sealt üldse bensiini saabki, võibolla lihtsalt veesegu.

Kuid part1, kas sinu eesmärk on nüüd inimesed bussiga sõitma panna?
Ise sõidan igal võimalikul juhul autoga, kui vähegi raha on. No ei näe mina mõtet sõita bussiga, milles sõidumugavust üldse pole ja sinu kõrval istub mõni alkoholilõhnadega vennike. Tõepoolest, kui ostad auto, kaotad ka osa auto hinnast. Ehk keegi ei hooligi sellest ja vaba raha on palju, et autot remontida ja liisingut maksta? Ma arvan, et sa oled sel juhul tõepoolest eksinud foorumiga. Vaevalt, et keegi su juttu siin ka kuulab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 12:52 
Kasutaja avatar

Siller kirjutas:
Nohh, iseaasi, kui kvaliteetne bensiin seal ka on. Olen hetkel veel suht skeptiline, kas sealt üldse bensiini saabki, võibolla lihtsalt veesegu.

Kuid part1, kas sinu eesmärk on nüüd inimesed bussiga sõitma panna?
Ise sõidan igal võimalikul juhul autoga, kui vähegi raha on. No ei näe mina mõtet sõita bussiga, milles sõidumugavust üldse pole ja sinu kõrval istub mõni alkoholilõhnadega vennike. Tõepoolest, kui ostad auto, kaotad ka osa auto hinnast. Ehk keegi ei hooligi sellest ja vaba raha on palju, et autot remontida ja liisingut maksta? Ma arvan, et sa oled sel juhul tõepoolest eksinud foorumiga. Vaevalt, et keegi su juttu siin ka kuulab.

Kui sa oleksid mu juttu vähegi lugenud, siis taipaksid, et ma just räägin auto kasuks, just vanema auto kasuks.
Kui sul on niipalju raha, et uut autot vabalt pidada, pole ju põhjust bussiga sõita.
Bussiga tasub sõita siis, kui inimene ei julge autot juhtida või sõidab üksi, siis on tõesti buss odavam, pluss pole parkimisprobleeme, ega seda et keegi su auto kallael vandaalitsema tuleb või vargad sinna, siiis võib niisama tänaval peksa saada, kui õhtul ringi liigud üksi:P
Veel räägin ma seda, et vanasti oli bussi ja auto vahe suurem bussi kasuks, nüüd on see vahe kuidagi nii väikseks läinud, et jah 3-kesi vana autoga on juba soodsam sõita, pluss see, et sigakanti kiirem ja mugavam.
Sõltub kindlasti, mis bussiga kust kuhu sõidad ja mis on su eesmärk seal.
Arvata on, et lauda sa sa bussiga eriti tooma ei lähe teisest linnast, kui sul just oma mikrobuss pole:P, aga pidasin silmas siiski suurt liinibussi.Ma siin eespool tegin arvutusi vana auto kasuks, loe:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 12:55 
Kasutaja avatar

Siller kirjutas:

...

nooo, üldjuhul hetkel pool paaki alles ja noh.. ei kurda! :wink:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 13:04 
Kasutaja avatar

Tegelikult nüüd arvutades see 20senti soodsam, teeb minu 76l paagi korral hindade vaheks 15.2kr. Pole ju nii suur vahe, et nimetust tanklast endale bensiini osta. Selliseid tanklaid tuleks kasutada siis, kui edasi enam sõita poleks võimalik, minu arvates.
Igatahes hetkel, toetudes bloomberg.com/energy lehele, on nafta hind 37.71dollarit, ning antakse lootust veel languseks. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2008 13:04 
Kasutaja avatar

wirx kirjutas:
Ja võttes arvesse, kui vihaselt ametlikud bussifirmad sõdivad piraatbusside vastu, siis on juba kaugelt näha, et suur raha pada on ees, mida hea üksi nosida ;)

Ametlikud firmad sõdivad piraatbusside vastu peamiselt seetõttu, et riik jagab liinilube sellistel tingimustel, et "paremate otsade" saamiseks tuleb võtta ja teenindada ka kehvema täituvusega kellaaegu ja suundi. Pirabussid aga käivad nokivad ainult "tipptunnil" Tallinn-Tartu liinil kliendid peale ja on loomulikult kasumis.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 753 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 51  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis