Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:34

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 71 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: K: kindlustus
PostitusPostitatud: 25.02.2010 01:16 

lühirendi sõidukitel kasko kallim ja päris kõvasti.
Kui sul rendiperiood pikem kui 6 kuud, siis sobib ka tavakasko.

Mismõttes kallim?
Auto kuulub minu firmale ja mina teen kasko peale autole, kes sõidab see ju savi suht? Auto on kindlustatud.

Kurat kui auto kuulub eraisikule ja on kindlustatud, siis pauku pannes samamoodi ju kindlustus kehtib?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 01:33 
Kasutaja avatar

matadoooor kirjutas:
lühirendi sõidukitel kasko kallim ja päris kõvasti.
Kui sul rendiperiood pikem kui 6 kuud, siis sobib ka tavakasko.

Mismõttes kallim?
Auto kuulub minu firmale ja mina teen kasko peale autole, kes sõidab see ju savi suht? Auto on kindlustatud.

Kurat kui auto kuulub eraisikule ja on kindlustatud, siis pauku pannes samamoodi ju kindlustus kehtib?

No sisuliselt teed jah firmale kindlustuse, aga igalpool tingimustes on sees, et see ei kehti rendiautodele. Niikaua kui rentija avarii korral midagi valesti ei ütle (teab et öelda ei tohi on ok), aga kui välja tuleb et tavahinnaga rendikat pakkusid, siis arvatavasti keeldutakse hüvitamast ka. Sa saad ju ise ka aru, et rendiauto puhul on oluliselt suurem risk avariisse sattuda (iga päev eri inimene, kes ei tea või oska auto gabariite arvestada jne).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 08:45 

rain0102 kirjutas:
Sõideti mulle sisse. Tagastange on katki.

Nüüd siis küsimus: Kas ma võin minna nüüd Saksa Autosse selle hinnapakkumise saamiseks, mille nad siis kindlustusele saadavad? Või võib see kindlustus keelduda näiteks Saksa Auto pakkumisest? Kui keeldub, siis ma võin ikka oma jura edasi ajada, et ma kindlasti tahan seal teha?

Soovitaks teinekord kohe minna sinna töökotta, kus remontida tahad lasta. Töökoda jaurab kindlustusega edasi.
Kui otse ise kindlustusse lähed, jah hakkavad sinna igalepoole suunama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 09:48 
Kasutaja avatar

Mõistlikuse piires saad ise valida töökoja, kus autot remondid. 99. aasta auto puhul ei ole ametlik esindus välistatud. Kõik sõltub nende poolt pakutud hinnast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 10:09 
Kasutaja avatar

Tõnu_P kirjutas:
rain0102 kirjutas:

Nüüd siis küsimus: Kas ma võin minna nüüd Saksa Autosse selle hinnapakkumise saamiseks, mille nad siis kindlustusele saadavad? Või võib see kindlustus keelduda näiteks Saksa Auto pakkumisest? Kui keeldub, siis ma võin ikka oma jura edasi ajada, et ma kindlasti tahan seal teha?

Soovitaks teinekord kohe minna sinna töökotta, kus remontida tahad lasta. Töökoda jaurab kindlustusega edasi.

Kas ikka on nii lihtne? Vanasti pidi ju kõigepealt ikka ette näitama, tehti pildid, kirjutasid veel teise seletuskirja koos joonistega jne. Võid mõtlesid seda, et peale kindlustuses käimist lähed enda valitud firmasse, mitte nende soovitatusse? Ma muidugi pole juba tükk aega käinud ka, äkki asi lihtsamaks läinud.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 10:15 
Kasutaja avatar

Töökotta minemisest niipalju veel, et see kehtib uute autode kohta. Reeglina kuni 5 aastat vanad. Hiljuti oli juhus kus sõber sõitis teelt välja. Tegu 300-se Chrysleriga. Auto avariipaigast otse Silberautosse ja need jändasid ise kindlustusega. Sõber kirjutas isegi seletuskirja Silberautos.
Kui on küsimusi kindlustuse kohta, vastan enda teadmiste piires meelsasti :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 10:33 
Kasutaja avatar

Ka IF-ist öeldi mulle, et oleksid võinud otse ka töökotta pöörduda aga noh, ei ma seda teadnud, kindlustusse oleks pidanud igaljuhul helistama ja uurima, et kuhu ma minema oleks pidanud.
Tegu on ju pmst sama asjaga nagu klaasikahjude puhul, kindlustusse minna pole vaja, kõik saab vahetuskohas aetud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2010 17:04 

Kas on mingi kindel tähtaeg ka kindlustusel raha maksmiseks?
Tükk aega tagasi toimus üks avarii ja otsustati, et remondi asemel võetakse raha. Nüüd on juba päris tükk aega vassitud maksmisega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2010 19:11 

dellu kirjutas:
Tõnu_P kirjutas:
rain0102 kirjutas:

Kas ikka on nii lihtne? Vanasti pidi ju kõigepealt ikka ette näitama, tehti pildid, kirjutasid veel teise seletuskirja koos joonistega jne. Võid mõtlesid seda, et peale kindlustuses käimist lähed enda valitud firmasse, mitte nende soovitatusse? Ma muidugi pole juba tükk aega käinud ka, äkki asi lihtsamaks läinud.

Asi on jah täpselt nii lihtne. Endal oli alles pool aastat tagasi selline kogemus. Pärast avariid läksin töökotta, seal kirjutasin selgituskirja ja tegin joonised õnnetusest. Samal ajal kui ma paberitega jändasin tegid töökoja mehed autost pilte ja hinnapakkumist kindlustusele. Läks mööda umbes 3 tundi, kui kindlustusest (If) tuli teade, et nad võivad auto sisse võtta. Ehk siis lühidalt mul läks vähem kui kolm päeva, et kerge avariiga auto jälle liikuma saada.
Auto on ise 12 aastat vana ja töökoda ei olnud just suvaline nurgatagune.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2010 21:51 
Kasutaja avatar

Kindlustusest rääkides sai vihastatud südamest iizi.net toimimistavade pihta, siiani pole nendega probleeme olnud aga reedel, ca 16.25 sai tehtud või õigemini võetud pakkumine autole, mil kindlustust pole ca 6 aastat olnud, helistasin enne maksmist veel üle küsides, et kas saab selle kindlustuse täna, st reedel, kehtima sest paari tunni pärast vaja ehk autoga ÜV-le sõita - lubati, et ikka saab ja võeti auto nr., et märge "kiire" juurde panna. Kui kelle 7-ks sõnumit veel tulnud polnud, et poliis väljastatud oleks, helistasin uuesti. Leiti, et jah, raha on laekunud, kuid poliis väljastamata jäänud. Ei osanud muud teha, kui omaette vanduda. Kuna autot õnneks eile niikuinii ÜV kõlbulikuks ei saanud, polnud viha nii suur ka. Ca 11 õhtul, kui mul silm kinni juba, tuli sõnum, et poliis väljastatud...Seega nende poolt justkui asi nö JOKK, kuid mulle lubati paari tunni jooksul toda poliisi.
Seega, kui kiire siis jaluta füüsilise müüja poole, mitte ära looda neti peale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2010 22:10 
Kasutaja avatar

Mul iiziga jälle vastupidi positiivne aja peale kogemus. Eelmise aasta augustis polnud hobiautol kindlustust, kuna võistlusi vahepeal polnud, siis ei viitsinud pikendada. Kuna reedel oli vaja, siis mõstlesin, et ala neljapäeval teen ära. Kuna aga võtsin vana maksekorralduse, siis jäi viitenumber vana. Kui reede lõunaks poliisi polnud, sai mõeldud et mis jama on. Väike kontroll ja tõesti viitenumber vale. Sai ka suheldud, et mis nüüd teha saan. Paari tunni pärast on vaja lätti sõitma hakata ja ei tahaks nagu ilma kindlustuseta minna (viimast nõudis ka võistluse reeglistik). Pakkusin, et teen uue üle kande, kui kiiremini saab, et kandke pärast teine tagasi kasvõi. Öeldi, et pole vaja, laseme kohe raamatupidamisel toimetada. Jõudin lõunal ära käia ja sirka poole tunniga oli asi korras (poliis meilboksis). Firmaautole tehes nad on küll kord originaalarve unustanud saata (või siis üldse mingi arve õigemini), aga see sai ka peale küsimist kiirelt korda.
Eks seal ka äkki sõltus, et see kelle tööülesandeks läks, oli parasjagu väljas (ja kellelgi jäi see märkamata või midagi sellist). Eks büroosse kohale minnes on alati kindlam, aga nii 6-7 aastat tagasi oli endal selline jama, et ostsin reede õhtul auto ja vormistasin kohe ära ka ARK-s. Siis läksin Järve IFi büroosse ja tahtsin uut kindlustust teha. Öeldi, et ei saa, et vana poliis on all ja nemad peavad selle üle kandma. Mulle BRC ei andnud mingit poliisi, nii et ei olnud neile midagi anda. See aeg vist taheti veel saada või tädi ei saanud aru mida ta teeb. Vähemalt jutt oli, et see pole meie büroos kindlustatud ja niisama midagi teha ei saa. Kuna aga tahtsin õhtul ülevaatusele veel minna, siis oli jällegi kindlutust vaja. Laupäeval sai siis BRC-st uuritud omaniku kaudu, et kus siis kindlustus tehtud on, omanik väitis et pole mingit kehtivat või väitis seda ülevaatus, enam täpselt ei mäleta. Igatahes teist korda IF peamajja minnes sai asi korda ja polnud mingit kehtivat. Nii et alati ei pruugi suvaline büroo ka päästa või oli mingi lammas teenindaja.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 71 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis