On sul konkreetseid viiteid ka, et mujal maailmas on vahetushinnad kallimad? Mina pole vähemalt selliseid kuulutusi kuskil märganud, aga ega peale saksa lehtede pole väga uurinud ka.
Samuti peaks tõesti vahetus siiski ka kahepoolse huviga olema. Mina muidugi 1:1 vahetusi pole teinud, kuna nendel mingit mõtet ei näe. Vahetusi kompensatsiooniga on aga mõlemas suunas tehtud. Näiteks:
1) Sai Golf 3 GTI-d müüdud. Huvi oli suhteliselt leige (õigemini siis konkreetset osjat ei olnud, jutumehi piisavalt). Lõpuks pakuti vahetust Toyota Corollaga + mõned tuhanded peale. Kuna Toyotade lihtsat müüki olen üle linna piisavalt kuulnud, siis sai ka vahetus ära tehtud. Corolla sai peale auto24 üles panemist 2h müüdud. Mina sain oma soovitud summa kätte.
2) Sai Golf 4 TDI-d müüdud. Pakuti ka igasugu vahetusi bensuõgarditest 7 seeria bemmidega jne, mille vastu huvi puudus. Lõpuks pakuti ühte Volvo S40. Inimesel kuulutust üleval polnud. Küsisin siis telefonivestluse ajal, mis hinnaklassi oma autot hindab ja pakutud hind oli mõistlik. Läksin koju arvutisse, vaatasin auto24 autode hinnad järgi ja sai võetud kõige odavam S40, mis põhimõtteliselt klappis inimese enda hinnanguga. Minu enda oma oli ka odavamast otsast . Seejärel sai vaheraha välja pakutud ja paari päeva pärast tuli inimene Tallinna ja vaatasime autod üle. Mina sain vaheraha (ehk siis osa oma raha alt kätte). Volvo sain samuti mingi nädalaga müüdud.
3) Sai Golf 4 GTI-d müüdud. Pakkusin ise vahetust ühe Polo TDI vastu + pea pool minu auto hinnast veel vaherahaks. Polo omanikul oli vaja raha alt kätte saada mingis osas, mina leidsin, et ökot Polo on lihtsam müüa. Vahetus jälle tehtud ja Polo 2 kuud hiljem müüdud. Seejuures sain vahepealse aja nautida uskumatult väikest kütusekulu.
Tegelikult on neid vahetusi veel olnud, a la raskelt müüdav auto odavama vastu, auto motikaga jne.
Esimesed 2 ei olnud otseselt igapäevaautod vaid puhkusereiside nn ülejäägid

. Seega oli iga vabanev kroon vahetusest arvel. Saan aru, et kui tõesti inimese auto on igapäevasõiduvahend, siis tõesti müük on nagu primaarne ja saab uueks autoks valida endale meelepärase. Samas ei ole ju mõistlik, et vahetuse korral nagu auto järsku kallimaks läheb. Eriti kui näiteks mina pakun vahetuseks kõige odavamat autot, aga teine pool nn kallima hinnaga on üks turu kallimaid. Samas siis pole ju mõtet kuulutusse kirja panna, et vahetamise võimalus, kui sa seda tegelikult ei soovi. Samas kui sa saad vahetusega vaheraha peale, siis saad näiteks uue auto liisingu sissemakse ära teha ja vahetusest saadud odavamat siis edasi müüa.