Anti-L kirjutas:
Heigo kirjutas:
Soovitaks isegi 1.9 disla Golf3'e. Seda siis ilma turbota varianti (47kw). Ise sõitsin umbes aasta sellisega igapäevaselt. Krt tagasi tahaks

Tasuta sõitmise auto. Kütet ei võta. Ei lagune (ja kui lagunebki siis jupid on naeruväärse hinnaga). Kere reeglina ei mädane väga. Igasugused turboga seotud mured on olemata (sest turbot pole). Ja asualtöeldes liigub see mootor täitsa asjalikult, kuigi kw arvust võiks järeldada et tegemist on üliaeglase teoga. Niiet minu hääl läheks sellisele autole.
Kiirendused ja asjad ei oma mingid tähtsust, peaasi, et mootor suudaks autot edasi viia.
Oskad sa orienteeruvalt öelda, palju 1.9 ilma turbota diislil see kütusekulu reaalselt linnasõidul olla võiks? Tehaseandmed on üks asi, aga reaalne tulemus teine...
Sõidud olid umbes 50/50 (maantee/linn). Keskmine jäi alati sinna 4,5-5 kanti. Kusjuures linna ja maantekulu erinevus oli ikka suhteliselt väike. Jalg on raske, väga raske. Seisma jätsin auto ainult öösel ( kui külmad olid, siis lasin öö otsa tiksuda). Rekord tuli 3,7. Seda siis maanteel paari möödasõiduga ja viisakalt 90ga kulgedes. Kõik mõõtmised tegin paagi täistankimistega. Nüüd kindlasti tuleb hunnik tegelasi kes väidavad, et need numbrid on võimatud. Igaks juhuks lisan, et minu käes olnud isend oli suhteliselt korralik ja inimliku läbisõiduga. 724TDX. Kui keegi näeb, siis oleks huvi isegi nostalgia mõttes tagasi osta...
Kokku tuli mul aasta peale ca 100 000 läbisõitu. Selle aja jooksul vahetasin rehve hunniku, termostaadi, õlid-filtrid, rihma igaksjuhuks ja eelsüüteküünalde kaitsme. Tagumise rattalaagri ka. Rohkem minu mäletamist mööda see auto hooldust ei tahtnud.