Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 18:49

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 50 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: ARK ja sellega seonduv
PostitusPostitatud: 21.04.2010 13:36 

Ma käisin autot arvelt maha võtmas viimati ning siis piisas tõesti 15 minutist. Ehk on erinevad järjekorrad siis registreerimisele ja registriandmete muudatusele. Aeg oli muideks pool viis tööpäeval.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2010 15:07 
Kasutaja avatar

Scorpio Ghia kirjutas:
ei tea kuhu seda asja postitada, panen siia..

eilsest päevast enam ei saa sõiduki suvalise aadressile vormistada, andmebaas seotud rahvustikuregistriga, ja autopassi läheb see aadre, kus olete ennast sissekirjutanud, küla poistele see savi, aga mul nt Harjumaa elanukul kõik autod oli Võrumaal arvel.. :(

aga kui on ennem seda seadust vormistatud suvalisele aadressile kas siis nüüd peab ümber tegema auto passi ja panema sinna elukoha aadres?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2010 15:11 
Kasutaja avatar

pint kirjutas:
Scorpio Ghia kirjutas:
ei tea kuhu seda asja postitada, panen siia..

eilsest päevast enam ei saa sõiduki suvalise aadressile vormistada, andmebaas seotud rahvustikuregistriga, ja autopassi läheb see aadre, kus olete ennast sissekirjutanud, küla poistele see savi, aga mul nt Harjumaa elanukul kõik autod oli Võrumaal arvel.. :(

aga kui on ennem seda seadust vormistatud suvalisele aadressile kas siis nüüd peab ümber tegema auto passi ja panema sinna elukoha aadres?

vast ikka mitte :) kuid kui lähed uue autot vormistama, siis passi läheb õige aadress, mul endal hetkel 8 autot ühe aadressil Võrumaal :) kui ostan endale, peresse uue sõiduki ilmselt läheb passi Tabasalu aadress.. aga noh loodan selle ajaks kindlustuse boonused langevad.. mul hetkel 0.6 (12 aasta jooksul 3 laksu olnud, kus mina olin süüdi)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2010 15:12 
Kasutaja avatar

Ragnar74 kirjutas:
Ma käisin autot arvelt maha võtmas viimati ning siis piisas tõesti 15 minutist. Ehk on erinevad järjekorrad siis registreerimisele ja registriandmete muudatusele. Aeg oli muideks pool viis tööpäeval.

mõned päevad on täitsa rahulikud jah.. kuid pole tegelt tükk aega seda vaikust märganud, passides ARK-s küll ei ütleks, et kriisiaeg on :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2010 16:38 
Kasutaja avatar

Lahter C2.3 tähendab minu teada elu- või asukohta (viimane siis juriidilise isiku puhul). Vastavalt kehtivale korrale on sõiduki registreerimisel kohustus esitada elukoha andmed juhul, kui registris vastavad andmed puuduvad. Tänu rahvastikuregistri liidesele on kõigi Eesti kodanike elukoha andmed uues infosüsteemis olemas.
Kohustuse puudumine ei tähenda muidugi, et ei võiks uusi andmeid esitada. Seega probleem on pigem klienditeenindajate raskustes uue süsteemiga ümberkäimisel (sarnasused vanaga on juhuslikud ja ettekavatsemata).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2010 16:44 
Kasutaja avatar

infidel kirjutas:
Lahter C2.3 tähendab minu teada elu- või asukohta (viimane siis juriidilise isiku puhul). Vastavalt kehtivale korrale on sõiduki registreerimisel kohustus esitada elukoha andmed juhul, kui registris vastavad andmed puuduvad. Tänu rahvastikuregistri liidesele on kõigi Eesti kodanike elukoha andmed uues infosüsteemis olemas.
Kohustuse puudumine ei tähenda muidugi, et ei võiks uusi andmeid esitada. Seega probleem on pigem klienditeenindajate raskustes uue süsteemiga ümberkäimisel (sarnasused vanaga on juhuslikud ja ettekavatsemata).

vb olla sinul õigus jah.. vb olla tulevikus, kui teenindajad ARK saavad paremini uue süsteemiga hakkama, saab muuta ka aadressi, samas isiklikult arvan, et kindlustuse poissid on kõvasti seda asja lobeerinud, ei usu, et siin mingi kaval mäng "ninasarviku" vastu, pigem keegi tahab rohkem pappi teenida, sest teada on, et Harjumaa on kallim koht kindlustuseks, seega kõik venelased kes on "pärit" Ida-virumaalt peavad vormistama sõidukid Tallinnas, ja seega kindlustuse hind tõuseb x2 korda, ja eestlastel "saaremaalt" sama keis.. kuigi ka tänavu Saaremaa pole kõige soodsam koht kindlustuseks..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 19:03 
Moderator

Vaadake ka Tsiviilseadustiku üldosa seaduse § 14, sealt leiate debatile vastuse elukoha jms kohta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 19:58 
Kasutaja avatar

§14. Elukoht ja selle muutmine

(1) Isiku elukoht on koht, kus isik alaliselt või peamiselt elab.

(2) Elukoht võib üheaegselt olla mitmes kohas.

(3) Elukoht loetakse muutunuks, kui isik asub mujale elama viisil, millest võib järeldada isiku tahet oma elukohta muuta.

(4) Kui isiku elukohta ei saa kindlaks määrata, loetakse tema elukohaks tema igakordne viibimiskoht.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2010 11:30 
Kasutaja avatar

tallinna arkis rahu majas, täna sain auto ümber vormistada 10 minutiga

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2010 11:58 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
infidel kirjutas:
Lahter C2.3 tähendab minu teada elu- või asukohta ... Tänu rahvastikuregistri liidesele on kõigi Eesti kodanike elukoha andmed uues infosüsteemis olemas.

Tundub, et siin ongi juriidiline konks. MITTE ÜKSKI andmebaas Eesti Vabariigis ei sisalda minu teada inimese elukohta. Elukoht on see, kus inimene ütleb, et ta elab, seda ei pea kandma avalikesse registritesse. Isegi postkontoris on postiaadress, mitte elukoha aadress. Kui kellelgi on leping DASiga (http://www.das.ee/), kus muuhulgas olemas ka liiklusvahendiga seotud õigusabi kindlustus, võiks proovida ARKi kohtusse anda, sest nii kaua, kuni auto tehnilises passis pole märget "omaniku rahvastikuregistri järgne aadress", ei ole ka mingit alust selle passi kirjutamist nõuda.

Mul DAS täispakett olemas. Aga mida ma kohtusse lasen anda, kui praegu mind see probleem ei puuduta? Ma saan seda teha paari kuu pärast, kui hakkan autot ringi vormistama ja siis sama jamaga veel tegeletakse :think

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.04.2010 00:17 

RAHVASTIKUREGISTRI SEADUS

ELUKOHA ANDMETE KANDMINE RAHVASTIKUREGISTRISSE

[RT I 2005, 25, 192 – jõust. 27.05.2005]

§ 391. Isiku kohustus hoolitseda elukoha aadressi õigsuse eest

(1) Rahvastikuregistri objektiks olev isik hoolitseb enda ja oma alaealiste laste ning eestkostetavate elukoha aadressi õigsuse eest rahvastikuregistris, kasutades käesolevas peatükis sätestatud võimalusi.

(2) Kui isik, tema alaealised lapsed ja eestkostetavad asuvad püsivalt elama teise elukohta, esitab isik uude elukohta elama asumisest alates 30 päeva jooksul uue elukoha aadressi rahvastikuregistrisse kandmiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.04.2010 16:19 
Kasutaja avatar

http://www.mnt.ee/atp/?id=42096
Maanteeameti pressiteade käesoleval teemal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.05.2010 13:42 
Kasutaja avatar

Tallinna ARK-s suur järjekord täna, kes tahab täna autot ümber vormistada, siis andku teada, võtan järjekorra nr, üks tuttav hellas, võtsin präegu nr, ees 83 kliendi veel

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.05.2010 13:08 
Kasutaja avatar

Eile sai ka ARK,is käidud. Järjekorrad ikka jubedad. Sai siis üks vana auto mis mu nimel oli arvelt maha kantud. Küsiti mis autost saanud on ütlesin, et lammutatud ja kere tükkideks ja emeksisse. Pidin kirjutama seletuskirja. Kirjutasin ära, sobis ja sain asja tehtud. Siis hakkasin autot mille mõni aeg tagasi ostnud olin enda nimele vormistama. Jälle sain seletuskirja. Pidin kirjutama miks ma kohe autot ringi ei tulnud kirjutama, et see on teil juba üsna ammu ostetud. 31. märts oli ostumüügi lepingul. Ja automaatselt olin kirjutanud ka blanketile oma postiaadressi mis on erinev rahvastikuregistris oleva aadressiga ( kaks tänavat vahet). Ja öeldi ka, et teil on rahvastiku registris teine aadress ja läheb kirja see mis seal on. Igastahes oli see mu elu pikim viibimine ark,is. Ootamisele kulus tunduvalt rohkem aega kui asjade vormistamisele. Ja keegi kes nähtavasti välismaalt autosi toob oli ühe vastuvõtuboksi täiesti hõivanud oma paberikuhjaga. kui sinna jõudsin oli ees nr 069 võtsin paberi sain nr,i 072 ja jõudsin kenasti kaks blanketti ära täita ning veel kõvasti üle poole tunni oodata, et oma asjad 10 minutiga korda ajada. Tigedaks ajavad just vanemad inimesed kes võtavad numbri ja lähevad siis kohe vastuvõtuboksi ning hakkavad muret kurtma, siis ei saa nad paljudest asjadest aru ning hakkavad alles peale pikka selgitustööd blankette täitma ja kogu ülejäänud rahvas oodaku. Võiks olla ka ARK,is niiöelda infopunkt kus aidadaks selliseid, kes endaga enam hästi hakkama ei saa, et teised nende järgi ootama ei peaks. Seal oli palju rahvast kellel oli samuti 1-2 nr,it oodata jäänud, aga nad lihtsalt lahkuma pidid kuna aeg tagus jalaga peeše ja oli ka selliseid kes olid küll oma numbri kätte saanud, aga nähtavasti pidid järgmine päev tagasi tulema kuna ennem oleks tööpäev läbi saanud kui nemad oma asju ajama hakata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.05.2010 14:18 
Kasutaja avatar

taurtz kirjutas:
Võiks olla ka ARK,is niiöelda infopunkt kus aidadaks selliseid, kes endaga enam hästi hakkama ei saa, et teised nende järgi ootama ei peaks. Seal oli palju rahvast kellel oli samuti 1-2 nr,it oodata jäänud, aga nad lihtsalt lahkuma pidid kuna aeg tagus jalaga peeše ja oli ka selliseid kes olid küll oma numbri kätte saanud, aga nähtavasti pidid järgmine päev tagasi tulema kuna ennem oleks tööpäev läbi saanud kui nemad oma asju ajama hakata.

Räägi siis juba millises ARKis sa käisid? Mustamäe ARKis saab abi küll, kui tahta. Seesama lett, mis kohe ukse juures on (sealt sab ka järjekorra numbreid) aitab ka paberit täita, kui ilusti paluda. Kui ise oled viisakas inimene, siis ei keelduta sind ka aitamast :wink:

Mu meelest sai ka Saue ARKis abi küsida iizi kindlustusputka vastas olevast "pilu"-st.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 50 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis