Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 18:09

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 404 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: projekt - volvo v70
PostitusPostitatud: 11.04.2010 23:33 
Kasutaja avatar

Kas on midagi uut vahepeal?

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:51 
Kasutaja avatar

Mindki huvitab, omal niipalju öelda, et S60-nega täiesti olemas näide, kuidas 5,25" ilusti armatuurinurkadesse mahub :)

JÕUDU!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.04.2010 08:01 

ainult mõtted podisevad peas. sel kevadel olen korra ka garaaziukse lahti teinud.

hetke disainiideed:
uued tvriitrid peeglinurkadesse. (süsteem jääb siis viiekanaliliseks)
makipaneelile uus asukoht (ja ilmselt ka kest), hetkel tundub selleks sobib kõige paremini kliimaploki all asuv pliiatsihoidja.
bassikasti jaoks on ka veidi ettevalmistusi tehtud - romulast saadud pagasiruumi parema külje polstripaneel.

tulemuseks oleks see, et on võimalik korraga jooksutada volvo performance audio süsteemi (ilma esimeste bassideta) ja "päris" audiot.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2010 11:08 

tsimpa kirjutas:
tulemuseks oleks see, et on võimalik korraga jooksutada volvo performance audio süsteemi (ilma esimeste bassideta) ja "päris" audiot.

Mäh :?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2010 08:18 

uued tviitrid taha ühendatud.
roosa müra ribaga sweepides teevad kena häält küll. ainult vasakpoolsel on 3-4 kHz juures suur muhk. see pärineb vist küljeakna peegeldusest, mis on ca 10cm eemal.
nüüd siis tuleb muusikaga katsetada ja asukohaga ning nurgaga mängima hakata.
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.04.2010 10:40 

eile sai taha ühendatud bassi jaoks eraldi võimendi - xetec gravity g500

selle kruttimise käigus jõudsin järeldusele, et mu süsteem on täesti mäda.

võtame nivoode algpunktiks keskriba.
selleks, et kõrged sellega kenasti liituks, on kõrged keskriba suhtes tõmmatud proses -10 dB (seda viga saab parandada nii et ühendada kõrged võimul teise kanalisse, nii et saaks kõrgetel ja keskmistel eraldi võimendustegurit keerata. - praegu on nii et neljal kanalil on ühine gaininupp.

edasi on nii, et keskribakõlar ise hakkab midbassi osas alles häält tegema, see on siis 250 Hz-st allapoole umbes (see sagedus on ka varasemalt läbi käinud kui ma lairiba üritasin midbassiga paaritada, siis oli samuti idaalseks lõikesageduseks see 250 Hz koht.
hetkel on lahendus see, et makist on lisatud bassinivoo - 12dB 250 Hz juurest. seega siis midbassi kõlar on justkui mõtteliselt poolitatud <250Hz nivooga -12 dB ja >250 nivooga 0dB

nüüd bassikõlar omakorda veel karjus kogu kompotist üle. sellele sai keeratud veel omakorda -15 dB juurde. aga siinkohal võib süüdistada mind ennast, et ma ei suutnud üles leida võimendusteguri kruvi võimu küljest. nüüd on manuaalist nupp leitud, ja ehk õnnestub olukorda veidi ilustada selle abil..

aga põhiprobleem jääb - midbassi kõlarid mul keskriba kuidagi mängida ei suuda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.04.2010 13:31 

tsimpa kirjutas:
aga põhiprobleem jääb - midbassi kõlarid mul keskriba kuidagi mängida ei suuda.

Sa ei ole oma mures üksi!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.04.2010 15:11 

tsimpa kirjutas:
nüüd bassikõlar omakorda veel karjus kogu kompotist üle. sellele sai keeratud veel omakorda -15 dB juurde. aga siinkohal võib süüdistada mind ennast, et ma ei suutnud üles leida võimendusteguri kruvi võimu küljest. nüüd on manuaalist nupp leitud, ja ehk õnnestub olukorda veidi ilustada selle abil..

väga huvitav - sellel võimul ei olegi üldse gain-i nuppu. on ainult "remote bass level controller"-i pesa. kahjuks seda nuppu mul kuskilt võtta ei ole.
idee poolest peaks sinna minema tavaline telefonikaabel, aga kas kellelgi on aimu kuidas on võimalik seda kontrollerit ehitada??

http://www.arkada.com/items/g500_1200_MK2_eng.pdf

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.04.2010 22:21 

Bassi nivoo reguleeritakse (manuaali põhjal) kasutades Voltage Controlled Aplifier Cirquit ehk siis võimendust reguleeritakse alalispingega. Kontroller ise on tõenäoliselt lihtne potentsiomeeter ja selles telefonipesas võimendis võiks loogiliselt olla ühel kontaktil alalispinge, teisel maa ja kolmandasse söödetakse siis potentsiomeetri keskmise, reguleeritava kontakti poolt "valitud" pinge nimetatud vahemikust. Aga see on oletus. Katsetamise käigus võib eralduda võimendist väärtuslik sinine suits :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.04.2010 22:44 

rustang kirjutas:
Bassi nivoo reguleeritakse (manuaali põhjal) kasutades Voltage Controlled Aplifier Cirquit ehk siis võimendust reguleeritakse alalispingega. Kontroller ise on tõenäoliselt lihtne potentsiomeeter ja selles telefonipesas võimendis võiks loogiliselt olla ühel kontaktil alalispinge, teisel maa ja kolmandasse söödetakse siis potentsiomeetri keskmise, reguleeritava kontakti poolt "valitud" pinge nimetatud vahemikust. Aga see on oletus. Katsetamise käigus võib eralduda võimendist väärtuslik sinine suits :P

sarnast skeemi kahtlustan ise ka. eks harutan võimu lahti ja vaatan mis juhe kuhu jookseb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.04.2010 23:26 
Kasutaja avatar

mul rockfrod fosgate võimul samamoodi bassi ja hz jaoks eraldi controller, pistik seal meenutab jah telefoni oma - aga on tavaline arvuti võrgukaabel muidu. Äkki sul sama. Controllerine võiks samuti siis RF oma proovida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.04.2010 00:01 
Kasutaja avatar

Inferno kirjutas:
mul rockfrod fosgate võimul samamoodi bassi ja hz jaoks eraldi controller, pistik seal meenutab jah telefoni oma - aga on tavaline arvuti võrgukaabel muidu. Äkki sul sama. Controllerine võiks samuti siis RF oma proovida.

Seda ma kindlasti teha ei soovita, kuna potekate takistus kontrolleris võib olla vägagi erinev. Halvimal juhul lõppeb asi suure pauguga.
Kujutage ette mis võib juhtuda ahelas, kus ette on nähtud 100k oomi takistust, aga sinna panna hoopis 100oomi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.04.2010 11:52 

harutasin võimendi lahti ja leidsin et kuuest klemmist kolm võiksid tegeleda võimendusteguri reguleerimisega. kolm ülejäänut võivad olla ntx kaks ledi vms. kuna ma pole kontrollerist ka ühtegi pilti näinud, siis ei oska arvata.
http://www.analog.com/static/imported-f ... M2018T.pdf
kivi datasheeti järgi on näha, et 0V-pinge korral on gain 0 dB. 12V pinge korral on gain -100dB. üritan täna miski pingejaguri tekitada sinna potega.

iseasi on selle tegevuse mõttekuses. kas võimendi gaini vähendamine ikka parandab müra/moonutuste näitajaid?
ehk siis - kui mul on hetkel prosest pandud -37dB. kui palju nüüd oleks tolku sellest, kui ma saaksin prosele panna ntx 0 ja eelvõimule -37 dB?
talupojamõistus ütleb et sellega vähendan ma prose-võimu vahelises kaablis tekkivaid mürasid ja prose omamürasid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.04.2010 14:14 

sai potekas kenasti külge. töötab tõesti nii nagu oodatud - ehk siis kui juhe lahti võtta siis on max vol, ja potega saab keerata vaikusest max-ini. seega ei ole tegu tavalise "gain-i" nupuga, mis on skaleeritud sisendi taseme järgi, tüüpiliselt siis 0,2V-5V

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.05.2010 23:49 

sai tellitud http://www.manverk.ee -st kuhi CNC-vineeri.

tviitrite alusrõngad - need tuleb mingi nipiga, näiteks makroflexi+fiiberpahtliga kinnitada peeglinurkade külge.
Pilt

poldivastust pidi viiliga veidi järele aitama
Pilt

tviiter poltidega kinnitatud, tviitrialus veel mitte
Pilt

need ei ole linnupesad, need on värskelt kokkuliimitud 5 liitrised proovikastid tg9fd jaoks. proovin Sully ideed panna keskriba põrandale või kickpanelisse. võibolla saavad neist lõpuks ikkagi linnupesad
Pilt

tulevane bassikõlar
Pilt

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 404 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis