Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 02:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: E36 kupee subwoofer ja müra kaitse
PostitusPostitatud: 07.04.2010 18:23 

Kas kellelgi on äkki kogemusi e36 kupee ja subwoofriga? Nimelt tagaistmed summutavad ikka väga palju subwoofri heli ära, kõik on seal taga väga kinnine. Tundub, et seal on ka mingi müramatt vahel. Annab midagi teha kinnise woofri kastiga seal?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: E36 kupee subwoofer ja müra kaitse
PostitusPostitatud: 08.04.2010 09:47 
Kasutaja avatar

Enda audil(80) on samuti kinnine bagass ja veel bensiinipaak seljatugede taga püstises asendis. Tegin siis nii, et võtsin 2 110 solgitoru, saagisin nad 25cm pikkuseks ja siis tegin vastavad augud tagaaknale ja toppisin need torud sinna aukudesse. Korralik neoon sisse ja väga kena sai. Kui tagaaken udune, siis torude kohalt on alati aken ringi kujuliselt puhas. Loomulikult sai enne pagass õhutihedaks ja mürasummutajaga üle tehtud. Väga mahe bass tuli,

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 09:58 
Kasutaja avatar

Mul oli kunagi selline sedaan, millel sama mure. Aga aknalauda tehtud inverteravad aitasid kenasti, muud head lahendust pole väga kuulda ega näha olnudki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 20:38 
Kasutaja avatar

Jah rixvilli lahendus ongi parim, samas ei tasu kohe 25cm pikkuseid juppe saagima hakata ja lõikuma, ma arvutaks kasti välja ja kastivälise pordiga, arvutaks vajaliku pikkuse välja ja siis tooks selle aknalauale, jääb kordades parem, kui "umbes" avad aknalauale teha :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 21:13 
Kasutaja avatar

Inverterid aknalauale oleks siis üks paremaid, kuid kuna omal autol pagass väike, siis on tihti vaja bassikas eemaldada aga inverterite pikendamine eeldab statsionaarsust. Kuid minu lahendus töötab põhimõtteliselt ülisuure bandpass kastina, mida sai elementide valikul arvestatud.

Pole muidugi teemaaluse autoga kokku puutunud, kuid paljud on ära kasutanud ka suusaluuki või lihtsalt aknalaua võimalikult hõredaks teinud. Veel on võimalik keppi näha ja aknalaua alla kast ehitada ja element (ja) inverterid aknalauale. Viimasena võimalik veel ka freeair lahendus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2010 14:44 
Kasutaja avatar

[quote="rixvill"] ...
Veel on võimalik keppi näha ja aknalaua alla kast ehitada ja element (ja) inverterid aknalauale. ... [quote]

mul siis tulemas selline varjant. eks kunagi pilte ka võin poetada, aga seda siis lugejate autode all :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2010 18:55 

Sinna aknalauda aukude saagimine on ikka paras ettevõtmine, minumeelest on see altpoolt metallist. Tagakõlari ohverdades vb annaks midagi teha a see ei tasu ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.05.2010 05:10 
Kasutaja avatar

Asukoht: Mootorratas tegi palju nalja, Viskas poisid üle kalda
Klapi tagumised istmed lahti ja saadki head ilma seinata bassi kuulata. Peaks vist kupeedel saama tagumist istmeid allaklappida, niipalju kui ma neid näind olen siis on neil see võimalus olnud küll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.05.2010 20:29 

tOZZUkunn kirjutas:
Klapi tagumised istmed lahti ja saadki head ilma seinata bassi kuulata. Peaks vist kupeedel saama tagumist istmeid allaklappida, niipalju kui ma neid näind olen siis on neil see võimalus olnud küll.

Ei ole kõigil sellist võimalust.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis