Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 01:07

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 5636 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 376  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2010.
PostitusPostitatud: 15.06.2010 16:05 

Ise mingi vilgutaja pole, kuid kui kuskilt tagant mingi Kamikadze tuleb ja pressib ennast minu ette nii, et mina pean pidurdama ja trügijaga veel omakorda pikivahet hoidma, siis ajab närvi küll. Reeglina madalamatel kiirustel ka väiksemad vahed ja sellistes kolonnides pikivahed niigi olematud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 16:09 
Moderator

Kui kaherealisel sõidad vasakpoolses reas, siis ikka vligutatakse, sest kiiremad tahavad mööda saada ja granny lane on parempoolne. LE järgi ei või tühjal teel üldse sõita vasakpoolsel sõidureal.

Pikivahe hoides ja kui keegi sinna vahele trügib, siis on ikka vilgutamist oodata, sest sa võtad taga sõitvalt juhilt tema peateeõiguse sundides teda kiirust või suunda muutma. See võib esile kutsuda vastakaid emotsioone.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 16:13 
Kasutaja avatar

üks kirjutab mul facebookis,et auto küljepeeglite klaasid varastati öösel..uute hind 400-500 € :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 16:19 

Mina sõitsingi parempoolsel rajal sest tee oli tühi pmst, focuse vanal olid rohud võtmata ilmselt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 16:24 
Moderator
Kasutaja avatar

jazz kirjutas:
Vilgutatakse arvatavasti sellepärast, et milleks vaja niigi olematusse pikivahesse pressida? Kui auto ei võimalda vastaval teelõigul ohutult mõlemast mööda sõita, siis milleks vaja kamikazet mängida? Ei näe mõtet.

Vilgutamise asemel võiks teha hoopis järelduse, et võiks pikemat pikivahet hoida. Kui näen kedagi rivis sõites tagant tulemas, lasen juba varakult gaasi maha, et vajadusel möödasõitev auto saaks tagasi reastuda. Ei tule pähegi, et tõmbaks hoopis vahe veel väiksemaks ning kukuks kangidega vehkima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 16:40 
Moderator

Mulle jäi mulje et reavahetuse vilgutamisel oli tegemist linnaga? St linnas mitmerealisel vahetad rida ja siis kiputakse vilgutama? Maantee on omakorda teine teema.

Rusikareegel on see, et LE järgi on tagasireastujal maanteel (möödasõidu katkestamisel -kui möödasõidu ajal ilmneb takistus või liiklusoht, mida juht ei saanud ette näha või ei osanud õigesti hinnata enne möödasõidu alustamist, tuleb möödasõit katkestada. Kui möödasõidu katkestanud juht tahab naasta pärisuunavööndisse, peavad taga sõitvad juhid seda võimaldama) eelisõigus teiste liiklejate ees MUUDEL juhtudel tuleb möödasõitu lõpetades naasta pärisuunavööndisse, ohustamata ja takistamata juhte, kellest ta mööda sõidab. Lisaks juht, kellest mööda sõidetakse, ei tohi möödasõitu takistada sõidukiiruse suurendamisega ega muul viisil.

Mul omalgi kogemus olemas kus tuul võttis suure käruga hoo autol nii maha, et ei saanud enam plaanitud möödasõitu lõpuni teha. Tagumine auto käitus nagunii juba terve tee väga agressiivselt eessõtjana teiste suthes. Kui mina tast möödusin, siis ta samamoodi üritas pikivahe ikka väiksemaks ajada. Kuna mul oli pikalt suund juba sees ja üritasin mitte kokku põrgata siis keerasin lõpuks ikka üsna teravalt oma ritta tagasi, millele järgnes signaal, vilgutamine ja olematu pikivahe pidamine. Enne koju jõudmist võttis miilits mind veel rajalt maha ja süüdistas ei tea milles, et ma maanteel möödasõidu katkestasin ja minu peale olla kaevatud, et teen ohtlikke manöövreid. Siuke Eesti siis.

Asulas on eespool reastujal LE järgi alati õigus vahele saada, eeldusel et ta veendub manöövri ohutuses ja vastava suunamärguande annab. Tagumine peab teed andma. Taga sõitev rööbasteta sõiduki juht peab andma teed ümberreastuvale naaberrea juhile.

Rusikareegel on see, et käitu viisakalt ja vaoshoitult, siis käitutakse sinuga samamoodi, kui mitte kohe siis tulevikus, sest SINUST algab liikluskultuur.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 17:02 
Kasutaja avatar

Mida te räuskate selle pikivahe ja ette reastumise pärst?? Lugege uuesti LE läbi ja siis saate teada, kui pikk vahe peab eessõitva autoga olema nii linnakiirusel, kui maanteekiirusel ja näete ise, et ette reastuval autol peaks olema võimalik ilma probleeideta tagasi reastuda....

Kõvad autojuhid kõik...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 17:58 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Milleks peaks sõitma kaherealisel suhteliselt tühjal teel teises reas?
Näiteks järvevanal, krt mõni koperdab teises reas 80km/h, no tore, et sa wuzz oled, aga uima esimeses.

Sest võib sõita, võin isegi 70'ga teises reas sõita Järvevanal kui tahan, sest see on ASULA ning kiirusepiirang on 70. sinu jutu järgi lased sa seal 90'ga või isegi rohkem, kuna kui 70 alas 80'ga sõitev UIMAB või KOPERDAB ju.. siis oled pigem sina wuzz, kuna ei tunne LE.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 18:00 
Kasutaja avatar

kas need mehed kellel on uued ja kallid bemmid ei peagi suunda näitama ja võivad umbes ette keerata
täna paides majade vahel üks selline kõva mees tegi sellist pulli ja kõrvalistuja näitas fu*ki ka veel et mida ma tuututan siin

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 18:04 
Moderator

Seni on asjad "võiks" tasemel kui rohujuure tasandilt peale nende probleemidega tegelema ei hakata. Kui sa võtad ja näitad eeskuju, siis usu mind, paljud järgivad.

Asulas on küll kiirusepiirangud, kuid samas nüüd viisakuse aspektist vaadata, siis võiks üldisest liiklusvoolust aeglasemalt 70 km/h liikudes viibida esimeses reas, iga üks vastutab oma kiiruseületamise eest ikkagi ise. Milleks liiklust takistada ja mängida miilitsat? Oled sa kindel, et su spidomeeter näitab ikka õigesti ja sa kogemata 65-ga ei sõida?

Kõik on kinni viisakuses, kultuuris ja teistega arvestamises.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 19:25 
Kasutaja avatar

analyzethis kirjutas:
üks kirjutab mul facebookis,et auto küljepeeglite klaasid varastati öösel..uute hind 400-500 € :kill

m6 küljepeeglite leti hind ca 1200 euro.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 19:55 
Kasutaja avatar

sellel tüübil on 535 mtech

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 20:24 
Kasutaja avatar

Kas see "kitse panemise" telefon Tartus ei olnud? Siis mingi vana helistas omanikule ja noomis.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 20:54 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Jah sõidan koguaeg +20, ei ole kiire, lihtsalt sõidan.
Kui tahad aeglaselt sõita, siis selleks on esimene rida.
See, et asulas võib mõlemas reas sõita 50km/h või alla selle ei tähenda, et seda peab tegema.

mille poolest sa nagu erined sellest vennast kes 70 alas 50 teisel real kulgeb. sul pohh , et seal peab sõitma 70kmh ja tal ka pohh, et seal võib sõita 70kmh.
kui ma kiiremini kulgen teistest siis ei sega ega eriliselt takista mind mitte keegi möödasõitu tegemast. ja kui ei saagi, mis seal ikka. sitt päev. aga pikaajalisi emotsioone ei teki kindlasti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 20:56 

Helistasin politseisse, et teada anda ühest liiklusmärgist mille nolgid on kusagilt pihta pannud ja keset haljasala vedelema jätnud. Ootasin kolm minutit ja rohkem ei viitsinud (liinid olid hõivatud). Hakkasin juba käega lööma, aga politseist helistati tagasi ja küsiti milles probleem on. Päris positiivne :).

Aa ja muidugi ei saanud ilma selleta, et üks X5 tegi tagasipööret keelava märgi alt, okei, tehku nii et ei sega teisi, aga töö tüüp sõitis täiesti külje peale mulle ning kui signaali andsin siis mingi kalbõkk näitas veel fakki aknast. Rootsi kunn vist.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 5636 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 376  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis