Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 02:03

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 288 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Abiks BASSIkasti ehitamisel
PostitusPostitatud: 26.06.2010 15:24 

mul olemas element aplpine - swr -1242d kas keegi oskaks öelda mitme lirtsune inverter kast sellel elemendil olema ja mis need mõõdud oleks või kudas neid mõõte välja saaks arvutada?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2010 16:22 
Kasutaja avatar

wuster kirjutas:
mul olemas element aplpine - swr -1242d kas keegi oskaks öelda mitme lirtsune inverter kast sellel elemendil olema ja mis need mõõdud oleks või kudas neid mõõte välja saaks arvutada?

Tehase enda soovitus:
Pilt

Basssoundman naerab selle peale, sest Alpine meeskond on JÄLLE mega suure pordi oma tootele välja pakkunud ja oh issand jumal millist pordi tuuningut veel :D Aga teda ei maksa tähele panna siin teemas, sest tema on Liivimaa parim ratsutaja ja absoluutselt KÕIK subbarite tootjad lollid :D Sellest olen vähemalt mina ammu aru saanud ....

Üldiselt kel see subbar on olnud, soovitavad teha 2.25 cubic feet kasti 1.7 asemel.

Midagi sellist siis:

Pilt

Aga kokkuvõttes on su küsimus mitte midagi küsiv ... Ei saa pakkuda ühtegi varianti, teadmata su auto pagasist ja materjali paksusest mitte midagi ...
Loe algselt see teema läbi :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2010 17:19 
Kasutaja avatar

31,2Hz'i häälestusageduseks = :hail :bs (sellise häälestusega kast tehes ei kannata sellega kuulata peale basstest plaadi suurt midagi, kuna seal leidub ainult piisavalt madala segedusega lugusid, mida soovitatud kast hästi väristab)

Teiseks jääb mulle mõistmatuks, milleks on vaja teha sellise ebanormaalse kujuga ebapraktilisi kaste???? :?
Kolmandaks ei mõista ma, kuidas saab soovitada kasti, teadmata, mis auto või muusikastiil kliendil????

Viimati muutis basssoundman, 26.06.2010 17:28, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2010 17:24 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
31,2Hz'i häälestusageduseks = :hail :bs

Oh kas sa siis ei teadnud, et lisame subbari kasti, kasti maht väheneb ja sagedus tõuseb ca 2 hz :D
Soovitan praktiseerida :)

See on nagunii teada, et väidelda sinuga om mõttetu, sa ainult jonnid(õiendad) argumenteerimata siin teemas. Tundub et tõesti on see teema su leivalaua kallale läinud, millest on muidugi kahju ...

Oleks tore hoopis sinu argumente lugeda nüüd teemal, kui rumalad on Alpine subbarite insenerid :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2010 17:42 
Kasutaja avatar

MarkoC kirjutas:
basssoundman kirjutas:
31,2Hz'i häälestusageduseks = :hail :bs

Oh kas sa siis ei teadnud, et lisame subbari kasti, kasti maht väheneb ja sagedus tõuseb ca 2 hz :D
Soovitan praktiseerida :)

Kui nüüd juuksekarva lõhki ajada, siis elemendid on erineva litraažiga (korvi masiivsus, magneti suurus, kogu sügavus, koonuse kuju jm.) ja sellest sõltub ka kasti lõpphäälestusagedus, kuna erinevad elemendid mõjutavad kasti koguruumala erinevalt.

Samas, slot port tehes tuleb arvestada ka sellega, et kuna see on kandiline, siis ei kasutata õhuliikumisel pordi teravaid sise nurkasid, ehk siis reaalselt võib selle pordi nurgad sujuvalt ära täita (nurkades õhk suht seisab, kuid see sõltub), et parandada õhu liikumise kiirust pordis, kuna port on aerodünaamilisem! See väide ei toimi 100%, kuna pordi kujud on erinevad. Kuid peab arvestama asjaolu, et arvutuslikult arvutab programm kasti häälestusageduse 100%'lise inverteri kasutusalana, kuid reaalselt võib kandilise pordi ristlõike pindala kasutusala olla nt. 95%. Mis omakorda teeb pordi ristlõike pinna väiksemaks, ehk siis langetab häälestusagedust, sõltuvalt pordi mõõtmetest 0,5-3Hz, arvutusliku suhtes madalamale.

Siis määravaks on veel see, et kui port lõppeb ära pooles kasti seinas, hõlmab porti veel natukene kasti seina, mis jällegi näilikult pikendab porti, ehk siis viib häälestusagedust jällegi allapoole. Samas muudab häälestusagedust veel kumerad inverteri otsad kasti sees ja kasti väljas.

Kõik eelnev on väga varieeruv kasti suuruse, tuulekiiruse, pordi suuruse jm. osas. Kuid kindlasti ei tohiks neid asju hea kasti arvutamisel arvesse võtmata jätta.

Tsiteeri:
See on nagunii teada, et väidelda sinuga om mõttetu, sa ainult jonnid argumenteerimata siin teemas. Tundub et tõesti on see teema su leivalaua kallale läinud, millest on muidugi kahju ...

Kahju on mul nendest inimestest, kes sinu käest soovitusi küsivad ja sa soovitad neile lihtsalt väga ebanormaalsed ja tihti mitte nende soovidele põhinevaid lahendusi.
Kui nüüd postituste arvu vaadata, siis on ilmselgelt näha, kellel rohkem vaba aega/vähem tööd on :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2010 17:51 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
Samas, slot port tehes tuleb arvestada ka sellega, et kuna see on kandiline, siis ei kasutata õhuliikumisel pordi teravaid sise nurkasid, ehk siis reaalselt võib selle pordi nurgad sujuvalt ära täita (nurkades õhk suht seisab, kuid see sõltub), et parandada õhu liikumise kiirust pordis, kuna port on aerodünaamilisem! See väide ei toimi 100%, kuna pordi kujud on erinevad. Kuid peab arvestama asjaolu, et arvutuslikult arvutab programm kasti häälestusageduse 100%'lise inverteri kasutusalana, kuid reaalselt võib kandilise pordi ristlõike pindala kasutusala olla nt. 95%. Mis omakorda teeb pordi ristlõike pinna väiksemaks, ehk siis langetab häälestusagedust, sõltuvalt pordi mõõtmetest 0,5-3Hz, arvutusliku suhtes madalamale.

Kandilise pordi ristlõike pindalast kasutatakse minu arusaamist mööda kõik ära, vaielda võib selle üle, kas kogu pordi ruumalast ära kasutatakse. Nüüd Tee programm lahti ja tee pordi ruumala väiksemaks, vaata kas häälestus läheb ikka madalamale või pigem tõuseb :)

Tõnis, sul on hiilgav võimalus siin viimasele subbarile näidiskast teha, kõik lahti seletades ja põhjendades. Saab lõpuks rahvas ka aimu su targutamisest :)
Kummaline on see, et kui sa juuksekarva lõhki armastad ajada ja hiilgav kastimeister oled, siis ei saa ma jätkuvalt aru, miks kõik kliendid ei ole rahul sinu tööga. See selleks, selle asemel et siin pasundada, oleksid sa võinud selle aja ja energia panna mingisse joonisesse ja põhjendada, miks ja mida sa teisiti tegid jne.

Seni, kuni sust siin teemas ABI ei ole ... noh jah ... Käid omast vabast ajast siin teemas lihtsalt s****mas. Vastaks siis ühelegi mu küsimusele ja põhjendaks ... Pordid on suured ja kellegi ego ka siin :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2010 18:11 
Kasutaja avatar

MarkoC kirjutas:
Kandilise pordi ristlõike pindalast kasutatakse minu arusaamist mööda kõik ära, vaielda võib selle üle, kas kogu pordi ruumalast ära kasutatakse. Nüüd Tee programm lahti ja tee pordi ruumala väiksemaks, vaata kas häälestus läheb ikka madalamale või pigem tõuseb :)

Sa vist ei saa siingi pointile pihta, et pordi ristlõike pindala vähendamisega langeb häälestusagedus, mitte ei tõuse!

Tsiteeri:
Tõnis, sul on hiilgav võimalus siin viimasele subbarile näidiskast teha, kõik lahti seletades ja põhjendades. Saab lõpuks rahvas ka aimu su targutamisest :)

Kahjuks niisama nurka omale kaste teha ei viitsi! Veelvähem sulle tõestamiseks!

Tsiteeri:
Kummaline on see, et kui sa juuksekarva lõhki armastad ajada ja hiilgav kastimeister oled, siis ei saa ma jätkuvalt aru, miks kõik kliendid ei ole rahul sinu tööga. See selleks, selle asemel et siin pasundada, oleksid sa võinud selle aja ja energia panna mingisse joonisesse ja põhjendada, miks ja mida sa teisiti tegid jne.

Kõik ei saagi rahul olla, kuna alati leidub neid, kelle ei sobi mitte midagi. Huvitav on asjaolu, et protsentuaalselt on sinu kohta ca. 20x negatiivset vastukaja juba tõendatult, millest ma ka eelnevalt mainisin. Ausalt öeldes ei viitsi ma väga kõvatada kes on kõvem mees või kes teeb paremat tööd, sest isegi siis kui Kuu tuleks taevast alla oleks sul ikkagi õigus, nii, et pointless.

Tsiteeri:
Seni, kuni sust siin teemas ABI ei ole ... noh jah ... Käid omast vabast ajast siin teemas lihtsalt s****mas. Vastaks siis ühelegi mu küsimusele ja põhjendaks ... Pordid on suured ja kellegi ego ka siin :D

Ma ei nimetaks seda sittamiseks, vaid tõe lähemale toomiseks. Kuna see mida sa siin inimestele hea woofrikasti pähe määrid on ju sulaselge inimeste raha raiskamine, kuna need 30Hz'i häälestusega BASSIKASTID ei mängi ju vapsee mitte midagi peale bassboom lugude ja teiseks on RE kasti kalkulaatori alusel need ilmselgelt ebapraktilise kujuga jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2010 18:29 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
Ma ei nimetaks seda sittamiseks, vaid tõe lähemale toomiseks. Kuna see mida sa siin inimestele hea woofrikasti pähe määrid on ju sulaselge inimeste raha raiskamine, kuna need 30Hz'i häälestusega BASSIKASTID ei mängi ju vapsee mitte midagi peale bassboom lugude ja teiseks on RE kasti kalkulaatori alusel need ilmselgelt ebapraktilise kujuga jne.

Siiani olen mina siin teemas soovitanud teha kaste 33-40hz vahemikus, sõltuvalt muusikakuulamis vajadustest. Proovi nüüd teemat tähelepanelikumalt lugeda. Crac ei ole kunagi üle 35hz kaste teinud klientidele, usun et ta on neid ka omajagu teinud. Paraku sa tema aadressil ei julge sõna võtta, aga olen kindel et me teeme neid sarnaselt ! Kummaline on see, et ühelt maalt võtad sa sõna ja väidad, et pordid on suured ja norm häälestus algab alles 40hz+ juures ja teades et eestlane on läbi aegade soovinud just sinu häälestatavaid kaste, siis huvitav, mida erilist on võimalik 33-35hz juurde häälestatud kasti juures teisiti teha, mida Kristjan TEAB aga mina ei tea veel ? :D
Re kasti kalkulaator annab võimaluse ka kaldega kaste teha, jah ümmargust ja püramiidi kujulist just mitte, aga kui palju selliseid ka rahvas just omale autose tahab. See teema on lihtne soovituslik BASSIkasti teema, mis säästab inimestele raha. Su 20% jutt on sama haige nagu su sõnavõtud, millegi pärast pole selle teemaga seoses veel mitte ühtki negatiivset vastukaja, mis virisevaid eestlasi arvestades on üllatav ? Seega su muinasjutte ei saa ka just eriti tõepähe võtta ...

Sa ei pea omale nurka kaste tegema, tee lihtsalt viimasele abivajajale eskiis ja põhjenda miks ja mida sa sealjuures arvestad ja teed :)

Üldiselt oled sa läinud isiklikku teed, Crack teab mis teeb ja mina teen sarnaselt ja mina ei tea. Saa üle lõpuks ja ära mugise teemal, milleni sul on veel tõesti pikk tee minna. Aga rahvale on alati kasulik keerulist juttu ajada ja ennast kole tähtsaks ja targaks teha, nagu poliitikudki seda teevad. tegelikult on asjad palju lihtsamad. Aga kole tark jutt ongi see, mis nö klienti peaks meelitama ja samal ajal teiste otsas trampima. Sul on nagu Savisaare sündroom :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2010 19:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Kuidas teie omavaheline ragistamine aitab inimestel supparikaste ehitada?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2010 20:19 
Kasutaja avatar

Son kirjutas:
Kuidas teie omavaheline ragistamine aitab inimestel supparikaste ehitada?

Olen üritanud sedas siin teemas oma arusaamade järgi ka teha, mis maailma kahest suuremast audio foorumist omandatud, ka teistele jagada, ainuke kellel siin häda on, on Tõnis kahjuks ...
Kui paarikümne aasta kogemustega inimesed ja tehased ise jama ajavad vs Tõnise tarkus, siis minu pärast võivad kõik tema juures käia raha maksmas, siinne teema on tehtud just aga raha säästmiseks ja enda kätetöö arendamiseks.

Paraku on Tõnis selle teema vähemalt proovinud väga enda kasuks keerata. Mitte, et argumenteerides, aga lihtne on alati öelda, et "sina oled loll, aga mina olen tark" :D

basssoundman kirjutas:
MarkoC kirjutas:

Sa vist ei saa siingi pointile pihta, et pordi ristlõike pindala vähendamisega langeb häälestusagedus, mitte ei tõuse!

Ma ei saa tõesti aru, kui räägime nurkadest, siis mismoodi õhuliikumine ristlõike pindalast "mööda astub" ja see väheneb ? :D
Sa mees ajad juba väga ulme sousti suust välja ! See kasti teema EI OLE nii ulme, kui sa üritad siin rahvale selgeks teha !
Aeg on tümmi maailmaga kaasas käia Tõnis, mitte oma 7 aasta taguseid pähe tuubitud tõdesi kõigile suure raha eest peale suruda ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.06.2010 02:18 
Kasutaja avatar

Vabanda Hr. Marko C, aga siinkohal oled soustimees sina, sest ma vähemalt suudan vastupidiselt sinule oma seisukohti põhjendada ja lahti seletada, mida ma siiamaani ka teinud olen. Kui sa neist aru ei saa ja oma põhimõtetes nii kinni oled, siis kahjuks mina ei viitsi sulle asju hakata üle kordama. Koolitarkust, ehk siis lugemis ja mõistmisoskust saab ehk koolist.

Kui sul ei ole selge slot pordi õhuliikuminegi, mis kasti arvutamisest ja häälestamisest me siis üldse siin räägime?

ps. oma targa jutuga craci seljataha pole mõtet pugeda, sest vastupidiselt sulle ta pole selline tola ja ta teab audio põhitõdesid enamalt, kui ainuüksi foorumi tarkusel põhinevat, mida sa nagu just väitsid enda oma olevat.

Teooria ja praktika on kaks väga erinevat asja! Siinkohal võibolla meie arusaamad lahku lähevad, sry.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.06.2010 02:39 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
Kui sul ei ole selge slot pordi õhuliikuminegi, mis kasti arvutamisest ja häälestamisest me siis üldse siin räägime?

ps. oma targa jutuga craci seljataha pole mõtet pugeda, sest vastupidiselt sulle ta pole selline tola ja ta teab audio põhitõdesid enamalt, kui ainuüksi foorumi tarkusel põhinevat, mida sa nagu just väitsid enda oma olevat.

Teooria ja praktika on kaks väga erinevat asja! Siinkohal võibolla meie arusaamad lahku lähevad, sry.

1. EI poe mina kellegi taha peitu ! Kummaline on aga see, kui täpselt sa tema töövõtteid tead. Ja NII tore on teada, et sina said oma tarkuse (naer) oma isa nokukotis juba kaasa :D (sry kui see hoopis kukeaabitsaga sulle kaasa anti peale ülikooli)
Tuletan sulle uuesti meelde, et kast 35hz peale tuunida ja minu töövõtted valed on, et ehk siis port on MEGA LIIGA suur nagu sa kired siin, siis Crack peaks need olema tjuuninud oluliselt väiksema pordi pindalaga, siis oleks aga pordi pikkused 2m ja kui pordid oleks tema tehtud kastidel oluliselt lühemad, siis pordi pindalad oleks VEEL suuremad ! Kommenteeri nüüd midagigi SELLEL teemal ka lõpuks, mitte ära poe peitu Cracki autoriteedi taha !
2. Foorumi tarkus + teooria + praktika = MAGIC !
3. Õhuliikumisest võiksime nüüd edasi arutada, see oli tegelikult küsimus, mille ma sulle juba olen esitanud ise ! Milline on oleks parim õhuliikumis kiirus pordis, seda siis mis pordiava pindala ja ruumalas sõltuvalt ?

Ootan ka põhjendust punktile 3. St et nüüd äkki lõpuks on meil lootust kuulda, kuidas hr Tõnis Alpine inseneridele pika puuga ära paneb siin teemas :)
Siiani loen ma stabiilselt sinu loogilisi seletusi stiilis: kas ma tean ikka et Crack on targem, kui mina, kas ma tean ikka kui palju mul haridust on, kas ma tean ikka BBP proge olemasolust, kas ma tean ikka, kas ma tean ikka kas ma tean ikka jne jne jne
Väga loogiline poiss oled sa Tõnis ikka :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.06.2010 10:03 
Kasutaja avatar

MarkoC kirjutas:
Tuletan sulle uuesti meelde, et kast 35hz peale tuunida ja minu töövõtted valed on, et ehk siis port on MEGA LIIGA suur nagu sa kired siin, siis Crack peaks need olema tjuuninud oluliselt väiksema pordi pindalaga, siis oleks aga pordi pikkused 2m ja kui pordid oleks tema tehtud kastidel oluliselt lühemad, siis pordi pindalad oleks VEEL suuremad ! Kommenteeri nüüd midagigi SELLEL teemal ka lõpuks, mitte ära poe peitu Cracki autoriteedi taha !

Ei taha küll teie tülisse vahele segada aga siin on sul küll midagi sassi läinud. Kui saama häälestuse juures pordi pindala vähendada siis pordi pikkus ikka väheneb mitte ei suurene. Ja kui pordi pikkust vähendada ja ristlõige jääb samaks siis häälestus sagedus läheb kõrgemaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.06.2010 10:05 
Kasutaja avatar

Kas keegi viitsib kasti mõõtmed välja arvutada ja hea oleks kui tagumine sein oleks väikse kalde all, võib ka sirge olla. Elemendi andmed on järgmised:
GAS ALPHA 1224X
Suurus: 300mm(12")
Võimsus(RMS/MAX): 300/600 W
Takistus: 4 Oom
Sagedusala: 28-800Hz
Tundlikus: 89dB

T/S Parameetrid:
Vas: 58,33 lit
Qts: 0,72
Qms: 7,22
Qes: 0,80
Fs: 30 Hz
Ettetänades Siim :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.07.2010 11:48 

On Pioneer TS-W3001D4 ja L pordiga kast mis tuunitud 33hz juurde, ostsin selle kasutatult ning ilmselt pole see ehitatud sellest teemast inspiratsiooni ammutades. Vähemalt minu jaoks on 33hz häälestus liiga madal, mitte et mulle madal bass ei meeldiks, väga meeldib, aga see kast ei mängigi üle ~40hz mitte midagi, pooled dnb bassiliinid jäävad kuulmata, ainult kõige madalam ots müristab korralikult.

Lasen igatahes uue kasti ehitada.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 288 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis