Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 00:18

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 29 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Soovitage subwoofrit, kas üks või kaks korraga!
PostitusPostitatud: 29.06.2010 17:17 

p6der kirjutas:
Hm kas see võimendi võimsus mitte pole 4 Oom (RMS): 600W?

Alpine MRP-M1000
Võimsus @4 Oom (RMS): 600W
Võimsus @2 Oom (RMS): 1000W
http://www.noortehnik.ee/grupid/action/ ... ct_id/167/

Olgu pealegi, olgu siis 600w rms. Aga mis vahet seal on, kui su võimendi annab välja kahe ohmi peal 1000w võimsust, siis võiks ju selle ära kasutada.
Sul on nüüd kaks võimalust, kas ostad selle võimendi ja sebid omale sellise kõlari mida saab mängima panna 2 ohmi peal või siis vastupidi.Saad oma selle kõlari, mida tahtsid ja otsid sellise võimendi mis töötaks 1 ohmi peal.
Ja miks sa ültse seda Alpine võimu nii väga tahad, näitasin sulle just enne siis ühe foorumlase kuulutust. Hifonicsi võimendi ja 1ohmi peal mängib 1500w rmsi. Sinu alpine maksab peaaegu 6000.- krooni, aga selle saaksid alla 3500.- kätte kui vähe tingiksid ja ma usun, et taolisi võimendeid on siin foorumis päris mitu saada, kui otsida. Või sul on see tähtis, et asi oleks uus ja garantiiga?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2010 16:55 
Kasutaja avatar

herko18 kirjutas:
Olgu pealegi, olgu siis 600w rms. Aga mis vahet seal on, kui su võimendi annab välja kahe ohmi peal 1000w võimsust, siis võiks ju selle ära kasutada.

Vahe on selles, et 600w juures saab kogu potensiaali ka äru kasutada, koormamata sellega originaal genekat ja akut !
1kw+ juures peab TÕSISELT mõtlema korralikule kaabeldusele ja akule, mis on taaskord väljaminek. L[hidalt ;eldes, mis kasu on sul 5barisest upgraditud bensupumbast, kui pihustid autol on originaalid, kui kasutada 'ra potensiaali, mida sa siin mainid, siis tuleks KOGU potensiaal ja ]igesti rakendada :)
Isiklikult leian et 600w oleks just õige suund, kui raha pole muu jaoks.
Hifoniksi võimu kohta aga nii palju, et kui sealt 2x vähem RMSi välja tuleb, siis on hästi :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2010 17:29 

Tellisin ära omale Alpine MRP-M500 võimu ja SWR-1242D elemendi + 20mm2 Kaabeldus. Saan hea hinnaga ja ma arvan, et kaks korda enam maksta MRP1000 eest ei oleks enda ära tasunud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2010 19:58 

MarkoC kirjutas:
Hifoniksi võimu kohta aga nii palju, et kui sealt 2x vähem RMSi välja tuleb, siis on hästi :D

No siis sa räägid sellest Hifonics BX1500D võimendist, vb see tõesti halb seeria, ei tea pole kokku puutunud. Aga minuarust Hifonicsi väga tegija firma. Minu HIFONICS BXI 2006D mängib 2 ohmi peal 1300w rms. Labormis pole ma küll sellega käinud, aga võimsused lähevad küll minuarust väga täppi. Preagu on mul seal järel SPL Dynamicsi kõlar millel rms 600w. Võimust on level ja BassEQ keeratud umbes poole peale ja makist on bassi seadmed nullis. Siis ütlme nii et kui ma keeraks makist heli põhja oleks auto paar sekundiga paksult mähise haisu täis, millele järgneks ka mõne aja pärast suitsu hais. Nii et minuarust lähevad need võimsused päris hästi täppi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2010 20:10 
Kasutaja avatar

herko18 kirjutas:
MarkoC kirjutas:

No siis sa räägid sellest Hifonics BX1500D võimendist, vb see tõesti halb seeria, ei tea pole kokku puutunud. Aga minuarust Hifonicsi väga tegija firma. Minu HIFONICS BXI 2006D mängib 2 ohmi peal 1300w rms. Labormis pole ma küll sellega käinud, aga võimsused lähevad küll minuarust väga täppi. Preagu on mul seal järel SPL Dynamicsi kõlar millel rms 600w. Võimust on level ja BassEQ keeratud umbes poole peale ja makist on bassi seadmed nullis. Siis ütlme nii et kui ma keeraks makist heli põhja oleks auto paar sekundiga paksult mähise haisu täis, millele järgneks ka mõne aja pärast suitsu hais. Nii et minuarust lähevad need võimsused päris hästi täppi.

Äkki seletad mulle ka lähemalt, kust sul see 1300w tuleb (kaabeldus, big3, akud, GENEKAS ?)
Natuke on sul siiski vale arusaam neist asjadest veel, aga küll sa jõuad ka sinnamaale :)
Minu 350w SPL D subbarid näiteks ei teinud teist nägugi, kui said 1300w per subbar ! ;) Sinu juhtumi puhul on tegemist 100% moonutatud signaaliga, mis põhjustabki selle meeldiva lõhna su autos.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2010 20:18 

MarkoC kirjutas:
Äkki seletad mulle ka lähemalt, kust sul see 1300w tuleb (kaabeldus, big3, akud, GENEKAS ?)
Natuke on sul siiski vale arusaam neist asjadest veel, aga küll sa jõuad ka sinnamaale :)
Minu 350w SPL D subbarid näiteks ei teinud teist nägugi, kui said 1300w per subbar ! ;) Sinu juhtumi puhul on tegemist 100% moonutatud signaaliga, mis põhjustabki selle meeldiva lõhna su autos.

No mai tea....eelmise selle Magnati võimendiga võis öelda, et tegemist on moonutusega, aga peale võimendi vahetust muutus minu jaoks asi ikka väga palju. Kaabelduse kohta nii palju et 50mm2 on voolukaablid. Ja kui auto käib ja aku täis on, siis jõuab ta veidi aega madistada küll :D Aga jah, aku pool vajab veel uuendust. Üks asi mida ma pole veel teinud, kuhu võib veel asi kinni jääda on geneka ja aku vaheliste juhtmete väljavahetus.
Aga oot, sinu jutu järgi saab praegu aru, et kui aku, genekas, juhtmed jne kõik ideaalsed on, siis võib 600w kõlarile vabalt 1300w võimsust järgi lükata ja põhjas kuulates ei tule mingit mähise lõhna???Ja ma ei rääkinud enne 3 sekundust siinuse laskmisest, vaid 5minutit järiest raju keevitamist :D Vanemad Pendulumi laulud teevad näiteks head tööd :evil:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2010 20:41 
Kasutaja avatar

herko18 kirjutas:
No mai tea....eelmise selle Magnati võimendiga võis öelda, et tegemist on moonutusega, aga peale võimendi vahetust muutus minu jaoks asi ikka väga palju. Kaabelduse kohta nii palju et 50mm2 on voolukaablid. Ja kui auto käib ja aku täis on, siis jõuab ta veidi aega madistada küll :D Aga jah, aku pool vajab veel uuendust. Üks asi mida ma pole veel teinud, kuhu võib veel asi kinni jääda on geneka ja aku vaheliste juhtmete väljavahetus.
Aga oot, sinu jutu järgi saab praegu aru, et kui aku, genekas, juhtmed jne kõik ideaalsed on, siis võib 600w kõlarile vabalt 1300w võimsust järgi lükata ja põhjas kuulates ei tule mingit mähise lõhna???Ja ma ei rääkinud enne 3 sekundust siinuse laskmisest, vaid 5minutit järiest raju keevitamist :D Vanemad Pendulumi laulud teevad näiteks head tööd :evil:

SPL D subbarit kannatavad vabalt topelt tehase poolt lubatud talutavat võimsust ilma lõhnamata, ma ei räägi ka siinuse laskmisest.
Võimendust on sul autos täpselt nii palju, kui su genekas seda välja annab, võimendi seda õhust ja armastusest ei tooda ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2010 20:47 

MarkoC kirjutas:
Võimendust on sul autos täpselt nii palju, kui su genekas seda välja annab, võimendi seda õhust ja armastusest ei tooda ;)

Selge pilt :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2010 23:02 

Marco C:

Nii lolli juttu ei saa ajada, mis ajast seisval autol genekas voolu annab :kill
Key word on "korralik" aku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.07.2010 01:07 
Kasutaja avatar

toopakk kirjutas:
Nii lolli juttu ei saa ajada, mis ajast seisval autol genekas voolu annab :kill
Key word on "korralik" aku.

Sul on õigus oma arvamusele :)
Kaua sa 100Ah (tavaliselt on nad sinna 800CA kanti) akust 1.5kw välja imed ? :D
Ja jätkuvalt, kerest akuni on suht peened kaablid, kindlasti tuleb ka need upgrade -da, korralikust genekast me ei pea rääkimagi, kui tegemist on daily system-ga !
Tavaakud ei kannata tihedat tühjaks/täis laadimist, selle jaoks on loodub Deep cycle akud.
Kas sa ka tead näiteks, KUI tühjaks saab 1 tava 100ah aku 2kw juures, peale 10 sekundit kohapeal põristamist ?

Väitle vastu, aga ära lolli jutu edaspidi aja :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2010 12:20 

Hifoniksi võimu kohta aga nii palju, et kui sealt 2x vähem RMSi välja tuleb, siis on hästi :D[/quote]

"Hifonics on ikka palju kõvem tegija kui mingi hädine alpine"
hinnaklass on küll erinev aga öö ja päev kui hakata tõsiselt võrdlema.

iga tootja teeb mingit konkreetset vidinat head.ei saa nii võtte et kui kogu süsteem autos on alpine siis nüüd oled tehtud mees.Kui sul seal kogunisti Alpine F1 statsust pole.
Ideealis on asi nii et ressiivriks oleks 24bitine D/A konverteriga mängija(Pioneer DEH-p945R) mille taga oleks
audisoni võimud koos focali kompodega ja jbl gti seeria subbar.
kaabeldus oleks nagu elektirialajaamas,autol oleks vastav heliisolatsioon,aku ikka oleks aku mitte patarei.
Ja üleüldse,ma arvan et sinu pärdiku kõrvad seda 600W RMS ja 1000W rms ära ei seleta sest kui see reaalselt peaks mängima sõiduautos kus element asub juhikohast ca.2meetri kaugusel siis võid hakata tunda juba ebamugavust enda organismis.On kindel number DB mida inimese kõrva trummkile kannatab ja see on kindlasti alla 500W RMS võimsusega seotud.
See suurte numbrite taga ajamine on enda peale kõvaks ajamine,aga reaalselt ei talu ükski hingav elusolend seda reaalselt.

Mul isiklikult on autos 800W RMS @ 1ohm bassikal + 6x70W RMS @ 4 ohmi SQ koos keskkõlariga siis võin ilusti kinnitada et volüümi kasutan veerandist veerand mis on võimendil paika keeratud ja tuleb nii et hoia ja keela.

aga mis siin ikka targutada,te seletage edasi.
Te olete ju kõige kõvemad db drag racerid ja streetracerid

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2011 14:21 
Kasutaja avatar

Minu soovitus on see miks hakata mingi uue ja genekaga mässama ,kui oleks variant kondekas vahele panna ja aku koormatus väheneb tunduvalt .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2011 21:57 

Vanaisavecu kirjutas:
Minu soovitus on see miks hakata mingi uue ja genekaga mässama ,kui oleks variant kondekas vahele panna ja aku koormatus väheneb tunduvalt .

Järgmine tark välja ilmunud kes kondekat maailma parandajaks nimetab auto audio süsteemis!Kondekast siis foorumis kõvasti juttu olnud, OTSI! Tee omale kõigepealt elementaarsed asjad selgeks, enne kui kondekat soovitad :kill :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2011 22:07 
Kasutaja avatar

:D Mina kui mazda 6 omanik soovitan soojalt ennem pigimatiga auto üle külvata. Ilma selleta on asi päris inetu.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 29 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis