photograph kirjutas:
Anti-L kirjutas:
andres393 kirjutas:
Sai hommikul maale päikest võtma mindud. Nüüd tagasi tulles saan aru et päike on teinud oma töö ja nahk kenasti valusaks põlenud. Krt kuidas see päike ikka võtab, niisama ilma ujumiseta ja õlleta ei kannatanud üle poole tunni praadida.
ujumine ja õlu ei päästa sul midagi. Päikesekreemi pead kasutama. Võibolla need kreemid ja asjad tunduvad osadele vähe peded värgid, aga ilma nendeta eriti ei saa, seda enam kui oled just kantoorast välja pääsenud ja esimest päikest võtmas. Kui esimese laksu kätte saad ei tee päike enam liiga ja tõmbab rahulikult tõmmuks.
Arvasin ka et kui esimene laks on käes siis ei juhtu enam midagi. Aga juhtub, ja kuidas veel

Olin juba päris pruun, aga 4-5 tundi kabli rannas ilma päiksekreemita ja täiesti punane. Muidu tavaliselt ma ei ole kunagi punaseks läinud vaid ikka kohe pruuniks. Aga see päike kõrvetab praegult ikka väga räigelt

Nüüd kõvasti kreemi peale et ikka pruuniks tagasi läheks mitte ei tuleks nahk maha

Kunagi ehitustööd sai tehtud, siis sai üks suvi oldud päevast päeva ca. kella 10 - 17 särgita päikese käes, ilma kreemita. Olin pruun poiss, kuid oli ka halvem nüanss - peale paari päeva õhtul seljaga toetada kuhugi ei tahtnud, külmavärinad ja rammestus, hiljem seljal, püksiääre kohal, oli kuivanud vere rant.

Nii sügavalt põletas ära. Nahavähk ma ei tea kui kiiresti ennast ilmutab, kuid siiani sümptomeid pole täheldanud.