Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:13

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 53 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: lühikeste inimeste automured
PostitusPostitatud: 02.08.2010 23:18 
Kasutaja avatar

linnutom kirjutas:
Mani kirjutas:
Nutma peaks minu silmis kas alla 160cm mehed või üle 195cm. Aa no ma ei tea kah.

me@197. nutan lahinal.

Oli ka aeg.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.08.2010 01:47 

hallscorpio kirjutas:
viu viu viu

roosa särgiga põlva foorumikiirendaja võib oma meeleheite ja frustratsiooni mulle järgmisel särevere kooli kokkutulekul näkku heita. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.08.2010 02:06 
Kasutaja avatar

Kamazi istumisasendi kohta pole küll ühtegi halba sõna, igati sõidetav veok. :)

Ma näiteks 176cm pikk ja probleeme tekitab mitmete autodega see, kui reguleerin tooli nii, et siduri saaksin põhja vajutada, siis gaasipedaal jääb paremale jalale liiga lähedale ning jalg peab nö kronksus kogu aeg olema.

Aga jagan fakti, mida suurem auto, seda kindlamalt suudan õige asendi leida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.08.2010 04:39 
Kasutaja avatar

linnutom kirjutas:
hallscorpio kirjutas:
viu viu viu

roosa särgiga põlva foorumikiirendaja võib oma meeleheite ja frustratsiooni mulle järgmisel särevere kooli kokkutulekul näkku heita. :D

Teeb kadetaks?
Aitab sellest ilatsemisest. :)
Hoiame hoorumi vähekenegi puhtamana :)
r32 kirjutas:
trykmann kirjutas:
Kuidas sul enda E36-s siis oli? E34 peaks ju ometi ruumikam olema.

Kusjuures e36'e kannatas ära, sest seal sai rooli kruttida. Muidu on e34jas mugavam olla, kui aind rooli regull töötaks :) Mitu korda ukse kinni tõmmanud nii, et põlv jääb vahele ja see suht valus tunne :D

E36 Sätid ära esimese istme enda järgi aga mis saab tagumisest kohast. Kui aus olla minu arust on e36 üks väiksemaid autosid. Põlvesid ei ole kuhugi panna :/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.08.2010 12:28 
Kasutaja avatar

w126 Coupe(c126) on veel kitsam tagant kui w124 CE(c124) :D
Mis siis, et S klass ja viis meetrit pikk.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.08.2010 12:29 

Cali ja Celica tagaistmel pole üldse hullu, E36st rääkimata :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.08.2010 13:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Calibra, prelu, celica, w124 CE, mini cooperi tagaistmel oled proovinud istuda ? :D

Vanal klassivennal oli 2 mini ning nendesse sai taha 3 üle keskmise pikemat/turskemat vennikest mahutatud (kaasaarvatud mina) :D Väga hullem ei olnudki kui näiteks E36's :D
Üldiselt kisub teema juba pealkirjast mööda...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.08.2010 14:18 

sierra minu arust üks lühikesele inimesele sobiv on sierra, kui tädi(150cm) sõidab sellega siis mina enam suurt ei mahu rooli taha, muidugi e30 koos bmw sportistmetega on ka suht lühikestele mõeldud, kui istme siinid on korralikult liikuvad( enamikul millega sõitnud olen vajaks puhastust-määrimist et ette saada :kill ) siis eesmises asendis ikka naljalt jalga istme ja rooli vahelt läbi ei suru

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.08.2010 19:09 
Kasutaja avatar

Kusjuures rääkides sellest istme madalamale laskmisest.
Ma ise olen 169 pikk, mitte just teab mis pikk, idee kohaselt peaksin ka sõitma kõrgema istme asendiga, ometi ma alati, kui saan lükkan autol istme üsna alla.
Sest muidu on jalad vastu rooli või midagi ja üldse kehva olla või pea laes.
ma üldiselt ei saagi väga aru, milleks see istme nii kõrgele panek hea on, nagu ta võimaldab.
Või sobib see siis tõesti, mõnedele inimestele?
Kindlasti on mul see ka, et jalad pole ka siis pikad ja pean selle võra lähemal istuma, eks siis on ka rool lähemal.
See kindlasti mõjutab seda, et kõrgema istme asendiga, mul jalad vastu rooli, seep ongi madal asend mulle ehk sobiv.

Seega ma ei tea kas lühematele inimestele, see istme kõrgemale tõstmine üldse head teeb.
Sierrast rääkides, 91a ja peale, siis paljudes sierrades on mul väga kehva olla, sest reguleerida istme kõrgust saab vaid nii, et lased tagaotsa maha, nii et iste jääb viltu, kui tõsta aga üles, siis tõuseb veidi ka esiots ja jalad vastu rooli, kuigi jalad vastu rooli kipuvad seal nagunii olema, aga siis seda enam.
Sellepärast on minul sellise uuema sierraga väga kehv sõita, kuna istet ei saa korralikult madalamale lasta sirgelt, et rooli ja jalgade vahele ruumi tekiks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.08.2010 20:45 

DeLaBig kirjutas:
Ma näiteks 176cm pikk ja probleeme tekitab mitmete autodega see, kui reguleerin tooli nii, et siduri saaksin põhja vajutada, siis gaasipedaal jääb paremale jalale liiga lähedale ning jalg peab nö kronksus kogu aeg olema.

Ma olen sama probleemi kohanud päris paljudes autodes, üsna häiriv kusjuures. Kõige ebamugavam oli selles osas Audi 80 B3 minu arust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.08.2010 21:25 

:D kui te praegu räägite, et mingi audi B3 v e36 on kitsas proovige ära minu esimene auto VW Scirocco vot see oli püss :D originaaal rooliga ei mahtund mu jalad eriti hästi rooli ja istme vahele äragi, pärast sport rooli paigaldamist muutus asi talutavamaks :D taga istmed olid seal pooleldi ilu pärast mugavusest oli asi kaugel. elusees ei lähe meelest ära kui üks tuttav kes on ala 2 m pikk sellega sõitu tegi :D ta pidi katuseluugi lahti kerima ja sealt pea sõnaotseses mõttes pea välja pistma, et ta mahuks sinna autose sõitma, isegi e34 oli suht ebamugav mu meelest kuigi olen mingi 17x... kasvu, noh ei saa muidugi väga kritiseerida kuna kupee on kupee aga e46 kupee tagaiste 3-ksi on nagu kilud karbis efekt kuigi passis on kirjas, et seal on koht ja värki :D aga avariise seal taga 3-ksi olles sattuda ei tahaks

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.08.2010 00:39 
Kasutaja avatar

hardstyler kirjutas:
See ongi vist väikeautode probleem. Väike auto=väike juht. :(
Mina, kui 185cm pikk, tunnen ennast enamuses väikeautodes väga ebamugavalt. Pedaalid liiga lähedal, rool liiga kaugel.

Mina küll isiklikest kogemustest sellist reeglit ei oska tuua. Hetkel on mul majapidamises Renault Twingo ja Jeep Cherokee - kui Twingos ei saa ma oma 189cm pikkusega istet lõpuni taha lükata, siis Cherokees tahaks viimasest astmest veel umbes 10-15cm edasi nügida. Ja pikisuunas on mul ruumi väheks jäänud eranditult just suurtes maasturites - Chevy Tahoe, Patrol Y61, LC120.

Väikeautodest veel - kunagi aastaid tagasi sai USAle kuu ajaga ~10000km ring peale tehtud Honda CRXiga, ei ühtegi selja- ega väsimuseprobleemi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.08.2010 03:10 
Kasutaja avatar

ei viitsi teemat läbi lugeda, aga... nahujaa mingeid süsteeme leiutada, pedaalidele lõikad prussist klotsid peale, kahe pika kruviga pedaali külge kinni ja tehtud :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.08.2010 03:40 
Kasutaja avatar

tfr kirjutas:
hardstyler kirjutas:
See ongi vist väikeautode probleem. Väike auto=väike juht. :(
Mina, kui 185cm pikk, tunnen ennast enamuses väikeautodes väga ebamugavalt. Pedaalid liiga lähedal, rool liiga kaugel.

Mina küll isiklikest kogemustest sellist reeglit ei oska tuua. Hetkel on mul majapidamises Renault Twingo ja Jeep Cherokee - kui Twingos ei saa ma oma 189cm pikkusega istet lõpuni taha lükata, siis Cherokees tahaks viimasest astmest veel umbes 10-15cm edasi nügida. Ja pikisuunas on mul ruumi väheks jäänud eranditult just suurtes maasturites - Chevy Tahoe, Patrol Y61, LC120.

Väikeautodest veel - kunagi aastaid tagasi sai USAle kuu ajaga ~10000km ring peale tehtud Honda CRXiga, ei ühtegi selja- ega väsimuseprobleemi.

Ruumi on "pisikestes" minulgi. Lasen istme mõnusalt taha, peadaale pressides on koivad kenasti sirged aga pagana kämblad ei ulata korralikult roolist haarama. Sikutan siis pingi sendi või paar edasi, sõrmed silitavad pehmelt rooli aga põlvi ma enam rooliratta alt kätte ei saa. Ehk pedaalideni mõistlikult ei pääse. Võibolla on viga minu käte-jalgade mõõtude erinevuses, aga kummalisel kombel ei ole suuremates masinates säherdust segavat faktorit täheldanud. Sellest hoolimata meeldivad mulle just väikesed autod. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.08.2010 12:21 
Kasutaja avatar

Part2 kirjutas:
kui tõsta aga üles, siis tõuseb veidi ka esiots ja jalad vastu rooli, kuigi jalad vastu rooli kipuvad seal nagunii olema, aga siis seda enam.
Sellepärast on minul sellise uuema sierraga väga kehv sõita, kuna istet ei saa korralikult madalamale lasta sirgelt, et rooli ja jalgade vahele ruumi tekiks.

Aga tõsta siis rooli kõrgemale ometi! 91+ aasta sierradel peaks kõigil juba olema reguleeritav roolisammas. Liigub nii üles-alla, kui sügavuti sisse-välja.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 53 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis