Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 18:31

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 96 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Maanteel kaasliiklejatel vilgutamine, kui politsei tee ä
PostitusPostitatud: 16.08.2010 02:11 

Tramaeivõi, mis kaader see on, kes neid udukaid vihkab.. mind igatahes ei häiri need üldse.. pole veel ühtegi autot vastu tulnud, kelle udukad pimestaks/häiriks pigem ajavad need ketta, kes ei "jaksa" osta autole pirne ja sõidavad öösel nagu rollerid ringi

Aa.. äkki mu avatar kah pimestab?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 09:35 
Kasutaja avatar

Läheb ja teeb ühe sõidu pimedas vihmase ilmaga Tartu-Tallinn-Rakvere-Tartu ja siis tuleb rääkima kuidas vastutulija udutuled ei sega .
Linnas, päevasel ajal ( valges) on mul ükskõik, kas ja mis seal ees õitseb .
Tartus sõitis vastu mulle E36 millel õitsesid udutuled mitte lahja xenoniga, ainus mida oli võimalik jälgida oli kõnnitee.
Samal hetkel kui vastutulev auto oli minust mõõdunud ja mulle tuli jälle normaalne pilt, nägin nelja last sõiduteed ületamas. Oli hea meel, et autol on head pidurid. Sellised olukorrad ei ole meeldivad eriti veel kui oma lapsed autos on ja sellise äkkpidurdusega neile ebameeldivusi tekitad .
Samas kui ma seda ronti veel kuskil näen siis oma käega peksan need tuled puruks .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 09:51 
Kasutaja avatar

täna kogesin omal nahal kui ohtlik on ainult udutuledega sõitmine. igal hommikul tööle minnes ühel ristmikul pean teed andma vasakult tulevatele masinatele. üsna sellise lolli nurga all too ristmik nii , et masinat märkad suht viimasel sekundil. alati jälgin ka seal vasakul teeservas parkivate autodelt tulede peegeldust siis saab varakult teada , milla masin tuleb ja jõuab reageeerida. täna siis oleks ühele skodale ette sõitnud. tollel põlesid ainult all stange servas mingid hiirevi+ud. no tõesti ei märganud teda tulemas. vbl olengi vanaks ja pimedaks jäänud. ma panen omale igatahes silmaarsti aja kinni täna. ja roolis ei olnud üldse mingi rullikas vaid kena naisterahvas. hea , et vähemalt sedagi märkasin. muidu mul udukatest pohh.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 09:57 

krss kirjutas:
arsi kirjutas:
Kui sõidad udutulega mulle pimedal ajal vastu siis pimestad mind jne bla-bla-bla
Palun ütle kasvõi üksainuski automark, mille õigesti reguleeritud udutuled on üldse võimelised pimestama vastutulijat? Samuti on udutulede valgusvihu tugevus vaid murdosa nt xenonite omast, mille vihk on ALATI kõrgemal udukate omadest. Näitad oma kaugtulesid silma peaaegu kõigile vastutulijaile? :kill St kui Su jutt mitte liialdamine ei ole, tasuks käia silmaarstil, sest kui mujale suunatud nõrk tuli pimestab, oled Sa liikluses ohtlik nii endale kui teistele.

Kurat küll, inimesed lugeda oskate te siin foorumis ainult seda sitta, mis omale meeldib, tarka, kasuliku infot, mis silmaringi veidi laiendaks seda lugeda ei oska. Uuri kasvõi natuke udutulede valgusvihku ja saad ise ka aru, et maanteel kiirusel 100km/h läbib auto 27,8 meetrit sekundis, korralikult reguleeritud udutuli näitab ette UMBES 15m, kas on udutuledel mõtet? Ta ei anna mitte midagi juurde peale selle, et näed kellele otsa sõidad, reageerida ei jõua.

pokemon kirjutas:
Päeval udutuled tõesti ei häiri, aga öösel, kui nad koos lähikatega põlevad häirivad. Nad ei peagi otseselt silma paistma, vastutulijat "pimestab" ta ikka tänu sellele, et valgust on rohkem silmas ja silm tõmbab pupilli kokku, mis vähendab nähtavust. Kõrvale vaatamine ei aita.

krss kirjutas:
Ei hakka kordama üle, miks ma uunikumil klapptulesid enne pimeda saabumist lahti ei tee, ei ole asi absoluutselt "pedenduses" või väljanägemises (mis avatud klappidega oleks igakell shefim)

Nagu ka arsi kirjutas, siis päevasel ajal on mul täiesti savi millega keegi vastu tuleb, jah, kui rekka prosedega tuleb, siis häirib üsna kõvasti, aga elab üle, kuid pimedas õppige oma tulesi kasutama!!!

ison.ts, kas tegu oli uuema Superbi/Octaviaga? Kui jah, siis nendel ongi udukate kõrval(sama klaasi all) päevasõidu tuled, mis ei ole tegelikult hästi nähtavad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 10:46 

Eile jäi kahele veokile tuledega tänu avaldamata just selletõttu, et ohutulede lüliti on veidras kohas (rooli taga, näidikuteploki ees) ja läbi rooli maanteel küünitama ka ei viitsi hakata. :D

ison.ts kirjutas:
täna kogesin omal nahal kui ohtlik on ainult udutuledega sõitmine. igal hommikul tööle minnes ühel ristmikul pean teed andma vasakult tulevatele masinatele. üsna sellise lolli nurga all too ristmik nii , et masinat märkad suht viimasel sekundil. alati jälgin ka seal vasakul teeservas parkivate autodelt tulede peegeldust siis saab varakult teada , milla masin tuleb ja jõuab reageeerida. täna siis oleks ühele skodale ette sõitnud. tollel põlesid ainult all stange servas mingid hiirevi+ud. no tõesti ei märganud teda tulemas. vbl olengi vanaks ja pimedaks jäänud. ma panen omale igatahes silmaarsti aja kinni täna. ja roolis ei olnud üldse mingi rullikas vaid kena naisterahvas. hea , et vähemalt sedagi märkasin. muidu mul udukatest pohh.
Rääkides veel udutuledega sõitmisest, siis selline väike tähelepanek, mis eile tallinnapoole sõites natuke häirima hakkas: sõiduteel oli pikk sirge tõus, autosid vastu ei tulnud, oli ilus katkendjoon ja alustasin möödasõitu, kuid ühel hetkel ilmus mingi maastur, kellel põlesid udutuled, mis asuvad teadupärast ~poole meetri jagu allpool, kui lähituled. Sõiduautodel ehk vähem. Ühesõnaga maanteel ilmub juhi vaatevälja, eriti hämaramas, udutuledega sõitev auto oluliselt hiljem, kui auto, millel põlevad normaalsel kõrgusel asuvad lähituled. Väike asi, aga reeglina saavadki asjad alguse väikestest nüanssidest. Linnas udukatega sõitjatest on suht savi. Kuigi ei saa aru, miks teha asi enda jaoks keeruliseks ja autosse istudes hakkama mingeid lüliteid timmima ja näppima (istud autosse, selle asemel, et automaatika ise tuled põlema paneks, lülitan kõigepealt tuled parktuledele ja siis lülitan udutulede nuppu ja autost väljudes samamoodi), selle asemel, et kohe sõitma asuda, eriti kui asi MITTE MIDAGI paremaks ega soodsamaks ei muuda. Jällegi väike asi ja kui raske seda ikka lülitada on, aga ma ei saa aru: milleks?

Hea näide:
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 10:56 

Wabrik kirjutas:
Kuigi ei saa aru, miks teha asi enda jaoks keeruliseks ja autosse istudes hakkama mingeid lüliteid timmima ja näppima (istud autosse, selle asemel, et automaatika ise tuled põlema paneks, lülitan kõigepealt tuled parktuledele ja siis lülitan udutulede nuppu ja autost väljudes samamoodi), selle asemel, et kohe sõitma asuda, eriti kui asi MITTE MIDAGI paremaks ega soodsamaks ei muuda. Jällegi väike asi ja kui raske seda ikka lülitada on, aga ma ei saa aru: milleks?

Minul (ja ka paljudel teistel) on autodel udukad sama lüliti all mis päevatuled ja automaatselt ei sütti. Mina keeran lülitit natuke paremale (pargid) ja teine nõks keerata tulevad päevakad. Mina teen teise nõksu asemel ühe nõksu enda poole tõmmata ja tulevad udukad (teine nõks tagumised udukad). Ja sama lülitiga, sama paljude liigutustega saan panna päevakad põlema ja saan panna udukad põlema. Valiku, kummad põlema panen teen hetkeemotsioonide ajel, nii kuis Jumal juhatab...

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Liiklemine udutuledega
PostitusPostitatud: 16.08.2010 15:18 
Kasutaja avatar

Ma kuulsin et park+udu on lubatud. On siis?

Sõidan päevast päeva park+udu aga tahaks tead kas lubatud ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 15:23 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Jah on

Mingi juriidilise lingi ka selle kohta paned? :?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 15:25 

rat_013 kirjutas:
Tanel kirjutas:
Jah on

1. jaanuar 2011 alates on lubatud. Riigiteatajast võib seda lugeda.
http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13335732

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 15:35 
Kasutaja avatar

tänu udutuledele jäi mul siilile otsa sõitmata, kulgesin kuskil 50kmh vb rohkem ja silmanurgast nägin kuidas siil vudis suunaga tee poole ja jõudsin teha jõnksu et ta ratta alla ei jääks. Siil kellegile tähtis või mitte, mulle on. Ise küll päeval sõidan lähituledega aga siin vaidlejatele, et miks on vaja päeval udukatega sõita, ega udu ju ei ole, siis miks on sul vaja sõita lähituledega ega pime ju ei ole, ja ennast pole kellegi udutuli nimodi häirinud et jätan auto tee äärde ja hakkan nutma et ma ei näe enam. Isegi kui pimestab natuke siis pole see nimodi pimestanud et peaks kiruma hakkama. Ja need kes udutuledega sõitjatele panevad täied vastu siis saad ise ka täied vastu koos udukatega mis kasu sellest nüüd on siis? Ehk on mõnel veel lisatuled saad need ka veel näkku ja siis oled pimestatud nagu ma ei tea mis asi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 15:40 
Kasutaja avatar

osadel autodel on jah udukad tulede siis nt audi b5, aga kui park pirnid panna mingid ledid siis torkab silma küll päeval auto. Power ledid muidugi eriti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 15:45 
Kasutaja avatar

tsigist kirjutas:
rat_013 kirjutas:
Tanel kirjutas:
Jah on

1. jaanuar 2011 alates on lubatud. Riigiteatajast võib seda lugeda.
http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13335732

Okei, tänud. Asi selge!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 16:01 

krss kirjutas:
Paistab, et vaidlustes selgubki tõde. Ainsad tõsiseltvõetavad vastuargumendid udukatele (mitte valesti reguleeritud tuledele) on seotud just sellega, et need on mõnel autol liiga madalas ja teine juht ei pruugi märgata autot mäekünka või lumevalli tagant. Mitte pole asi pimestamises, mida siin mõned väidavad. Oma autodest ainus, millel (originaali asukohas) udukaid kasutan päevatuledena, on kõrgusevahe suurte tuledega umbes 5cm, paljudel autodel on aga udukad lausa sama klaasi all lähi- ja kaugtuledega.

Häirivaid faktoreid on mõne inimese jaoks elus üldse väga palju, teist nagu ei häiri eriti miski niikaua, kuni just päris varba peale talluma ei jääda...
Ma ei viitsi sinuga vaidlema hakata, aga kui peaksid maanteel oma udutuledega vastu tulema, siis näitan sulle oma 4x100w narvalasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 16:07 
Kasutaja avatar

Hull probleem tõesti ju, kui ei ole seal udukates mingeid 1000000k xenone, ei pimesta nad kuidagi, ma ei tea kuidas selline asi häirida saab kedagi... Ise sõidan ka udukatega, ka pimedas koos lähituledega, kuna nähtavus on parem, ja keegi pole vilgutanud, päeval sõidan udu-park tihti..... Milleks ? Meeldib äkki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 16:24 

Praegu on nad keelatud ju. Ja ütlen ka oma õigustuseks "nad on paika reguleeritud ja kedagi ei häiri". Politsei ega ülevaatus küll nüüd ei näe, et mis pirnid sul seal tuledes on.
Aga tõesti, mõned udutuled ei häiri, aga mõned ikka pimestavad korralikult... eriti need kuhu on sisse topitud 10000k xenonid ja paljud ka need, kellel on nad paika regullimata ja neid viimaseid on eriti palju. Näiteks autod mis pimestavad: opel omega, passat b4, jeep cherokee ja uued pesukotid, mazdad.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 96 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis