Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 17:40

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 96 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Liiklemine udutuledega
PostitusPostitatud: 16.08.2010 20:35 

Jõuame siis järeldusele, et udutuledaga sõidetakse sellepärast, et on lihtsalt äge ja auto näeb mingitmoodi diip välja ja tegelikult ei sega see mitte kedagi (kui harvad korrad maanteel välja jätta, mis ka igaühte ei pruugi häirida).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 20:48 
Eliit

Wabrik kirjutas:
Jõuame siis järeldusele, et udutuledaga sõidetakse sellepärast, et on lihtsalt äge ja auto näeb mingitmoodi diip välja ja tegelikult ei sega see mitte kedagi (kui harvad korrad maanteel välja jätta, mis ka igaühte ei pruugi häirida).

Aga nii ongi. Okei. Nendest ma saan aru kellel on Xenonid ning neid saab säästa sest nende eluiga lüheneb iga sisselülitusega. Muidugi seda eeldusel, et on tehase Xenonid - aftermarketi vennad on ise süüdi, et omale need külge krutivad.

Mina sõidaks ka udukatega, kui mul nad oleks ja seadus lubaks kuigi voolusäästu sellega ei ole, nagu päevatulede puhul. Ja kõige parema meelega ma sõidaks päevatuledega kui neid müüakse. Hetkel on kõik päevasõidutuled mingid ultrahyperledtehnoloogia mis põlevad nagu täpid ja on sinised või maksavad 1900eek komplekt. Tavaliste 12w pirnidega tulede kättesaadavus on olematu, isegi Wesemi toodangut pole enam kuskilt väga saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 20:52 

Iff kirjutas:
[neid saab säästa sest nende eluiga lüheneb iga sisselülitusega.
.
Mis on selle väite aluseks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 21:20 

See jutt, et udutuli teeb tee paremini nähtavaks on bs. Kahjuks mul ei ole see leht meeles, kuid teaduslikult on tõestatud, et udutuli öösel teeb ainult halba. Silmeees olev hele laik lihtsalt väsitab silma tunduvalt kiiremini, kui lähi- ja kaugtuli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 21:23 

oi kuidas ma vihkan neid, kes arvavad, et sõidaks 24/7 oma udutuledega, kuid mis on nii paigast ära, mitte muffigi peale tule ei näe. sellistele olen täistuled näkku pannud. ja eriti veel erkkollased udukad on ka ülilahedad, mis näitavad igalepoole võssa ja vastutulevale autojuhile silma (Y)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 21:30 

Online kirjutas:
oi kuidas ma vihkan neid, kes arvavad, et sõidaks 24/7 oma udutuledega, kuid mis on nii paigast ära, mitte muffigi peale tule ei näe. sellistele olen täistuled näkku pannud. ja eriti veel erkkollased udukad on ka ülilahedad, mis näitavad igalepoole võssa ja vastutulevale autojuhile silma (Y)

krt kuidas teile see udukas silma näitab, kui udutule reflektor on sellise ehitusega, et valgusvihk langeb auto ette. Või olete nii tundlike silmadega, et juba küljepealt auto udutuld vaadates pimestab nii, et jalad alt? Toonitan veelkord, et ise kuulun ka sinna gruppi, kes udutuledega sõitmist PIGEM ei poolda, aga no olgem ikkagi realistid...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 21:35 

Imre kirjutas:
See jutt, et udutuli teeb tee paremini nähtavaks on bs. Kahjuks mul ei ole see leht meeles, kuid teaduslikult on tõestatud, et udutuli öösel teeb ainult halba. Silmeees olev hele laik lihtsalt väsitab silma tunduvalt kiiremini, kui lähi- ja kaugtuli.

...ja Colcate teeb naeratuse valgemaks :D

Oma autol udukaid eriti ei kasuta kuid tööautol on öösiti sõites enamasti sisse lülitatud. Ei ole mingit ülemäärast heledat laiku ninaees kuid mõlemale poole autot (teeäärde) tekitavad need ca. 20x25m (võibolla ka suurema) valgustatud ala ja sellest on kasu olnud rohkem kui 1 kord. Seni pole keegi vilgutama kukkunud, et kedagi pimestaks vms. ja seega kasutan ka edaspidi kui vajadust on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 21:39 

krss kirjutas:
pokemon kirjutas:
krss kirjutas:
Mitte pole asi pimestamises, mida siin mõned väidavad.

Väidan, et 100w valgust eest suunast pimestab vähem, kui 150w valgust. Lükka faktidega väide ümber enne ei lõpeta mina seda juttu, et udukas pimestab

Kaks lähituld on kokku 55+55=110w, kaks udutuld on kokku 55+55=110w, lähituli näitab oluliselt kõrgemale kui udutuli - mis loogika järgi küll udutuli rohkem pimestada saab? Kasvõi üksainuski loogiline selgitus palun!

Kas need, kes väidavad, et kombinatsioon lähi+udu ei pimesta pimedas ei mõtle sellele, et kui tuleb vastu 2 tuld, siis on vastu tulev valguslaik väiksem, kui 4 tule puhul? Nüüd saate aru mida ma "pimestamise" all silmas pean? Udukas ei näitagi silma, ma ei ole väitnud, et ta silma näitab vaid seda, et vastutuleva auto on rohkem valgustatud, mis tõmbab pupilli kokku ja väiksem pupill tähendab väiksemat nähtavust.

Peaks olema piisavalt loogiline selgitus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 21:45 
Kasutaja avatar

Ei tea, minu arust on palju hullemad need tüübid, kes päeval kaugtuledega sõidavad. Kui ikka sinist märgulampi armatuuris ei märka, peaks silmaarstile aja kinni panema. Udukatest küll suht suva.

6 lk mõttetut kiunu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 21:49 
Kasutaja avatar

Ja veel on mingi uus mood sõita parkidega, nii päeval kui hämaras.... eile õhtul nägin Tallinn-Haapsalu maanteel vähemalt 3 sellist autot.... Ja kusjuures kell oli 21-22 vahel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 21:50 

risto626 kirjutas:
Ei tea, minu arust on palju hullemad need tüübid, kes päeval kaugtuledega sõidavad. Kui ikka sinist märgulampi armatuuris ei märka, peaks silmaarstile aja kinni panema. Udukatest küll suht suva.
no ma olen suht kindel, et need on puhtalt hajameelusest peale jäänud või siis kogemata sisse lülitatud. Niisama kaugtuledega küll keegi linnas ei sõida.

Tsiteeri:

6 lk mõttetut kiunu.
no kui konstruktiivne arutule päevakajalistel teemadel sinuarust on kiun, siis on sinu koht flash alafoorumis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 21:52 

tavaline udukas ei torgi küll silma, sama hästi võiks philipsi kõvemad halogeen pirnid ära keelata, need lubavad ka 80% rohkem valgust , oioi :D Üldiselt kui midagi pimestab siis ikka täistuledega vastu tulijad pimedas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 21:53 
Kasutaja avatar

Pokemon, nagu ma enne juba olen rääkinud, ossidele pole mõtet seletada . Ennem nende arusaam ei muutu kui pole tekkinud endiga liiklusohtliku olukorda seoses vastusõitva auto udutuledega .
Ka mina ei väida, et kõik udutuled piiravad minu nägemist aga enamus seda teevad.
Kui udutulede kasutamine ei oleks liikluses ohtlik siis poleks seda seadusega reguleeritud.
Kordan , kui teil on ohutum sõita udutuledega selleks mitte ettenähtud ajal siis on minul ohutum sõita täistuledega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 21:56 

arsi kirjutas:
Kui udutulede kasutamine ei oleks liikluses ohtlik siis poleks seda seadusega reguleeritud.
räägid endale vastu ju?! Just toodi sisse muudatud, et võib sõita udukate ja parktuledega, mis loogiliselt võttes on ohtlikum kooslus, kui udukas+ lähituli. Parem pimestav ja hästi nähtav kui kehvasti nähtav.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:06 
Eliit

Tegelikult asi lihtne. Ülevaatustel võiks udutulesi rohkem reguleerida. Üldiselt kui ma kunagi udukad külge saan siis reguleerin nad ilusti ära ning käin aegajalt kontrollimas ning keegi ei tohiks peale seda midagi öelda.

Eriti pull oleks muidugi see, kui otsustan ümber ja panen päevasõidutuled ning mõni foorumlane näeb mind sõitmas ning siis tuleb siia kaagutama, et näe, see sõidabki nüüd park+udu ringi ja on nüüd valus tont.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 96 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis