Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 20:12

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 96 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Liiklemine udutuledega
PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:07 
Kasutaja avatar

Wabrik kirjutas:

no kui konstruktiivne arutule päevakajalistel teemadel sinuarust on kiun, siis on sinu koht flash alafoorumis.

aga see on ju kiun- kes sõidab udukatega, teeb seda ka pärast 60 lk jahumist.
ja sina nyyd mulle küll ütlema ei tule, kus mu koht on :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:10 

risto626 kirjutas:
Wabrik kirjutas:

no kui konstruktiivne arutule päevakajalistel teemadel sinuarust on kiun, siis on sinu koht flash alafoorumis.

aga see on ju kiun- kes sõidab udukatega, teeb seda ka pärast 60 lk jahumist.
ja sina nyyd mulle küll ütlema ei tule, kus mu koht on :)

Mulle ei meeldi lihtsalt sellised asjapulgad, kes ei viitsi arutelusse süveneda ja lendavad niisama kohale, panevad omaarust mingi paikapaneva "killu" ja räägivad, kui äääö mõttetu teema see on. Antud teema on viimaste nädalate üks asjalikumaid: sai lõpuks selgeks, miks sõidetakse udutuledega ja mis kedagi tegelikult udutulede juures häirib.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:14 
Kasutaja avatar

arsi kirjutas:
Pokemon, nagu ma enne juba olen rääkinud, ossidele pole mõtet seletada . Ennem nende arusaam ei muutu kui pole tekkinud endiga liiklusohtliku olukorda seoses vastusõitva auto udutuledega .
Ka mina ei väida, et kõik udutuled piiravad minu nägemist aga enamus seda teevad.
Kui udutulede kasutamine ei oleks liikluses ohtlik siis poleks seda seadusega reguleeritud.
Kordan , kui teil on ohutum sõita udutuledega selleks mitte ettenähtud ajal siis on minul ohutum sõita täistuledega.

Ja mul udutuli+kaugtuli, saime aru juba ära hirmuta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:14 
Kasutaja avatar

Wabrik kirjutas:
Mulle ei meeldi lihtsalt sellised asjapulgad, kes ei viitsi arutelusse süveneda ja lendavad niisama kohale, panevad omaarust mingi paikapaneva "killu" ja räägivad, kui äääö mõttetu teema see on. Antud teema on viimaste nädalate üks asjalikumaid: sai lõpuks selgeks, miks sõidetakse udutuledega ja mis kedagi tegelikult udutulede juures häirib.

Nagu neid põhjendusi ennem kuuldud poleks.
Vaata, mulle ka ei meeldi paljud asjad. Mis sis- nutame patja ja elame edasi?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:15 
Kasutaja avatar

Mina olen paadunud park+udu fänn :hail . Üks kõik mis pill käes on, nii ma ka liigun. Ma lihtsalt ei näe mõtet lähituledega sõitmisel, tundub selline raiskamine või nii olema. Aga aru ei saa nendest ajuhiiglastest kes lõkkavad kõik tuled sisse, mis auto küljes on. Ulme :?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:19 
Kasutaja avatar

Wabrik kirjutas:
arsi kirjutas:
Kui udutulede kasutamine ei oleks liikluses ohtlik siis poleks seda seadusega reguleeritud.
räägid endale vastu ju?! Just toodi sisse muudatud, et võib sõita udukate ja parktuledega, mis loogiliselt võttes on ohtlikum kooslus, kui udukas+ lähituli. Parem pimestav ja hästi nähtav kui kehvasti nähtav.

Ei räägi endale vastu. Kui viitsid mu varasemad postid läbilugeda siis olen selgelt öelnud, päevasel ajal sõitke või vilkuritega ringi . Minu torin tuleb PIMEDAL ajal valesti valitud valgustitega sõitmisest , nii asulas sees kui ka väljaspool-

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:20 

risto626 kirjutas:
Wabrik kirjutas:

Nagu neid põhjendusi ennem kuuldud poleks.
Vaata, mulle ka ei meeldi paljud asjad. Mis sis- nutame patja ja elame edasi?
No sina võid nutta, sest inimeste kombel arutlemine vist sulle ei sobi ja läheb kohe lahmimiseks, mille hea näide on praegune postitus lausega "Nutame patja ja elame edasi päää pää".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:21 

''ei mõtle sellele, et kui tuleb vastu 2 tuld, siis on vastu tulev valguslaik väiksem, kui 4 tule puhul? Nüüd saate aru mida ma "pimestamise" all silmas pean? Udukas ei näitagi silma, ma ei ole väitnud, et ta silma näitab vaid seda, et vastutuleva auto on rohkem valgustatud, mis tõmbab pupilli kokku ja väiksem pupill tähendab väiksemat nähtavust.
Peaks olema piisavalt loogiline selgitus.''

Jagan seda arvamust täielikult. Pealegi pimedal ajal teeb udukate allolev asetus auto märkamisega raskemaks, olgu see siis peeglist või kuskil languse või tõusu peal. Fakt.

ja nüüd kuulge udukate fännid - tooge mulle eeskirjadest välja see lõik kus udukad + pargid on hea nähtavuse korral lubatud.

ja no tra küll sellist juttu et udukatega pimedal ajal valgustab tee ääri ja see päästab juba mõnel mehel mingi olukorra, seda pole küll mõtet täiskasvanud inimesele rääkida. See näitab täpselt 3 meetrit ette ja parimal juhul 5 m kõrvale. Aga et see sul mõne olukorra tõesti päästa saaks sel juhul soovitan sul mitte üle 50kmh liigelda. Mitte kunagi

Peab tunnistama et udukas on edevus ja mitte midagi muud. Aga siin leitakse mustmiljon muud põhjust miks just ilma udukata ei saa sõita. Eks see keelatud vili ole magus jah

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:23 

nagunii midagi ei muutu.
enamus liiklejatel on oma LE ja sõidetakse selle järgi.

mõttetu teema,

miks keegi autoga sõites handsfreed ei kasuta???

udutulede kasutamine on liikluses küll kõige väiksem patt. on palju hullemaid probleeme mida ei tunnistata!!

Viimati muutis maq21, 16.08.2010 22:24, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:23 

arsi kirjutas:
Wabrik kirjutas:
arsi kirjutas:
räägid endale vastu ju?! Just toodi sisse muudatud, et võib sõita udukate ja parktuledega, mis loogiliselt võttes on ohtlikum kooslus, kui udukas+ lähituli. Parem pimestav ja hästi nähtav kui kehvasti nähtav.

Ei räägi endale vastu. Kui viitsid mu varasemad postid läbilugeda siis olen selgelt öelnud, päevasel ajal sõitke või vilkuritega ringi . Minu torin tuleb PIMEDAL ajal valesti valitud valgustitega sõitmisest , nii asulas sees kui ka väljaspool-

okei, minu viga. Aga krt kas ma olen viimaselajal uduka ja ksenoonimeeste suhtes väga tolerantseks muutunud vms, aga no ei ole üldse jäänud mulle häirivalt ette ühtegi udukat ega ksenooni.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:26 
Kasutaja avatar

audikupee kirjutas:
''ei mõtle sellele, et kui tuleb vastu 2 tuld, siis on vastu tulev valguslaik väiksem, kui 4 tule puhul? Nüüd saate aru mida ma "pimestamise" all silmas pean? Udukas ei näitagi silma, ma ei ole väitnud, et ta silma näitab vaid seda, et vastutuleva auto on rohkem valgustatud, mis tõmbab pupilli kokku ja väiksem pupill tähendab väiksemat nähtavust.
Peaks olema piisavalt loogiline selgitus.''

Jagan seda arvamust täielikult. Pealegi pimedal ajal teeb udukate allolev asetus auto märkamisega raskemaks, olgu see siis peeglist või kuskil languse või tõusu peal. Fakt.

ja nüüd kuulge udukate fännid - tooge mulle eeskirjadest välja see lõik kus udukad + pargid on hea nähtavuse korral lubatud.

ja no tra küll sellist juttu et udukatega pimedal ajal valgustab tee ääri ja see päästab juba mõnel mehel mingi olukorra, seda pole küll mõtet täiskasvanud inimesele rääkida. See näitab täpselt 3 meetrit ette ja parimal juhul 5 m kõrvale. Aga et see sul mõne olukorra tõesti päästa saaks sel juhul soovitan sul mitte üle 50kmh liigelda. Mitte kunagi

Peab tunnistama et udukas on edevus ja mitte midagi muud. Aga siin leitakse mustmiljon muud põhjust miks just ilma udukata ei saa sõita. Eks see keelatud vili ole magus jah

päästis, okei mitte üksinda ei päästnud aga parem oli märgata kõvasti

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:32 
Kasutaja avatar

Wabrik kirjutas:
No sina võid nutta, sest inimeste kombel arutlemine vist sulle ei sobi ja läheb kohe lahmimiseks, mille hea näide on praegune postitus lausega "Nutame patja ja elame edasi päää pää".

Fakt on see, et nii udukatega sõitjad kui ka mittesõitjad on kindlad, et just nendel on õigus. Väheusutav, et see "konstruktiivne arutelu" midagi muudab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 22:42 

mina, kui paadund uduxenoni mees, ei arva et ma õigesti teen, aga noh-keda see õigus kotib(sellise teema puhul)?
Vaadates neid räimesid mis linnavahel ketsi keevitavad, endal igas kurvis tykke pudeneb, 100 aastaseid seniilsied, kellel on koguaeg peatee, bussijuhte kes toorelt peatusest välja rammivad, inimesi kes lambist teele kargavad jne jne jne, sis mingi udukamees peaks kyll kõige väiksem mure olema ja kõige vähem liiklusohtlike olukordi tekitama. ja 2 arsi:
Ma siiralt loodan, et keegi kes on tuled unustanud põlema panna, sulle lähedale ei satu, sis sa vist sõidad raisa lihtsalt pooleks. Ristmikul tuleb hoog maha võtta ja veenduda et kedagi ei tule, on see sis pump jalgrattur kellel pole elus tulesid või mõni hajameelne inimene, kes on unustanud, või mõni äärealuste udukatega safjorr. Aga tõesti, see tndub mingi mõne ajuinvaliidi kiusana, kes neid udukateemasid iga paari kuu tagant kuskilt aretama hakkab. Liikluses on 1000 muud probleemi, mille kallal võiks vigiseda. Mingi väike latern ees või taga..... :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 23:03 

audikupee kirjutas:

tule, õrn lilleke, üksõhtu ja ma näitan sulle :)
sinu käkil võibolla tõesti näitavad need aiateibaid või krt teab mida veel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2010 23:09 

Tra, häbi sellist solki lugeda.. nagu oleks mingi vene foorum, kus diblad vaidlevad (google translatega eesti keelde tõlgitud)

udutule vihkajad -> :kill

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 96 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis