Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 02:38

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 69 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kas sina vilgutad maanteel kaasliiklejatele, kui politsei tee ääres?
Vilgutan alati 23%  23%  [ 109 ]
Vilgutan vahel harva 8%  8%  [ 39 ]
Enamus kordadel vilgutan 32%  32%  [ 150 ]
Vilugtan vahel ka siis kui politseid pole 2%  2%  [ 8 ]
Vilugtan siis kui vastutulijatel tuled ei põle/oht eespool/vms 33%  33%  [ 156 ]
Ei vilguta kunagi 2%  2%  [ 8 ]
Ei vilguta kunagi ja vihkan kui teised ka mulle vilgutavad 0%  0%  [ 2 ]
Muu valik(kirjuta teemas) 1%  1%  [ 4 ]
Hääli kokku : 476
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Maanteel kaasliiklejatel vilgutamine, kui politsei tee ä
PostitusPostitatud: 14.08.2010 17:57 
Kasutaja avatar

tsigist kirjutas:
ma viluGTan üldse niisama, ilma põhjuseta, pidevalt (tegelikult tahtsin tähelepanu kirjaveale juhtida) :D

Uuups!
Aga kui ma muutma hakkaks, siis see tühistaks ka hääletuse tulemused... :(

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.08.2010 18:18 

Vilgutan üldjuhul ainult siis kui vastutuleval autol tuled ei põle, öösel on täistuled peale unustanud või oht minust taga pool. Politsei patrullist ma märku ei anna - seda just sellepärast, et äkki sõidab mulle vastu juht, kes on joobes ja minu vilgutamise peale patrulli väldib. Vihkan igasugu joobes juhte :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.08.2010 19:02 

Viimasel ajal võtan enamasti osa aktsioonist "vilguta udutulepdedele" linnas..

Politsei puhul vilgutan ka, kui just keegi parasjagu minu ees ei sõida. Ei taha eesliiklejas segadust tekitada.

Viimati muutis Striitreissär, 14.08.2010 22:50, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.08.2010 21:11 
Kasutaja avatar

Kui tuled ei põle v6i pollarid teeääres olen vilgutand siiani,võiks tänada kah siis :kill
Alles eile tuli üks golf vastu millel tuled ei põlend,vennad olid viisakad ja t6stsid m6lemad käed püsti :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2010 10:19 
Kasutaja avatar

Vilgutan aint siis kui mendid kuskil võsas peidavad ennast. Kui nad normaalselt teepeal on siis peaks igaüks ise nägema.
Kui lauskontroll on siis ka ei vilguta. Kui jood, ära sõida.
Viimaselajal just täheldanud seda postitaga ja jalgadega kapotil üle põõsa mõõtmist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2010 17:41 
Kasutaja avatar

Mul ühel sõbral kaks põhimõtet:
1. Ta ei vilguta kunagi kui politsei kuskil kiirust mõõdab. Põhjendus: Tuleb keegi, kes sõidab tunduvalt kiiremini kui lubatud, talle vilgutatakse, võtab hoo maha ja peale politseist möödumist lisab taas kiirust ning kui peaks midagi juhtuma ja kellegi hauda sõitma, siis olid sina see, kes talle vilgutas ja hoiatas, et politsei oma tööd teeb.
2. Ta ei võta kunagi hääletajaid peale. Põhjendus: Võtad hääletaja peale, juhtub mingi õnnetus ning kaasreisija surm/invaliidsus jääb sinu südametunnistusele.

Mina viimastel päevadel suhteliselt palju Eestimaa peal ringi sõitnud ning alati vilgutanud ning tänanud alati neid, kes mulle vilgutanud. Praegu lihtsalt kuidagi selline aeg, et need kiirusepiirangud tunduvad väikesevõitu olevat.

Samas olen täheldanud seda, et enamus, kellele vilgutan tulede mittepõlemise pärast, et pane seda lihtsalt tähele, olgu see siis vastutulev auto või tagasõitev.

Arvata oli, et ka see teema läheb park+udukate teemale üle. Endale meeldib ka nii sõita ja nii ongi, ei maksa ärrituda selle peale. Sel teemal on umbes sama mõtekas vaidelda, kui selle tänamise teemal. Ühed, kes tänavad ohukatega, teised suunatuledega ja siis mõlemad osapooled sõimavad, kumb õigem on. "Mõjal Euroopas tehakse nii... ja seal tehakse naa." Tänan siiski ohukatega. Punkt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2010 19:44 
Kasutaja avatar

Inimestele, kelle sissetulek tuleb mööda teed ringi sõites, ehk veoki- ja bussijuhtidele vilgutan alati. Sõiduautodele vilgutan olenevalt olukorrast. Kui vastutulijal tuled ei põle, siis loomulikult vilgutan. Ka näiteks politsei on vilgutanud minule, kui mul päevasel ajal tuled ei ole põlenud.

Läbinämmutatud udutulede teema kohta niipalju, et eelmisel autol olid udukad ja pimedas metsavahel oli nendega ikka julgem sõita. Teeperved olid rohkem valgustatud ja metsloomasi oli kergem märgata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2010 19:51 
Kasutaja avatar

vilgutaks, aga siin pole sellest suurt kasu, kui peakski kuskil patrull kiirust jälgima, siis inimesed sõidavad siin koguaeg korralikult, ning kedagi kinni poleks neil ikka pidada.. :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2010 23:43 
Kasutaja avatar

Conquest kirjutas:
Ka näiteks politsei on vilgutanud minule, kui mul päevasel ajal tuled ei ole põlenud.

Mul emal oli selline juhus kus ta linnas oli öösel ca 60km/h sõitnud juba ja vastutulev auto oli vilgutanud tuledega... vastutulija oli politsei, andis märku, et kiirust maha võtaks. Järgi ka ei tulnud :)

Ise ikka enamasti vilgutan kui vastutulijal tuled ei põle või politsei väljas.
Uued autod ajavad närvi, neil need tulereflektorid nii vääraka kuju ja nurkadega ning läigivad hullumoodi, et kuidagi ei saa aru kas tuled põlevad või ei, enne kui juba mööda sõidetud on. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2010 00:16 
Kasutaja avatar

enam ei vilguta midagi... piisas kui vilgutasin mingile passatile ja otse p__rse... jackpot... salamiilits... ytles et veelkord rabistad siis kolm tonni.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2010 08:41 
Moderator

Kas te siis kõik olete täiesti vaimust vaesed? Vilgutad ja siis ei suuda leida põhjust miks, kui keeg küsib? Selle peale vist on väga raske tulla, et "nägin kitsesid teeperves, tahtsin hoiatada!" ? Lugege liikluseeskirja peatükki 16.

Pluss idiootne lubadus "kolm tonni" ? Kuskohas on kirjas väärteo määr tuledega vilgutamise kohta? Ega igat mendi suust välja kukkunud muna ei pea küll kullaks tunnistama... Lugege liiklusseaduse Vastutuse peatükki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.08.2010 00:23 

antsa911 kirjutas:
Olin isegi eelmine nädalalõpp sellisel möödasõidul, kus üks väga aeglaselt liikuv sõiduk paremal teepervel sõitis - võtsin rahulikult möödasõidu ette kui kolonn vastu tuli, sest ruumi oli piisavalt. Jumal-jumal kus läks vilgutamiseks, kuigi rattad olid vaid tee telgjoonel isegi mitte vastassuunavööndis. Selle asemel, et veidi koomale tõmmata teeperve poole on targem vilgutada ja võimalikult kitsaks ruum ajada? "Ehk saab täna teiste eestlast süüa?", tegelikult vist saad ju ise ka väga haiget kui matsu paned.

Vilgutavad need kes pole Lätis käinud.

Ise vilgutan muidu alati, kuigi jah, viimase ajal vilgutatakse suhteliselt vähe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.08.2010 01:53 

kaabakaz kirjutas:
Mul oli sama lugu, 70 alas 100, vastutulev politsei vilgutas tuledega, eks ta jälgis peeglist, tänasin ohutuledega ja langetasin kiirust.

ma sõitsin 110-ga 90 alas,tagant tuli politseiauto,sõitis minust mööda,pidurdas kiiruse 90-ni ja läks edasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.08.2010 10:40 

Aastaid paar tagasi sai tallinn-tartu mnt haruteel suvel 125 spidokale manatud, millepeale teeääres kiirust mõõtnud politseinik mulle sõrme vibutas :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.08.2010 12:06 

aivo28 kirjutas:
ei vilguta EESTLANE, sest ta parim toit on ju teine eestlane, hea vaadata, kui keegi koini saab :D

sõida seenele. Ma olen ka eestlane aga vilgutan kõigile. Ka dibladele :kill
ja vilgutan koguaeg. ka ilma põhjuseta...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 69 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis