Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 18.06.2025 20:30

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 612 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 41  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mercedes Benz W123 200 [77'-] canyondrift
PostitusPostitatud: 05.09.2010 20:26 

k2rpman kirjutas:
kas nad mitte pulber värvidega neid ei värvi ?
kindel pole , aga tasub uurida

Ma ise mõtlesin just seda sama, aga kuidas nad ülejäänud läikivaks jääva osa sellest värvist ära katavad, niisama teibiga nagu muidu?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2010 20:50 

canyondrift kirjutas:
k2rpman kirjutas:
kas nad mitte pulber värvidega neid ei värvi ?
kindel pole , aga tasub uurida

Ma ise mõtlesin just seda sama, aga kuidas nad ülejäänud läikivaks jääva osa sellest värvist ära katavad, niisama teibiga nagu muidu?

Jep, täitsa tavalise teibiga. Ega's see pulbervärv nüüd müstika ka pole ;) Värvitakse samamoodi nagu tavalist värvigi ja lastakse lihtsalt kuumas ahjus kuivaks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.09.2010 18:58 

Lõpuks ometi on saabunud nädalavaheus, mis kahjuks mõne tunni pärast ka möödub. Tööd sai ikka tehtud, olenematta suurest nohust millega organism hetkel suurematsorti võitlust peab.
Jälle üks jäledalt tolmune päev ja nädalavaheus seljataga, tehtuks võib lugeda vasaku külje uksed ja ehk ka esimese poritiiva, mis ei tohiks mõlke ega muid muljumisjälgi omada, aga igaksjuhuks vaatan ka selle kriitilise pilguga üle.
Pahteldamistöö pole küll lõbus, aga seda tulemust vaadata, kui pritspahtel juba seljas on, on lausa lust. Kõik on sirge ja ühevärviline, mitte sadat erinevat tooni.
Eelmise mehe värv on ikka eriti jama olnud, ma ei oska seda ettegi kujutada mis värviga tegu on olnud, aga kui liivapaberiga piisavalt palju lihvida, siis mingid kohad annavad lihtsalt järele ja värv hakkab tükkhaaval maha tulema, just jämedama liivapaberiga tööd tehes. Või siis on lihtsalt liiga peene paberiga alt matiks löödud või on hoopis karukeelt kasutatud.
Värvitööni on jäänud veel mõned nädalavahetused aega, siis algab raha varumine ja mõtlemine, et kust seda küll võetakse. Muidugi pean enne ka väikesed kulutused tegema, aknaaukude värvi ära ostma, mingis koguses liivapaberit varuma, teise purgi pritspahtlit tooma, krunti tooma, 1 purk masteksit oleks juurde vaja ja mõned pisidetailid veel. Hirmsalt tahaks esiklaasi ka, sinise päikesesirmiga. Peale neid oste polegi palju jäänud kui 4kg autovärvi ja maalrile nutsu visata.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Edasi tuleb ette võtta parem külg ja kui see valmis siis mõned plekid veel teha ja lõppviimistlus võib alata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.09.2010 21:29 
Kasutaja avatar

Sünge. Vasak tagumine uks näeb lihvituna välja nagu nafta sopaloigul narkomaani unenäos :D Mina tahan igatahes valmis tulemust näha ja loodan, et sul nohu kiiresti üle läheb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.09.2010 22:39 

suusabaas kirjutas:
UU ausaltöeldes ma ei mäletagi mis tuuninglahenduspirn sinna sisse jäi, aga vaheta ära ma usun. Muidu tuled näitasid pimedas mitte midagi :D

Ega juhuslikult reflektorid kuidagi väga tuhmid ei ole, tulesid ma lahti võtnud veel ei ole ja uurinud? Kui on, siis on veidu kehvasti, neid taastada on paras nikerdamine ja originaalis kui ma õigesti mäletan siis on nad kaetud hõbedaga. (Uued tuled maksavad päris kirve hinna) Reflektor ei ole õnneks eriti suur asi ja kui mul juba osade asjade ehki peale kroomimiseks läheb siis tuleb ehk ka need sinna saata või DIY jälle katsetada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2010 00:01 
Kasutaja avatar

Need ümmargused tuled olid lahjemate mootoritega mudelitel ja kandilisi pandi võimastele ja sportmudelitele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2010 16:13 

Tegelikult üks kandiline tuli on mul ka olemas, aga see on ka kahjustada saanud korpusesse ja kondents on juba oma töö ära teinud ja reflektori peeti keeranud. Ma parema meelega hetkel uusi tulesid vaatama ei hakka, sest kandilisi on võimalus ainult täis sealsilmi saada ja ümmargused on mul juba olemas. See 2000,- eBay jaoks ka hetkel võtta ei ole, enne värvin auto ära.
Muidu näeks see W123 natuke mehisem välja küll nende kandiliste tuledega, vähemalt on neil vaakumregulaator olemas ja näeb ju edev välja kui rulli liigutades tuled üles ja alla liiguvad. Suundadega on selline lugu, et neid on ka eestist parajalt hea hinnaga saada, isegi acar müüb neid. Kuigi äkki oranžid istuvad siia paremini külge.
Tuledega on igatahes ma arvan hetkel et lihtsalt väga puss pirn sees, peaks tavalise kollasega proovima korraks, neid meil garaažis jätkub ja siis vaatama kuidas midagi näitab ja töötab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2010 23:12 
Kasutaja avatar

suusabaas kirjutas:
Oranž suund kindlasti, valge on puhas porr sellele!

+1

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.09.2010 01:16 

Need ümmargused tuled olid lahjemate mootoritega mudelitel ja kandilisi pandi võimastele ja sportmudelitele.

ümarad tuled olid vanematel mudelitel, vist alates 83 a. olid juba kandilised , ja cupeedel olid juba algusest peale kandilised.
Ümarad aga on ilusamad ja ka valgustavad paremini.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.09.2010 22:51 

Tänase päeva võib ka edukaks lugeda. Hakkasin parema poolse küljega pihta. Eelmine nädalavahetus sai tagaust sirutatud ja hingi veidi taotud, nüüd on tagauksel ka normaalne vahe tiivaga ja kõik on enamvähem sama. Siis parandasin ära uksel mõned halvaks ussitanud kohad ja pahteldamine jälle alaku.
Kuna täna oli lihtsalt väga hea ilm sügisesse mineku kohta, siis tegin tööd väljas. Pärast ei pea garaaži sellest hirmsast pahtlitolmust küürima hakkama ja elektrit ei kulu valgustusele. Õues oli parajalt soe ka.
Tagauks sai peaaegu et valmis, viimase korra pahteldamisega unustasin ühe koha ära, käisin küll nagu kull ümber ukse pahtlilabidaga, aga vot seda kohta ei näinud. Homme tuleb siis uksele sealtmaalt viimane lihv anda ja viimane kild pahtlit. Siis juba esiukse kallale ja saab selle küljegi lõppenuks lugeda.
Edasi tuleb minna ilmselt mõne kilo täitekrundi järele.
Uurisin ka esiust, oligi raibe mul mingi vana värvi üles keetnud, Ülejäänud on kõik ok, ei ole ühtegi keedukohta ei tagaluugil, tagauksel ega ka esitiival kuhu ka seda natuke sai.
Garaaži valgustust parandasin ka natuke halogeenlampide näol. Kui juba pime oli sai veel tööd isegi teha niiet asi läks asja ette, meisterdasin ühe teisaldatava ka, et seda saaks kanalisse või kuhugi viia.

Pilt
Pilt
Pilt

Ja reflektoritega ei ole ma ikkagi rahul. Tuleb välja, et läbi klaasi juba näha, et nad on enamvähem tuhmid juba. Kandilisi tulesid on siit maalt juba raske saada, selliseid mis ka näitaks midagi. Ehk siis tuleks korda teha vanad, ehk siis kroomida. Kes teab mõnda rahvast, kes kroomimisega tegeleb? Palju võiks olla Mercedes-Benz kõigi nelja esitule reflektori kroomoksiidiga katmine? Eeltööga saan ehk isegi hakkama kui ma leian omale viltketta ja mingis koguses metallipoleerpastat.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.09.2010 10:49 

sellise vanuse kohta on ettevõtmine kõva ja muud pole ju öelda kui tubli poiss...tõesti kõva töö tehtud ning põhiline see,et ikka ise ja oma kätega....edu ja jaksu :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.09.2010 18:40 

Tänud kiidusõnade eest. :hail

Tänase päeva ettekanne. Rääkida palju ei saa, kui ainult et esituled kiskusin pulkadeks ja tõdesin et on jah tuhmiks põlenud ja ära kulunud juba, tuleb kas uuesti kroomida või mingi alternatiiv välja mõelda.

Pilt
Pilt
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.09.2010 18:53 

Tegelikult ei ole kroomimine üldse kallis. Kalliks teeb selle nagu ikka eeltöö. Narvas on üks vant, kes teeb 50,- ruutdets ja Vasar teeb Maardus ka mingi suhteliselt köömne hinnaga. Kui eeltöö on tehtud, siis neil ei ole mitte midagi muud kui ainult detail korraks happevanni kasta, elektroodid külge ja oksiidivanni.
Kui mul oleks endalgi vaskoksiidi ja kroomoksiidi (mida saab tegelikult keraamikapoest) siis ma teeksin selle tulede süsteemi ise ära. Liivapaberit siin ei ole õnneks vaja palju kasutada, ainult et see kollakas aluspõhi sealt ära kaotada ja edasi tuleb suur, suur poleerimine
http://timo.santerihapponen.net/heijastin/

Täpselt samamoodi DIY, ainult siin kasutab ta nagu originaalis, hõbedat.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.09.2010 20:21 

kas värvid ka ise või???

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.09.2010 20:39 
Kasutaja avatar

just käisin vasaras reedel, suhtlemine oli ülbuse tipp ja lõpuks öeldi ega me NAGUNII alla 1000.- tsekki ei kirjuta. pidin vist häbi tundma, et külastasin... tallinnast Narva transport ja tagasi ja muu on ka küllaltki kallis?! või sa sõidad tasuta.... odav ma küll kroomimise kohta ei julgeks öelda... PS! see on kõigest minu objektiivne arvamus...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 612 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 41  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis