Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 18.06.2025 20:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 612 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 41  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mercedes Benz W123 200 [77'-] canyondrift
PostitusPostitatud: 26.09.2010 20:43 

Suusabaasi jutt oli igatahes Vasara kohta õige. Tõesti küsivad iga töö eest juba 1000,- ja ise pead kohale minema oma raadmide ja kraamidega.
Automoto lehte olen silmanud juba ma ei tea mitmendat korda, netis on kroomi kohta üldiselt vähe infot.
Narva mees elatubki kroomimisest, teeb eeltööd ja asjad ise, vasarasse pead ise eeltöödeldud asjad viima. On virisetud kvaliteedi üle küll, aga reflektor ei ole grammigi roostes, ega ka mõlkis. Lihtne töö, vana kraami eemaldamine ja uue peale kandmine. Kõik.

Jõutuubist olen silmanud nikeldamisprotsessi. Seal oli vaja äädikhapet ja nikkeloksiidi (mõlemat on ka siit eestist saada). Segasid need kokku, said mingi roheka lahuse. Paljaks käiatud ja töödeldud metall läks sinna sisse ja akulaadijaga tõmmati õiges suunas vool peale. (seda ei mäleta kumb katood, kumb anood) Tuli välja nagu nikeldamine ikka, säras ja läikis küll peale väikest töötlemist. Pesi neid fairy veega nagu see soomlane oma piltidel.
Ehk siis pole raske töö, aga tahab omajagu ettevalmistust. Ma hakkan igatahes viltketast otsima ja poleerpastasid.

anty28 kirjutas:
kas värvid ka ise või???

Ei värvi eeldatavasti. See on juba kokku räägitud, kui mina värvima peaks hakkama, siis ma peaks enne mõned kiired toorikud leidma mille peal katsetada, aga vaevalt keegi mulle oma autot tahab anda, et värvi üle, ole hea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2010 20:42 

Järjekordne küsimus: Mis värvi või millega peaks olema kaetud see
kas see on värvitud või on samamoodi seest kroomitud nagu ka reflektor ise?

Reflektorid igatahes võtan käsile, helistasin mõnedele isikutele ja Igor Brokk rääkis mulle hinnast 250,- ruutdets, ning Martin kes Vasaras käib rääkis mulle 100'st kroonist ruutdets. Mõõtes oma reflektorid üle, siis suurema diameeter on 19cm ja väiksemal 14. Kogumaksumus tuleks 100,- ruutdets ~1800,-
Aga vaatame mis korraldada annab, praegune tulemus on suhteliselt halb. Otsutasin ikkagi võtta ja teha reflektorid oma käe järgi ja need lasta kellegil kuskil üle teha mingi hinnaga või siis ise proovida Cr2O3'me terasele kanda galvaniliselt.

Praegu on need pudrukausid sellised
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2010 22:41 

Anna teada, kus ja mis hinnaga lõpuks reflektorid tehtud saad. Mul Audil sama asi vaja teha, sest korralikke turult enam ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.09.2010 17:28 

Ikkagi tahaks teada, et mis asjaga need lampi katvad kuplid peaksid kaetud olema. Seda ma ei usu et nad mustad on või valged. Äkki on ka kroomitud? Kui on, siis on võimalus ka need ära töödelda.
Hetkel igatahes on 95% reflektoritel olevast värvist eemaldatud osaliselt värvieemaldi ja osaliselt käelise tegevuse abil.
Kui kõik värv on kadunud, pind kriitilise pilguga üle vaadatud ja puhastatud, siis jõuab asi poleerimiseni.

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2010 20:16 

Täna pritsisin parema külje üle, püstol ikka lollitab minuga ja tatistab maru palju. Tuleb vist uus muretseda.
Poleerisin ka pool sellest ajast tulereflektoreid. Ehitasin masinale lisavõlli ja panin viltketta otsa. Päris hästi võtab läikima, aga ei ole veel see. Mul on rohelist metallipastat vaja selle jaoks, mida mul ka kodus olemas peaks olema.

Pilt
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2010 20:38 

metalli poleerimisex võid Comandant 4-ja ka kasutada.... :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.10.2010 18:59 

Esituled on veel veidu arenenud.
Sain rohelist vene poleerpastat metalli jaoks. Täitsa hea asi teine, ajab asja rohkem läikima igatahes kui Roberlo valge pasta.

Pilt
Pilt
Pilt

See nädalavahetus jääb kahjuks suhteliselt vahele, tuleb ainult vaheaega oodata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.10.2010 19:06 
Kasutaja avatar

Vene see kuiv poleerimis pasta teeb jah imesid igast metallidega, tavalise plekki saab sama heaks kui kroomi pm :D Töpas õpetajal oli ja sai proovitud :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.10.2010 19:24 

k2rpman kirjutas:
odavama otsa püssid saad juba paari koidulaga kätte . iseasi kui hästi ja kaua need kestavad .
samas kasutatud korralikke püsse liigub ka 500+ eegiga

btw see vene pasta on ju defitsiit :waah

Krundi jaoks pole kõige ässamat püssi vaja, ostas mõni liigub, hoian silmad lahti seal.

Defitsiit, kodus oli seda kraami. Palju teda ei kulu, aga ma usun et see mida soomlane seal oma lehtedel kasutas on hoopis teisest liigast asjad.
Muidu on ka pastasid ja kraame saada
http://noapood.lipso.net/index.php?vali ... late1.html
Täpselt samasugune roheline, iseasi kas samade omadustega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.10.2010 00:01 
Kasutaja avatar

Ise sai kh kunagi koolis selle rohelise pastaga metallist jubinaid läikima aetud. Siis õpetaja samamoodi rõhutas, et hea vene pasta jms. Et kui kellegil kodus juhuslikult vedeleb kusagil siis võib kaupa teha jms, et küsige vanematelt vms :evil:

Tundub, et tuled juba päris heaks saanud :) Projekt ise kah tõesti väärt ! :)
Jälgin huviga !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.10.2010 19:38 

k2rpman kirjutas:
sattusin sellisele huvitavale lehele peale .
http://www.timohapponen.net/

ja siin siis konkreetselt tulede korrastus .
http://www.timohapponen.net/heijastin/

Ehk siis samale asjale,millest siin on juba AMMU juttu olnud :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.10.2010 20:39 

canyondrift kirjutas:
k2rpman kirjutas:
odavama otsa püssid saad juba paari koidulaga kätte . iseasi kui hästi ja kaua need kestavad .
samas kasutatud korralikke püsse liigub ka 500+ eegiga

btw see vene pasta on ju defitsiit :waah

Krundi jaoks pole kõige ässamat püssi vaja, ostas mõni liigub, hoian silmad lahti seal.

]
Soovitan soodsat aga kodu tingimustes head asja...SUMAKE kesksurve oma maksab letist 870.- eeku....krundile võta 1,7 tüüsiga ja värvi jaoks,kui kompressor jõuab toita,siis madalsurve oma,mis maksab ca 1800.- kui mitte siis tavaline 1,4 se tüüsiga...igati asjalikud odava hinna kohta....omale ostsin Devilbissi GTI aga selle hind on ka letist 7200.- ja raiskab meeletult õhku...:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.10.2010 20:55 

Esituled saavad kodus viimast lihvi minifreesi otsa pandud viltketta ja rohelise pastaga. Mõni päev veel, siis asun tule mütside kallale ja kui need ka ära saab, siis saadan minema. Tagasi loodan saada kroomitud ja mõnusalt läikiva asja.
Aga et see nädalavahetus midagi ei toimunud põhjustatult sellest, et on ka muid tegemisi, aga teen töö kodus tasa.
Kaks õhtut olen kokku tinutanud LED'e ja takisteid. Ehk siis parandan natuke spidomeetri valgustussüsteemi. Kõik hõõgpirnid vahetasin ära, panin 470Ohmise taki ja 3,0-3,6V valgusdioodi asemele ja toppisin tagasi kesta mis oli ka paras töö. Nüüdseks on igatahes kõik see töö tehtud, tegin ka suurte pirnidega lahenduse, kuhu panin 2 dioodi. Pildi pealt ma ei tea kui palju aru saada on, aga hetkel kui ma seda vaatan täiesti kottpimedas toas, siis on numbrid, seierid, tablood kõik näha, tahaks veidu rohkem, aga see tahaks ilmselt 10mm LED'i juba või siis selle plekist suunaja eemaldamist ja sinna millegi muu panemist. Valgus on mõnus, valge või siis õrnalt, õrnalt helesinakas, aga mitte päris sinine. Aga just nii mulle istubki, auto tuleb ka ju ise helesinine. Sain ka 3,42 ülekandele vastava spidomeetri, mis on numbrite järgi sõitnud 408258km. Nüüd pean koju tooma veel selle spidomeetri mis mul hetkel mersu peal on ja asendama valgustusreostaadi, kuna antud versioon on juba lihtsalt üle joodetud.
Ma veel igatahes mõtlen, kas panen natuke teistsuguse lahenduse valgustuse suhtes, või jätan samaks, reostaadiga annab ju mängida kui väga ei meeldi või takistitega, emba kumba.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Kaamera ei taha hästi tööd teha täielikus pimeduses, pole just kõige profikam.
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.10.2010 21:05 
Kasutaja avatar

mina oleks siis pannud juba kollased power ledid sinna..asi palju valgem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.10.2010 21:45 

tehnic kirjutas:
mina oleks siis pannud juba kollased power ledid sinna..asi palju valgem.

Power LED'e näppinud ja ehitanud nendega. Kahjuks on nendega probleem, et nad täitsa iseseisvalt ei põle ja tahavad jahutusradikat. Samas maksab üks PowerLED juba kaks korda selle hinna, millega mina sain 50 5mm LED'i koos takistitega. eBay on tore asi.
Ideaalis saab siia veel suuremad LED'id panna, ehk siis 10mm'sed, aga seda annab veel mõelda, maksavad needki 17,- tükk, eestis ja kasutab hulka vähem voolu kui see hõõgpirn mis maru kollakat valgust välja annab.
LED'idel on ainuke probleem, et nad tekitavad punkvalgust oma kraadi sees, hõõgpirn aga valgustab tervet ruumi. Seega ideaalis oleks vaja igale ledile peale mütsi, mis valgust murraks ja laiali hajutaks, aga suhteliselt mõttetu tegevus antud olukorras, kus ruum mida valgustama peaks on suhteliselt väike, lihtsalt asi võiks jääda täpivaba ja selleks matistasin LED'ide pead veidu.
Terve kelladevalgustuse probleem on selles, et valgus peab läbima plekiklaasi, mille ühest otsast lastakse valgus sisse ja teisest, murtud osast väljutatakse, valgus mööda seda eriti levida ei taha, igatahes mitte paremini kui peeglijupiga, ega originaalisgi see valgus vistist kõige ässam ei ole. Näis noh, saab mitut varianti ise proovida ja teha, pirne ja pesasid on veel mõningad.

EDIT:
Veidu parem pilt:
Pilt
Ja nii juhtub kui LED'id otse blokile lasta
Pilt

Viimati muutis canyondrift, 11.10.2010 23:03, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 612 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 41  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis