Vaatasin, et E36-st pole keegi rääkinud. Mainin siis seda ka paari sõnaga.
Olin ise mingi hetk sarnase valiku ees. Ise otsustasin sel hetkel R4 mootoriga BMW E36 kasuks(316i 75kw), peamine kriteerium oli leida M43 mootoriplokiga isend, kuna neil asendab hammasrihma kettülekanne ning on töökindluselt paremad.
Praeguseks olen sõitnud mingine 12000km ja olen valikuga väga rahul. Seni on väga muretult läinud, ostes oli autol tehnika heas korras ning on seda praegugi. Selle aja jooksul olen teostanud tavalist hooldust, otseselt katki pole miskit läinud.
Soojemate ilmadega(mai kuni praeguseni) on kütusekulu olnud stabiilselt 7 ja 7.5 vahel(seda siis 50% linn ja 50% maanteid umbes). 75kw midagi erilist nüüd pole, aga samas liigub talutavalt. Võrdluseks enne seda oli mul Audi 80 B3 1.8 66kw ning see võttis rohkem kütet(8-9 vahele) ja oli kehvema minekuga, kuigi mootor ja tehnika oli seal väga heas korras.
BMW e36 varuosad on praegusel hetkel juba üsna odavad, mille tõttu mina pean selle auto ülalpidamiskulusid üsna mõistlikuks. Põhiline kriteerium on leida võimalikult korraliku kerega isend, ülejäänut on odav remontida.
Edit: Muidugi kui valida, siis võimalusel võtta alati 316 asemel 318. Ma võtsin 316 ainult selle tõttu, et masin oli korralik ja hind oli hea.
http://www.auto24.ee/used/771822 suvaline näide ühest müügisolevast isendist. M43 mootoriga on nad 93 aasta lõpust.