Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 00:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 02.11.2010 17:09 

kj kirjutas:
tere ehk on huvi vahetada samsung sgh D-830 + nokia 6230i + beko
gaasipliit 3 auguga (elektri ahi) + viasati komplekt 3 peaga pann ja
häkitud düüner, seega üle 900 vaba kanali ülemaailma + beurer pm 45
pulsikell + 6000.- eest jawa varuosi

Päris huvitavaid pakkumisi tehakse ikka :D

küsisin kas rösterit ja mikserit ei ole lisaks pakkuda

Tsiteeri:
Selle RÖSTERI ma võin kohe sebida ka ! see pole probleem, kas oled nõus siis vahetama Röster, saumikser, viasati komplekt, Beko gaasipliit, jawa varuosad(6000.-), nokia 6230i oma mazda 626 vastu ?

:rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.11.2010 20:59 

Ands kirjutas:
kj kirjutas:
tere ehk on huvi vahetada samsung sgh D-830 + nokia 6230i + beko
gaasipliit 3 auguga (elektri ahi) + viasati komplekt 3 peaga pann ja
häkitud düüner, seega üle 900 vaba kanali ülemaailma + beurer pm 45
pulsikell + 6000.- eest jawa varuosi

Päris huvitavaid pakkumisi tehakse ikka :D

küsisin kas rösterit ja mikserit ei ole lisaks pakkuda

Tsiteeri:
Selle RÖSTERI ma võin kohe sebida ka ! see pole probleem, kas oled nõus siis vahetama Röster, saumikser, viasati komplekt, Beko gaasipliit, jawa varuosad(6000.-), nokia 6230i oma mazda 626 vastu ?

:rokib

masendav

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.11.2010 23:11 

Hahaha, päeva nali. :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.11.2010 00:09 
Kasutaja avatar

Mu tuttavale pakuti audi vastu terve hunnik fibo plokke, kui seda kirja nägin siis pidin kõveraks naerma ennast:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.11.2010 10:09 

Mul pakuti sõbrale üldse vahetuseks mingisugust boilerit. Kui sõber ütles, et ei ole vaja, siis hakkas pihta jutt sellest, kui palju see boiler vett mahutab ja kui kiiresti soojaks läheb ning igast möla ikka tuli siis selle erilise boileri kohta :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.11.2010 19:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Kopp juba ees inimestest, kes helistavad ja ütlevad, et on väga huvitatud ja tulevad kohe kohe vaatama.. Kuid ainult lubaduseks see jääb..
Täna juba 2 inimest nii teinud. Ja nii iga päev... Õnneks kogemused olemas ja nende pärast ei jäta ühtegi plaani tegemata. Kuid alateadvuses ikka pead mõtlema, et juhul kui tulebki, et kuidas plaanid ära jätad jne..
Ja need kes kohale jõuavad tahavad 30k eest ideaalses korras e38't. Iga kriim ja viga, mis sai telefonis ette öeldud, on kohe probleemiks ja uudiseks..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2010 00:57 
Kasutaja avatar

mind panevad sommid imestama, krt, ma olen Eesti elanik ja kodanik, mida kuradi mina pean oma pead lõhkuma, et aru saada, mida kutt räägib mulle, kuttile ütlesin 7 või 8 korda, et "ei puhu mina suomi", puhu viro vai english rsk.. kas nad arvavad, et kõik eestimaised elanikud korjavad maasikat või ehitavad midagi Soomes vä :)

ime muidugi üldse see, et keegi hellas minu kassi kohta, kohalikud on harjunud, et XJ40 maksavad siinmaal 20, maksimum 30k eeki, mina aga küsin kohe 70k krooni, kuna pole soovi autot müüa, kuid kui keegi tahab, siis puhtalt tema soov, mina vastu ei hakka :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2010 11:34 

Kui natuke Common Sense'ga siinse teema problemaatikale läheneda, siis ökonomist küsiks: millise turuga on tegu?
Kas tegu on pakkumis- või nõudluspoolse turuga? See ei olene üldse konkreetselt müüjast või ostjast, vaid turu iseloomust.
Autoturu ainuvõimalik iseloom on olla nõudluspoolne turg. Ostja valib müüja ja kauba kellelt osta.
Enamus selle teema "probleeme" jääksid olemata, kui ka müüja seda mõistaks. Selgituseks nii palju, et kõik turud ei ole nõudluspoolsed.
Näiteks finantsturud, spetsiifilisemalt pangateenused ja veel spetsiifilisemalt laenuturg.
Pank valib hoolega, kellele laenu anda. Kellel on nõudlus (laenuvõtja, siin kontekstis "ostja"), peab ise uksest uksele kraapima ja leidma pankuri, kes on nõus laenu andma. Seega tegu on pakkumispoolse turuga.
Aga igapäevatarbimises, müüjate õnnetuseks, on pea kõik turud nõudluspoolsed. Maakeeli klient on kunn.
Ja kui müüja seda ei mõista, on see tema loss.
Nõudluspoolsel turul on normaalne, et müüja peab rohkem vaeva nägema tehingu lõpetamiseks kui ostja. Et müüja peab rohkem "vastu tulema ja väänlema". Nõudluspoolne turg on ka näiteks jaekaubandus. Tundub küll, et kaubandusketid võivad piima hinda manipuleerida nii nagu tahavad ja vaene tarbija ainult maksab. Aga eos on tegu siiski nõudluspoolse turuga - ostjal on alati võimalik valida teine kett ja minema jalutada.
Samuti on autoturul võimalik ostjal alati valida teine müüja ja teine auto. Ja siinkohal ei tasu segi ajada autoturgu ja uunikumiturgu. Jutt ei puuduta kindlasti mitte neid uunikume, mida võib kasutuskõlblike eksemplaridena kahe käe sõrmil kokku lugeda ja mille puhul tõesti on tegu pakkumispoolse turuga. (Müüja võib ja lausa peab hoolega valima, kellele rariteet edasi usaldada)
99,9% müüdavatest autodest on siiski tavalised pannid ja nende puhul ei saa pakkumispoolsest turust juttugi olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.11.2010 18:40 

Soomlane:

Tere!
Olen 18-aastane soome tüdruk ja ma olen ostmas koos isaga mulle autot.
Kui 4900 € on sobiv hind autost nii me ostma selle kohe.

Jutt on arusaadav. Kuid pakutav hind oli kahjuks liiga väike.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.11.2010 18:44 
Kasutaja avatar

01tuner kirjutas:
Mul pakuti sõbrale üldse vahetuseks mingisugust boilerit. Kui sõber ütles, et ei ole vaja, siis hakkas pihta jutt sellest, kui palju see boiler vett mahutab ja kui kiiresti soojaks läheb ning igast möla ikka tuli siis selle erilise boileri kohta :D

Ühinen. Pakuti õhksoojus pumpa.
ja kutt ei saanud ei-st aru.
Kümme minti jahus kui hea ja tarvilik asi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.11.2010 18:52 
Kasutaja avatar

Mulle on kahele 10 000- 20 000.- väärt olevale autole tehtud vahetuspakkumisi, kus ma peaks nende arust neile ca 200 000.- peale maksma, mingid uued Audid ja BMW-d :D

Üks auto on kuu aega müügis olnud, kõnesid on olnud ca 10, ja KÕIK on olnud venelased, mitte ühtegi eestlast pole huvi tundnud ostmise vastu, väga huvitav...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.11.2010 18:54 
Kasutaja avatar

Paar aastat tagasi pakuti mulle 323 Spordi vastu Belarus traktorit :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2010 00:27 

mina oleks traktori vastu võtt.hulga väärtuslikum :D aga see selleks
tegelt üks kiire küsimus auto müüjatele.
kui auto24jas kuulutate ja teil seal mail ka kirjas lisainfo saamiseks ja alati on terve posu inimesi kes pärib seda ja toda,kas nendest kirjutajatest on ostjaid ka kellegil olnud? või on ikkagi ostjad need kes suudavad need paar krooni leida ja helistada?
lihtsalt sel hilisel tunnil hakkasin meenutama :D ,kas minult on keegi auto ära ostnud niiöelda kirjavahetuse teel.ega ikka ei ole küll.kuidas teistel?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2010 00:38 
Kasutaja avatar

puuk kirjutas:
mina oleks traktori vastu võtt.hulga väärtuslikum :D aga see selleks
tegelt üks kiire küsimus auto müüjatele.
kui auto24jas kuulutate ja teil seal mail ka kirjas lisainfo saamiseks ja alati on terve posu inimesi kes pärib seda ja toda,kas nendest kirjutajatest on ostjaid ka kellegil olnud? või on ikkagi ostjad need kes suudavad need paar krooni leida ja helistada?
lihtsalt sel hilisel tunnil hakkasin meenutama :D ,kas minult on keegi auto ära ostnud niiöelda kirjavahetuse teel.ega ikka ei ole küll.kuidas teistel?

Ma olen ise niimoodi auto ostnud, eelmise olen samamoodi maha ka müünud. Mul on aega neid pakkumisi lapata enamjaolt sellisel ajal, kus helistamine pole tingimata viisakas. Eks siis sobival ajal loetakse mu küsimused läbi ja antakse vastuseid. Ei oska nüüd küll kosta, kui massiline selline ostmine on, aga võimatu kindlasti mitte.
No müümise osa, tõsi küll, auto24 vahendusel aset ei leinud... Ma ei usu, et asi on paaris kroonis, mis helistamise peale kulub. Sageli ei ole mul ka erakordselt lollide inimestega suhtlemise soovi - ka kirjalikult selgub mõne lausega sageli oluline osa. Kas siis see, et ostja ootused ei ole adekvaatsed või on müügimees millegi olulise varjamisega ametis. Mida iganes. Et siinsamaski kirjeldatud rösterite või boilerite reklaamijutte ei peaks kuulama, siis on maili teel suhtlemine piisavalt hea filter.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2010 00:58 

aga kuidas täpsemalt see ost/müük välja nägi? kirjateel leppisite kokku kellaaja ja koha ja oligi olemas või?no tegelt võibolla toimib ka see, aga kahtlane ikkagi. kuna see kirjasaatmine tasuta siis võivad ju igasugu asju seal lubada ja niisama nalja teha.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis