Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:16

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 10.11.2010 02:09 
Kasutaja avatar

puuk kirjutas:
aga kuidas täpsemalt see ost/müük välja nägi? kirjateel leppisite kokku kellaaja ja koha ja oligi olemas või?no tegelt võibolla toimib ka see, aga kahtlane ikkagi. kuna see kirjasaatmine tasuta siis võivad ju igasugu asju seal lubada ja niisama nalja teha.

Jah, mõned pildid soovitud asjadest küsiti ennem, reaalis siis hiljem kontrolliti enamasti minu jutu vettpidavust. Lausa kirjavahetuseks ma seda ei nimetaks, jutt käis siis margifoorumi vahendusel. Kokku saades mingit lisa tingimist ei olnud, sama inimene viis auto minema ka.
Ise ostsin samamoodi, mida lisaks teada tahtsin, panin öösel kirja. Hiljem otsustasin, milline mulle rohkem sobib ja läksin kohale, ostsisn ära.
Ma ei näe põhimõttelist vahet, kas jutt käib foorumi või mailiaadressi vahendusel. Vabalt saab ka kirjalikult asju ajada. Kolmandate isikute vastava käitumise üle otsustada ei oska, minu kogemused on positiivsed olnud. Aga ma ei vaheta autosid elatise teenimiseks ka, kogu inimkonna vastavasisuliste kogemuste üldistamiseks mul seega soovi ei ole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2010 06:58 
Kasutaja avatar

tegelikult olekski kõige kindlam autot osta/müüa nn kirjalkult. Meil tööjuures suheldakse isegi üle laua kirjalikult, et pärast ei saaks keegi öelda, et tema pole midagi kuulnud/näinud.
Mõtlengi seda, et kui masinal on mingi varjatud viga vms mida müüja pole rääkinud, saab kohe miskit ette võtta, mitte ei pea pärast patja nutma.
Vaidlustada ega petturluses ei saa ka süüdistada, sest ostja väidab, et müüja ei rääkinud ja müüja räägib, et osta ei kuulanud. See variant muidugi kaitseb ostjat rohkem kui müüjat.
Samas miks mitte teha ka müüja poolt nn üleandmis-vastuvõtmis akt, kus on kirjas, et ostja on kauba kontrollinud ja ei oma pretensioone. See peaks siis kaitsma müüjat.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2010 20:25 

puuk kirjutas:
mina oleks traktori vastu võtt.hulga väärtuslikum :D aga see selleks
tegelt üks kiire küsimus auto müüjatele.
kui auto24jas kuulutate ja teil seal mail ka kirjas lisainfo saamiseks ja alati on terve posu inimesi kes pärib seda ja toda,kas nendest kirjutajatest on ostjaid ka kellegil olnud? või on ikkagi ostjad need kes suudavad need paar krooni leida ja helistada?
lihtsalt sel hilisel tunnil hakkasin meenutama :D ,kas minult on keegi auto ära ostnud niiöelda kirjavahetuse teel.ega ikka ei ole küll.kuidas teistel?

Ise müüsin alles 2 nädalat tagasi oma auto puhtalt kirja teel maha. Tüüp kirjutas, et tuleb see päev Soomest, pakub auto eest 1100 eurot, mis oli küll 50 euri vähem tahetust, kuid ei näinud probleemi, miks ei võiks alla hinda lasta. Kirju oli küll 10+ kuid lepitud ajal ja kohas oli tüüp punkti pealt kohal, raha sulas olemas, ning paberid allkirjastatud. Kuna autot olukord oli piltidelt ja kirjas täpselt ja ausalt kirjeldatud, siis ei olnud ka kohapeal enam mingit tingimist.
Mõlemad tehinguga rahul.

Pigem häirivad need, kes tahavad autot näha, katsuda, proovisõitu teha ja esimene küsimus on: Palju õli võtab??? Ime et kinganinaga rehvi vastu ei löö ja ei küsi, kas autol veel garantii ka on, kui auto 20a vana.
Ühte autot müüsin oksjonil, alghind oli 1500.-, oksjonil oli pakutud hind juba mitme kordne, kui tuli kõnesid ja kirju, et too Tallinna ning pakun 1000.- ( auto oli siis lõuna-eestis). Tule taevas appi.
Võõrkeele kõnelejad võiksid aru saada, et nemad elavad Eestis ning peavad eesti keelt oskama rääkida, mitte seletama: "mina net panimõm esti kjelt".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2010 21:15 
Kasutaja avatar

Eile käis mul 23 aastat vana autot vaatamas mingi mees, kes hakkas soiguma iga väiksema puuduse üle, a la et juhiistme nurk on katki, seal on kivitäke jne.... Lõpuks ütlesingi umbes nii, et uued autod on salongis, ja läksin minema.

Natuke hiljem tuli teine tüüp, kes vaatas, rääkisin kõik ilusti ära, ja viis auto minema.

Osasid ostjaid vaadates on küll tunne, et müüjatel on täiega vedanud, kui mina olen mingit autot ostnud.... Ei saa aru nendest soigujatest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2010 21:31 

kj kirjutas:
Eile käis mul 23 aastat vana autot vaatamas mingi mees, kes hakkas soiguma iga väiksema puuduse üle, a la et juhiistme nurk on katki, seal on kivitäke jne.... Lõpuks ütlesingi umbes nii, et uued autod on salongis, ja läksin minema.

Natuke hiljem tuli teine tüüp, kes vaatas, rääkisin kõik ilusti ära, ja viis auto minema.

Osasid ostjaid vaadates on küll tunne, et müüjatel on täiega vedanud, kui mina olen mingit autot ostnud.... Ei saa aru nendest soigujatest.

Hahahaha, ma oleks nagu ise selle kirjutanud :D

Aga asi on nii, et kui ausalt ütled vead ära siis inimene ei tulegi ostma, ala kas turbo on õline-jah on, ning keeratakse kannapealt ringi :D :D näita mulle disla mille turbo pole õline :P kuigi turbol pole mitte mingisugust loksu :)

Eelmist golfi müües läbis see puhtalt ülevaatuse, sillad jms tip top, kerel rooste puudus, siis mingi juua täis vanamees veeti mu auto kõrvale ning see soigus igasugust jama mida suust välja saab tulla, siis sõitsime kanalile ning teatati võiduhäälel- SEE ON MINGI NALI VÕI?? siin on terve esisild läbi, 3000 krooni maksab. Ning lõpuks et mis hinda ma tahan, öeldes 16k siis tehti sellised silmad nagu müüksin mitte sõidukorras autot 20k eest :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2010 22:26 
Kasutaja avatar

Tilganäppija lauluke

Minu meelest kõige ehtsam tilganäppija laul, kuulake sõnu ja täpselt nii ongi...

Loodan, et keegi suuudab paralleele tõmmata...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2010 22:40 

tujula kirjutas:
Tilganäppija lauluke

Minu meelest kõige ehtsam tilganäppija laul, kuulake sõnu ja täpselt nii ongi...

Ülikõva :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2010 23:32 
Kasutaja avatar

Harri_K kirjutas:
tujula kirjutas:
Tilganäppija lauluke

Ülikõva :D

meenutas mulle seda vana jänese anekdooti. loodan, et kerge OT pärast ei pahandata:

Jalutab jänes pagaripoodi, küsib porgandipirukat.
Pagar seepeale: "kahjuks pole."
Jänes lahkub, järgmine päev tagasi.
"Porgandipirukat on?" Küsis jänes.
"Ei!" vastas pagar kergelt ärritunult.
Järgmiseks päevaks otsustab pagar spetsjomm jänesele porgandipirukaid teha.
Tulebki jänes järgmisel päeval ja küsib taaskord porgandipirukaid.
"Jah. Täna on" vastab pagar rõõmsalt.
Jänes: "Si*aks rõvedad eks?"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2010 21:23 

Tanel kirjutas:
Kunagi käis äri nii, et kaks tüüpi said kokku. Osta kast snickersit ära. Natuke kaubeldi ja diil oli tehtud. Nüüd saavad kaks tüüpi kokku. Osta kast snickersit ära. Davai ütleb teine. Üks läheb snickersit otsima, teine raha.

:D +1, millegipärast nii on. Isegi mõni aasta tagasi ei olnud minumeelest veel sellist seisu turul.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2010 21:26 

Tanel kirjutas:
Kunagi käis äri nii, et kaks tüüpi said kokku. Osta kast snickersit ära. Natuke kaubeldi ja diil oli tehtud. Nüüd saavad kaks tüüpi kokku. Osta kast snickersit ära. Davai ütleb teine. Üks läheb snickersit otsima, teine raha.

See kes kavatseb osta, soovib veel järelmaksuga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2010 21:35 
Kasutaja avatar

Kristo kirjutas:
Tanel kirjutas:

See kes kavatseb osta, soovib veel järelmaksuga.

Enne järelmaksu pakutakse muusikakeskust vahetuseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2010 23:09 
Kasutaja avatar

Ei saa õelda, et üldiselt selline seis oleks aga taolisi tegelasi viskab päris palju vahele jah.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.11.2010 00:01 

Huvitav, et mina olen oma kaks viimast autot müünud ära Tartust Ida-Virumaale ja seda nii, et helistavad, et tulevad järele, broneerige palun ära.... ja tulid ja ostsid ka, ilma eriliste takistusteta. Enne seda käis muidugi kümneid kohalikke niisama tilka näppimas:P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.11.2010 15:21 

vibe112 kirjutas:
Huvitav, et mina olen oma kaks viimast autot müünud ära Tartust Ida-Virumaale ja seda nii, et helistavad, et tulevad järele, broneerige palun ära.... ja tulid ja ostsid ka, ilma eriliste takistusteta. Enne seda käis muidugi kümneid kohalikke niisama tilka näppimas:P

Mulle helistati idaplokist, öeldi, et tuleme 4-5 päeva pärast järgi, ära ära müü....

Lõpuks kui vaatama tulid, siis h*i nad selle ära ostsid :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.11.2010 19:48 

samuti yx galant läind idasse. Tuli kohale, ytles pane auto käima. panin käima, vend davai sõidame nyyd arki. Tahtsin veel seletada, et siin paar roostekahjustust jmt, aga vend lõi käega, et pole oluline, peaasi et sõidab ja mootor töötab :) Aga noh, deal oli aus, ja tõenäoliselt sõidab siiamaani see Galant ringi (olgugi, et vl a oli 1991, siis 98nda galandi raibe tahtis vägisi 2005 juba hoovi ära mädaneda...)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis