Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 17:03

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 5636 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291 ... 376  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2010.
PostitusPostitatud: 21.11.2010 01:09 

Päris lahe on, aga vahetaks nüüd plaati?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 01:23 

Alwayslate kirjutas:
k2rpman kirjutas:
corbe kirjutas:
k2rpman kirjutas:
krt , eile käisin paari klaasi kliendile viimas . polnud rasked ega midagi , sellised 4mm 1x1m .
autolt maha tõstes, käis seljas mingi naks . ja nüüd ei saa korralikult riideidki selga .
kummardada ei saa , ainult kükitada veits :err

Varem pole seljaga hädasid olnud, a la ära venitanud või külmetanud? Mul nimelt sama teema nagu sul vahepeal, lisaks "ära tõmbamisele" on alaselg ka kuradima külmatundlik. Nii kui külma ligi saab või vale nurga all midagi tõstan/liigutan või muul moel haiget teen, siis on mingi aeg selg jube valus ja kange. Hommikul saab sokid jalga vaid voodi äärel kõikudes kuidagi, kummardamisest ei tasu rääkida. Kui toolilt püsti tõusta, siis korraks vaja küürakil liikuda kuna selga ei kannata kohe sirgelt hoida. Ma sain igatahes arstilt saatekirja uuringuteks kuna see asi on jama. ( Iseasi millal ma sinna jõuan )
Selle jaoks soovitan spreid, mida telekas ka pidevalt reklaamib ( pudel on voodi juures, kuid ei viitsi teise tuppa minna, vaja hakata tööle sättima. Igatahes selline pisike )

sama keiss .
,,süüdi,, on arvatavasti mu esimene töökoht , kus sai pea 8 aastat tagasi see esimene selja ,,nõks,, tehtud . pealeseda on pidevalt suuremal või vähemal määral olnud seljavalud . vahest tugevamad , vahest nõrgemad .
aga no eilne jama on ikka nii jube , et hetkel närin retsepti valuvaigisteid . õhtul helistab arstile , siis vaatab edasi , kauaks ma haiguslehe saan .
töökaaslane on sama jamaga juba 2,5 aastat lehepeal :D

+1 ,aga sellise vahega,et minu selg pole ca poolteist aastat tunda andnud peale seda kui hakkasin jõusaalis käima.Alguses eriti seljaga midagi ei teinud,eks kartsin "nõksu" ,aga ajapikku lisasin koormust. Kui ma ennem ise oma peas teoretiseerisin ,et sellest võib kasu olla siis nüüd olen paari arsti ja ühe rammumehe käest ka kinnitust saanud.See ei pruugi muidugi kõigi puhul sama olla,aga mulle aitas igatahes.Ise samamoodi kunagi ehitusel ära tõstnud oma selja nii mitugi korda.

Enamikel juhtudel on "ära tõstmiste", ketaste välja sopistumiste, seljas esinevate põletikkude (külmaga) jms juttude tegelikuks põhjuseks tööealistel meestel nõrgad/treenimata seljalihased. Nimelt, keha ei hoia püsti ainult selgroog vaid suurel määral ka keha keskosa lihased, ennekõike seljasirutaja-nimeline lihas. Kui selg on nõrk, siis kõikvõimalikud järsud liigutused võivad lõppeda mõne lihase venitusega või selgroo "nõksatusega". Valuvaigistite söömine pole sel puhul ravi vaid probleemi lahendamise edasi lükkamine.

Osteoporoos, artriit jms mille puhul valuvaigistitega piirdutakse, on pensionäridest vanamuttide haigused ja need annavad reumatoloogide leiva, aga tüüpiline streetrace.org lugeja pole nende tõbede sihtgrupp, ei tasu endale ette kujutada.

Nõrga selja raviks on jõusaal, täpsemalt harjutused alaseljale, näiteks seljasirutaja masinal või jõutõmme või kangiga ette kallutamised. Ka sangpommi rebimine (aga mitte surumine või tõukamine, sest need mõjutavad pigem õlga ja keha esimese poole lihaseid). Mul käisid ka külas seljavalud, aga peale ca 1 aasta regulaarset trenni pole see enam teema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 01:36 

Endalgi seljaprobleemid, täpne diagnoos on diski prolaps(oli vist nii). Samamoodi nõrgad lihtsad ning üks ketas on külje peale nihkunud. Mulle soovitati igatahes ujumist, mis treenib niikuinii üldiselt kõiki lihasgruppe. Variant on ka muidugi jõusaalis spetsiifiliste lihaste treening. Aga oluline on saada sellise probleemi korral selja ning kõhulihased tugevaks, siis kannab selg üsna palju ka nende peal ning koormus vigasele kohale väheneb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 02:24 
Kasutaja avatar

mul suht suva kas pimestab teisi või mitte, kui tahan siis sõidan udukaga, kui ei taha ei sõida..
ma muretsen enda turvalisuse pärast rohkem kui mingi häda pärast kes vastu tuleb ja pärast foorumis karjub "õudne kuidas pimestab"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 02:49 
Kasutaja avatar

sierra kirjutas:
mul suht suva kas pimestab teisi või mitte, kui tahan siis sõidan udukaga, kui ei taha ei sõida..
ma muretsen enda turvalisuse pärast rohkem kui mingi häda pärast kes vastu tuleb ja pärast foorumis karjub "õudne kuidas pimestab"

Sõidan sinusugustele vastu täistuledega, oma turvalisuse pärast.
Ja et siis poleks mingit karjumist. :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 02:58 
Kasutaja avatar

sierra kirjutas:
mul suht suva kas pimestab teisi või mitte...ma muretsen enda turvalisuse pärast rohkem

õudsalt turvalise tunde tekitab küll, kui tead, et teine sinu tulede tõttu absull ei näe kuhu sõidab. :bs
ma poleks peaaegu sõna võtnud selle teema kohapealt aga no selline kommentaar on on juba ajuvaba.

mind üldiselt ei häiri maanteel. häirib linnas, öösel, täpselt sellise ilmaga.
ma ei käse udukat mitte kasutada aga kui inimene vilgutab sulle,et pimestab, võiks ju korraks maha keerata. mingisugunegi elementaarne viisakus ja austus võiks teiste vastu olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 03:01 
Kasutaja avatar

ht99 kirjutas:
sierra kirjutas:

tead sa võid sõita kasvõi topelt nendega, mind ei häiri siis kah... tõesti mai saa aru mis teil viga on, ei suuda sõita niimodi et vastutuleva auto tulesid ei vahi? ma pole veel kellegile vilgutand kui tal udukad peal on.. no ei häiri

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 03:05 
Kasutaja avatar

pokemon, täistulede pealeunustamist tuletati vanasti meelde ikka täied korraks peale (paar - kolm sekundit), mitte vilgutades ju.
Tulede (udukad) häirimise kohapealt, siis ei ole mõtet neisse sisse vahtida. Niimoodi loomulikult pimestab. See on umbes sama teema, et 4 realisel (Tallinn-Pärnu, Tallinn - Tartu ja Tallinn- Narva algus) kannatab täitega sõita ka vastutulevate autodega. Kuskil Stopis/Roolivõimus tõestasid Autosõidu mehed ära, et see nurk mille alt ta paistab on piisavalt väike, et sellel kaugusel (lähedusel) ta enam ei häiri. Samas kui nii sõita on ikkagi piisavalt vilgutajaid.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 03:07 
Kasutaja avatar

sierra kirjutas:
ht99 kirjutas:
sierra kirjutas:

tead sa võid sõita kasvõi topelt nendega, mind ei häiri siis kah... tõesti mai saa aru mis teil viga on, ei suuda sõita niimodi et vastutuleva auto tulesid ei vahi? ma pole veel kellegile vilgutand kui tal udukad peal on.. no ei häiri

sinusuguste juhtide kõige suurem viga ongi see "mina ja mina" . oleks normaalne kui sa saaksid aru, et peale sinu on siin väiksel maal teisi ka. aga okei. las see teema nüüd jääda. elus on muudki peale udutulede. peace :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 03:27 
Eliit
Kasutaja avatar

Aga mina sain täna hoopis oma autot kahe ilusa tüdrukuga terve päeva pildistada ja nüüd panin pildid ööseks üleslaadima! :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 05:48 
Kasutaja avatar

Kell on 4:48 öösel ja tim on peale 10 tunnist kainekaks olemist 2 pindisest rockist kellas niet tolmab :D Olge kõik tervitatud 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 05:58 

Fakk, mingi vend tuli kirvega ähvardama... :kill
Täiesti lambi koha pealt, õnneks sai omadel jõududel pikali pandud, vaatab, vb annab pollarisse edasi asja... :err

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 05:59 

räägi täpsemalt :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 06:02 

No olime sõpradega väljas. Rääkisime juttu, lambi koha pealt lendas Firskarsi kirvega vend välja, jube äksi täis. Läksime asja rahustama aga ei miskit... Vend tõmbles kirvega nii kaua, kuniks sai nokaudi mu käest :err

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 06:03 

what the hell, väga haige.. :uhoh

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 5636 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291 ... 376  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis