Vtp kirjutas:
GSI88 kirjutas:
Minagi tegutsesin seeaeg, kui pen tool`i veel ei kasutatud ehk siis pea 10 aastat tagasi. Ei teagi kas tolleaegsetel photoshopidel see üldse olemas oli. Vanakooli mehene ei meeldi mulle ka praegu need täiesti ise juurde ehitatud tükid autodel. Väga vähestel tuleb see väga reaalselt välja.
Eks virtuaalse tuuningu olemus on ka ajapikku veidi muutunud. Ilmselt alustasid sina, mina ja enamik teisigi sellest, et saaks photoshopis ägedaid masinaid valmis vorpida. Mingist hetkest hakkas aga nii meil kui mujal maailmas asi muutuma ning lõppeesmärgiks sai hoopis ägeda pildi kui terviku valmistamine. Eks ta ole ka loogiline, sest reaalsuse piire ju nihutada ei anna ning kui esimene mees sai oma ülirealistliku tööga ühelepoole, pidid järgnevad tema trumpamiseks midagi muud välja mõtlema. Niisiis sai lisatud juppidest hoopis tähtsamaks ägedad taustad, peegeldused, disainiveidrused jms.
(Seda ei tasu nüüd võtta kaitsekõnena minu tööde ebareaalsusele. Ma ise tahtsin tollal ikka rohkem reaalsusele panustada, paraku oskused vedasid alt.)
Ega jah, see reaalsuse asi on mindki segadusse ajanud. Minu stiil on alati olnud veidi tagasihoidlik ning ma olen üritanud just reaalsuse ning maitsekuse poole pürgida.
Aga vahepeal oli suht selline tunne, et kui tahad, et inimestele töö meeldiks siis pead autole ilgelt peegeldusi ja spoilereid ja kleepse ja jura panema, mis pole
üldse minu arust maitsekas. Muidu tuli kogu aeg kommentaare, et a la "nii vähe tehtud" Õnneks ma siiski sellise stiili poole ei läinud ja jäin oma juurte juurde...
ja et ot poleks, panen ühe viimase aja parimaid vt-sid, mis on nii realistlik kui maitsekas: