Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 22:57

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 67 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Audi A6 C5 98a Audio Upgrade ehk tehase kompoti asendami
PostitusPostitatud: 23.11.2010 10:47 

Ma pakun ette ära, kui kogu projekti valmis saad, siis hakkad mõtlema, et pläät keskriba polegi.
Muidu kena upgrade ja parem kui stock tuleb see anyway.
Tagukõlarid ei anna erilist midagi juurde, ennem tõesti 2-3x rohkem esimestesse investeerida, siis saad ka paremad/kergemad võimalused muusika heli sättimiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2010 22:30 

oi ma tahaks ka nii, et saaks süsteem valmis ja SIIS avastaks alles et keskriba on vaja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2010 00:12 
Kasutaja avatar

Ja teie poolne lihtne lahendus, kallid komponendid esiustesse ja keskriba kukub kohe taevast sülle ja sulandub kõige muu keskele?

Ma isegi ei viitsi vaielda väga, lihtsam on pärast kommentaare jagada kui midagi on valmis juba tehtud. Maitse on samuti erinev, mulle meeldib autos näiteks muusikat kuulata rohkema bassiga, kui toas. Seega ei nimeta ma enda installi mitte mingi nipiga SQ alla, kuna nagunii keeran vähe rohkem bassi peale. Ei tasu hambaid krigistada ja oletada, neid komponente annab iga kell ustes välja vahetada. Esialgu tuleb aga ette eelarve ja ostan vaid ühe paari komponente ja paigaldan need esiustesse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2010 02:25 
Kasutaja avatar

Konkreetseid alternatiive paluks välja tuua!? Isiklikult olen rääkinud wermecher`le, mis mina Sd6.2 arvan ning ka mõned paremad ja vähem paremad varjandid kõrvale toonud.
Kellel aega ja tahtmist võiks vabalt teha erineva hinnaklassi võrdluse leidmaks parimad. Vahemikus 1k, 1-2k, 2-3k maksvate komponentide arvustuse ja soovitustega. Inimene leiaks kohe listist rahva lemmiku, parima ning ise hiljem otsustab kui head ostab. Idee kellegile huvitava teema tegemiseks :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2010 09:30 
Kasutaja avatar

SD 6.2 kohta olen vähemalt ise lugenud nii palju, et omas hinnaklassis talle kergelt konkurenti ei leia. Ühesõnaga hinna ja kvaliteedi suhe on paigas. Kuna hind on mulle hetkel taskukohane, siis ilmselt jääbki see variant. Kui peaks juhtuma, et tuleb kuhugi müüki ~2-3x kallimad komponendid kasutatud peast ning hetkel müüdav hind osutub mulle meeldivaks, siis on ka mõeldav nende ostmine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2010 13:38 
Kasutaja avatar

wermecher kirjutas:
Eesmärk pole subwoofrid põhja väänata ning komponendid tahaplaanile jätta, kõike saab ka stabiilselt häälestada ja komponendid tulevad nii ette, kui ka taha ustesse nagu plaanis oli. Hirmkalleid komposid ei ostagi.

:D huumor ruudus või?
1. Milleks siis neid 2tk.
2. Kasti materjali pakusega sama lugu, pole nagu koht kust kokku hoida. arvestades veel seda mis pumpasid sa kasutama hakkad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.11.2010 17:13 
Kasutaja avatar

Milleks, milleks... sest mida rohkem, seda uhkem.

Kasti materjali pealt ei koonerdagi, tuleb ilmselt 22mm MDF.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.11.2010 15:05 

ma ei tea kuidas audil, aga enda mazdas tagumisi uksekõlareid praktiliselt ei kuulega, kui normaalselt taga istuda. Jalg katuab kuidagi selle kõlari osa ära. Eest kostub piisavalt soundi samas. Kui taga tahad panna, siis kaalu ka alternatiive ustele....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2010 17:43 
Kasutaja avatar

Kuna suurt midagi arenenud pole, siis õnneks võib ikkagist käsi kokku hõõruda, sest täna saabusid woofrid. Kuna tõsiseid probleeme oli 4+4Ohm mähistega elementide hankimisega, siis tuli võtta 2+2Ohm variandid. Muutub sellega nii palju, et 1250W asemel hakkavad saama 1kW. Usun, et suurt vahet helipildis sellega ei kaasne, kuna pole plaanis punni põhja väänata.

Elemendid tunduvad olema soliidsed ja esmapilgul korralikud. Klemmid käivad kõvasti ja tugevalt kinni ja üldmulje on hea. Loodame, et teevad ka häält üsna mehiselt.

PiltPiltPilt

Samuti leidsin poest taskukohase hinnaga vähe asjalikumad akuklemmid 50mm2 kaabli jaoks.
Pilt

Viimati muutis wermecher, 01.12.2010 19:39, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2010 19:23 

Ma kysiks, et nende woofritega võib vabalt spl võistlusele minna. Et kui sul pole plaanis "punni põhja väänata" siis miks ültse selline kulutus? Leti hind neil ikka korralikult krõbe. Umbes, et milleks osta ferrari ja siis 30km/h poodi töristada. Ma tean et teinekord on "mul on" ja "ma võin" ja "ma saan" effekt oluliselt suurem igapäeva kasutus effektist aga siiski :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2010 19:30 
Kasutaja avatar

Pole selline harrastaja, et keeran kõik volume põhja ja siis naudin kuidas kõrvakuulmine vaikselt kaob ning auto küljest juppe pudeneb. Kui tuju tuleb, siis keeran vähe korralikumalt.
Eks me näeme, kui asjad autosse saavad siis räägin, kuidas meeldib volume nuppu ja võimu gaine hoida 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2010 21:48 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
Ma kysiks, et nende woofritega võib vabalt spl võistlusele minna. Et kui sul pole plaanis "punni põhja väänata" siis miks ültse selline kulutus? Leti hind neil ikka korralikult krõbe.

Kui nüüd arvestada hinna ja võimsus taluvuse suhet, ei ütleks et väga krõbeda hinnaga oleks :) .
Soovime siis tüüblitele, muudele kinnitustele pikka iga 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2010 22:38 
Kasutaja avatar

Täna avastasin, et eelmisest auto kaabeldusest jäi üle 10mm2 toitekaabel, mida aga annab ideaalselt kasutada elementide ühendamisel. Kaabel sobis täpselt elemendi terminali klemmide alla nagu valatult ja otsustasin tinutada paar korralikumat juppi mähiste ühendamiseks.

Tulemus : (jah, näpud on tõesti õlised, pole midagi parata)

PiltPiltPilt

Elemendid ühendan järgmise skeemi järgi :

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.12.2010 20:49 
Kasutaja avatar

Nädalaahetusega sai siis igatahes auto endale natukene bassi juurde. Kast elementidega istuvad sees ja tundub, et süsteem töötab. Kastiga võib vist esialgu üsna rahule jääda, teeb justkui häält küll nii nagu peab. Tore on muidugi see, et kaasa võtsin fotoaparaadi küll, aga aku oli nii tühi, et isegi ühtainukest pilti ei saanud välja meelitada ja tänu sellele ei saanud ka kasti ehitamisest pilte teha. Küll aga ükspäev üritan vähemalt valmis kastist pildid üles riputada. Esialgne kast sai rohkem testi mõttes tehtud, kasutatud sai kõike seda mis kätte hakkas. Materjal 18mm saepuruplaat ning ühendatud said need PVA liimiga ning puidukruvidega. Hiljem veel PVA + puidupuru igale poole kasti sisse äärtesse, et võimalikult õhutihedaks saaks asi. Kast sai isegi üllatavalt normaalne.

Sai siis õhtu otsa müristatud ja kuulatud ja teeb juba päris valjut häält, kui võimendi pealt on poole peale keeratud ja hetkel ei hakanud rohkem väänama kuna nii juba iga detail väriseb ja pläriseb. Ühesõnaga tükk tööd masina vaikseks muutmisega.

Huviga ootan, et saaks ka komponentkõlarid välja vahetatud ja võimu taha ühendatud, siis saaks kenasti kõik paika reguleeritud soovi järgi ja peaks päris pädev jääma. Kokkuvõtteks nii palju, et need elemendid teevad tõesti päris head jõmakat :err

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.12.2010 18:28 
Kasutaja avatar

Olen teemat jälginud ning hardstyle/trance/dance muusika austajana küsin, et kas kasti 37Hz häälestus liiga madal pole, sellised lood peakivad enamasti kõrgematel sagedustel juu?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 67 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis