Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 09:58

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kondensaatori ülesanne ja kõik sinna juurde kuuluv
PostitusPostitatud: 26.11.2010 02:51 

Vb selline teema juba siin kuskil üleval, kuid mina seda siit ei leidnud. Rääkige (kes teavad) kondeka ülesandest, plussidest ja miinustest, miks tasub osta jne. Ühesõnaga kõike infot kondekate kohta. Endal ka plaanis autosse panna aga sooviks siis veidike informatsiooni selle kohta.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Kondensaatori ülesanne ja kõik sinna juurde kuuluv
PostitusPostitatud: 26.11.2010 10:26 

nagu siin korduvalt mainitud, parem investeeri korralikku akusse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 11:31 

...ja vaheta juhtmestik jämedamate vastu ja ma ei mõtle siin aku-võimu vahelist juhet ainult :)
Loe teisi teemasid vähe,saad oma küsimustele vastused

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 12:13 
Kasutaja avatar

Kondeka peamine ülesanne ilmselt oleks voolu ühtlustamine elektrisüsteemis, mis tagab elektroonika korrasoleku.

Tööpõhimõte oleks siis järgmine : Kondensaator võtab ühtlaselt aku pealt voolu ning talletab selle seniks, kuni võimendi seda suuremas koguses vajab. Hea on see selle tagamõttega, et kondensaatoris on sel juhul see varu olemas ja seda ei pea otse aku pealt võtma, mille tagajäriel võib tekkida pingekõikumine elektrisüsteemis. Kui autos on halb elektrisüsteem ning võimendi ei saa piisavalt voolu kätte, siis võib see viia moonutamisteni ning see võib kergesti saatuslikuks saada.

Enamustel kondensaatoritel on ka elektrooniline tabloo, mille pealt siis on näha hetkeline pinge.

Kui ei eksi, siis kondensaatoril peaks ka olema sisse ehitatud relee ehk siis kui koha pealt muusikat kuulata ja pinge langeb alla teatud näidu, siis kondensaator katkestab ühenduse ning ei ole muret, et aku saaks päris tühjaks ning auto ei käivituks.

See aga minu tagasihoidlik mõttekäik ja seda ei maksa võtta, kui teaduslikku teksti või 100% tõtt.

Ilmselt võiks kondensaatori peale mõelda, kui reaalne võimsus jõuab sinna 1kW kanti, aga nagu eelpool mainitud siis enamasti pole kondensaatorit tarvis ning ennem võiks vahetada välja originaal juhtmestik. Sellise "upgrade" kohta on internetis väga palju infot ja leiab googlist kõik vajaliku, kui sisestad otsingusse " Big 3 upgrade".

Tasuks meeles pidada, et kondensaator ei ole "aku". Paljud mõtlevad, et kondensaator on sama nagu aku ning sealt on alati varu võtta, aga ei. Kondensaator võtab kõik voolu auto enda aku pealt ja midagi ise ta juurde ei genereeri ega tekita.

Ennem audiosüsteemi paigaldust tuleks veenduda, et auto elektrisüsteem ka sellele vastu peaks. Peaks üle vaatama generaatori ning aku. Kõigest sellest on siin foorumis üsna palju juttu olnud varasemalt ja tasub otsingut kasutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 21:08 
Kasutaja avatar

Tundub et sa ei hoia silma lahti (mitte pahas mõttes :) ) aga siin pikalt selles viewtopic.php?f=12&t=9429

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.12.2010 10:15 
Kasutaja avatar

Mul oli samuti siin foorumis mul kunagi mingi teema kondeka kohta kus kartsin, et süsteemi ei toida ära. Tookord sai ka arutatud ning salupaga ka juttu puhutud ps-is selle teemal. Praegu olen õnnelik, et seda kondeka ostu ei teinud ning ostsin uue geneka ja aku. Kondekas viimane asi millele helisüsteemis raha raisata imo :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis