Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 20:38

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 67 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Audi A6 C5 98a Audio Upgrade ehk tehase kompoti asendami
PostitusPostitatud: 06.12.2010 18:51 
Kasutaja avatar

PTC kirjutas:
Olen teemat jälginud ning hardstyle/trance/dance muusika austajana küsin, et kas kasti 37Hz häälestus liiga madal pole, sellised lood peakivad enamasti kõrgematel sagedustel juu?

Hetkel tundub küll, et kasti häälestus on tiba madal seda sorti muusika kuulamiseks, ilmseks oleks parem sinna 40Hz kanti kast. Hetkel veel ei anna mingit kindlat hinnangut, kuna olen väga vähe saanud tegeleda seadistamisega ning elemendid tahavad ka natukene sissemängimist saada. Mingi aja mõõdudes ütlen, mis kastist konkreetselt arvan ja mis oleks võinud teisiti teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 19:43 
Kasutaja avatar

Keegi võiks siis soovitada neid vähe kobedemaid komponentekõlareid hinnavahemikus ~1500-2000EEK.

Ise olen vaadanud selliste komponentide poole ja lugenud, et peaks nagu päris asjalikud olema.

Morel Tempo 6 - http://www.noortehnik.ee/grupid/action/ ... t_id/1999/ - 1990EEK

Vaatasin ka DLS R6A komponente, aga neid ei julge väga osta, kuna paljud kirjutavad et tweeter pidi vastikult kriiskama. Kui neid kahte võrrelda, siis DLSi eelis on bassi rohkus ning Morelil jällegi tweeteri hääl.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 19:56 

Mina valiks üldse Dls C6A või siis Focali A 1 :rokib *Aga noh see mu isiklik valik ka!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 20:03 
Kasutaja avatar

vwboy kirjutas:
Mina valiks üldse Dls C6A või siis Focali A 1 :rokib *Aga noh see mu isiklik valik ka!

Jutt on muidugi kena, aga enne sellist lihtsameelset soovitust ootaks ikkagi mingit pikemat juttu kõrvale. Miks te neid just soovitate ja kas olete eelpool mainitud komponente kuulanud isiklikult?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 20:25 

Focaleid olen saanud isiklikult kuulata(sõbra autos) focalitel bass täpne ja kõrged ei moonuta selle raha eest.Tulevikus minu autos kindlalt valik focalid või dlsi poolt midagi.Konkreetselt dls c6a ei leia enam seda lingi kus oli suht põhjalik jutt neist.Üldiselt googlist leiab muidgi arvamusi + peab muidugi palju mujal foorumites ka kolama jn projekte lugema mis kõlareid jn kasutatud kusgil!
Lõpuks valid ju ise kuldse keskmise välja enda kõrva jaoks!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2010 16:21 

Mina jällegi ei leian, et kompod pole esmatähtsad, kui sul pagassis selline set up on. Osta lihtsalt korralikud kompod, mitte väga kallid, pane võimu taha, ja ma arvan et jääd tulemusega rahule :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2010 18:30 
Kasutaja avatar

morel tempo 6 on ok küll. Mul kunagi olid need. DLS'ile alla ei jää

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2010 18:45 

Mina vaataks kindlasti 3-ribaliste komponentide poole.
Korralikud asjad, võimu taga ja ilusti paika pandud, tekitavad ikka väga ilusa helipildi :)
See muidugi minu arvamus, sest pooldan ise rohkem SQ-d.
Korralikud asjad võivad olla ka kastuatud.(vähemalt minu jaoks)
Ise olen kuulata saanud HERTZ ESK163L-i(Muidugi ka teisi tootjaid). Piisavalt puhas ja kvaliteetne heli mitte väga arenenud kõrvale :D Hinna ja kvaliteedi suhe on paigas(minuarust).
Need muidugi ainult minu soovitused ja kogemused :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2010 18:49 
Kasutaja avatar

Pole kuhugi installida seda 3 riba, autos on koht 6.5" ja tweeteri jaoks, rohkem ei lammuta ega ehita midagi.

Kas kellegil on isiklik kogemus antud Morel Tempo 6.ga ? Ilmselt lähevad loosi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2010 20:46 
Kasutaja avatar

olen moreleid kuulnud, peaks mainima et kõrgete osa oli päris meeldiv ja oma raha eest asja küll ja küll :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2010 22:48 
Kasutaja avatar

wermecher kirjutas:
Pole kuhugi installida seda 3 riba, autos on koht 6.5" ja tweeteri jaoks, rohkem ei lammuta ega ehita midagi.

Kas kellegil on isiklik kogemus antud Morel Tempo 6.ga ? Ilmselt lähevad loosi.

Mul ka aga ainult elementidega filtreid mul vaja ei läind.
Mängivad küll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2010 23:44 
Kasutaja avatar

Kas leidub selle raha eest veel midagi või on Morel enamvähem parim valik hinna/kvaliteedi suhtes?
Muidugi on hea kuulda, et inimesed ikka pigem rahul, kui vastupidi.

Oskab keegi ehk kirjeldada helipilti, mis on head ja halvad pooled või on nii nagu ma mainisin, et bassi on natukene vähe, aga muu on selle raha eest hea?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2010 23:56 
Kasutaja avatar

Need Pioneerid on kah samas hinnaklassis: http://www.noortehnik.ee/TSE170Ci/
Ei ole küll neid kuulnud ega ei tea neist midagi aga äkki keegi teine teab midagi rääkida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2010 00:02 
Kasutaja avatar

jarxz kirjutas:
Need Pioneerid on kah samas hinnaklassis: http://www.noortehnik.ee/TSE170Ci/
Ei ole küll neid kuulnud ega ei tea neist midagi aga äkki keegi teine teab midagi rääkida.

Neil ma vaatan, et on üsna kesine tundlikkus võrreldes teistega ja ma arvan, et kuna bassi on niigi palju, siis võiks komponentide tundlikkus üsna kõrge olla. Morelil on ka märgitud vaid 90db, paljudel teistel ikka 91-92db jne.

Keegi oskab veel rääkida, mis võimu taga te enda Morele jooksutasite ja mis võimsuse juures nad ilusti mängima hakkaksid?
Kas Magnat Rock 8000 (4x 110W RMS @ 4Ohm) neile lahjaks ei jääks?

Hetkel endal resti peal :

DLS C6A - 1790EEK
Morel Tempo 6 - 1990EEK
DLS R6A - 2390EEK

Ilmselt R6A langeb listist, kuna tahab suurt paigaldussügavust ja ei sooviks sellega kaasnevaid probleeme hakata lahendama, samuti jääb miinuseks suurim hind. Kokkuvõtteks mängib DLSide kasuks nende suur tundlikkus, aga kas 60W RMS võib olla natukene lahja, kui võimendi annab pea 2x rohkem? Palju nad kannatavad ning, kas suudavad mängida väga valjult, samas moonutusteta?

C6A eelis on puhtalt suur tundlikkus ja tänu sellele ei tohiks ta väga suurt võimendust vajada, alati on muidugi parem, kui viimast on võtta rohkem. Hinna eelis räägib samuti C6A kasuks ja nagu inimesed räägivad, siis DLSi tweeter peaks olema tugevama ja pigem kriiskava taustaga ehk just seda ongi vaja minu installis. Subwoofer võtab hetkel tõesti üsna palju ruumi helipildis enda alla ja oleks vaja komponente, mis suudaksid sellega toime tulla ja ka ennast korralikult välja elada. Moreli kasuks aga räägib jällegi tagasihoidlik ja võimalikult naturaalne helipilt ehk siis kõik on kena ja tasakaalus ning tweeter pigem jääb taha plaanile, mitte seda et ta vaikne on, vaid on rahulik.

Kuna kauba ostan Noortehnikust, siis mujalt eriti komponente hetkel ei vaata, sealt saan nö. väikse sooduse, mis muudab hinnad veelgi paremaks. Seega mis te arvate, kas Morel Tempo 6, mis vajab korraliku võimendust või C6A, mis on hinnatud 60W RMS + suur tundlikkus?

Tänud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2010 17:40 
Kasutaja avatar

Loosi läheb siis DLS C6A ning ehk järgmine nädalavahetus leiab aega komponentide installimiseks, kui kõik plaanipäraselt läheb. Eks siis annan teada, kuidas sellises hinnaklassis komponentidega rahule jään. Valiku langetasin puhtalt rahakotti vaadates ning komponentide parameetreid uurides ning lähtudes sellest, mis oleks mulle praktilisem. Tempod langesid välja vähesema helitundlikkuse ning suure võimendi vajaduse tõttu. Kahtlen, et võimendi reaalselt 110W välja annab ning Tempode kohta lugedes on neile ikka korralikke võimsusi ette näidatud, et nad kenati tööle hakkaksid. Võimendit sillata ka ei soovi kuna plaan ikkagi tagumistes ustes ka kõlarid välja vahetada, aga peab nüüd mõtlema täitsa mis sinna asemele panna ehk üldse midagi koaksiaalkõlaritest? Tagumistesse kindlasti nii palju raha ei soovi kulutada ja lepin millegi natukene soodsama kaubaga. Põhiline rõhk esimestele ustele.

Plaan igatahes järgmine :

Esimesed uksed = 4 lehte STP Silverit + vilti ning lõikab miskid puidust rõngad elementidele, et natukene jäigem saaks ja paigaldussügavusega ühele poole saaks.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 67 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis