Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 20:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 25 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Jaguarid xj8 ja xk8
PostitusPostitatud: 08.12.2010 06:41 
Kasutaja avatar

Sooviks Jaguari osta ja jäänud silma kaks mudelit mis meeldivad xj8 ja xk8
Üks näiteks selline http://www.auto24.ee/used/738559 kahjuks muud ei ole peale selle auto24 praegu, see vist hinna järgi vaadates võib päris räim olla. Või mis te arvate?
Ja teiseks olen mõelnud selliste peale http://www.auto24.ee/used/792667
Kuidas on nende autode vastupidavus? On väga kulukat? Mis nõrgad kohad on?
Neid vist kõige mõtekam tuua Saksamaalt kui korraliku tahta saada?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Jaguarid xj8 ja xk8
PostitusPostitatud: 08.12.2010 11:04 

xk8-ga olen sõitnud. Käib päris hästi edasi ja on minuarust väga ilus auto. Pead kindlasti mõtlema, kas sul on niipalju raha, et teda ülal pidada. Küttekulu oli mul keskmine mingi 14. Varuosad on suht kallid ja paljud teenindused ei tahtnud üldse autot sissegi võtta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 11:37 
Kasutaja avatar

Varosasi olen vaadanud inglismaa lehtedel ja saada ka b-osad(vist olid b-osad kuna hind tundus suht soodne) mis on suhteliselt hea hinnaga. Tellimisega ka jamasi ei tule, sest olen varemgi välismaalt tellinud krediitkaardiga. Remondid teen ise ära, see pole probleem nii kaua kui asi piirdub veermikuga. Huvitaks just rohkem see tehniline vastupidavus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 11:46 
Kasutaja avatar

varuosasi EI ole mõtet eestist osta, kui siis ainult kohalike jaguari entusiastide käest...üldjuhul mujalt ise tellides tuleb kordadest odavam. Alati ei pea ka korraliku isendi pärast saksa minema, aegajalt on ka korralike saadaval kohapeal, kuigi konkreetseid müügikuulutusi pole üleval.
Paraku kahjuks on palju roimaks aetud autosi, kus pole teadmiste raha ja viitsimise tõttu autose jooksvalt kulutatud....ostetakse suures tuhinas hea hinna tõtu ja hetke emotsioonide põhjal " üüüüüüüüü jaguar" aga peatselt saab isu otsa ja siis avastatakse, et koleraske on sellest lahti ka saada.
enda natuke vanema jaguari kohta võin õelda, et seda on odavam ülevalpidada kui näiteks 2001 aasta kolksvaagen passatit.
Kui jaguari mõtted on peas keerlenud aastaid...piisavalt viitsimist on, ning suhteliselt ükskõikseks jätab se mida jaguari võõrad inimesed räägivad kül hindadest ja lagunemisest ja ei tea millest kuradist muust mis võetud kuskilt õhust või pere-punnide kasutajate suust....siis on se mark sulle
Samas ei ole se auto ka päris neile kes rangelt tahavad teada palju autopeale aastas peab kulutama .
Ja võtab ta palju ta võtab kütet...iga liiter mis põleb on seda väärt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 12:13 
Kasutaja avatar

Seda jah ma juba eelmises postis ka mainisin, et inglismaalehtedelt olen juppe vaadanud ja tellinudki varem asju välismaalt krediitkaardiga, et sellega ei tohiks mu probleeme olla. Ja bensukulu ka ei huvita kui üle 20l ei võta keskmise sõidustiiliga võttes :D . Auto nigunii igapäevaseks ei jää.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 12:14 
Kasutaja avatar

terv.. esimene Jaguar on odav, selle pärast, et oli ära võetud võlakatteks, ma peaks ühe tuttava jaoks seda veel kord üle vaatama..
Kui viimati nägin, siis autol oli ära tõmmatud kass kapotti pealt, ja puudub embleem bagasnikul (varustus aste Executive), sisu oli räpane, aga tehti ilusaks.. täna viskan pilgu ja saan öelda, mis ta kujutab ennast ette...

mina enda poolt, nagu inimene, kellel oli 6 jaguari võin öelda, et juttud sellest, et jaguari on kulukas pidada ajavad need inimesed, kes nägid jaguari piltide peal.. kuid pole elusees omanud seda :)

btw, mõlemadel autodel, mis on lingidel on üks ja sama tehnika, erinevus on ainult keredes.. tagumine vedrustus mõlemadel 94MY XJ40 oma.. enamus sillaosi sovibad XJ40-lt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 12:16 
Kasutaja avatar

Aga kuidas on neil mõlemate puhul R-mudelitel ehks xjr ja xkr? Neil vist veermiku jupid teistsugusemad ja sportlikumad? Mootorid on vist samad peale selle, et supercharger peal?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 13:17 
Kasutaja avatar

SPL mies kirjutas:
Aga kuidas on neil mõlemate puhul R-mudelitel ehks xjr ja xkr? Neil vist veermiku jupid teistsugusemad ja sportlikumad? Mootorid on vist samad peale selle, et supercharger peal?

jep, R-l on kompressor peal, kast AMG E55/W140 S600 oma (see puudub siis Jaguar X308).. veermik on spotlik, jäigem, 4x pidurikettast ventileeritavat jne..

parem võtta tavalist V8 (kuid ma ise R6 fänn)

targutan veel, AJ26 (V8), jaguar pidi hakkama tootma veel aastal 1990, kui Ford otsustas lükkata seda projekti edasi, ja V8 ilmnes alles aastal 1997 XK8 peal ja aasta hiljem X308 (XJ8)-l.. X308 toodeti ainult AJ26 mootoriga, ja XK-l olid natukene modifitseeritud mootorid koodiga XJ27 ja AJ28 millal neid täpsemalt toodeti ma peast ei ütle, kuna olen rohkem XJ40 ja X300 fänn, ja kõik peas ei mahu, kunagi lõpetan oma tööd XJ40-X300st, siis kriban artikli X308-st :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 16:21 
Kasutaja avatar

Ise arvasin sama, et odavam on pidada neid ilma ülelaadmiseta masinaid. Ja ka kui tulevikus nõrgaks jääb siis natuke investeerimisega peaks selle eaton m112 ülelaaduri ka lisada. Aga samas ma ei usu, et selles vajadus need V8 on isegi juba vabalthingavalt väga head ma usun ja väga mugav sõita. Eks hoian veel turul silma peal ja kui võib siis võtan mõne auto asjus sinuga ühendust, et võibolla sa jagad paremini neid masinaid mis eestis on ja tead mis seisus on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 17:24 
Kasutaja avatar

SPL mies kirjutas:
Ise arvasin sama, et odavam on pidada neid ilma ülelaadmiseta masinaid. Ja ka kui tulevikus nõrgaks jääb siis natuke investeerimisega peaks selle eaton m112 ülelaaduri ka lisada. Aga samas ma ei usu, et selles vajadus need V8 on isegi juba vabalthingavalt väga head ma usun ja väga mugav sõita. Eks hoian veel turul silma peal ja kui võib siis võtan mõne auto asjus sinuga ühendust, et võibolla sa jagad paremini neid masinaid mis eestis on ja tead mis seisus on.

no mina vaevalt tean kõigi jaguareid, mis liiguvad eesti turul, kuid nõu võid alati siin küsida: www.jagnet.ee

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 17:28 
Kasutaja avatar

Seda lehte vaatasin ka, aga imelik seal pole näiteks xk8 kohta mingit infot ja tundus ,et xj8 ka mitte. Muidugi hoian ise seal silma küll peal ja sain teada selle xj8 kohta infot mis mul esimeses postituses oli, et tal kallal nikasil probleem mis vajab mootori alumiseotsa vahetust.
Aga ma ise ei suuda kuidagi otsustada kas osta xj8 või xk8. Äkki keegi oskab aidata ja öelda kasvõi mis nende arust kenam on minu arust on nad mõlemad väga kenad masinad. Ja kindlasti mõlemad pakuvad juhile samapalju mugavust ka, sest mul shoverit ei ole ja pean ikka ise sõitma. :D Ehk siis kumb teie silmis stiilsem ja mugavam oleks neist kahest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 22:13 
Kasutaja avatar

Asukoht: Seal, kus aastaläbi ujuda saab ning ookean (nüüdseks Vahemeri) paistab koduaknast :)
Igaksjuhuks teadmiseks, et samasuguse http://www.auto24.ee/used/792667 (roheline, rohekas sisu, samast ajast pärit, Eestist uuena ostetud) XK8-ga sõideti külg ees äärekivisse, tagasild sai korralikult kahjustada, veel eelmine suvi oli see auto sellises seisukorras, mis sellest autost edasi sai kahjuks ei tea. Niiet, kui lähed seda XK8 vaatama, uuri hoolega.

Aa ja küsimuse peale, kumba eelistaks, siis mõlema autoga (XJ6ga tegelikult, mitte XJ8) väike kogemus ka olemas, ning valik langeks kindlasti XK8 kasuks, samas XK8 hoopis teine hinnaklass muidugi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2010 23:07 
Kasutaja avatar

Jaguaride XK mudelite koha pealt ütleks veel nii palju, et päris suur osa neist on toodud Eestisse USAst avariilistena ning siin odavalt pahtlist üles ehitatud. Et kui plaan pikemalt sõita/hobiautoks võtta, laske smartservices ära mõõta auto värvikihi paksus : 250.- investeering peaks olema talutav summa meelerahu tagamiseks. Lõppudelõpuks ei ole tegu mingi 20a vana BMWga, millele 250.- eest lammutusest uue kasutatud keredetaili soetada saab.

http://auto.smartservice.ee/?lang=est&m ... arvipaksus

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2010 14:38 
Kasutaja avatar

Olen tähele pannud ringi surfates, et mõnel masinal on käigukangi juures kaks nuppu ja mõnel vaid üks. Owner manuaali vaatasin ka mis netist leidsin aga seal polnud vapsee midagi sisu detailidest ja nuppude tähendustest. Ja mis siis on puudu kui on vaid üks nupp?
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2010 02:56 
Kasutaja avatar

Kesklukk ja traction control?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 25 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]