Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 08:36

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 18 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: E36 318i sõites jääb pidur peale.
PostitusPostitatud: 26.12.2010 19:59 

Ei tea küll kas teema õigesse kohta sai, aga oleks siis selline mure autoga:

Tere, autoks on e36 318i 97a.
Probleem siis selline, et pikemalt sõites jookseb sõiduajal autol juhipoolne esimene pidur peale (ketas on tulipunane ja sõites hakkab rool värisema). Põhimõtteliselt jääb just siis, kui ei ole pidurdanud. Ilmastikust see kindlasti tingitud ei ole, kuna algas juba suvel peale, suhteliselt peale auto ostu. Alguses arvasingi, et viga on piduri kettas, mis on kõver. Sai siis pandud alla uued kettad ja ka klotsid. Mõni aeg sai peale seda normaalselt sõita, siis hakkas jälle see jama peale. Nüüdseks olen vahepeal mitu korda piduri suppordi maha võtnud ja ära puhastanud. Kõik on nagu korras, käsitsi proovides silinder liigub ilusti ja kergelt. Nüüd sai ka suppordi silindri ja kolvi pinnad ära puhastatud ja said vahetatud ära ka tihendid seal. Aga ikkagi jookseb sõites pidur peale.

Oskab mind keegi aidata, et kuidas sellest probleemist lahti saada. Hakkab juba vaikselt ära tüütama see piduri jama. Kas on veel vaja võibolla suppordisse tulev pidurivoolik ära vahetada või on asi hoopis ABS süsteemis, mis ei tööta?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: E36 318i sõites jääb pidur peale.
PostitusPostitatud: 26.12.2010 20:15 

Oled proovinud õhutusnipli lahti keerata, kui pidur peale jooksnud on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2010 20:18 

Kui peale on jooksnud, siis ei ole seda lahti keeranud, kuna ketas on hõõgunud ja kõik korrad on olnud suure maantee peal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2010 20:44 
Kasutaja avatar

mul näiteks selline jama ei tea kas just pidur vms aga kui paar päeva jooksul olin näiteks peale sõitu paariks tunniks auto maja ette jatnud siis nagu midagi käheb kinni:S
algul oli kässar peal ja teine kord ei olnud midagi pidur peal ega midgai aga ikka nagu kui sõitma hakkad siis nagu alguses ei lähe siis käib nagu raks.. nagu oleks pidurid kinni ja tulid lahti ja siis kõik okei:)

ei tea kas jama kah mingi piduritedega.:S?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2010 21:01 
Kasutaja avatar

emmure kirjutas:
mul näiteks selline jama ei tea kas just pidur vms aga kui paar päeva jooksul olin näiteks peale sõitu paariks tunniks auto maja ette jatnud siis nagu midagi käheb kinni:S
algul oli kässar peal ja teine kord ei olnud midagi pidur peal ega midgai aga ikka nagu kui sõitma hakkad siis nagu alguses ei lähe siis käib nagu raks.. nagu oleks pidurid kinni ja tulid lahti ja siis kõik okei:)

Kui see naks käib ainult talvel,siis pole piduritel midagi viga,lihtsalt kettad ja klotsid jäätuvad ja liikumahakates tulevad lahti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2010 22:19 
Kasutaja avatar

mesamees kirjutas:
emmure kirjutas:

Kui see naks käib ainult talvel,siis pole piduritel midagi viga,lihtsalt kettad ja klotsid jäätuvad ja liikumahakates tulevad lahti.

noo ma pole autoga suht pool aastat phmt sõitnud aga ennem polnud sellist jama jah:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2010 22:47 
Kasutaja avatar

Vaata üle sadulate silindrid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2010 14:36 

sadulate silindrid on puhastatud, aga sellest ei olnud kasu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2010 14:47 

Olen kokku puutunud sellise jamaga, kus pidurivoolik ei lasknud survet tagasi. Probleem esines just siis kui rattad välja pööratud asendis pidurdada, siis ei tulnud enam surve maha.
Aga kui järgmine kord peaks taas peale jääma, keera kapoti alt ABS-pumbast näiteks, selle ratta toru lahti ja vaata kas surve on sees või mitte, sellest saab juba järeldusi teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2010 15:00 
Kasutaja avatar

Mul oli 93.a civicul sama asi, et kui sõita mingi 50km siis võttis esimestel ratastel pidurid peale. Arvatavasti oli viga moduri voolikutes, seal seesmine kiht lahti ja ei lase piduri õli tagasi minna, tuleb naq tükk ette.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.01.2011 17:24 

Enda Preludel oli umbes sama jama ,aga mul jooksid mõlemad esimesed pidurid peale ja kettad alalõpmata kõverad ja tulised,,sai ostetud uued suppordid kogu sinna juurde kuuluvaga aga ikka sama pull ja lõpuks tuli välja ,et pidurivõimendi vaakum membraan surnud! lasi õhku läbi kuid mitte väga hullusti aga sellest piisas,et peale pidurdamist jäid klotsid peale,nüüdseks pidurivõim vahetatud ja asi korras! :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2011 22:47 

Mõtlesin juba isegi, et kui aega saan, uurin pidurivõimendit. Ega seal vist midagi muud teha ei saa, kui ära vahetada?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 23:50 

Ega jh kui pidurivõimendi mebraan ise laseb õhku läbi sis tuleb ära pidurivõim vahetada(neid teatavasti ei remondita),Varjant1: kontrolli vaakumvoolik üle mis võimendisse läheb ehk laseb kusagilt õhku läbi jne seal peaks üks väike klapp kah vahel olema mis õhku võimendist tagasi ei lase,, see võib ka mitte funksida. Varjant 2: kui pidurivõim võtab vaakumi NB Sisselaske Kollektorilt siis pane mootor käima ja talla pedaali kiirelt,järjest korduvalt põhja ning vaata kas pöörded hakkavad kõikuma kui hakkavad sis teada ,et võim,vaakumvoolik või klapp pekkis kuna sis muutub Kütte ja õhusegu sisselaskes ning pöörded hakkavad tallamisel kõvasti kõikuma :bs (NB see kehtib aind võimendile mis võtab vaakumi sisselaske kollektorist!

Kui pidurit vajutad töötava mootoriga kohapeal ega salongi vajutamise ajal sisinat kuulda ple W?
Mingi raketiteadus see ple :hail :) Aga edu vea otsimisel :auto

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2011 14:59 

Ei ole kuulnud nagu mingid sisinat, ega muid kahtlasi hääli piduri petaali vajutades. Aga tänud, ma järgmine nädal saan loodetavasti uurima hakata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2011 15:10 

sama teema oli e30ga siis võtsin absi üldse maha,panin kolmikuid vahele
arvan et viga on siiski abssis

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 18 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis