Jäägu see viimaseks korraks, kui ma su postitusele vastan.. Ma enam tõesti ei viitsi sinuga jaurata. Aga olgu.
edgarstagasi kirjutas:
Idioot - VAN MED raskeima astme nõrgamõistuslik, kelle vaimne tase ei tõuse kõrgemale mõneaastase lapse omast. okei tore tõuseb keskmine aga otsi nüüd inflatsiooni ja kaupade hindade muutus ka üless sealt stat ameti lehelt, võiks sisaldada ka 2009 ja 2010 andmeid. mugav on ju otsida üless andmed, mis toetavad su väiteid 2000-2008.

Kas ma ütlesin et Ansipi plaan meid Hiinale müüa? Ei. See toobki meid tagasi idioodi juurde.
Ma juba mõtlesin millal keegi mu kasutaja nime kallale jõuab.

Alustame kohe sellest, et jätkuvalt ei too sa ühtegi fakti. Ei too sa ka seda suurepärast lahendust meie riigi probleemidele, mida sult juba kaks korda olen palunud. Ja lõpetuseks leidsid veel, et kõige õigem tegu oma väite tõestamiseks on selle alust muuta. Säh loe nüüd kümme korda järgnev tsitaat (eriti rasvane osa) üle ning ütle mulle, kus sa midagi inflatsiooni (
Mismõttes ja kaupade hindade muutus? Inflatsioon hõlmabki muuhulgas kaupade hindade muutust.) kohta mainisid.
edgarstagasi kirjutas:
teisisõnu püütakse 300-400k tööjõulisest teha hiinlasi riisipõllul, kohe kui siin mingi palga tase tõuseb, klõps tehased kinni ja ära minek, riigile jääb hunnik töötuid, kes siis ongi sunnitud soome emigreeruma.
Tõsi - mõistlik on ka inflatsiooni arvestada, kuid see peakski olema sinu enda vastukäik. Aga olgu.. Teen siis sellegi töö sinu eest ära ja toon siia sinu soovitud tarbijahinnaindeksi Statistikaameti lehelt tabelist, kus baasiks (100) on 1997. detsember. 2008 dets oli võrdluses sellega THI 172.63, 2009 169.68 ning 2010 179.38. Täpsemalt oli perioodil 1999-2010 minu arvutuste kohaselt keskmine aastane inflatsioon aga ~4% aastas. Ja võttes arvesse iga aasta vastavat inflatsiooninäitajat: 2000. aastal keskmisest netopalgast 245,55 eurot kuus pidanuks puhtalt inflatsiooni pealt saama 2008. aastaks 359,18 eurot kuus, aga sai 311 eurot rohkem.
Miks ma ei toonud 2009-2010 andmeid? Sest majandussurutise tingimused ei ole mitte mingil määral objektiivsed näitajad sääraste protsesside hindamisel. Aga kuivõrd mul on veel üle 300 euro vaba mängimisruumi, siis olgu: 2009. aasta keskmine netopalk oli 2008. aastast tervelt 24 eurot väiksem: 636.88. 2010. aasta andmeid paraku veel ei ole. Muuseas aga leidis 2009. aastal aset ka 0,1-protsendiline deflatsioon. Minu väited jätkuvalt tõestatud - oleks nüüd vaid sul ka väiteid, mida üldse võimalik tõestada.
Annan nüüd lõplikult sõnajärje sulle üle. Ehk saad mind näiteks veel paar korda idioodiks tembeldada - see oleks eriti mõjus.