Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 09:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 19.01.2011 05:57 
Kasutaja avatar

Mina käisin Kuperjanovis. Olin siuke mõnus paksuke, esimene NATO test sain 88 :D punkti, Suvi läbi sügasime rännakuid (rekord kaalukaotus oli ühel rännakul mul 3kg) Vastupidavustrennide ajal mõtlesin et nüüd ongi elu läbi sest kurat leitnant nahhui lippab nagu loom, ja kurat mu suremist ei kuula ka. (Siinkohal tervitan rühmaülem Teppot) Tahtsin autojuhiks. Saatis põmst pikalt mind, pani NAK-i. Tulemus kui sõjavägi läbi oli. motivatsioon oli kõrge, kuna põmst selle kõik läbi teinud. Teine NATO test sain tulemuseks 250 punkti (300st) Rännakud meeldisid rämedalt, tohututes mahtudes igasugu kildu ja kino ja uusi tuttavaid, Sain Seeruks, Jaoülemaks Evakuatsiooni Jaos, Põmst teha mis tahtsin, eriti kevadtormil, kus autoga sai terve kirde eesti läbi aerutatud. Parameediku paberid (Tsiviilis maksid sel hetkel üle 20k ja 4 kuud koolitust vms), Hetkel töötan kooli kõrvalt kiirabis autojuhina, ja suht kena töö on. (Eestis pidevalt ka verd ja soolikaid ei ole) Enne sõjaväge jätsin pooleli kooli ja töö. Kokkuvõttes sellest midagi katki ei ole jäänud. Jätkasin kooliga. Kusjuures mulle veel rämedalt meeldis sõjaväes ja ma suts kahetsen et selle alaga rohkem kokkupuuteid ei ole.

Saan aru inimestest kellel on naised/lapsed jms üleval pidada, või mingi oma firma käsil, või tõesti nii haige. aga Palun andeks, ma tõesti vaatan pahasti nende inimeste peale kelle meelest sõjavägi on mõttetu, ajaraiskamine ja meheks ei tee jms ja kes igasugu debiilsustega sealt ära vingerdavad, ise veel uhked olles selle peale ja ma ausaltöeldes ei pea neist väga lugu.

Ps samuti aitab sõjavägi mõista kui reaalne tegelikult et siia tuleb pihkva dessant või helikopterite armee või tuumapomm vms idaimed ja võtab meie väikse eesti 15 minutiga ära ja nahhui sellest kaitseväest kasu on

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2011 09:00 
Kasutaja avatar

Sõjaväes käimine on sama asi nagu isaks olemine. Kui pole käinud/olnud siis sa ei saagi aru saada mis tunne see on.

Soovitan julgelt kõigile.

Sõjaväepolitsei reservis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2011 10:59 

infrenal kirjutas:
sasszz kirjutas:
kui oled teeninud siis kas jäid reameheks või saavutasid midagi enamat.... kunagi räägiti mulle selle jutu ja siis ka läbi EURESE satusin ka mingi viitele kus oli jutule kinnitus.

:D

no mulle on pigem mulje jäänud, et kui oled 11 kuud, siis ei ole sellist asja et jääd reameheks, vaid kes tahab autojuhiks, peab suutma jääda selleks.
kes seda ei suuda, sellest saab nooremseersant kes veel nõrgem või vähe haridust sellest saab kapral.

ja muidugi usu igasugu EURES-t ja töötukassat,sest sa ju tead, tõde on kusagil olemas...

Võtsin just tööl viitsimist kokku ja küsisin oma Saksa ja NL koostööpartneritelt ja osad tõesti vaatavad seda.
selle aja kohta ma ei julge midagi väita ega vaielda, sest ei tea kuidas täpselt on ja ei viici süveneda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2011 11:48 

kalle kirjutas:

Saan aru inimestest kellel on naised/lapsed jms üleval pidada, või mingi oma firma käsil, või tõesti nii haige. aga Palun andeks, ma tõesti vaatan pahasti nende inimeste peale kelle meelest sõjavägi on mõttetu, ajaraiskamine ja meheks ei tee jms ja kes igasugu debiilsustega sealt ära vingerdavad, ise veel uhked olles selle peale ja ma ausaltöeldes ei pea neist väga lugu.

Ps samuti aitab sõjavägi mõista kui reaalne tegelikult et siia tuleb pihkva dessant või helikopterite armee või tuumapomm vms idaimed ja võtab meie väikse eesti 15 minutiga ära ja nahhui sellest kaitseväest kasu on
Kuidagi vastukäiv jutt. Kui eesti võetakse 15 minutiga, siis kuidas see KV kasulik ja mõtekas on.

Ideena on oma kaitsevägi hea aga teostus on ikka allapoole arvestust. Kõige lihtsam näide on keeleoskamatute kutsumine 11 kuu meesteks. Mida sa teed autojuhi või seersandiga, kes eesti keelt ei räägi. Mitte mingit selekteerimist pole, kes kuhu saadetakse, varasemat kogemust ei kasutata/arvestata jnejne. Neid puuduseid võiks lehekülgede kaupa veel tuua aga mul pole aega ega tahtmist. Kui hakatakse seda KV asja ükskord mõistusega ajama, siis võib sellest asja saada. Ise käisin ära 11 kuud, kui keegi hakkab ajama, et ma ei tea millest ma räägin. Ahjaa, enne sõjaväge tegelesin kergejõustikuga ja olin eestis selline stabiilne top10 vend. Peale sõjaväge olin 30-40 kuigi NATO testi tulemus lõpus oli ligi 300(alguses 250 kanti ), see tekitab küsimuse, mida see NATO test peaks näitama?? Ainult seda, kui palju sa kolme ala oled suutnud treenida, mitte üldfüüsilist ettevalmistust vms. Kasu saavad kaitseväest ainult paksukesed ja muidu ludrid, varasemalt spordiga tegelenule on see koormus seal bullshit. Ja EKV võiks kaadrisse võtta ikka selliseid mehi, kes suudavad 190p ära teha selles testis:D:D Tapal ikka leidus selliseid, kes ei suutnud:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2011 12:07 

Põhimõtteliselt ei saanud ikka aru teemast. Et kui olen loll, siis saan autojuhiks ja kui ei ole loll, siis ei saa ? Ja see 11 kuu värk ka, et saab siis valida kui pikaks ajaks ma teenima läen või ei saa ? 11 kuud oleks minu puhul valik ainult siis, kui ma c-kat load ka saaksin sealt, aga kui selleks peab loll olema, et neid lube saada ja mul äkki piisavalt mõistust, et mitte saada neid lube, siis ei näeks ma mõtet 11 kuuks minnagi :D .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2011 13:40 

@isonts: mõtlesin küll Tallinna Üksik Pääste Kompaniid. Väeosa asus Kose lähedal Vardjas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2011 14:56 
Kasutaja avatar

Mph kirjutas:
kalle kirjutas:

Kuidagi vastukäiv jutt. Kui eesti võetakse 15 minutiga, siis kuidas see KV kasulik ja mõtekas on.

tegelikult pidasingi silmas seda et see väga reaalne ei ole, aga sellest saab siis aru kui oled sõjaväes käinud. ja Nakki lähevad ikka eelkõige need, kes noorteajal vähe asjalikumad, kui olukord perses ja sitt tuju ja magada ei saa jms, siis närvi ei lähe, suudavad teisi juhtida, vähe motiveeritumad jms vennad on. autojuhtideks lähevad siuksed vaiksemad nõrgema närvikavaga jms vennad kes väga pinget ei talu, või ekstreemolukorras kuul kokku jookseb. selleks see noorteaeg ja nu--imine ongi et pingelisi idiootseid olukordi (magamatus ja voodirallid kapi sisuga riviplatsile) tekitada, kus nõrgematel närv üle viskab, ja nad välja tuleksid. Ülemused peavad iga venna kohta mingit kausta, kus iseloomustused jms sees on, nii et soovitan neid asju võtta kerge irooniaga ja pärast otsustatakse kas NAK või autojuht. 11 kuu peale võetakse jah enamjaolt kesk ja ametikooli haridusega inimesi. Minu arvamus on see et kui 8 kuu peale minna, siis on sõjavägi tunduvalt mõttetum

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2011 21:24 
Kasutaja avatar

11 kuud ei garanteeri kohe kindlasti autojuhiks saamist.Kogemuse põhjal võin öelda,et sõber oli(tahtiski) peale noorteaega autojuhtide nimekirjas ja kui tuli puhkuselt tagasi oli pandud NAKKI.
Juhtus see siis Kuperjanovis kus isegi samal ajal teenisin(Jalaväe kompaniis).
Autojuhtide elu oli küll lill ja lillepidu.Kui meie pidime olema öösel patrullis ja telki tuli ka vahetustega kütta jne siis autojuhid võisid magada terve öö.Lahing tegevuses osalesid nad ka minimaalselt.Vähemalt meil oli nii Kupis 2004aastal.

Ise sain küll valida kas 11 või 8 kuud.Sai sõbraga kokku lepitud ja mindud komisariaati.Olime ühes kompaniis ja ühes rühmas :D
Läheks veel kui saaks :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2011 22:24 

OLz kirjutas:
oskaja kirjutas:
Näide: keset ööd andis VÕK-i korrapidaja (suurest igavusest :D) üldhäire ja kogu kapi sisuga pidi riviplatsil olema (algul 5 min aega). Esimesena olid täies koosseisus kohal pioneerid (kusjuures kõik läksid mööda teed). Suurtüki ja õhutõrje tüüpidel olid ainult kangemad kohal ja ludrid loivasid veel 7-ndal minutil platsile (kusjuures kõik panid otse üle muru). Sõimati kõigil nägu täis ja saadeti kasarmusse tagasi (pioneeridele mainiti et te võite ka üle muru tulla kui häire on :D). Said just magama jääda kui tuli uus häire. Aega anti 4 minutit. Kordus sama olukord kuid pinoeerid olid kohal 3 minutiga.

Ma puht uudishimust küsin, et mis ajal sa seal teenisid? :) Oli tegu selle uue linnakuga ikka? Aastatega kipuvad ikka need minutid lühemaks jääma jne. Võinoh, kui riviplatsile jooks lambakarja moodi pesuväel toimus, siis on arusaadav.

Ausaltöeldes aastaid enam täpselt ei mäleta aga uues linnakus jah... see oli veel suht pooleli siis. Aeda polnud ümber, sõdurikodu oli vanas linnakus jne.
Etteantud aja ajasin segamini jah... 5 minutit oli mingil nn. kiirreageerimise rühmal (ei meenu enam täpne nimetus), kapi sisu jaoks oli algul 10min ja pärast 7min... kui sulle ütleb midagi üks suur ja turske ja kiilakas n-srs (nimesid ei nimeta :D) pioneerist, Rambo ilma juusteta :D, siis tema oli korrapidaja abiks ja tal hakkas igav... terve nende toimkonna aeg oli üks n*ss teise otsa :D.... nii päeval kui öösel. Tema oli ka see kes ajad ette andis, sõimas ja hiljem hoolitses selle eest, et STVG ja ÕTP rohkem trenni saaksid kuna nad olevat liiga lodevad :D
Nõue oli, et vorm peab seljas olema, all ei pidanud midagi olema (t-särki jne), saapad pidid jalas olema aga paelad võisid lahti olla...ja kapi sisu ei pidanud kotis olema...oma asi kuidas kogu sisu riviplatsile said aga seal pidi olema. Võlusõna oli telkmantel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2011 22:57 

oskaja kirjutas:
Ausaltöeldes aastaid enam täpselt ei mäleta aga uues linnakus jah... see oli veel suht pooleli siis. Aeda polnud ümber, sõdurikodu oli vanas linnakus jne.
Etteantud aja ajasin segamini jah... 5 minutit oli mingil nn. kiirreageerimise rühmal (ei meenu enam täpne nimetus), kapi sisu jaoks oli algul 10min ja pärast 7min... kui sulle ütleb midagi üks suur ja turske ja kiilakas n-srs (nimesid ei nimeta :D) pioneerist, Rambo ilma juusteta :D, siis tema oli korrapidaja abiks ja tal hakkas igav... terve nende toimkonna aeg oli üks n*ss teise otsa :D.... nii päeval kui öösel. Tema oli ka see kes ajad ette andis, sõimas ja hiljem hoolitses selle eest, et STVG ja ÕTP rohkem trenni saaksid kuna nad olevat liiga lodevad :D
Nõue oli, et vorm peab seljas olema, all ei pidanud midagi olema (t-särki jne), saapad pidid jalas olema aga paelad võisid lahti olla...ja kapi sisu ei pidanud kotis olema...oma asi kuidas kogu sisu riviplatsile said aga seal pidi olema. Võlusõna oli telkmantel.

Votvot nüüd ma juba usun. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 11:34 

oskaja kirjutas:
OLz kirjutas:
oskaja kirjutas:
Näide: keset ööd andis VÕK-i korrapidaja (suurest igavusest :D) üldhäire ja kogu kapi sisuga pidi riviplatsil olema (algul 5 min aega). Esimesena olid täies koosseisus kohal pioneerid (kusjuures kõik läksid mööda teed). Suurtüki ja õhutõrje tüüpidel olid ainult kangemad kohal ja ludrid loivasid veel 7-ndal minutil platsile (kusjuures kõik panid otse üle muru). Sõimati kõigil nägu täis ja saadeti kasarmusse tagasi (pioneeridele mainiti et te võite ka üle muru tulla kui häire on :D). Said just magama jääda kui tuli uus häire. Aega anti 4 minutit. Kordus sama olukord kuid pinoeerid olid kohal 3 minutiga.

Ma puht uudishimust küsin, et mis ajal sa seal teenisid? :) Oli tegu selle uue linnakuga ikka? Aastatega kipuvad ikka need minutid lühemaks jääma jne. Võinoh, kui riviplatsile jooks lambakarja moodi pesuväel toimus, siis on arusaadav.

Pakun , et tegemist oli n-srs Rootsuga :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 22:03 

istu...5

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2011 10:04 
Kasutaja avatar

skyaudi kirjutas:
Natuke OT, ent palju praegusel ajal sõjaväes kah "palgaks" makstakse?

http://www.mil.ee/?menu=ajateenistus&sisu=ajasots

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2011 12:16 

Mida keegi soovitab kaasa võtta sinna lisaks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2011 13:21 
Kasutaja avatar

Kõige mõistlikum oleks kohale minna spordiriietes ja ülejäänud vajalikud asjad kilekotiga käeotsas kaasa võtta.

Mida vähem asju, seda parem, aga:
Taskulamp või pealamp.
Isiklikku väikest taskulampi on hea taskus käepärast hoida, ei pea rakmetest otsima hakkama.
Ehitusnuga tupega.
Nuga, mis sealt saad, võib nüri ja kehv olla. Lisaks kui ära kaotad noa, siis on teine olemas ja pole probleemi.
Karabiin. Minul oli karabiin rakmete küljes õla juures, hea oli kiivrit näiteks kinnitada või muid asju.
Pilt
Talk või spets. jalatalk.
Buff:
Pilt

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis