Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 19:54

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 612 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mercedes Benz W123 200 [77'-] canyondrift
PostitusPostitatud: 22.01.2011 22:58 
Kasutaja avatar

KakukeO kirjutas:
Eelmisel lehel kirjutasid ,et värvimine oli 115 eurooplase kohta väga korralikult tehtud.
Kas tõesti võeti värvimise eest ainult 115 eurot ?
Igatahes tore näha ,et on inimesi kes selliseid masinaid korralikult ülesse löövad.

Kui maalri ainus ülesanne/kulu oli auto kinnikleepimine ja värvi selge tulistamine, siis äkki isegi võimalik. Kogu eeltöö oli ju tehtud ja värvi tõi ju ka canyondrift ise.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.01.2011 23:21 

Ma nüüd ei tea kas see on odav hind või mitte, aga eeltöö puhtalt minu oma käeläbi, kõik eelnevad kulutused on ka oma käe läbi tehtud. Värv oma ostetud ja maalrile ka kaks rulli teipi. Paberi muretses ta ise.
115€ küsis ta tõesti minu käest, sinna kuulus uksevahed, kapotirenn, paagiluugi tagune ja pagasiruumi renn ning luukide alused. Päris palju katmist ja tohkerdamist, seega arvan et sellise töö kohta nagu mees hakkama sai on igati hea. Paberirull iseenesest ei maksa palju, 4€ rull, aga see katmine, kambri kütmine, pesemine, puhastamine ja urgaste nühkimine võtab omajagu aega ikka küll, kambri filtrid, oma tervis ja kostüüm maksab ka midagi. Ega see töö nii meelakkumine ka ei ole, ise, eeltöö käigus hoidsin kolm korda täis pütti värvi käes ja jooksin sellega mööda autot ringi nii et voolik kuskile vastu ei läheks, turnisin katuse peal nii et ma ise vastu ei puutuks jne. Ega käsi väsib ära küll sellise koormaga.
Küsisin ka sõbra soovil maalri käest, et palju läheks W124 mersu esiosa värvimine (tiivad + kapott), siis vastuseks tuli metallicvärvi kohta, lakialusena 60€ ligi. Sama teema sisuliselt, kapotirenn ja nurgad on vaja ära värvida, seega ei ole ka see kallis töö.
Need 1000€ - 1500€ küsivad kambrid ja sellised, ma saan aru et nad teevad eeltöö ise, pakivad ise sisse, kuivatavad põhjani ära ja kui mingi jama on, parandavad ära kah. Ma lihtsalt ei viitsinud sellise rahasumma taga oodata, et kuna see kätte küll tuleb - suht pika aja tagant, seega tegin ise.

Istmeid pesin mingisuguse textile cleaneriga, mis kuskilt marketist silma jäi ja ära ostsin. Pihustatav pudel selline. Näis, ära kuivab mis nägu siis on, loomulikult lisaks parajas koguses vett ja harjaga nühkimist. Põrandamatid, vaibad nagu nad on said osaliselt Bonuxit ja vett (hiljem ka lisaks mingi vaibapuhastus vahendit mille juhuslikult leidsin), väiksemad detailid kausis ligunemist ja ohtralt loputusvett. Pesuvesi oli küll parajalt tökat, roostene ja must. Nüüd on hing rahul ja asjad puhtad. Pesu kestis ligi 5 tundi ja ma ei jõudnud ikka kõigega ära.

See Würthi kraam tundub huvitav. Mul siin lähedal ühtegi väärt maaletoojat ei ole, mis see purk maksab kah?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.01.2011 23:45 
Kasutaja avatar

Ma ei tea küll selle mersu ehitusest midagi aga kui butüüllindiga klaas ette käib siis soovitaksin turvalisuse huvides klaas hoopis ette liimida....niipalju kui ise olen kuulnud siis selle butüüliga paigaldatud klaasid tahavad avarii korral eest ära lennata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.01.2011 08:02 

BA3 kirjutas:
Ma ei tea küll selle mersu ehitusest midagi aga kui butüüllindiga klaas ette käib siis soovitaksin turvalisuse huvides klaas hoopis ette liimida....niipalju kui ise olen kuulnud siis selle butüüliga paigaldatud klaasid tahavad avarii korral eest ära lennata.

Se saab paras pain in the ass olema sellele kes seda klaasi hiljem ära hakkab võtma... Vannud, et no on tihendiga klaas, aga ära ei tule. Lõigata, ma ka ei tea kuidas see välja näeks, liimitud klaasi olen eest lõiganud, seal on rant kuhu klaas sisse läheb päris väike. Las enne lendab eest ära, kui igaveseks kinni jääb, kuigi ei taha ka sama saatust nagu ühtedel Soome sõites oli. Audi 80 mingil vist mõni päev liimitud tagaklaasiga sõideti kiirteel, kui keegi korraks akna lahti tegi ja suitsukoni välja tahtis visata. Lõppes see klaasi eest ära lendamisega, mis keset teed täiesti kildudeks lendas.

Hmm, ei tea kas see Würthi esindus üldse eksisteeribki enam, silt on küll üleval veel. Kuigi olen seal korduvalt mööda sõitnud ei ole kunagi olnud mahti sisse astuda, sellest esindusest natuke edasi ongi see värvikauplus mida pidevalt külastan. Aga eks võtan kätte ja tõmban traati, näis mis ütlevad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.01.2011 18:25 

Pilt
Pilt
Pilt

3 Purki DinitrolML'i ja 1 kerehermeetiku pott, kunagi sai ka ostetud TurtleWax'i mingi spray plastmassi puhastusvahend, niiet sellele saab ka kriipsu peale tõmmata.
Rooliotsad saabuvad reedeks, tootja kohaselt mitte kõige hullemad.

Klaasi vahele sain ka Würthiga kokkuleppele, et Valgast saan 13€ selle pasta kätte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.01.2011 19:10 
Kasutaja avatar

kust seda dinitroli ostsid ja mis hind oli?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.01.2011 19:43 

Jälle midagi juures ja mersu välimus hakkab järjest rohkem esile tulema.
Ees on nii taga kui ka esiklaas. Tänu abivalmile vanaisale, kes olenemata tuisust ja tormist sõitis ~40km ja tahtis appi tulla, et klaasidega mässata. Ette me nad, muidugi koos ka vanaema abiga saime. Klaaside juures palju raskusi polnud õnneks, ainuke asi et tagaklaasi tihend oli juba parajalt habras, aga seeest parem kui see mis sellel sinisel juba küljes oli. Tihendit nööriga tõmmates lõhkus kohati tihendi ära ja lõpptöö läks juba kruvikeerajaga mässamiseks. Liistudega ka igavene jama, esiakna liistud nagu tavaks ikka, kõverad õige natukene. Vähemalt istuvad nad omas randis ja palju ei vingerda. Vanaisa oli ka nii tubli, et käis minu eest ära Würth'i poes ja tõi tihendi vahele käivat möga. Seda lasin ka akende vahele ja oletan, et nüüd sai hea. (kes tahab, seda jäi ka üle ~2/3 purgist)
Praegu on auto pakkude peal. Põhjuseks kereõlituse protsess. 3 purki sai kohe täpselt valitud, kaks ja pool läks auto uurete ja aukude täitmiseks ning ülejäänuga vaatan, mis välisosadega saama hakkab. Stangede taha saab seda jne.
Kokku said lastud uste sisenurgad, uksepostid, tagapõll, koopaservad (seest), pagasiluuk, esimesed poolraadmid, karbid, vedrupakud jne.
Las nüüd kuivatab nädala ja siis panen logarid alla ja alustan tõsisemalt kokku ladumist. Vähemalt nüüd saab armatuuri sisse tõsta ja ustega ka enam takistusi pole.

Pilt
Pilt
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2011 17:18 
Kasutaja avatar

Mõnus mersu tuleb :rokib Mul läks ka 3 purki seda õlivaha (ustese ja mujale) ära kuivab siis jääb selline mõnus kaitsekiht.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2011 22:32 

Palju selline kere õli maksab, kas tavalist uut-puhast ja odavat mootoriõli pole odavam kasutada?
Väga tubli töö tehtud :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2011 22:52 

Ufonaut21 kirjutas:
Palju selline kere õli maksab, kas tavalist uut-puhast ja odavat mootoriõli pole odavam kasutada?
Väga tubli töö tehtud :hail

Selline kereõli maksab umbestäpselt mõned sendid alla 10€.
Uut ja odavat mootoriõli ei ole eriti hea kasutada, võib muidugi, aga selle õli omadustest on see, et ta on piisavalt viskoosne pihustamise alguses ja hiljem niiöelda kuivab ära. Nagu ka purgi peal öeldud, väga hästi roniv õli, seega ta ei valgu alla, mida just tavaline mootoriõli teeks ja mootoriõli muutub temperatuuriga küll natuke kõvemaks, aga seeest sooja ilmaga jälle viskoossemaks.
Odav ei ole, aga ma usun et pikemas perspektiivis tasub ära, kui mõnel mädanevad vahetatud karbid ära mõne aastaga, siis kereõli hoiab seda roosteussi eemal. Põhimõtteliselt on ju nii, et sellise keretöö läbinud auto, millel on poolraamides ja sellistes kohtades vahetatud plekki ja ära on kaitstud ainult välimine pool algab tõenäoliselt hapniku ja niiskuse toimel uss sööma hoopis seestpoolt ja lõpp-produkt on samasugune nagu tööde alguses.

Odavam on kasutada erimelli poolt pakutavat parafiini ja määrdeomadustega kahurimääret, teisisõnu tehnilist vaseliini. Kuumutad ära, on nagu küünlavaha, voolab ja jookseb hullumoodi, viskad potti kuumast peast ja nii kui natuke külmemale plekile satub kivistub ära. Kuigi kuuma suvepäevaga võib vahepeal esineda, eriti tumeda auto puhul väikest tilkumist või määrde kadu, aga mingi kaitsekiht jääb siiski pidama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2011 23:22 

Ikka supper ette võtmine ja päris tubli ajakulu selle projektiga.
Ootan juba valmimist.
Aga senini kummitab mix sellise värvi valisid?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2011 00:12 

Minumeelest väga super,et auto tuleb pmst sama värvi,mis ta ennem oli. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2011 01:00 
Kasutaja avatar

Tagaklaasile uut tihendit ei tahtnud osta kui vana juba habras oli? Või pole neid saada?
See klaasipaigaldus möga kuluks ära küll aga liiga kaugel asud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2011 16:32 

Need tihendid on mersufoorumi kohaselt "pehmelt öeldes kallid"

Värv on lihtsalt selline, sest nagu praegu on tähele panna, siis vintage teema hakkab vaikselt võimu võtma ja selline värv lihtsalt on juba ära võlunud.

Ajakulust rääkides, olen veel graafikus, vist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 22:18 

Tänase päeva vili on jälle mõned remonditud detailid.
Kuna tagumised peatoe katted olid heledad ja esimesed sinised, ning mind see häiris, siis andsin kunagi emale ülesande, et ta võiks mulle neid teha mõned. Otsus langes kõigi nelja uuesti tegemiseks, mis kukkus auto detaile esimest korda õmmelnud inimesel päris normaalselt välja. Tegi uue ka käetoe katte. Samas remontis ära ka uksepostil asuvad ribad, millele kummi sisse õmbles, mis seal olema peab ning lõikas parajad ribad tihendite katteks. Eelmised olid katki ja pleekinud, ei tahtnud neid jälle kasutada. Toonilt on nad küll kahjuks natuke tumedamad kui istmed ise või nahk, mis autos kasutusel on, aga vähemalt on nad kõik sinised.
Riide valikus, et saada kõvat riiet, mis vastu peaks igast väntsutamisele võttis ema ligi paar ruutu mööblikangast ja natuke kõvemat niiti kui tavalist. Mõningad lukud ja hakkas töö pihta. Kogu kraamiga sai hakkama poole päevaga.
Mina samal ajal võtsin kätte ja liimisin ribad uuesti tihendite peale ja tulemus on väga hea.
Mööblimaterjali juures ainuke miinus on see, et karvad hakkavad maru hästi külge, juba praegu on detailid parajalt karvased neljast kassist, kes majapidamises pidevalt ringi vuravad, kokku panemise käigus saab nagunii tolmuimeja kõvasti vatti niiet pole vast hullu. Vähemalt on patrull peatoed,et kes kõrvalistujana on olnud :D

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 612 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis