Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 23:26

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 406 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Vivaldi Panda SS
PostitusPostitatud: 27.02.2009 23:44 
Kasutaja avatar

Tänastes uudistes on nii kahjurõõmu kellegile, kui masendust mulle, kuid samas ka rõõmusõnumid mulle :P

Sai siis täna mõned korrad taas testitud ja laetud akudega siis ...

Algselt siis 33hz peale tjuunitud pordiga.
Alguses 40-80 hz sweep, et näha kus valjemini puristab, tulemuseks 46hz ja siis täiega ..
Pilt

40hz juures puristas 150.8 ja 33hz juures 148.6 vist, vahepealset ei mäleta, aga 20hz oli jama, mingi 142db vist, samas selle hz juures ei julend põhja ka keerata, nii et seda tulemust va veel ei arvesta ...

Laadisin veel tiba akusi ja eemaldasin pordi, jälle lasin sweepi ja tulemus hämmastav, 60hz peak endise 64 asemel ..
Keerasin voluumi ja 154.5 db.... brrrrrrrrrrrrrrrrr
On see siis esikõlari kastide ja võimu paigalduse taga, ei tea, nüüd aga "piruka juurde!

Täheldasin ka varem, et 1 subbar liigub märgatavalt vähem kui teine, täna oli siis võimalus voltmeeter võimudele taha lasta, kui subbareid taga pole, lähevad mõlemad võimud protectionisse, seepärast ei saand seda ka varem katsetada ...
OK

Makil volume ca 3/4 ja tester taha

Viimane võim mille ostsin näitab gain põhjas ei rohkem kui 25V, samal ajal kui esimene näitab julgelt üle 40V kui gain põhja kruvida, 25V ni maha aga keerata ei andnud, et võrdsustada neid ...

Ka viimane võim läheb tuliseks ka siis, kui makk mängib 0 volume juures ja teine on samal ajal täiesti külm ..
Tuleb leida parandusmees, ehk ka leidsin juba, selgub järgmine nädal kui pädev ta on ..

Seega, kas võib selle tulemuse lugeda ühe kõlari tulemuseks ?

Te mehed ei kujuta hästi ette mis on 153 db @ 46 hz, 150db @ 40hz ja 148db @ 33hz :D
See on midagi ..... i like to move some air, ehk MEGA :D
Uskuge mind, selline müdistamine annab ka võistlustel palju enam effekti ja tõmbab rahva tähelepanu, autopeded nagu me oleme ja otsime seda ju ... :P
155 db @ 70 hz is for pussis :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2009 00:32 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
Te mehed ei kujuta hästi ette mis on 153 db @ 46 hz, 150db @ 40hz ja 148db @ 33hz :D

No mu Mazda rekord on 151dB 39Hz peal seega mina ja paljud huvilised, kellele seda omal ajal demotud sai (hollika rahvas jne), kujutavad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2009 00:44 
Kasutaja avatar

Salupa kirjutas:
ViktorT kirjutas:

No mu Mazda rekord on 151dB 39Hz peal seega mina ja paljud huvilised, kellele seda omal ajal demotud sai (hollika rahvas jne), kujutavad.

COOL :)

Nüüd ootan millal teise võimu ka käima saab + augud salongis kinni, uksetihend, mida juhipool polegi ja katus kuidagi flexivabaks :P

Ootaks kommentaari võimu kohta ... kas see eeldab seda, et 1 subbar ei anna midagi tulemusele kaasa siis hetkel ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2009 01:11 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
Ootaks kommentaari võimu kohta ... kas see eeldab seda, et 1 subbar ei anna midagi tulemusele kaasa siis hetkel ?

No kui võimendi midagi välja annab, siis päris null see üks woofer vast pole, kuid siin on jälle see interneti teel parandamise teema - antud infost jääb ikka kõvasti väheks, et midagi järeldada.

Üks võimalus on selline, et kui su võimendi on sildvõimendi, siis see koosneb pmst kahest sillatud kanalist. Üks "kanal" võib olla kutu, kuid sellest hoolimata võib võimendi kuidagi töötada. Sellist asja juhtub praktikas väga harva (D-klassi võimendid reeglina kas töötavad või mitte), kuid elektroonia puhul on kõik võimalik (vaata näiteks Citroene).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2009 01:35 
Kasutaja avatar

Salupa kirjutas:
ViktorT kirjutas:

No kui võimendi midagi välja annab, siis päris null see üks woofer vast pole, kuid siin on jälle see interneti teel parandamise teema - antud infost jääb ikka kõvasti väheks, et midagi järeldada.

Üks võimalus on selline, et kui su võimendi on sildvõimendi, siis see koosneb pmst kahest sillatud kanalist. Üks "kanal" võib olla kutu, kuid sellest hoolimata võib võimendi kuidagi töötada. Sellist asja juhtub praktikas väga harva (D-klassi võimendid reeglina kas töötavad või mitte), kuid elektroonia puhul on kõik võimalik (vaata näiteks Citroene).

Siit pildilt vaadates kuumeneb võimul parem alumine nurk, ehk siis alumine(sed) "kera(d)", seda arvan, mitte ei tea, sest just selle koha peal see katel nö "keeb"

Pilt

Nii palju infot kui olen kätte saanud olen ka siia postitanud, aga jah, see neti teelparandamise teema vastab tõele, ka arstid ei tee tel teel operatsioone ...
Nii palju kui ma olen aru saanud subbarite teemast, siis kui 1 on poolel võimsusel, ei anna see DB tulemusele juurde... jah 0 ta pole, sest justkui töötaks, samas ei tea kas raatsin ühte subbarit päris üksi sellisesse kasti mängima ljätta, et veenduda, aga võibolla proovin ka :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2009 01:53 
Kasutaja avatar

Sildvõimendi ta on ja all paremal asub ühe "kanali" lõppvõimendi osa. Rohkem ei saa sellise pildi põhjal öelda ka, sest võrreldes näiteks skeemiga on taoline pilt täitsa kasutu. Ega siin rohkem heietada polegi mõtet - lase ta korda teha ja on olemas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2009 02:30 
Kasutaja avatar

Umbmäärane idee selliste sümptomitega ?
Lõppvõim hakkab õhtale minema ?

Asjatundja jaoks keeruline parandada ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2009 22:37 
Kasutaja avatar

Tõstes ümber võimenditel RCA outputi kaabel omavahel ja 1.5db vahet ..
Seda siis vigase võimu outputi kasuks ...
155.34 täna ...
Nüüd siis RCA splitterid päevakorras + võimendi remont ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2009 22:45 
Kasutaja avatar

Võimendite puhul pole "hakkab õhtale minema" vast kõige parem väljend. Üldiselt nad kas töötavad või mitte. Sul on ilmselt seal juba midagi õhtale läinud.

Asjatundja jaoks peaks selle remont üsna rutiinne töö olema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 02:10 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
Tõstes ümber võimenditel RCA outputi kaabel omavahel ja 1.5db vahet ..
Seda siis vigase võimu outputi kasuks ...
155.34 täna ...
Nüüd siis RCA splitterid päevakorras + võimendi remont ...

RCA outputi või inputi mõtlesid? Ning milleks RCA splitterid?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 02:40 
Kasutaja avatar

VW kirjutas:

Makist tuleb välja 1 paar RCAsi ?
Võime on 2, seega hetkel kasutan ühe võimu outputi lühema kaabliga teisele võimule inputti :P
Sama võim kust outputi võtan saab aga inputi otse makilt ..
Splitterid selleks, et siis ei pea kummagi võimu outputi kasutama, vaid saavad mõlemad suht sama signaali otse makist :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 02:46 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
VW kirjutas:

Võime on 2, seega hetkel kasutan ühe võimu outputi lühema kaabliga teisele võimule inputti :P
Splitterid selleks, et siis ei pea kummagi võimu outputi kasutama, vaid saavad mõlemad suht sama signaali otse makist :)

Aaa, sul makk ühe paari RCA'dega siis...2 või 4v?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 02:55 
Kasutaja avatar

VW kirjutas:
ViktorT kirjutas:
VW kirjutas:

Aaa, sul makk ühe paari RCA'dega siis...2 või 4v?

Makk on kolme paari RCA ga ja 4v

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 14:14 
Kasutaja avatar

Mina olen tähele pannud, et üsna paljud võimendid ei tööta kuigi hästi, kui kasutada signaaliallikaks eelmise võimendi OUTPUT'i. Miskipärast esimese võimendi gaini nupust sõltub esimese võimendi output ja teise võimendi gainist sõltub esimese gain. Ma olen sellist anomaaliat üsna mitme võimendi juures märganud ja sellepärast on rusikareeglina kindlam kasutada "RCA-Y" kaableid signaali jagamiseks. Kui võimendil on MASTER/SLAVE, siis ühtedel võimenditel see kõrvaldas selle jama, teist tüüpi võimendil mitte.

Mis puutub madalatesse sagedustesse, siis meie VW Golf 150,8dB @41Hz'i - teadatuntud värk.
Samuti ei saa siinkohal märkimata jätta Kristjan Keerme Panda XXL'i, milleks suur ameerika maastur @ 2xDD9917 + 2xHifonics Maxximus. Tulemus mingi ca. 150dB@40Hz'i... mida tundsid ka kõrvaltänaval liiklejad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 17:19 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
Mis puutub madalatesse sagedustesse, siis meie VW Golf 150,8dB @41Hz'i - teadatuntud värk.
Samuti ei saa siinkohal märkimata jätta Kristjan Keerme Panda XXL'i, milleks suur ameerika maastur @ 2xDD9917 + 2xHifonics Maxximus. Tulemus mingi ca. 150dB@40Hz'i... mida tundsid ka kõrvaltänaval liiklejad.

Kahtlemata jäi Kristjanil võimudest väheks, lootsin et ta jõuab vähe käredama "powerplant"-ni oleks ka väga yummi tulemus tema masinast välja võlutud, vähe jäi puudu et need subbarid oleks mu pandas põrisend, ehk siis ka tulemus praeguse kasti ja võimudega ca 2 db suurem :D

Eks peale võimu remonti loodan suts enamat, ehk saab 155db sinna 40hz auku ära, siis võib rahule jääda, ega seal miskit rasket polegi, porti siia sinna häälestada, mis tegelikult pole mitte raske, vaid aega nõudev töö :P

Eeskuju mulle on muidugi UK "Iceman" kes põristab 155.xx @ 27hz ja seda Opel Astras

http://www.youtube.com/watch?v=dT9I7feAURw

http://www.youtube.com/watch?v=wazO-10SwnU

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 406 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis