Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 11:50

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 236 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: ARK ja autokoolid
PostitusPostitatud: 12.01.2011 00:40 
Kasutaja avatar

Tauriv kirjutas:
Pärnus praegu suht lühikesed. Teooria aega läksin kirja panema, oleks saanud samal päeval juba teha, aga võtsin hiliema aja. Sõidu järjekord on umbes nädal. Seda siis C1 kategooriaga.

C1'l sellepärast ooteaeg, et autokool peab oma sõiduki tooma. Eksamineerijaid Pärnus teatavasti vähe (Ivar ja mingi vanem päss, võibolla keegi veel).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 17:46 
Kasutaja avatar

Pärnus "parim" autokool B kati jaoks? Ei tahaks, et tuttav neiu nõmeda (sõidu)õpetaja otsa satuks, kes rohkem raha teenida tahab (kui selliseid veel alles :D)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 18:02 
Kasutaja avatar

Üks kiidetuim on siiski Aide. Endal Aidega väga kogemusi pole, kuid üks sõidutund sai seal enne eksamit võetud. Sõiduõpetaja nimi oli Henn Junolainen (vms) ja täitsa hea õpetaja oli. Tunni ajaga suutsime kenasti kõik probleemsed kohad üle käija. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 19:58 
Kasutaja avatar

Ise siis käisin ca 4aastat tagasi pärnu autokoolis.
Õppetajaks oli siis mingi vanamees,nime enam kahjuks ei mäleta aga täielik joodik oli.
Pidevalt sõitsime nii et aken oli lahti et aknad uduseks ei läheks.Platsi sõitud möödusid üksi kuna vana korjas metsavahel samalajal taarat.
Igasuguseid toredaid seike oli temaga,kyll sai käidud õlut ostmas ja taarat viimas,Õnneks sai ikka väga lebolt läbi ja pooled sõidud jäid ära kuna ta oli pidevalt kadunud ja ta hiljem kirjutas need juurde.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 20:57 
Kasutaja avatar

minuarust see , et need kradi tõprad juurde kirjutavad tunde on täiesti mööda teema. Mille kuradi eest ma siis maksan seal? On inimesi kes tahavad reaalselt sõita ja on ka neid kes on eelnevalt liikluses osalenud pikema aja ja oskavad sõita ja tõesti ei vaja nii palju sõitmist. Kui ma Laplaris käisin siis pärast tunniajalist sõitu olin nii pinges, et ei teinud teist nägugi kui ta kirjutas tunni asemel 2 ja seda mitu korda. Pärast kui ARKi sõidu läbi kukkusin siis hakkasin mõtlema, et nüüd peaks lisatunde võtma. Täpselt jäid puudu need tunnid mis sõiduõpetaja õhku kirjutas. Ise olin loll, mis muud. Elu õpetab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 21:33 
Kasutaja avatar

ma sõitsin autosõidu-aimega vahepeal. hästi rahulik ja viitsib seletada. ja kui ma siis tallinnasse tulin, alguses kadriorust sõitu alustades, tulin mõlemad korrad tunnist pisarad silmas ära, sest noorhärra priidu arvates peaksid mul kesklinna tänavad peas olema ja üks paras streetracer ka samal ajal olema

ja et keegi viltu ei vaataks, siis ma olen karri naine : )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 22:15 

ruukki kirjutas:
...käisin siis pärast tunniajalist sõitu olin nii pinges, et ei teinud teist nägugi kui ta kirjutas tunni asemel 2 ja seda mitu korda...

üks sõidukord = 25min.
üks tund sõitu = 2 sõidukorda = 50min, mis autokoolid niigi ümardavad üldjuhul terveks tunniks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 22:32 
Kasutaja avatar

OldCars kirjutas:
Üks kiidetuim on siiski Aide. Endal Aidega väga kogemusi pole, kuid üks sõidutund sai seal enne eksamit võetud. Sõiduõpetaja nimi oli Henn Junolainen (vms) ja täitsa hea õpetaja oli. Tunni ajaga suutsime kenasti kõik probleemsed kohad üle käija. :)

Vaatan, et siin teemas mainitakse kord-paar seda kooli küll. Äkki on siis hea valik :)

kaabakaz kirjutas:
Mul oleks sealt küsimuste raamatust vastuste lehte vaja :D

SEE küsimuste raamat või? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 23:04 
Kasutaja avatar

Mul on mingisugune valge, kus vahtraleht peal ning taoline kus on kimava auto küljepealt pilt. S.t. oli....kuskil, kurat ei leia.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2011 01:05 
Kasutaja avatar

mx7k kirjutas:
ruukki kirjutas:
...käisin siis pärast tunniajalist sõitu olin nii pinges, et ei teinud teist nägugi kui ta kirjutas tunni asemel 2 ja seda mitu korda...

üks sõidukord = 25min.
üks tund sõitu = 2 sõidukorda = 50min, mis autokoolid niigi ümardavad üldjuhul terveks tunniks.

sorry , unustasin selle 25min värgi täitsa ära. ühesõnaga kirjutas 2sõidutunni asemel 4sõidutundi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 00:54 

ruukki kirjutas:
minuarust see , et need kradi tõprad juurde kirjutavad tunde on täiesti mööda teema. Mille kuradi eest ma siis maksan seal? On inimesi kes tahavad reaalselt sõita ja on ka neid kes on eelnevalt liikluses osalenud pikema aja ja oskavad sõita ja tõesti ei vaja nii palju sõitmist. Kui ma Laplaris käisin siis pärast tunniajalist sõitu olin nii pinges, et ei teinud teist nägugi kui ta kirjutas tunni asemel 2 ja seda mitu korda. Pärast kui ARKi sõidu läbi kukkusin siis hakkasin mõtlema, et nüüd peaks lisatunde võtma. Täpselt jäid puudu need tunnid mis sõiduõpetaja õhku kirjutas. Ise olin loll, mis muud. Elu õpetab.

Ma kujutan ette, et 90% sõiduõpetajatest oleks nõus kirjutama sulle 40 tundi välja ilma, et sõitmas oleks kõik 40 käinud. Nemad teenivad ju selle pealt rohkem raha.

Mul oli lõbus - sõitnud olin juba üle 100kkm kui autokooli läksin, seega enamus tunde algas sellega, et "kus nüüd siis sõidame". Kord oli tuju paldiskis käia, teine kord oli tarvis kusagil linna piires minna. Enamvähem sai asjaajamised samale trajektoorile panna

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 12:36 
Kasutaja avatar

Tegin BC1 lube(4a tagasi) sõiduautotunde pidin sõitma 30 ja veoautoga 20,sõiduautoga sõitsin 8 tundi ära ja teised pandi kirja :P veoautoga sõitsin kõik sõidutunnid ära.kõik eksamid ilma vigadeta :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 17:12 

Läksin 2. veebruar Võru ARK'i teooriat tegema, tegin 0 veaga ära(no üli lihtsad küsimused tulid lihtsalt). Kindlustuse küsimusi põdesin kõige rohkem, sest neid peab ikka väga täpselt teadma aga vedas, et ühtegi kindlustuse küsimust ei tulnud sisse.
Aga kõige rohkem vedas sellega, et samal päeval sain ARK'i sõidu ka ära teha.
Enne sõitu eksamineerija ütles, "noh, nüüd oled 2a juba sõita saanud piiratud lubadega, vaatame kas mõne huvitava triki ka oled selgeks õppinud"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2011 18:03 

Nüüd saan nagunii nüri virtuaalset nuga teie käest, aga teoorias käisin kohal vist 5 korda + medkursus, väga palju sõite kirjutas õpetaja niisama mulle sinna sõitude lehele, miskine aeg jäi minu sõiduõpetaja haigeks ja sain mingi teise õpetaja. Kui olin veidi aega sõitnud juba uue õpetajaga, siis hakkas vaikselt nurgatagant pressima jutuga, et tunnista üles, et ilma lubadeta ringi kruiisid linnapeal. Käisime veel platsipeal ka uue õpetajaga, läksin hooga peale kohe asjadele, sest kunagi sai päris mitu-mitu head aastat käidud saaremaal mingis autoringis, kus me sealsest žigulist viimast võtsime platsi peal koguaeg(Hõissa Sepa Tom- mõistlik mees), kui platsi pealt ära tulime, siis õpetaja ütles: "Jah, su eelmine õpetaja hoiatas, et sa rallima kipud, aga kui nii kiirelt sõita soovid, siis mine F1 autokooli, seal võid ringi lennata :D ". Autokooli teooria tegin teise korraga, sõidu ka teise korraga, sest esimene kord ei näinud 70 märki ja sõitsin rahulikult 90ga. ARK eksamid tegin mõlemad esimese korraga. Sõidueksami lõpus, jõudes tagasi Saue ARK juurde oli mingi tuletõrjeauto ennast väga värdjalikult parkinud sinna ülevaatuse putka ette, eksamineerija ütles sellepeale, et ära siis pressama hakka, nagunii ei mahu. Ütlesin, et küll mahub ja hakkasin minema, tulin sealt vabalt mööda, surusime eksamineerijaga kätt ja load olemas. Kusjuures sõidueksamil ületasin ka veel korra kiirust 70 alas 90ga sõites. See kiiruse ületamine sai mulle ka lubade kätte saamise päeval saatuslikuks. Olin autoroolis jõudnud olla maksimum 2h ja tuli tahtmine korraks venna autol(oli vähe sportlikum pill siis) proovida, et kui kiirelt see siis 50-100km/h kiirendab. Päris kiirelt läks ja päris kiirelt pidin ka seisma jääma, sest smurfid fikseerisid olukorra. Tunnistasin süüd ja sain kiirmenetlusega +28 eest 900EEK. Jah, loll rullnokk olen, aga kui juhtub siis tunnistan ja elu läheb edasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2011 23:04 

Minu lubadesaaga on alguse saanud Võrumaa Autokoolist.
Autokool - igav nagu ikka, auto ehituses jäi meelde absurdne lause "kui keerad rooli paremale, liigub ka auto paremale ja kui keerad vasakule, siis liigub ka auto vasakule"... Teooriatunnid, õppisime teste, vahtisime niisama, medikursusel kuulasin ühte vanemat lindu, kes rääkis meile oma kogemustest haigetega. Kuna mul oli ema äsja seda sama asja kuulanud ja üles kõik kirjutanud, siis olin aktiivne ja koostöös mõnedega sai medieksam ära jäetud, ehk siis kõik said läbi ilma testi tegemata.
Sõidud, Rahvavagun viiega, pluss versioon. Turbodiisel mootor, head pidurid ja turske mees sõiduõpetajaks. Platsisõidud, särgid värgid, algajana läbisin kõik tunnid, sooritasin sõidueksami, teooriaeksami teisel katsel (esimesel ei viitsinud õppida, mõtlesin loomulikust inteligentist ära panna - ei soovita). ARK sai piimakate ajal ka suhteliselt ruttu läbi, teooria oli puhas vuuk tänu sellele, et testiraamatut ligi kolm korda läbi sai korratud. Sõidueksam aga nii lilleline polnud kui arvata, eksamineerija ütles, et olen natuke aeglane ja ei tohiks endas kõhelda. Sain siiski paberid kätte, et nagunii lähen kellegi kõrvale sõitma ja seal juba korralik kool antakse.
No nii saigi tehtud. Ära elatud 7k km koos vanavanematega ühes autos, milleks aeglane Opel Astra.
Paar kuud tagasi andsin ära teooriaeksami, seekord ühe veaga. Sõidus läks vägagi viisakalt. Külma närviga keerasin barankat nagu vana mees ja eksamineerija käskis peale 20 minutilist sõitu juba tagasi pöörduda isevalitud teed pidi. Ma mõtlesin, et mis ma juba valesti tegin, aga läks hästi ja nüüd tuleb ainult pool kuud veel oodata kuniks roosa plastmass taskus.

Võrumaa autokooli julgen küll soovitada tegelikult - statistika järgi on ka igati kõva autkool.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 236 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis