Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 21:02

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 10.02.2011 02:20 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ok lisan ka seda ,et usutavasti ajateenijad kaitsevad ka kõik kaasmaalasi.
Kui seda teemat poleks siis ehk poleks ka kribamist sel teemal ustavasti aga hetkel nagu adrenaliin tunduks juba olema ,et mis parata ehk.
Kõik kaitsevad omi positsioone :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 02:56 
Kasutaja avatar

oopc ütle nüüd konkreetselt milleks sa üldse hea oled? oskad sa hästi laulda? tantsida? midagi muud teha?
Ütle nüüd otse ja ausalt ja ära hakka mingi "Eks üks ole ühe asja jaoks hea ja teine ole teisa jne...ei taha kellegile midagi öelda või käskida mida teha või mida mitte teha, aga eks elud ja inimesed ole erinevad jnejnejne"
Selle eest, kui sa end verbaalselt väljendada ei oska ja küsimustest korralikult aru ei saa, on pandud diagnoos.
Btw ütle mulle ausalt kas sa psüühiliste põhjuste pärast said ära? ja said sa mingid paberid ka? Ja mis su sõbrad ja sugulased selle peale ütlevad et sinust meest ei saa?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 03:06 
Kasutaja avatar

kalle kirjutas:
Ja mis su sõbrad ja sugulased selle peale ütlevad et sinust meest ei saa?

kas läbi lillede ma võin siit välja lugeda, et ma naine?

ps, pole mul kaitseväe vastu midagi, aga kuidagi normaalsemalt peaks seda väkke kutsumist organiseerima. iga 17 aastane nokk sülitab selle peale, aga 20-23 juba paljud mõtlevad, et oleks ikka pidand...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 09:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Teeme nii, et võtame kõik edaspidi kõike siin öeldavat hästi isiklikult. Ja läheme täiega keema.

Umx

P.S. PÄRIS lolli jutu kohta ülalolev iroonia ei käi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 11:46 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
Tõenöoliselt ei ole ka põhiseadus, liikluseeskirjade järgmine ja maksude maksmine sinu jaoks, sest need on täpselt samasugused kohustused riigi ees, nagu KOHUSTUSLIK ajateenistus kaitseväes.

Võrdle jah õunu apelsinidega. Üks ei takista elamist, teine aga topib 8+3 kuuks rezhiimi alla(või siis seltskonda), mis kohati tundub eba21.sajandlik.
Pealegi on seaduse ees KÕIK võrdsed, kuid viimati kui ma kontrollisin ei pea aulikud prouad küll kuskil käima. Mis see olgu, meestel niigi raske elu ja veel... :D
Jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 11:54 

Millegipärast kuulen alati ,et need kes on see 11 kuud ära olnud seal on kogu sündmustega väga rahul ja keegi ei hädalda ,et oii pandi mind range reziimiga vanglasse :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 12:12 
Kasutaja avatar

4wd kirjutas:
hädalda ,et oii pandi mind range reziimiga vanglasse :bs

Kirjutasin ma niimoodi?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 12:22 

valgekotkaga nõus - 21. sajandil ei ole eesti riigil piisavat alust sõjaväesunni hoidmiseks. khmm, isegi lätil palgaarmee, rääkimata usast... sõjardeid meil ka piisavalt ja vaevalt et riigi kaitsevõime kannataks väga, kui sama raha palgaarmeesse suunata. Siiski, David Vseviovil oli äge idee - eestil peaks olema sõjavägi varustatud katapultide ja vibudega.... sellise riigi ründamine oleks ennekuulmatu ja väga kauge sõjaeetikast :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 12:40 
Kasutaja avatar

pakaak kirjutas:
valgekotkaga nõus - 21. sajandil ei ole eesti riigil piisavat alust sõjaväesunni hoidmiseks. khmm, isegi lätil palgaarmee, rääkimata usast... sõjardeid meil ka piisavalt ja vaevalt et riigi kaitsevõime kannataks väga, kui sama raha palgaarmeesse suunata.

Seda võiks nüüd natuke lahti seletada, tahaks teada, mis argumendid sellist arvamust toetavad.
Muidu tundub, et inimesed on kole mugavaks läinud. Käike vahetagu automaatkast, riiki kaitsku palgaarmee ja naist põrutagu naabrimees. Peaasi, et ise midagi tegema ei peaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 13:53 
Kasutaja avatar

keegi ei kahtlegi selles et selle 11 kuuga saaks mingeid mõnusamaid tegevusi harrastada. ma ei hakka sellepärast kellegile midagi sitasti ütlema. igamees teab ise mida ta teeb.
aga pole vaja siin foorumis jama ajada riigi vallutamisest 2 päevaga ja kahest mehest maa all nuppe vajutamas. mulle kangastuvad kohe need samad tegelased, kes pronksiööl massimeedia kommentaariumites paanikat tekitasid. delfi.ru kangelased jääge sinna ning ärge risustage seda foorumit ja seda teemat.
kaitseväge ja kaitsevõimet teevad maha tegelased , kes pole kunagi eesti kaitseväega kokku puutunud. millegi pärast audioteemades ei targuta mehed , kes asjast midagi ei tea. kiirendamise kohapealt ei kribata saunas kuuldud külajutte faktide pähe. kaitseväe teema puhul peavad ennast aga osad neist , kes on kõrvalhoidunud või paar kuud teeninud tegelased juba kindraliteks ja sõjandusspetsialistideks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 13:57 
Kasutaja avatar

Mina pole sõjaväes käinud ja see aasta kukub ka aeg, mil enam ei olegi kohustust minna :)
Kunagi kutse tuli kui 18 olin aga kohale ei viitsinud end õigel ajal vedada ja nii ta kuidagi jäi....Hiljem tuli paar krim. karistust mistõttu enam vist mind aega teenima ei palutudki :D

Ei kahetse et käinud pole. Eesti sõjavägi on ajaraiskamine ja paras naljanumber. Tõsise rünnaku puhul peab meie sõjavägi heal juhul tund aega vastu. Siis on kõik....

Kindlasti paljud arvavad nüüd, et mis eestlane ma olen vms, aga siin riigis elatud 27 aasta jooksul olen selgeks saanud, et õigeim on mitte raisata aega mõtetuste peale, õigeim on teenida piisavalt raha et siit kiiremas korras jalga lasta :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 14:02 

TMF kirjutas:
Kindlasti paljud arvavad nüüd, et mis eestlane ma olen vms, aga siin riigis elatud 27 aasta jooksul olen selgeks saanud, et õigeim on mitte raisata aega mõtetuste peale, õigeim on teenida piisavalt raha et siit kiiremas korras jalga lasta :)

27 aastat on piisav aeg, miks sa siis kadunud juba pole?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 14:03 
Kasutaja avatar

4wd kirjutas:

27 aastat on piisav aeg, miks sa siis kadunud juba pole?

Raha pole piisavalt veel :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 17:17 

okei, infidel küsis mismõttes pole eesti riigil täna enam minu arvates piisavat õigustust senise sõjaväesüsteemi hoidmiseks. Esiteks oleme sündinud vabadeks ning et parasjagu siia riiki sündisime, ei ole mitte kõigi arvates suuremat sorti vedamine (kuigi eks halvemini oleks saanud ka minna). Teiseks ma ei leia, et me oleksime riigile võlgu (olgu see siis hariduse omandamise eest või mille iganes eest). Kolmandaks nõustun, et taoline süsteem oli nii-öelda ajakohane 19. sajandi euroopas, kus käputäis ülemvõimu ihalevaid juhte suutis sundida teadmatuses hoitud talupoegi lolli kahurilihana lahinguväljale tühise poliitilise eesmärgi nimel. No okei, ma nüüd omandan vist rahvavaenlase tiitli, aga ... kas võõrvõimu all jääks elu seisma? Mulle meeldib euro ja whatnot - siiski me oleme ju tüki oma otsustusvabadusest loovutanud, kuna meie raha sõltub teiste mahapandud pasast, samuti on meil hulk kohustusi seoses liidus olemisega. Lisaks olen nõus, et kui mõni võõrvallutaja - teate küll, Soomet pean silmas - peaks tõsimeeli tahtma siia väed sisse tuua, küllap ta võimaluse leiab üle meie peade minna nii et euroopas hauguvad ainult opositsiooni-rohelised (teistel on vaja gaasi, naftat ja soome lagritsat).
Kolmas ja põhiline point: kui sõjardeid on piisavalt, et teha üks korralik palgaline sõjardvägi, mis ei põhjustaks ühiskonnas probleeme, ei kurnaks niimoodi ka tervishoisüsteemi ja laseks noortel meestel ise valida, siis ...miks mitte?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 17:46 
Kasutaja avatar

Vana demagoogide tarkus ütleb, et kui millegi kallal ilkuda ei ole, siis tuleb lasta oponendil oma arvamust põhjendada.
Nüüd, kus ilkumismaterjal olemas, tuleb järgmine osa - rebida osa lauseid kontekstist välja, lükata dramaatiliselt ümber (või seada kahtluse alla) ning diskrediteerida sellega kogu ülejäänud sõnavõttu. Asi käib nii:
pakaak kirjutas:
kus käputäis ülemvõimu ihalevaid juhte suutis sundida teadmatuses hoitud talupoegi lolli kahurilihana lahinguväljale tühise poliitilise eesmärgi nimel.

Mille alusel väidad, et talupojad olid teadmatuses? Arvestades tollal ilmunud ajalehtede hulka julgen sellises väites kahelda.
Kas 1918 mindi ka tühise eesmärgi nimel sõtta?
pakaak kirjutas:
Mulle meeldib euro ja whatnot - siiski me oleme ju tüki oma otsustusvabadusest loovutanud, kuna meie raha sõltub teiste

Stabiilsuse mõttes kehtis meil euro algusest peale. Lihtsalt kohaliku eripära tõttu olid kupüürid 15,6466 korda vähem väärt ja ei olnud mujal liidus maksvad. Fikseeritud kursi võlud, oleks euro (või enne seda saksa mark) põhja läinud, oleks kroon kolinaga kaasa kukkunud.
pakaak kirjutas:
kui sõjardeid on piisavalt

Millel põhineb väide, et sõjardeid on piisavalt? Kes kvalifitseeruvad üldse sõjarditena?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis